Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Aktív témák
-
-
bsanya
aktív tag
válasz
bsanya
üzenetére
Mindegy sudo reboot paranccsal újraindítottam.....
Ezeket nem tudta frissíteni:
A(z) http://packages.linuxmint.com oneiric/main i386 Packages letöltése meghiúsult
404 Not FoundA(z) http://packages.linuxmint.com oneiric/upstream i386 Packages letöltése meghiúsult
404 Not FoundA(z) http://packages.linuxmint.com oneiric/import i386 Packages letöltése meghiúsult
404 Not FoundFontos csomagok?
-
válasz
bsanya
üzenetére
[link]
Feltelepíted a Kubuntut, majd a szoftverközpontból ezt.
Én nem tettem fel, mert mire tudomásomra jutott, hogy van ilyen, addigra behúztam a 3Gb levelemet a Kmailbe, és nem akarok szívni vele, hogy még egyszer kiexportáljam, stb., meg végülis így sem lassú, csak én sem szeretem a feleseleges sallangokat. -
-
-
Pano
veterán
válasz
bsanya
üzenetére
De, ugyan az. Nem fogsz érezni különbséget, ha szinkronizációt használsz, akkor ugyan olyan lesz, mint a legutóbbi windowsodon.
Totál kezdőként szerintem elsőre ne szenvedj a külön letöltött önálló csomagokkal, inkább szoftver központból teleépítgesd a dolgokat, ott minden megvan és csak egy kattintás, nem kell konzolozni. -
Pano
veterán
válasz
bsanya
üzenetére
Igazából egyéni igények kérdése, hogy mi az, ami nincs.
Nekem konkrétan a java csípi a szemem, az én esetemben. Van egy futtatható jar keretrendszer, amit a munkámhoz használok. Abban van megírva.
Linux alatt nagyon csúnya kinézete van és több funkció nem akar működni, vagy nem úgy ahogy kellene (pl. nyitnia kéne bizonyos műveletekhez egy internet címet, de nem tud linux alatt). Mondjuk ez sztem inkább annak köszönhető, hogy win-re lett írva, aki fejleszti azt veszi alapul.
Ezen kívül minden megvan rajta, amire szükség lehet. A játékot kivéve, de amúgy se vagyok nagy játékos, csak 1 játékra vagyok rákattanva, az kicsit zavar, hogy amikor rá akarok menni vissza kell váltanom win-re
Átlag usernek minden megvan, sőt, még annál több is. -
Pano
veterán
válasz
bsanya
üzenetére
Igazából nem igen fogsz találni olyat, ami hasonlít a Win 7-re, kezelés szempontjából. A Windows, windows. A Linux, linux

Ha a túlzott újdonság ereje miatt aggódsz, szerintem nem kell, mert manapság elég könnyen megtanulhatóak a linuxok már, ha van felhasználói szintű affinitásod.
Az általános használathoz szükséges szoftverek már eleve települnek mindegyik disztró esetében. Lényegében csak az egyénre szabás ami a telepítés után feladatod, amivel meg biztonságosan el tudsz ügyködni, közben felfedezni a rendszert.Ubuntu esetében használd a szoftver központot, ott kategorizálva több ezer programot találsz, leírással, értékeléssel. Elég jól áttekinthető. Csak rá kell nyomni a telepítés gombra ha valamelyik kell neked és feltelepül magától, nincs "next-next, jaj nem akarok toolbart, ide telepítsd, nem kő parancsikon, nem akarom újraindítani" lépések, mint a windows esetében, csak egy gomb nyomás.
Aktív témák
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Assassin's Creed: Valhalla
- Gitáros topic
- Linux kezdőknek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED monitor topic
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Motorola Edge 40 / 8/256 GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple Watch Series 7 44mm, használt,Töltővel,12 hó garanciával
- AKCIÓ! 750W Seasonic PRIME TX-750 Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(Ubuntu alapú disztro)