Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség! 2 Ahogy én csinálom.......
- talmida: My Art II.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- MasterDeeJay: Comet lake (10gen) és DDR3 - mert ilyet is lehet!
Aktív témák
-
bucika
tag
Sziasztok!
Na vasárnap virradóra levizsgázott egy a kezeim és gondoskodásom alatt futó Ubuntu 8.04.1 LTS Server Edition Ubuntu. A szervert a támadás a web felületről érte
. A Suhosin bőszen naplózott hogy attack, és védett mint állat
. A rendszer lehülyült és a szerver elérhetetlenné vált
, de a mai napon kiderült, hogy túlélte. Az egyetlen baja az volt, hogy a /var/log alatt - 90% mysql log - inkonzisztenssé vált egy log fájl, és emiatt hülyült egy kicsit a rendszer, de a naplózás backup, majd takarítás után reboot, és minden ment tovább mintha mi sem történt volna. A szerver újra üzemben, adatvesztés nem történt, mysql-t nem károsították, úgyhogy minden tiszteletem az Ubuntu Security csapaté. 
Azt is elmondhatom, hogy marha mázlista vok
, hogy nem vérprofi hackerrel találtam szembe magam, de azé jó érzés túlélni egy ilyet, főleg hogy úgy vettem át a szerver üzemeltetését 2 éve hogy feltörés utána káoszból kellett a szervert eljuttatni a túlélni képes szintre. Nagy örömömre ez sikerült, és folytatom tovább a biztonsági rések keresését és tömödését.+infó: a honlap amit elkezdtek megtörni WordPress 2.6.1-es motorral futott. Persze hiába is noszogatom a kedves kollégákat a 2.6.3-as frissítés bedolgozására, ezt még nem tették meg. Az újraélesztés után nem is lett neki beengedélyezve a honlap...
További szép napot mindenkinek!
Aktív témák
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- PC Game Pass előfizetés
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB Desert Titanium használt, megkímélt 100% akku (13 ciklus) 6 hón
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- REFURBISHED - DELL Docking Station WD19, WD19S + 130W, 180W töltővel
- Dell Latitude 7290,12.5",FHD,i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Honor Magic V3 12/512GB - Kártyafüggetlen, Fekete, ÚJSZERŰ - 1 Év garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
. A Suhosin bőszen naplózott hogy attack, és védett mint állat
. A rendszer lehülyült és a szerver elérhetetlenné vált
, de a mai napon kiderült, hogy túlélte. Az egyetlen baja az volt, hogy a /var/log alatt - 90% mysql log - inkonzisztenssé vált egy log fájl, és emiatt hülyült egy kicsit a rendszer, de a naplózás backup, majd takarítás után reboot, és minden ment tovább mintha mi sem történt volna. A szerver újra üzemben, adatvesztés nem történt, mysql-t nem károsították, úgyhogy minden tiszteletem az Ubuntu Security csapaté. 
, hogy nem vérprofi hackerrel találtam szembe magam, de azé jó érzés túlélni egy ilyet, főleg hogy úgy vettem át a szerver üzemeltetését 2 éve hogy feltörés utána káoszból kellett a szervert eljuttatni a túlélni képes szintre. Nagy örömömre ez sikerült, és folytatom tovább a biztonsági rések keresését és tömödését.