Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- BlackmMmDog: Téli horgásztalálkozó
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
Aktív témák
-
bucika
tag
Sziasztok!
Na vasárnap virradóra levizsgázott egy a kezeim és gondoskodásom alatt futó Ubuntu 8.04.1 LTS Server Edition Ubuntu. A szervert a támadás a web felületről érte
. A Suhosin bőszen naplózott hogy attack, és védett mint állat
. A rendszer lehülyült és a szerver elérhetetlenné vált
, de a mai napon kiderült, hogy túlélte. Az egyetlen baja az volt, hogy a /var/log alatt - 90% mysql log - inkonzisztenssé vált egy log fájl, és emiatt hülyült egy kicsit a rendszer, de a naplózás backup, majd takarítás után reboot, és minden ment tovább mintha mi sem történt volna. A szerver újra üzemben, adatvesztés nem történt, mysql-t nem károsították, úgyhogy minden tiszteletem az Ubuntu Security csapaté. 
Azt is elmondhatom, hogy marha mázlista vok
, hogy nem vérprofi hackerrel találtam szembe magam, de azé jó érzés túlélni egy ilyet, főleg hogy úgy vettem át a szerver üzemeltetését 2 éve hogy feltörés utána káoszból kellett a szervert eljuttatni a túlélni képes szintre. Nagy örömömre ez sikerült, és folytatom tovább a biztonsági rések keresését és tömödését.+infó: a honlap amit elkezdtek megtörni WordPress 2.6.1-es motorral futott. Persze hiába is noszogatom a kedves kollégákat a 2.6.3-as frissítés bedolgozására, ezt még nem tették meg. Az újraélesztés után nem is lett neki beengedélyezve a honlap...
További szép napot mindenkinek!
Aktív témák
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 512GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4089
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3678
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 16GB / 512GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
. A Suhosin bőszen naplózott hogy attack, és védett mint állat
. A rendszer lehülyült és a szerver elérhetetlenné vált
, de a mai napon kiderült, hogy túlélte. Az egyetlen baja az volt, hogy a /var/log alatt - 90% mysql log - inkonzisztenssé vált egy log fájl, és emiatt hülyült egy kicsit a rendszer, de a naplózás backup, majd takarítás után reboot, és minden ment tovább mintha mi sem történt volna. A szerver újra üzemben, adatvesztés nem történt, mysql-t nem károsították, úgyhogy minden tiszteletem az Ubuntu Security csapaté. 
, hogy nem vérprofi hackerrel találtam szembe magam, de azé jó érzés túlélni egy ilyet, főleg hogy úgy vettem át a szerver üzemeltetését 2 éve hogy feltörés utána káoszból kellett a szervert eljuttatni a túlélni képes szintre. Nagy örömömre ez sikerült, és folytatom tovább a biztonsági rések keresését és tömödését.