Hirdetés

Aktív témák

• bucika

tag

Sziasztok!

Na vasárnap virradóra levizsgázott egy a kezeim és gondoskodásom alatt futó Ubuntu 8.04.1 LTS Server Edition Ubuntu. A szervert a támadás a web felületről érte :(( . A Suhosin bőszen naplózott hogy attack, és védett mint állat :)) . A rendszer lehülyült és a szerver elérhetetlenné vált :W , de a mai napon kiderült, hogy túlélte. Az egyetlen baja az volt, hogy a /var/log alatt - 90% mysql log - inkonzisztenssé vált egy log fájl, és emiatt hülyült egy kicsit a rendszer, de a naplózás backup, majd takarítás után reboot, és minden ment tovább mintha mi sem történt volna. A szerver újra üzemben, adatvesztés nem történt, mysql-t nem károsították, úgyhogy minden tiszteletem az Ubuntu Security csapaté. :R

Azt is elmondhatom, hogy marha mázlista vok :DD , hogy nem vérprofi hackerrel találtam szembe magam, de azé jó érzés túlélni egy ilyet, főleg hogy úgy vettem át a szerver üzemeltetését 2 éve hogy feltörés utána káoszból kellett a szervert eljuttatni a túlélni képes szintre. Nagy örömömre ez sikerült, és folytatom tovább a biztonsági rések keresését és tömödését.

+infó: a honlap amit elkezdtek megtörni WordPress 2.6.1-es motorral futott. Persze hiába is noszogatom a kedves kollégákat a 2.6.3-as frissítés bedolgozására, ezt még nem tették meg. Az újraélesztés után nem is lett neki beengedélyezve a honlap...

További szép napot mindenkinek!

Aktív témák