- eBay-es kütyük kis pénzért
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- dchard: GSM Nap az Informatika Történeti Kiállításon [2026.02.14.]
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- kenand: Hol volt, hol nem volt, Thunderbolt...
- Kókuszdió: Ryzen ( Zen4 / Zen5) – amikor a „normális működés” magyarázatra szorul
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rambovits
senior tag
Valamint most olvastam, hogy a 2008.11 havinál újabb szoftverű nokiák nem mennek vele. Nekem pont 2008.11.05. Akkor most mivan?
érdemes megvennem, vagy fölösleges, mert nem fog működni? -
Rambovits
senior tag
Sziasztok!
Ma voltam egy gsm boltban, és kérdeztem a sráctól, hogy árulnak-e turbosim-et. Mire az volt a válasza, hogy már vagy fél éve nem árulja, "mert sz@rok voltak". "hol működtek hol, nem" na most azt szeretném megkérdezni, hogy ti tapasztaltatok-e hasonlót, vagy csak a szokásos ( ne vedd meg az olcsó terméket, inkább függetlenítek neked 3x-os árért) akciót akarta velem eljátszani
A válaszoakt előre is köszi!
-
csort
csendes tag
Köszönöm szépen a segítségedet!
-
kelzsoca
félisten
Azok a Vaterás nevezzük őket turbosimnek, vacak, utánzatok, gagyi minőséggel, bár ez az árukon is meglátszik.
Én ezeket nem ajánlom semmiképpen sem.
Inkább itt nézz szét: [link]
A másik témával kapcsoltban gsm boltban kell érdeklődni, bár szerintem ott is elhajtják az embert, mert nem minden friss Nokiát lehet ténylegesen kiütni.
-
csort
csendes tag
Köszönöm a választ!E51 2008 10.20. és melyik turbo simet ajánlod vaterán van sok.E52-t
kiütetni lehet?Köszönöm! -
csort
csendes tag
Sziasztok!Segítséget szeretnék kérni!Turbo sim-et szeretnék vásárolni?Jó-e megéri-e?Nokia E51 ill. E52 telefonhoz.Köszönöm szépen!
-
kelzsoca
félisten
válasz
Mulderpapa
üzenetére
Hát ez a probléma hogy x-simet használsz

Viccet félretéve, az a chip nem megfelelő a telefonhoz, ha érdekel tudok segíteni, és nem lesznek ilyen problémáid

-
Mulderpapa
aktív tag
Sziasztok!
LG Arena-val használok egy X-sim-et, Pannonos kártyával. A készülék azt jelzi, folyamatosan, hogy "Roaming-ol". Csak a telefon hiszi azt, vagy tényleg így van és készüljek a 100k-s számlára? Továbbá az internet beállításoknál (amit autómatikusan bekonfigurál) a TIM külföldi mobilszolgáltató szerepel.
-
xmaas
őstag
Samsung SGH-L700- al mukodik a dolog vajon mert akkor vasarolok en is egyet hamarosan
-
fixedgear
tag
blackberry 8520 tmobileoshot jó? a vágásmentes?

-
aakosch
tag
Ma szereztem egy turbo simet.
Egy voda függő se k200i-ben gond nélkül megy t-mobile simmel.
Az én 5310-em t függő és voda kártyával nem akar felmenni vele hálózatra.

-
.bruszli.
senior tag
Sajnos a w300 3G-s szolgáltatásairól le kell mondanod...

Viccet félretéve,én ilyen dolgot nem tapasztaltam;nálam unlockSimmel 'idegen kártyával' is ugyan úgy ment minden ( mms,net,Wi-Fi ),mint nélküle 'saját kártyával'. Persze az esetleges beállításokat szükség szerint módosítani kell az új kártyához a telefonban ( wap,net mms profilok )
-
luna40
tag
Sziasztok! Végigolvasva az összes hozzászólást, tanácstalan vagyok e termékkel kapcsolatban. Nem tudom, hogy jó lesz-e ez énnékem. Adott egy T-s SE W300i és egy T-s SE W850i. Vadiúj pannonos kártyák kerülnének bele. Kérdésem egy-két hozzáértőhöz, hogy teljes értékű marad-e a két telefon, vagy különféle szolgáltatásokról (3G, MMS ... stb.) le kell mondanom, ha a Turbó SIM-et választom? Válaszokat előre is köszönöm!
-
fixedgear
tag
blackberry 8520-hoz (tmobile) és samsung i5700 galaxy spicahoz (pannon) van vágásmentes turbosim??

-
somi2424
csendes tag
Üdv!
Tapasztalatokat szeretnék SAMSUNG GT-S5230-al kapcsolatban. Egy régebbi PANNONOS kártyával próbálgattam az új VODÁS telefont egyenlőre sikertelenül. Letiltottam a PIN kódót, megvágtam a kártyát, hogy jobban illeszkedjen, semmi eredmény. A turbo SIM jó, mert másik telefonban már próbáltam. Ezen e telefonon le lehet tiltani a 3G-t? (Van rajta egyáltalán) Lehet valahogyan váltani az adatátviteli módok között?(GSM-GPRS-EDGE) Ha valakinek sikerült a dolog jelezzen. Köszi előre is! -
.bruszli.
senior tag
Hali !
T-mobile függő SE w395 megy valamelyik unlockSIM kártyával ? Próbáltam SmartSim meg i-smartphone kártyával is,de nem ment. Ugyan ezek az unlock kártyák más telóban működnek.
kösz
-
Gorbeee
tag
Szerintetek ezzel a Turbo SIM-el mehet az e52 unlockolása? Azt írják, hogy újabb nokiákhoz is jó.
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.12777
Köszönöm

-
szlaci6
csendes tag
Helló!
Használható Nokia 6303 classikhoz, vagy a nokiák végleg kilőve?

-
werszomjas
addikt
sziasztok.
az miért van, hogy adott egy c3050, és a turbo sim-et betéve működik szépen, de a számot hívásnál nem küldi el.
lehet ezt valahogy orvosolni?

valamint roming halozaton van
-
colt023
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Vennék 1 t-mobilos n95öt. 2 éves a teló. A régi hsz-okból kiindulva jó bele a tsim. Viszont nekem egy elég régi pannonos kártyám van...(4-5 éves min.)
Ez esetleg probléma lehet?
És ha már itt vagyok megkérdezném h nincs-e valaki akinek éppen lenne 1 eladó tsimje garival, bp-i átvétellel?Előre is köszi!
-
dany27
őstag
üdv
ez milyen fajta turbo sim: [link]
Jó féle?? Mert eddig egy van belőle és az már megy kb 1-1,5 hónapja hibátlanúl!
Mert kéne most jópár darab és nem tom hogy ebből merjek e még venni!
Jobb vagy rosszab mint az i-smartphone féle?Előre is köszi!
-
kescash
csendes tag
Szevasztok!
5630XM van és kinlódok már pár hete hogy valahogy a t-mobilobosból függetlent varázsoljak akárhogy, de turbo sim-es megoldás se, kódfejtés se, meg flash-es segítség sincsen :S. Nemhiszem el hogy a szolgáltatók győznek....
-
zed1983
őstag
Sziasztok!
Valaki próbálta már a turbó sim-et
Samsung gt s5230-al és LG Shine-al? -
kelzsoca
félisten
válasz
peugeotmate
üzenetére
Azért az Apple sem semmi

-
kelzsoca
félisten
válasz
peugeotmate
üzenetére
Semmi gond, nem tudtam hogy keresővel néztél rá

Kapcsolatban állok, több gyártóval is, és nem tudnak vagy nem akarnak ellene fellépni, bár inkább nem tudnak, hiszen a védelem (megalkotása) beépítése direkt az ilyen chipek ellen került bele a Nokia telefonok szoftvereibe.
Igen, az összes t.simre igaz, illetve egy másik gyártó nemrégiben kiadott egy új típust, de sajnos ott is felhívják a vevők figyelmét hogy szoftverfüggő, és az újakkal nem működik.
Illetve több olyan Nokia telefon is jelent meg amit még gsm boltban sem tudnak függetleníteni egyenlőre
-
peugeotmate
addikt
válasz
kelzsoca
üzenetére
Bocs,nem olvastam vissza,mert a keresőbe beírtam hogy 'Nokia e52',de nem talált semmit.Igazad van,visszaolvashattam volna! Bocsi még egyszer!
De viszont az nagyon gáz, hogy nem lehet az újabb Nokiákat TurboSIMmel használni! Ráadásul ezkivétel nélkül igaz az összes TurboSIMre,és nem léptek rá a (TurboSIM) gyártók?!

-
kelzsoca
félisten
válasz
peugeotmate
üzenetére
Öt azaz 5 hozzászólással feljebb a válasz a kérdésre, és az azutáni hsz-ek is erről szólnak

-
peugeotmate
addikt
Sziasztok,
valaki használ Nokia e52-t Turbo SIMmel? Működik e a kettő együtt?
Várom a válaszokat ide, vagy akár privi formájában is!
Előre is köszönöm!
Üdv. -
kelzsoca
félisten
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Igen, a t.sim gyártókat értem természetesen

Nyilván érdekük hogy az egyik legnagyobb gyártó telefonjaival is menjen a chip, hiszen az eladások jelentős részét Nokia telefonokhoz lehet(ne) kötni.
Először én is csak hazai problémára gondoltam ezt jeleztem is a gyártó felé, akik értetlenül álltak a dolog előtt, majd szép lassan mindenhonnan érkeztek visszajelzések, és így globális problémáról beszélhetünk. -
WonderCSabo
félisten
válasz
kelzsoca
üzenetére
Arra gondolsz, hogy szép lassan az összes telefon gyártó szoftveresen letiltja a Turbo Simet, a Turbo simesek meg nem tudnak/akarnak tenni ellene semmit? Így nem szívesen vennék ilyet...
Szerk.: Vagy a "gyártók" alatt a tsim gyártókat érted? Mert az elvárt, hogy tudjanak a dologról...
-
kelzsoca
félisten
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Egyenlőre nem tudnak vagy nem is akarnak vele mit kezdeni, de a gyártók tudnak a dologról!
-
WonderCSabo
félisten
Basszus, ez nagyon nagy gáz, hogy a 2008.11 hónál frissebb szoftverű Nokiák nem mennek... Nem lehet ezt megoldani? Vagy nincs folyamatban olyan Turbo sim fejlesztés, ami ezt a bibit lesz hivatott kiküszöbölni?
-
kacsinta
csendes tag
hali!
Énis ugyan ilyen problémával szenvedek, 5800....vettem bele Turbo sim-et(unlock sim card) és minden üzenetet, minden teloszámot lát a telefon, viszont térerő nincs! A turbo sim-et beletettem másik teloba, ott működött! (az 5800-nak nincs semmi baja)...mi lehet a probléma?
-
-
kelzsoca
félisten
Igen, az i-smartphone egy minőségi gyártója ennek a chipnek, de sajnos több széria is kering az eladók között, ami bizonytalan működéssel bír!
Ajánlom keresd meg Zsebszit privátban, ő biztosan tud neked segíteni, hogy egy normális chipet tudj használni
Ami most van el is dobhatod, mert sajnos többet nem ér! -
dany27
őstag
hi
adott egy nokia 3110 amibe eddig i-smartphone-os turbo sim volt.(Fekete dobis)
ÉS egyik nap azt írta ki a teló hogy nincs szolgáltató.... Mondom kikapcs majd vissza ekkor meg már úgy látta teló h nincs benne sim....Ez a fajta ilye ratyi vagy csak kifogtam egyet ami megadta magát menetközben?
Am mi a küönbség a sárga meg a fekete dobis közt?
-
kelzsoca
félisten
Igen, igazad van, mert nem voltam elég pontos ezzel a kijelentéssel kapcsolatban.
Én is árultam ezt a fajtát, de valóban régen, még akkor amikor megjelent a piacon, és bizony nagyon sok hibás volt, sokszor már nálam el sem indult a dolog, vagy vissza kellett vásárolni azt pár nap múlva, de sokszor 1-2 hónap múlva jöttek a visszajelzések hogy a kártya nem működik tovább.
A meghibásodási arány nagyon magas volt, amit jeleztem is gyártó felé, akik tudtak a dologról, és cserét javasoltak számomra.
Sajnos ez a széria elég sokáig a piacon volt, és még van is, hiszen sokan ezt kínálják eladásra nevetséges áron.
Tudom hogy nálad már a friss verzió van, amiben valóban szinte alig van hibás darab, és nincs is vele semmi gond, természetesen csak az tudja megvédeni a terméket, aki nem a hibás szériát árulja, nyilván ezért is reagáltál a pár hozzászólással feljebb leírt dolgokra, amit igazából vártam is, hiszen tudtam, hogy látogatod a fórumot, és szemet fog szúrni számodra. -
zsebszi
tag
Tisztelt Kelzsoca!
Elég nagy felelőtlenség olyat állítani, amit már elég régóta nem próbáltál! Azt írod, hogy a vágásmentes chip megbízhatatlan hamar tönkremegy. Nem kell részleteznem neked a dolgokat ismerjük egymást elég régóta! Ha százalékban akarom kifejezni 1-2% a meghibásodási arány, ami szerintem elenyésző! Ha választano kellene a vágásmentes és az a turbo sim között amit vágni kell, akkor a vágásmentest választanám mint mindenki más. (Főleg úgy, hogy még 3 hónap múlva is kicserélem ha elromlik).Elég egyértelmű miért. Amit te árulsz az egy speciális kártya, mert fel lehet programozni, ami egy nagyon jó dolog! Remélem nem érted félre a hozzászólásomat.....
-
kelzsoca
félisten
válasz
werszomjas
üzenetére
Szia!
Semmi gond nem lesz belőle, itthon nem tud roamingolni a telefon Magyar hálózatok között, nem írtad de szerintem ez egy T-s telefon és voda vagy pannon karival csinálta ezt, tehát nem kell vele foglalkozni, eltüntetni csak akkor tudod ha megfelelően felprogramozod a chipet a telefonhoz

Illetve ha szolgáltatós szoftver van fent, még lehet hogy úgy sem

-
werszomjas
addikt
HEllo.
Adott egy LG KP502
Betéve a turbo sim-et tökéletesen működik, telefon, sms, minden.
A gond csupán az, hogy a telefon kitette az "R" betűt, ami a "barangolás"-t jelenti.
Ez mit takar pontosan?
Lesz ebből gond?
Magasabb számla?ellehet valahogy tüntetni?
-
-
Cimbooora
aktív tag
Üdv!
Vettem egy Turbo SIM-et és beleraktam a mobilomba (ami T-mobil függő) pannonos belépett faszán ne írta ki h érvénytelen hálózat, de már 1 napja csak keresi a hálózatot, szóval vmi nem jó.Megpróbáltam egy pannon függő 2630-as nokiába a t-mobilos kártyámat turbo simmel és érdekes jó volt.
Na most, én 1-2x frissítettem a k550i-n a szoftvert, mert vagy mindig lefagyott vagy ez vagy az, a sony ericsson honlapjáról letölthető verzióval.
Mi lehet a baj? Szerintem a szoftver frissítés
Mit lehetne most csinálni? 
Válaszotokat előre köszönöm

-
tomkranich
tag
Sziasztok!
Az lenne a kerdesem, Van egy Nokia E51esem, vettem turbo simet.
kb 1 honapja van meg eddig tokeletesen mukodott de most ujabban nem mindig talal halot ill ha talal akkor kifele lehet telefonalni de befele fogadni nem.
Az SW verzio 220.34.37, pannon fuggo a telefon es T-mobile kartyaval hasznal(nam)om.Koszonom elore is a segitseget!
-
tomatos
aktív tag
Sziasztok!
Remélem valaki tud segíteni. Szereztem 3db turbo simet, vágásmentesek
(fekete színűek). Egyik egy Samsung E2120 a másik egy Motorola W397. A Samsung 4 napig működött most kéri a sim kártyát, ez egy pannonos djuice-os kártya. A 3. turbo simmel meg a telefonok folyamatosan kérik a sim kártyát. A Motorola elfogadja a kártyát viszont ha bejövő hívás jön az első csörgésnél felveszi a hívást. Ez a telefon T-Mobile-os simmel lett próbálva de most kipróbáltam pannonossal is és azzal is ezt csinálja. Viszont vodafone-nal nem, mind a két telefon gyárilag vodás, múlt héten szombaton vásárolt. A srác akitől vettem kicseréli. Szerintetek érdemes megpróbálni vágásos turbo simmel?Köszi a segítséget.
-
Taknyoshal
tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Köszönöm. Nekem 2008.11.25-ei szoftver van rajta. Ezzel menni fog?
-
Winner_hun
félisten
válasz
Taknyoshal
üzenetére
Először is [KLIKK].
Másodszor pedig: igen, menni fog más készülékkel is. -
Taknyoshal
tag
Sziasztok!
Nokia E51 használható TurboSIM-mel? Ha ugyan ezt a TurboSIM-et szeretném használni a későbbiekben más telefonnal, menni fog vele? (nem a legújabbra gondolok)
-
kelzsoca
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
Aham, akkor ez volt a megoldás

-
kelzsoca
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
És még a SIM kártya korától, a hálózati tornyoktól, meg lehetne sorolni

-
babati
aktív tag
válasz
kelzsoca
üzenetére
már megbocsáss de akár mennyire laikus egy ember nem fog heteket olvasgatni egy kártyáról az "új" telefonja nélkül. szerintem sok embert a gyorsaság kényszeríti arra hogy megvegyen minden szöszt. venni nem vettem turbo simet de nekem is egy ismart tipusú van amit egy ku990-hez kaptam és hol megy vele hol nem, ezért én jól tudok kijönni belőle hisz eladom és az árából kiüttetem a telefont. úgyhogy sok sikert a korrekt eladóknak és nem sok sikert a maj.oknak.
-
werszomjas
addikt
Hi.
E71-ben próbálta már valaki? TurboSimet?
A fekete vágásmentest
megyvele? -
babati
aktív tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
igazad van, próba garancia jó ötlet. csak tudod nem mindenki olyan korrekt eladó mint egyesek és ezeket kéne kiszűrni és megbuktatni, hogy nyerő és megbízható cucc legyen csak a piacon. de erről szól ez az egész világ sajnos.
-
babati
aktív tag
jó pár embert berántottak már többek között engem is ezzel a turbosimmel. megveszi az ember drága pénzért oszt kiderül h hálózatvesztés meg így lemerül úgy lemerül, kifagy. gazdagodjatok meg vmi komolyabb dologból mer ez vicces.
-
zo30
csendes tag
sziasztok...segitséget kérnék!vettem 1 turbósimet tm-es lg arénához..és folyamatosan(azaz napi szinten )elveszti a hálózatot..ha kiveszem a kártyát(pannon)és másik telón hivást kedvezményezek,majd visszarakom az aénába ,1 darabig jó..de álltalában 1 nap és ujra elveszti a hálózatot..mi lehet a baj? Segitsen valaki pls
-
kelzsoca
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére

-
kelzsoca
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
Biztosan?

-
viktorhmv
senior tag
Sziasztok az lenne a kérdésem, hogy LG KU990-hez lehet-e TurboSIM-et használni?
Ha igen akkor vennék is egyet ha van vkinek eladó
Új hozzászólás Aktív témák
- A Windowst és a macOS-t is váltaná a Google Aluminium OS
- Parkside szerszám kibeszélő
- NIOH 3
- Elektromos autók - motorok
- Projektor topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kerékpárosok, bringások ide!
- War Thunder - MMO Combat Game
- Százmilliárd dolláros AI-fegyverkezésbe kezdett az Amazon és a Google
- További aktív témák...
- Apple Smart Keyboard, Okos Billentyűzetes Tok iPadhez (Kompatibilitási lista a képek között!)
- iVapo Apple iPhone, Apple Watch dokkoló
- ÚJ Livescribe Symphony Smartpen Digital Pen Bolti ár:idk INGYEN FOXPOST
- Karctalan kijelző? Hydrogel fóliával gyerekjáték. Most 2.000 Ft-tól minden telefonra/okosórára!
- Elkelt!!Devia telefon fóliázó
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo L14 Ryzen 5 4500U Refurbished - Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! LG 29WP60G-B 29 75Hz IPS UWFHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4368
- Samsung Galaxy A41 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

érdemes megvennem, vagy fölösleges, mert nem fog működni?

Mit lehetne most csinálni?