- Fórumok
- Processzorok, tuning
- Tuning questions
- (téma lezárva)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nyuszit otthonra, kedvencnek!
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Anker Charger (140W, 4-Port, PD 3.1) laptop, mobil, tablet töltő
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 15 – Néhány tavaszias recept
- GoodSpeed: ASUS RT-BE92U WiFi 7 router a felsőházból
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
cecil
aktív tag
gép: P4 1.5Ghz 256 SDRam ASUSP4B alaplap
Sikerült FSB-t felhúzni 120-ra igy- 1.8Ghz , viszont a szorzót nem tudom állítani miért?
alaplapon van olyan hogy free jump a kézikönyv szerint ekkor kis pöckök segítségével tudom állítani a szorzót meg az FSB-t. az FSB ment is a szorzó nem
Ja 43-45 C a proci igy sok??????? -
cecil
aktív tag
gép: P4 1.5Ghz 256 SDRam ASUSP4B alaplap
Sikerült FSB-t felhúzni 120-ra igy- 1.8Ghz , viszont a szorzót nem tudom állítani miért?
alaplapon van olyan hogy free jump a kézikönyv szerint ekkor kis pöckök segítségével tudom állítani a szorzót meg az FSB-t. az FSB ment is a szorzó nem
Ja 43-45 C a proci igy sok??????? -
stpotty
tag
-
stpotty
tag
-
WaterLo
aktív tag
-
stpotty
tag
spire fridgerock
-
WaterLo
aktív tag
65 fok nem kevés, de ha nem okoz problémákat a stabilitásban, akkor ne foglalkozz vele. Bár akár foglalkozhatsz is, ha megnyugtat. Milyen hűtésed van a procin/házban?
-
WaterLo
aktív tag
-
stpotty
tag
HI!
Nekem egy xp2000+ os procim vam, TbredA, és 1946mhz-nél nem megy feljebb (14×139). Lehetne szerintetek valahogy feljebb tornászni, vagy ez ennyit tud? Ja és így terhelve felmegy 65c˙-ra is, ez még normális, vagy már egészségtelen?
Előre is köszönöm a tanácsokat.
:)) -
access_denied
senior tag
Sziasztok!
Nekem 2,0 Ghz-es P4-em van (Northwood persze). Szerintetek mennyit kellene ennek bírnia? És mekkora az elfogadható hőmérséklet egy ilyen procinál. Nekem a hozzá adott Intel hűtővel 50 fok körül van. Szerintetek ez nagyon rossz?
A procim meg 23XX körül kifagy vele. Szerintetek van valami esélyem némi tuningra?
Mire cseréljem az Intel hűtőt? (Úgy értem, minimum melyik az, amivel elérhetek némi tuningot?)
Előre is köszi!Alap 50, vagy húzva 50, vagy húzva és 100% terhelve 50. nem mindegy.
-
rob2002
csendes tag
Hali!
Van 1 elado holeadoradiatorom+nagy ventillatorom 1 nagy hazban VIZHUTEShez!
Mindez 1 SEAT IBIZA belso futoegysege.... Ha akarod szetszeded es hazba epited, ha akarod akkor kivezeted a csoveket a hazbol bele, ki az erkelyre es CSEND lesz a szobadban Ki mennyit ad erte? A legtobbet ajanlo viheti... Mailozzatok legysziii
mail to: thaone@freemail.hu -
RAM
őstag
''Visszaolvasv az elobbieket, meg parat az elozo oldalrol is, feltetelezem hogy egy cC0-s stepping ID-s, 633MHz-s Celeron 2-vel vagy felszerelve.
Ezek valoban elmennek 950-1000MHz korul, de mar csak a megemelt 1.8V koruli Vcore-l, az eddig csak akkor fogsz SZVSZ feltorni vele, ha ezt meg tudtad emelni. Addig minden probalkozas tok felesleges, ugyanugy, mint a JP6-l a szorzo allitgatgatasa. Ez ugyanis 98 augusztusa ota fixalt, azaz Te barmit is allitasz be neki, az akkor is a gyari erteken fog szorozni. Kesz, punktum. Ezen valtoztani nem lehet.'' from hobizoli
Segítség kellene, tud valaki drótozni (kép van)?
633 celeront szeretném 1,8V körüli feszültségre beéllítani--> FSB-t meg 100-ra. -
Victorius
tag
Sziasztok!
Nekem 2,0 Ghz-es P4-em van (Northwood persze). Szerintetek mennyit kellene ennek bírnia? És mekkora az elfogadható hőmérséklet egy ilyen procinál. Nekem a hozzá adott Intel hűtővel 50 fok körül van. Szerintetek ez nagyon rossz?
A procim meg 23XX körül kifagy vele. Szerintetek van valami esélyem némi tuningra?
Mire cseréljem az Intel hűtőt? (Úgy értem, minimum melyik az, amivel elérhetek némi tuningot?)
Előre is köszi! -
hobizoli
nagyúr
Megemeled a Vcore-t, es igyexel olyan RAM-t es VGA-t hasznalni ami birja 112MHz FSB, ill a 75MHz AGP orajelet. Ehhez persze nemi tuning affinitasu CPU is kell...mert van aminek megadhatsz mindent, es megse
hobizoli -
Tom2K
csendes tag
Hogyan lehet Intel P2 400-as procit 450 MHz fölé ereszteni anélkül, hogy a bootolásnál megfagyna? (A lap egy Abit be6-II v2.0) :DD
-
hobizoli
nagyúr
Ja meg azt kihagytam hogy ez egy PIII a tied PIV:DD
Mi P4???
hobizoli -
-Gumicsizma-
csendes tag
Ez eleg csira... ennel lehet jobbat is kisajtolni ebbol a VGA-val, ezzel:
-AMD TBred B 1700+ (1466MHz), de cibalva akar a 2GHz-t is szereti :)...leghutessel
-Abit NF7(-S)
-2x256Mb DDR333 PC2700
Kb ugyannyiba faj...
Ez ugy 12.5-13k-t produkal egy Ti4200-l. Ezt egy TuaCerka mar meg sem szagolja...
Ja, es ez a fejlesztes nem egy zsakutcaba torkollik...lasd pl a Tualatin.
Csokozon.
:DD
hobizoliJa meg azt kihagytam hogy ez egy PIII a tied PIV:DD
-
-Gumicsizma-
csendes tag
-AMD TBred B 1700+ (1466MHz), de cibalva akar a 2GHz-t is szereti :)...leghutessel
-Abit NF7(-S)
-2x256Mb DDR333 PC2700
Kb ugyannyiba faj...
Ez ugy 12.5-13k-t produkal egy Ti4200-l. Ezt egy TuaCerka mar meg sem szagolja...
Csokozon.
hobizoliFigyu 1200 cerka 4200 titan 10145 pont mondjuk ez már nagyon a csont!!!!! De azért zsir!!!:t
-
hobizoli
nagyúr
-Abit NF7(-S)
-2x256Mb DDR333 PC2700
Kb ugyannyiba faj...
Csokozon.
hobizoli -
trickyboi
csendes tag
Na az én gépem is érdekes a tuning terén! Celeron 900MHz-es procit hajtom 9X122MHz-en (1100), de ezt úgy kell elérni az Abit ST6-os lapban, hogy 3:3:1-et átállítom 4:4:1-re (eddig ok), de fesz.-t kell hozzá emelni, hogy elinduljon!!! Miután elindult a fesz.-t simán visszaveszem default-ra és úgy is megy...érdekes, mi? Na ez miért van???:DD
-
napocska
tag
Persze azt is hogy a vonalmenti szórt kapacitásokat a tranzisztorokat összekötő fémezések mentén gyorsabban tudd tölteni.
Erről az is eszembe jutott ismét (amit nem én irtam először a fórumon) hogy az elektronmigráció is képes elhordani a fémezést ha nagyobb feszültségen nagyobb áramot hajtasz...
Mondjuk egy Celeron elégetése azért nem egy nagy esemény (bár neked lehet megrázó) szerencsére, szóval előre a tuninggal! -
napocska
tag
Fizikai határai vannak a feszemelésnek, mert a jelenleg néhány száz atomnyi vastag (!) oxidrétegen igen könnyen átüthetsz nagyobb feszen! Szóval csak ésszel...A memóriák tesztelésénél is alkalmaznak nagyobb feszültséget, hogy a gyenge pontok még a fogyasztóhoz való kiszállitás előtt kipeszteljenek (aztán persze a tulaj ugyis ad neki még...) Ez az ugynevezett aktiválási energia, amely a hőmérséklettel és a feszültséggel arányos, szókséges ahhoz hogy ilyen károsodást okozzon...
-
anyádat
csendes tag
A 3DMark-al a mert pont:8647 azert elég zsirhttp://prohardver.index.hu/pics/smileys/act_bouncin.gif
:DD -
emvy
félisten
Egyrészt: nevezd át magadat, másrészt a következő ilyen stílusú hozzászólással kapsz egy kitiltást.
Kösz. -
anyádat
csendes tag
Hello fiuk!
Van egy 800-as cerkém és egy GeF2MX-400, és kicsit szeretnék kicsit több teljesítményt kisajtolni belőlük. A kérdésem az lenne, hogy ésszerű tuning mellett (jelenleg a ventillátorom mellett 28 Cfok a hőmérséklete) csökken-e a processzornak a élettartama? Az OK, hogy garancia ugrik, meg hogy vigyázni kell, óvatosan, fokozatosan emelni a frekvenciákat (ezeket is tudom, hogyan kell), csak ezt nem tudom.
ui: Mit jelent az szvsz az üzenetekben???<moderálva>
Vegyél egy normális gépet aztan próbálkozhatsz!!!
Hozzávalok:(Ha nincs sok pénzed)Proci:1200 cerka(1500-re huzva [atom stabil])
Alaplap:egy abit st6 vagy epox 3pta
Ram:512 sd
Cooler:Titan D5T
VGA:Ati 9000 vagy Abit suliro 4200 titanium (SEMMI FELE KEPPEN MX-ET)
es enyi -
colt1
tag
-
Gri
tag
Marmint nem tizenketszeres, hanem szazhuszonvalahanyas FSB... :DD
-
Gri
tag
Hi!
IMHO a cC0-as stepping miatt nem fog feljebb menni, bar az is lehet, hogy ram kinja van.
De orulj a 12x FSB-nek is.
Gri -
colt1
tag
Na ja, de a proci hőmérséklete nem igazán megy 40 fok főlé. Egyébként legyen az a fél-egy óra inkább negyed-fél óra. Néha kapható vagyok egy kis költői túlzásra :) .
-
Bogyó bá'
nagyúr
Hát ha fél-egyórát birsz vele játszani 133 MHz-es FSB-n fagyás nélkül, akkor nem tünik olyan reménytelennek a dolog szerintem...próbálkozhatnál egy jobb coolerrel szerintem....nekem speciel egy Titan D5TB van...ez még nem túl drága (3kHUf) jól hűt és egész csöndes...
-
atty
tag
Hoppá, nekem cD0-ás a Celeroncsom, bocsi! :DDD
-
atty
tag
Nekem C1-es steppingű 800-as Celeroncsom van és vitte simán az 1200 MHz-et feszemelés nélkül, stabilan, de effektíve olyan giga-brutál sebességnövekedést nem tapasztaltam, meg melegedett is cefettül (nem volt valami jó a hűtés:50 fok), szóval nekem megy alapon oszt így is jó. Na persze lehet hogy a Geforce 2 MX400 is kicsit visszafogja játékban :DD !!!
-
colt1
tag
És ki mondta neked, hogy 10 %-nál többre húztuk? A procim alapfesze 1.7 volt, de 1.8-ig tudom húzni, mert Abiték úgy gondolták ennél többre nincs szüksége egy FCPGA-s procinak. Ha kapod a számológépet, vag sikerül fejbe hozzáadni az 1.7-hez 0.17-et, akkor láthatod, hogy 1.87-et kaphatunk. Azt a 7 századot meg igazán ki lehetne használni. Mert az én procim. Mert megérdemlem :) .
-
sh4d0w
félisten
Igen... Maxra a feszt, aztán majd úgy jársz, mint ahogyan a Northwood-ok járnak... fél év után Enter van... Arról nem olvastatok sehol, hogy a feszemelés ajánlott mértéke max. 10%? Ha akkor nem stabil, azután sem lesz az. De végül is Ti tudjátok, a Ti procitok...
-
colt1
tag
-
Sidaries
őstag
-
colt1
tag
-
Lomos
aktív tag
-
colt1
tag
Akarom mondani tuti bírja.
-
colt1
tag
Ez igaz, bár örültem volna annak a 133-nak, valaki azt mondta fentebb, hogy odáig tuzi bírja. Hát csalódnom kellett :(
-
Den
veterán
Ennyit bír, örülj ennek is, a tuningképesség ''ajándék'', nem fícsör.
-
colt1
tag
Valahogy nem igazán akar összejönni ez a 133 MHz-es FSB. Ha felhúzom 125-re OK minden (1 GHz). Fölviszem 133-ra és egy fél-egy órás játék után kifagy. A stepping (cC0) miatt nem megy, vagy kifogtam egy sz.r procit, ami nem bírja addig? :(((
-
colt1
tag
Még egy kérdés: nyáron a nagy melegben vissza szoktátok venni a tuningot nehogy a fagyi hűtse le :) ?
-
colt1
tag
-
Egon
nagyúr
-
colt1
tag
Akkor mire jó a feszemelés??? (simmtester nevű memória-tesztelő progim van - ilyesmire gondolsz?)
-
Egon
nagyúr
- utána 120 -ra : úgy hatvan pont plusszt eredményezett.
Ezek után gondoltam, hogy nem lesz ez így jó és hozzápitiszkáltam a VGA-hoz is (GeF2MX400):
- felvettem a frekvenciákat 200/165-re: + 200 pont (mhh, ez már fincsi)
- ezután 200/171-re : még egy 100-as
- végül 200/175-re: csupán 30 ponttal lett több. Nem is próbálkoztam vele tovább.
Ezután fogtam a magfeszt és megtoldottam 0,1-gyel. Lesápadtam, mert 8 ponttal kevesebbet kaptam. Most akkor ez hogy van? A fesz emelés nem jótékony hatással van a teljesítményre? Visszaállítottam.
Ezután felvettem az FSB-t 125-re (meg va az 1 GHz!!!): itt sem voltam igazán megelégedve, ezért gondoltam felviszem 130-ra talán még bírja (ez 1040 MHz-et jelent). A teszt közben jött a fagyi - vissza a 125-re.
A teljes procedúra + 10 Cfokot jelentett. Szerintetek ez reális (már az egész)?
(bocs a kettévágottságért, de rátehénkettem a billentyűzetre, és ment az üzenet.)Ember, ez nem így megy....:(
1. A fesznek semmi köze a teljesítményhez, ellenben a 3DMark-eredmény ingadozni szokott kicsit.
2. A stabilitás-tesztelésre nem alkalmas a 3DMark: helyette Prime95-öt, és memtest86-ot javaslok.
3. A feszt nyugodtan emelheted, egy-két tizedvolt nem árthat (persze állítsd be a bios-ban a hőmérséklet-figyelést/riasztást úgy 55 fokra, és normális hűtés + paszta legyen a procin!!!). -
colt1
tag
Örülök, hohy mindenkit lázba hoznak az élményeim. :((
-
colt1
tag
- utána 120 -ra : úgy hatvan pont plusszt eredményezett.
Ezek után gondoltam, hogy nem lesz ez így jó és hozzápitiszkáltam a VGA-hoz is (GeF2MX400):
- felvettem a frekvenciákat 200/165-re: + 200 pont (mhh, ez már fincsi)
- ezután 200/171-re : még egy 100-as
- végül 200/175-re: csupán 30 ponttal lett több. Nem is próbálkoztam vele tovább.
Ezután fogtam a magfeszt és megtoldottam 0,1-gyel. Lesápadtam, mert 8 ponttal kevesebbet kaptam. Most akkor ez hogy van? A fesz emelés nem jótékony hatással van a teljesítményre? Visszaállítottam.
Ezután felvettem az FSB-t 125-re (meg va az 1 GHz!!!): itt sem voltam igazán megelégedve, ezért gondoltam felviszem 130-ra talán még bírja (ez 1040 MHz-et jelent). A teszt közben jött a fagyi - vissza a 125-re.
A teljes procedúra + 10 Cfokot jelentett. Szerintetek ez reális (már az egész)?
(bocs a kettévágottságért, de rátehénkettem a billentyűzetre, és ment az üzenet.) -
Bogyó bá'
nagyúr
-
colt1
tag
Hello fiuk!
A fél délutánom ráment a tuningra, és összességében 430 pont többletet hozott a 3DMark2001-ben. A tortúra a következőképpen folyt:
- először felvittem az FSB-t 110-re (880 MHz): 70 pont plusszt hozott -
PeliScan
addikt
Na jó, látom, kezd offolódni a topic, én is:
Vajon miért nem megy 110 FSB fölé az MSI845UltraC+1.7Celeron konfig? A BIOSban betettem 133ra, és szedhettem szét BIOSt resetelni... :(
Asszem eddig 115 FSB volt a max, ami azért (főleg az eddigi hozzászólásokat nézve) elég kevés, nem? -
bazs
aktív tag
''Egyébként nem ráz annyira''
Errő az jut eszembe, hogy van az a sorozat, hogy ''Utolsó mondatok a halál előtt''. Abban voltak ilyenek, hogy:
Ááá, tudok én villanyt szerelni...
Dehogyis, ez a vezeték nincs feszültség alatt!
Hogy itt milyen gázszag van!? És milyen sötét...
Ez a zongora rögzítve van.
És akkor csak bedugom ide ezt a kábelt, és világos lesz!
Azért csak óvatosan azzal a konnektorral :(Az én fém-aljú billentyűzetemben 76V-volt, még jó, hogy nem történt semmi baj...
A konnektorban valahogy lecsúszott a föld, éljen a minőségi munka! :))
Volt még egy jó utolsó mondat:
''A 220V egyeltalán nem életveszélyes'' -
karib
addikt
cC0 stepping sem volt olyan rossz, 1066 csak meglesz (133 FSB), talán több is...
-
supercow
őstag
''Egyébként nem ráz annyira''
Errő az jut eszembe, hogy van az a sorozat, hogy ''Utolsó mondatok a halál előtt''. Abban voltak ilyenek, hogy:
Ááá, tudok én villanyt szerelni...
Dehogyis, ez a vezeték nincs feszültség alatt!
Hogy itt milyen gázszag van!? És milyen sötét...
Ez a zongora rögzítve van.
És akkor csak bedugom ide ezt a kábelt, és világos lesz!
Azért csak óvatosan azzal a konnektorral :( -
colt1
tag
Meg lesz, csak tudod egy hónapja füstölt el az előző táp (kiégtek a kondenzátorok - 3 év után) és ezért parázok. Egyébként nem ráz annyira, olyan mint a koax, amikor túl közel érinted a kezeddel a kábel végét és a TV csatlakozóját -éljenek a mazochisták :D
-
Bogyó bá'
nagyúr
Ettől meg nem a gépnek lesz baja, hanem legfeljebb Neked! a pc-k nem kettős szigetelésüek, hanem védőföldelésesek: magyarul, ha a tápban a szigetelés megsérül, akkor a háza igy feszültség alá kerülhet!
Mielőbb javittassátok meg! -
colt1
tag
Jaja, csak a konnektorban rossz a földelés, és idén már nem nagyon jön a villanyszerelő, máshova meg nem tudom dugni :(((
-
Bogyó bá'
nagyúr
A fogyasztás miatt ne aggódj, nálam DVD , CD-iró, Gef3ti200 van, és még mindig az ócska 235 wattos tápomat használom.....cerka húzva sem fogyaszt olyan sokat :))
-
colt1
tag
Öcsém ül a gépen (nem ezen, ez egy 233MMX, Virge VGA-val :))) ), játszik, de majd holnap nekiülök. Ja, a nagyobb teljesítmény több fogyasztással is jár, ugye? Most cseréltem tápot, két vincsim, egy CD-olvasóm és egy -íróm van. Nem fog kiakadni a gép???
-
Bogyó bá'
nagyúr
Hello fiuk!
Van egy 800-as cerkém és egy GeF2MX-400, és kicsit szeretnék kicsit több teljesítményt kisajtolni belőlük. A kérdésem az lenne, hogy ésszerű tuning mellett (jelenleg a ventillátorom mellett 28 Cfok a hőmérséklete) csökken-e a processzornak a élettartama? Az OK, hogy garancia ugrik, meg hogy vigyázni kell, óvatosan, fokozatosan emelni a frekvenciákat (ezeket is tudom, hogyan kell), csak ezt nem tudom.
ui: Mit jelent az szvsz az üzenetekben???Hájj!
Hol tartasz a húzással, és milyen körülmények között? -
colt1
tag
''Szinte ugyanaz'' a konfig: 800-as cerka cC0-steppingű - nem teljesen ua., régebbi step., nem biztos, hogy olyan jól fogja bírni...
-
Bogyó bá'
nagyúr
Jó estét, Elvtársak! :D
Nah, szóval nekem is CEL 800@1066-om van, kb egy éve, egy ősrégi CUSL2-ben müxik, alapfeszen, és semmi probláma nincs vele....Atomstabil, mérsékelten melegszik:
Üresjáratban kb 36-38 fokos, HOTCPU-val kinozva hosszasan , max 47 fokos volt.Igaz, hogy Titan D5TB/4TC cooler van rajta, főleg a csöndessége miatt... -
Dr.Burn
őstag
feszemelés az nem okozhat élettartam rövidülést! Csak akor ha porcid 70fokos akor meg vannak számlálva a napjai :P
-
rup1u5
nagyúr
Szinte ugyanez az én konfigom is:
vh6-t
900@1200 cerka
133fsb +1.825v és szépen megy lassan 1 éve
feszemelés nélkül kb 127fsb-ig ment stabilan ugyhogy lehet hogy neked még emelned sem kell.
ja és szintén cD0-ás -
colt1
tag
Ezt a cikket már olvastam a megjelenés idejekor. Csak mondom az egyetlen fenti kérdésben nem voltam biztos. Bár, eddig tartott míg átvertem magam a ''Hirtelen elhalálozó P4...'' topicon ott valaki azt mondotta volt, hogy a feszemelés okozhatja az élettartam megrövidülését.
-
CsendPenge
őstag
-
guess.who
senior tag
Ez nem így van, csak minden újonc felteszi ezt a kérdést, és kezd unalmassá változni a téma, ugyanazt x-szer leírni.
Gari nem ugrik, csak ha kiég a mag és az láccik kívülről. Tehát ne adj neki 3 voltot :)
Emelheted ész nélkül is a frekit, legfeljebb megfagy. vagy semmit sem csinál. Akkor biosreset aztán heló újra elölről. Hát ennyi.
Ja és használd a keresőt!!! 800-astól ideális elvárás rendes lap+mem mellett a 8*133, ha rendes c1-es proci. Ha nem akkor is mehet, csak nem bizti, hogy jó lesz. Esetleg 0.1 voltot adhacc neki.
Ennek a kövületnek (pl egy modern P4-hez képest) nem árt a tuning, de inkább ésszel csináld.
A tuning ártalmairól olvashacc a hirtelen elhalálozó p4-ek vagy vmi hasonló című topikban.
Ja és ne légy türelmetlen a fórummal kapcsolatban, mert ojan aki akar tud és elég türelmes (10000000-szer is) segíteni kevesen vagyunk és nem is vagyunk elegen :DD :DD :DD/OFF
''Esetleg 0.1 voltot adhacc neki.''
Hát olyan feszültséggel biztos szépen muzsikálna... ;]
/ON
Az véleményem az, hogy ha egy proci x frekvenciát nem bír ki feszültségemelés nélkül, akkor jobb hagyni a fenébe... Elvégre inkább legyen üzembiztos, minthogy pár plusz megaHertz miatt állandóan resetelnem kelljen, meg kékhalált bámulnom...
Szóval ahogy GT bá' is említette: ésszel, nyugodtan, lassan, mindent inkább ötvenszer kipróbálva... -
colt1
tag
Köszi mindenkinek a segítséget. A procim ugyan csak cC0 steppingű, de kisatolom belőle a lehetőségeket. Az alaplapom (Abit VH6T) egész jól támogatja a tuninglehetőségeket. :DD
-
GeorgeTerror
senior tag
-
Ploszi
senior tag
Ez nem így van, csak minden újonc felteszi ezt a kérdést, és kezd unalmassá változni a téma, ugyanazt x-szer leírni.
Gari nem ugrik, csak ha kiég a mag és az láccik kívülről. Tehát ne adj neki 3 voltot :)
Emelheted ész nélkül is a frekit, legfeljebb megfagy. vagy semmit sem csinál. Akkor biosreset aztán heló újra elölről. Hát ennyi.
Ja és használd a keresőt!!! 800-astól ideális elvárás rendes lap+mem mellett a 8*133, ha rendes c1-es proci. Ha nem akkor is mehet, csak nem bizti, hogy jó lesz. Esetleg 0.1 voltot adhacc neki.
Ennek a kövületnek (pl egy modern P4-hez képest) nem árt a tuning, de inkább ésszel csináld.
A tuning ártalmairól olvashacc a hirtelen elhalálozó p4-ek vagy vmi hasonló című topikban.
Ja és ne légy türelmetlen a fórummal kapcsolatban, mert ojan aki akar tud és elég türelmes (10000000-szer is) segíteni kevesen vagyunk és nem is vagyunk elegen :DD :DD :DDúgy akartad mondani, hogy sokan vagyunk, de nem.... bocs az OFF-ért, de nem lehet kihagyni :D
-
GeorgeTerror
senior tag
Ja és ne légy türelmetlen a fórummal kapcsolatban, mert ojan aki akar tud és elég türelmes (10000000-szer is) segíteni kevesen vagyunk és nem is vagyunk elegen :DD :DD :DD -
atus7377
tag
SZVSZ=Szerény Véleményem Szerint.
-
colt1
tag
Na, megint tojtok a fejemre! :(((
-
colt1
tag
Hello fiuk!
ui: Mit jelent az szvsz az üzenetekben???
Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Processzorok, tuning
- Tuning questions
- (téma lezárva)
- Fujifilm X
- Futás, futópályák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Linux kezdőknek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Revolut
- EAFC 26
- Május 26-án érkezik a World of Tanks: HEAT PC-re és konzolokra
- Blogjában leplezte le a 12V-2x6 tápkonnektor hibáját a Corsair
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- RYZEN 7 5700X3D +hűtött VRM-es A520M/B550/X570 lap +16GB hűtőbordás DDR4 kit! GAR/SZÁMLA (nevedre)!
- INTEL Core i7-13700F 3.40GHz LGA-1700 (30M Cache, up to 5.20 GHz) OEM CPU!
- AMD Ryzen 7 5800XT BOX - Gari 2029.02.22. -ig - Eladó!
- AMD Ryzen 7 5700X BOX Eladó!
- Intel Core i5-14600KF LGA-1700 14 mag / 20 szál 3.5 GHz / 5.3 GHz
- Apple iPhone 11 64 GB Fehér 1 év Garancia 100% akkumulátor Beszámítás Házhozszállítás
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB White-2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4294
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest