- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitblueduck: RTX 50-es széria PhysX támogatás nélkül. Tényleg akkora probléma?
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- GoodSpeed: Megint 3 hónap Disney+ akciósan :)
- skoda12: Webshopos átverések
- sivi151: Framework csendesen felvette a magyar billentyűzetet
Új hozzászólás Aktív témák
-
colker
tag
válasz
BTminishop #41495 üzenetére
Az "ASUS M5A97-EVO" alaplapnál a simára gondolsz?Mert van már ASUS M5A97 EVO r2.0 is ami iponon pl. 600ftal drágább a simánál és általában azt javasolják a fórumon és nem a simát meg hát ez csak az újabb verzió.
Szerk: Olvasom hogy fx- 9370 procit is megemlíted az már nincs benne ennek a lapnak a támogatottsági listájában,persze nem tudom gyakorlatban elbír-e vele.
-
colker
tag
válasz
privacy99 #41462 üzenetére
Nekem is kényelmesebbnek tűnt a programos dolog de elindítottam hogy maga állítgassa és teljesen lelassult a rendszer és fogyogatott. Persze nem állítom hogy ez bárkinél így van,többen is lehordták már a fórumon az asus alap programját én is csak Fan xpert progiját használom.
Ezt a nem kerek Mhz értékeket nem tudom miért csinálja!
Lehet ha csinálsz egy teljesen gyári beállítást majd ha lesz hűtőd és biosban tuningolnál akkor majd engedné beállítani mert lehetséges hogy a progi elállított valamit vagy valami értéktől függhet...
Hát ha lesz valaki aki tudja a választ! -
colker
tag
válasz
privacy99 #41460 üzenetére
Ai Tweaker menüpontban Memory Freq.: itt beállítod az 1600Mhz-et.
Lentebb van a Dram Timing Control ott betudod állítani az időzítéseket.
Ahol auto van oda beírod a számot és nyomsz egy entert így vette be nekem.
És ha kell a Ai tweaker menüben a Dram voltage értékét is állíts át autoról.
A Fő menüben a Tools-->Asus Spd infoban találod meg a pontos időzítéseket.Remélem nem írtam hülyeségeket nem vagyok profi a témában!
Esetleg még itt is találhatsz infókat:
http://prohardver.hu/tema/asus_m5a_alaplapok/hsz_1660-1660.html -
colker
tag
válasz
privacy99 #41457 üzenetére
Ha lehet inkább biosban húzd a procit,én is próbálkoztam a turboV Evo programmal mert még előtte sosem húztam procit biosban de a programban húzott proci miatt nekem fogyogatott a rendszer.
A biosban a szorzót beállítottam 20ra a ramot bedig beállítottam 1600ra így nincs ilyen gond a rammal mint amit írsz.
A gyári hűtő necces lehet azért nem árt figyelni a hőmérsékletre mit produkál majd,és persze a hangja is elégé hangos terhelés alatt! -
colker
tag
A gyári hűtőt sikerült lecserélnem.
Egy régi amd 939-es 4hőcsöves zalman hűtőt alakítottam át hogy jó legyen az am3+ foglalatra.
Igaz nem egy magas hűtő mint a maiak és még az alaplap felé szállítja a levegőt a venti de sokkal jobb a gyárinál.
Prime95 progiban teszteltem blend testen alap frekin a gyári és a mostani hűtővel is.
A gyári hűtő ahogy sokan is írják kevés azt le is kelet állítani mert 62C fokot elérte.
Viszont a mostani hűtő 1órás teszt alatt tartotta a 52C kupak/47C mag hőmérsékletet.
Tudom ez a mai hűtőkhöz képest magas érték de arra gondoltam a 4Ghz-el talán tudnám tartani 58C fok(60 környékére írják a maxot) környékén ezt akarom kipróbálni.
Igen tudom hogy az alap turbo magasabb meg minden de nekem már az is élmény lenne ha magam tudnám beállítani a dolgokat mert sosem csináltam még ilyetEgyszer mindent megkell tanulni!
-
colker
tag
Szeretnék segítséget kérni tuning terén.
Teljesen új nekem még ez a dolog sosem tuningoltam még.
Annyi tiszta hogy CPU Frenquency *CPU Multiplier adja a végleges frekit.
Olvasgatom a fórumon hogy ennyi mhz ennyi feszültséggel.
Van erre valami átlag érték hogy ha én most pl. 4000mhz-re szeretném emelném a fx-6300ast akkor min. mennyi feszültséget kell neki beállítani?Vagy próbálgatni kell?Az nem tesz neki kárt?
Tegyük fel 4000mhz a célom akkor ahoz maradhatna a cpu freki 200 és a szorzót pedig állíthatom 20ra?
Vagy a 200at is emelni kell és kevesebb szorzó?
Ehez a mhz értékhez mennyi feszültség lehet a jó?
A feszültség,cpu freki,cpu multiplier értékeken kívűl kell még valamivel babrálnom?Tudom elégé alap kérdések de remélem megvilágosodhatok !
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpársportok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Hardcore café
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Lexus, Toyota topik
- Synology NAS
- Sorozatok
- A Tremere klánra fókuszál a Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 új előzetese
- További aktív témák...
- Intel Core i9-12900K 16-Core 3.2GHz LGA1700 (30M Cache, up to 5.20 GHz) Processzor!
- Intel Core i7 - 12700 12Mag / 20Thread - LGA1700 - 3.6GHz - 4.90 GHz, 25M Cache
- Intel Core i7-12700KF 12-Core 2.7GHz LGA1700 Box (25M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor
- Intel Core Ultra 9 285K 24-Core 3.7GHz LGA1851
- AMD Ryzen 7 7800X3D - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3434
- Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető Dell GAMER laptop G15 5530 360Hz
- iKing.Hu - Motorola Razr 50 Ultra Midnight Blue Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest