Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Ágymatrac keresési kálvária
- Yézi: Blekk Frájdéj
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolti_20
senior tag
válasz
IO.sys
üzenetére
Persze nem probléma.
Annyit hozzá tennék a teljes sztorihoz, hogy nem ennyi a vége a stabil tuningnak, csak nem volt itthon gap padom a VRAM és hűtő közé így pasztát kellett tennem, ezért a VRAM-ok jobban melegednek és hamarabb elhasalnak. Így sajnos "csak" +450mhz tuningot tudtam adni a video memóriáknak, az elképzelt 550-600 helyett, amivel elérhetem a 10k pontot is 3dmark firestrikeban.
Na akkor jöjjenek a képek. Első helyen az MSI AfterBurner és GPU-z adatok láthatóak:
msi-gpu
A CPU-n is lehetett bőven tuningolni, így már alapból 3.6Ghz-en megy, 1.1v mellett:
cpuJöjjön msot az érdekes része, mert sok beálítás elvan rejtve alapból a laptopok BIOS-ban, hogy ne tudjunk olyan könnyen overclockolni és ne tegyék tönkre a laptopjukat az emberek. Ezeket a rejtett beállításokat ellehet érni a BIOS fájl módosításával és a BIOS chip újra flashelésével. Hogy lássátok miről van szó belinkelek ide pár képet a jelenelgi unlocked BIOS-ról, ahol rengeteg beállítás vált elérhető ami alapból nem látható.
És itt lehet látni hogy a hozzáférési szintem Admisitrator:
kép6És ebben az youtuben talált videóban láthatjátok hogy nézett ki előtte a BIOS-om:
videoA bios kinyitására azért van szükség, hogy aztán Intel Extreme Tuning Utilityben tudjuk változtatni kellően a feszt,órajelet és szorzót.
Ezek mellett elsőként a VBIOS-t módosítottam 125TDP-ről 135 TDP-re, mivel a kellő hűtés elbírta ezt az emelést bőven. A VBIOS módosításnál az órajelet állítottam 1038mhz-ről 1203 Mhz-re ami tovább tuningolható MSI AfterBurnerrel. De ez az alap mostantól ami a VGA biosában szerepel. Feloldottam a MHZ és a feszültség korlátot is, így kilehetett ptóbálni hol a határ.
Hűtésként egy ebay-ről rendelt kínai 5 ventis hűtőpadot használok, plussz MX4 hűtőpasztát, amit a későbbiekben érdemes lecserélni folyékony fémra a gap padot pedig grizli extremre.És akkro a sok szöveg után jöjjön a végeredmény.

9541 pont 3dMark FireStrike-ban:
3d mark firestrikeJövőhéten visszatérek, akkor már remélhetőleg meglesz az új gappad, és elérem a 10k határt. Ezekkel a beállításokkal is jobb vagyok már mint egy HP Omen GTX1060-al és Intel i7 7700hq-val, de van még szufla benne.

Új hozzászólás Aktív témák
- Gumi és felni topik
- Ha a koreaiakon múlik, még évekig ingünk-gatyánk rámehet a memóriákra
- Goddess of Victory:Nikke
- Pánik a memóriapiacon
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- További aktív témák...
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 500+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Új Lenovo V15 G4 FHD i5-13420H 4.6Ghz 8mag 16GB RAM 512GB SSD Intel UHD Graphics XE Win11 Garancia
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 12 Mini 64GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Annyit hozzá tennék a teljes sztorihoz, hogy nem ennyi a vége a stabil tuningnak, csak nem volt itthon gap padom a VRAM és hűtő közé így pasztát kellett tennem, ezért a VRAM-ok jobban melegednek és hamarabb elhasalnak. Így sajnos "csak" +450mhz tuningot tudtam adni a video memóriáknak, az elképzelt 550-600 helyett, amivel elérhetem a 10k pontot is 3dmark firestrikeban.