Új hozzászólás Aktív témák

• PROstitualt

csendes tag

Sziasztok!

Szeretném én is a segítségeteket kérni!

Van nekem egy ASRock ConRoe1333-DVI/H R2.0 nevü alaplapom.(1.30-as biossal. (Frissítettem már a legújabb 2.30-ra is, de a jelenség változatlan és egy op.rendszer miatt inkább a régit használom) és egy Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2140 processzorom.

Egyéb: A ram az Kingston DDR2 533Mhz-es. 2x1Gb.
    VGA: MSI NX8600GTS
    Táp: Trust 370W PSU Low Noise(nem röhög. ilyen volt csak :D),
    egy Seagate 120GB hdd(IDE/ATA -kábelekhez nem értek, de nem s-ata) és egy NEC sata dvd-író.

Amikor húzni szeretném a procit akkor a következőket tapasztaltam:
    FSB-t 266 és vagy 267-ig tudom emelni. Ilyenkor még szó nélkül bebootol. A szorzó az fixen 8. Nem tudom állítani. A proci tuningolásakor 3 opció van(Auto, Sync, Async).

Ha 'Auto' akkor 1.60Ghz-re teszi magát.
    'Sync' módban az FSB-t emelve megy mellé felfelé a PCIE freki is.
    'Async' módban meg értelemszerüen külön tolható az FSP és a PCIE freki.

Sync módban 266-ig tudom húzni. Utána fekete a képernyő és nem bootol. Asyncban ha fixálom 100-ra a PCIE frekit és FSB-t hagyom 266-on(azt ajánlották, hogy tegyem 100-ra a PCIE-t) akkor se bootol. fekete képernyő.

Próbáltam már variálni, össze-vissza a beállításokat, de semmi. Egyszer sikerült elérnem azt, hogy 273-ig toltam és bebootolt, de a legelején kiírta, hogy valami bibi van, mert nem látja a sata dvd írómat. Ekkor a tököm tele lett és hagytam a fenébe. Amugy akkor is 273 volt a plafon.
    Próbáltam neki feszültséget emelnit természetesen, de konkrétan kézzel nem lehet, tehát olyan, hogy egy-két tizeddel emelem nincs. Fix lehetőségek vannak: Low, Middle, High, stb.. Akárhova tettem. Fekete képerőnyő.

Abszolút meg vagyok lőve. Este csinálok cameraval pár fotót a biosról. Van lapos monitor szóval még csíkos se lesz :DDD

(Bocsánat a regényért :U )

Köszi,
    Pro

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés