- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Új hozzászólás Aktív témák
-
ígyvanferi
addikt
Üdv!
Az AM3-as rendszerem tuningolása közben merült fel bennem pár kérdés.
Elkezdtem feltornászni az EC-t a kis 240-esen, most stílszerűen 240-en áll, ami 3360 MHz-et eredményez. PCI-E frekvenciáját manuálisan 100-on fixáltam, abból baj nem lehet. Viszont úgy emlékszem, hogy a HT link sebességét is visszaosztottam, hogy 1920-on járjon, a CPU-Z mégis 2160-at mutat. Egyelőre nincs gáz, Blend teszt fut szépen, de nem feltétlenül piszkálnék a procin kívül semmit.
Feszültségeket auton hagyva 1,47 körül kap a proci, amit kicsit sokallok. (Bár megjegyzem, alapon, és C'n'Q bekapcsolva, terhelésnél is ennyit kapott a CPU. Ha bekapcsolom ismét, gondolom ismét visszaveszi terheletlenül a feszültséget.)
Memóriák időzítésénél auton hagyva eddig nem az táblázatban mellette szereplő SPD értékeit állította be a rendszer, ezért most manuálisan az SPD értékekre raktam.
Ami még érdekes, hogy eddig az 1333 MHz-es RAM-ok csak 1067-en működtek, ha nem piszkáltam semmit. Remélem ez csak valami BIOS huncutság, és bírni fogják a névleges értéket.
C1E eddig disabled volt BIOS-ban, ezt bekapcsolva tulajdonképpen mi is történik azon kívül, hogy ez valami energiagazdálkodási izé?
C'n'Q-t majd visszakapcsolom, ha valami egészséges EC értéket találok, semmi szükség 3+GHz-re netezéshez.
Végülis nem kérdeztem semmit, de a leírtak alapján szívesen veszek minden hozzáfűzni valót.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3085, 100% Akkumulátor
- AM 4 alaplapok! Kamatmentes rèszletre is!
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest