Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• kNG

senior tag

Sziasztok!

A minap sikerült egy Intel C2Q Q8200 procira rátenni a kezem, és meg is kaparintottam! :D
    Szóval most ezt a procit használom, de az alacsony szorzó miatt nehéz tuningolni...lényeg a lényeg 3000 MHz fölé nem szeretnék menni...ez a 3000 MHz meg is van, alacsony Vcore mellett, DE(!) ennek bizony kell a VTT...ha nem adok neki, akkor nem bootol be, adtam neki +0,1 V-t, és akkor bebootolt, nyomtam neki a primeot, és háromnegyed óra után kifagyott...ha +0,2 V-t adok neki, akkor atomstabil, egyébként hűvös is, Distance to TJ max. 42-től 50-ig terjed FULL PRIME teszt alatt, természetesen kisebb terhelés alatt még hűvősebbek...(azt olvastam hogy quad esetében a legjobb, ha a distance to TJ max.-ot 30 felett tartjuk 24/7 use-hoz, ez nekem bőven megvan).

A kérdés : ekkora VTT biztonságos-e? Azt olvastam hogy léghűtés alatt a quadok nem szeretik az 1,4-nél nagyobb VTT-t, én nem is akarok neki többet adni...ha jól sejtem 45 nm-es procik esetén a p35-ös lapok alap VTT-nek 1,1 V-t adnak...jó ez a sejtésem? Tehát ha én +0,2 V-t adok a VTT-re akkor a procimat biztonságban tudhatom jó léghűtés mellett? Pasztám is erős szóval azzal nincs gond!

Köszi előre is a segítséget mindenkinek! :)

Új hozzászólás Aktív témák