Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#44014) #86564352 válasza szabi__memo (#43940) üzenetére


#86564352
törölt tag

Komolyanvétel kérdéséről leszek az ördög ügyvédje:
Milyen volt a kommunikáció fentről? "elhunyt többségében idős, krónikus beteg" ami végül is igaz abban a halmazban kaszál a vírus, de annyit szajkózták, az átlag fiatal azt hiszi nem az ő problémája, főleg úgy ugyanúgy beengedték akárhova mert nem használjuk az igazolványt, amikor pedig kijárási tilalom szintű korlátozás kell (lásd most osztrákok, szlovákok) akkor is azt látja az oltatlan, hogy na az oltottra is vonatkozik.

Aztán itthon nem nagyon mutatták meg belülről a kórházakat. Aztán statisztikai alapon egy fiatal a környezetében inkább hallja azt, hogy könnyen vagy gond nélkül letudta a fertőzést, ami szintén igaz. A fiatalokat is érintő long covidról itthon nem igazán beszélnek, ellenben a hülyeség az terjed facebookon és beszéddel. Egy fiatal az Instagram pörgetés közben nem fogja a csodálatosan magyarosan gagyi koronavirus.gov.hu hulladék oldal eldugott statisztikájából bogarászni, hogy bizony 30 évesek is alapbetegség nélkül is halnak meg. Rosszabb esetben látja a fiatal ismerősét megcibálta és akkor kapcsol na mégis kell menni oltani.
Aztán az ország minimum harmada csóró, tehát nem számít neki külföldi utazáshoz milyen oltás kell. Aztán fentről a győzelmi kijelentések, nem lesz 4. hullám, nyári beleszarás a felkészülésbe. Alapból bármilyen témában milyen a társadalmi szolidaritás, egyéni felelősségvállalás, hatóságokban való bizalom? Béka segge alatt.

Szerintem ha már mutogatunk, akkor a kormány alkalmatlansága mellett én az 50-60 feletti korosztályra haragszom, rájuk veszélyesebb, ők inkább tapasztalják hasonló korú ismerőst elvitt a vírus, ők terhelik túl az eü-i rendszert jobban és mégis ebből a korosztályból több százezer oltatlannal indultunk neki az őszi deltának. [link]

Aztán jöhet a következő probléma, hogy valaki kettőnél megáll, idővel elkopik az oltása, a vírus már új variánssal támad. Akkor inkább olyan köhögjön mögöttem a boltban, aki bár késve kért első oltást, de most frissen oltott.

Ha nem ördög ügyvédje vagyok, csak a saját véleményem: Lassan majdnem egy éve ismert a vakcinák éles bevetése, hány milliárd adagot beadtak már, egyszerű kockázat/haszon elemzés, ideális esetben minden felnőttnek magától rá kellene jönni mi a helyes lépés. Ha nekem a covid aláírná személy szerint engem és szeretteimet soha nem bántja, akkor is elmennénk oltásért, mert unalmas, ha sok oltatlan miatt ősztől tavaszig korlátozások és űrgamma variáns kialakulási lehetősége.

#43943
Ez így nem igazságos oltás óta, ennyi erővel valaki egy 3x oltott tünetmentestől is elkaphatja bár az kevésbé durva adag, nem az oltott "hibája" lesz, hanem az oltatlané. Oltás óta mindenki a maga pajzsával foglalkozzon.
Simán látszik egyébként szerintem ilyen egyedi beszámolókból is, és az akcióhétből is, hogy normális kommunikációval van még sok meggyőzhető ember. Nem mindenki keményvonalas oltásellenes, csak bizonytalan.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.