Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Üdv a trollok között!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
somogyib
őstag
válasz
EmberXY #33943 üzenetére
Erőspaprika témához: volt korábban szó a kurvadurváról.
Én mostanában ezt a chilicseppet nyomom a levesbe, nem piskóta ez se. -
-
sztanozs
veterán
válasz
EmberXY #33783 üzenetére
pedig van 404, nem tudom miert nem talaja...
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #33690 üzenetére
Nekem pl volt olyan, hogy (főleg amikor otthon voltam pl ünnepek ilyesmi), hogy egy begyújtással akár 15 napot is elvoltam. Folyamatosan pakoltam a tűzre, az meg égett, és annyi. Hatalmas kazánom van, ha abba bedurrantok rendesen, meg beáll a tűz, akkor éjfélkor mondjuk pakolok rá, akkor reggel 8kor még olyan izzó parázs van benne, hogy 1-2 szárazabb fa rádobásával ég tovább a tűz.
Szóval ha így nézem, akkor egy télen 5-6 begyújtásból megvagyok (na meg van gázkazán is). -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #33675 üzenetére
Prosectura... "Iszok az életre, iszok a halálra, kuva nagyot okádok a múzeum falára..." hajjjh, 2007 tavasza, de rég is volt ... (akkor hallgattam kb legutóbb, de valamivel régebben úgy 2000-es évek eleje óta ismerem).
De írhattam volna azt is, hogy
"kinézek jobbra,
kinézek balra,
réten legelő magyar tarka,
a wcben meg nyomom a pedált,
a walkmanem meg nyomja a metált,
jön már a kaller,
csattan a saller"
Erre mentünk 2003-ban a Balatonra nyaralniNémileg nehezíti a vissza emlékezést, hogy akkoriban Baracka-t, HétköznaPICSAlódásokat és Alvin és a mókusokat is aktívan hallgattam, természetesen a rammstein és a (főleg külföldi, plusz magyar underground) rap vonal mellett.
A trance csak 2007 őszétől jött ... (mai napig emlékszem, egy hosszúra nyúlt októberi buli haver felajánlotta, hogy hazavisz vidékre kocsival ne kelljen reggelig várjak a vonatra. Ő az akinek a kocsijában vagy az szól amit ő akar, vagy sétálsz... Szóval betette a trance-t hazafelé, (aly and fila future sound of Egypt 21-et), ami akkor jött ki frissen... frenetikus volt hallgatni az ő hangrendszerében, ahogy a sötétben száguldottunk. És mire hazaértem már tudtam, kerestem is ezt a mixet, és kezdődött ennek a műfajnak a felfedezése is) -
-
KROK640
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #33551 üzenetére
Gratulálok, az szép!
Ugyanakkor azt ünnepelni, hogy az amúgyis csődszélén álló munkáltatódnak mostantól 25%-al többe kerül ugyanaz amit eddig végeztél, igazán nem szép dolog.kb 1 órája hoztak nekem több üveg pálinkát, persze a kóstolót sem úsztam meg ... még alig múlt dél, már innom kellett, igaz megúsztam 1-1 centtel. De ma még egyháziszertartást is kell celebrálnom, szóval nem kéne korán kezdeni.
-
somogyib
őstag
válasz
EmberXY #33518 üzenetére
"Volt, hogy amikor átmentem, láttam jönni a vonatot, vissza is néztem, hogy tán benéztem volna a lámpát, és csak akkor váltott pirosra."
Hát az már elég gáz.
Én kedden találkoztam olyannal egy vasúti átjáró felé haladva, hogy fehér, aztán kb. 3 másodpercig piros, aztán megint fehér. Nem tudtam mire vélni, de áthaladáskor azért körülnéztem, hogy most mi van. -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #33497 üzenetére
A magyar vasúttal messze nem ez a legnagyobb baj.
Ex mávosként tudom, hogy 2006 óta van vonatbefolyásoló rendszer, ami azt jelenti, hogy amit írsz maximálisan kivitelezhető lenne technikai oldalról, de még a régi vizuális módszert használják, vagyis amikor elhagyja a vonat az előző állomást akkor a következő állomásig minden átjárót lezárnak.
Az igazán jó megoldást már kivitelezik, vagyis igyekeznek minden szintbeli átjárót megszüntetni. Amennyire tudom a 100-as vonalon Budapest és Debrecen között csak 1-2 maradt, a többit eltolták, vagy a föld alá vagy egy hídra.A sokkal nagyobb baj, szerintem az elavult nyomvonal. Most pl a 100-as vonalat, de sok mást is, nagy gőzerővel felújították, és 100km/h-ről 120km/h-re nőtt a legnagyobb engedélyezett sebesség. A probléma az, hogy a németek és az osztrákok (ahol sokkal több terepakadály van, hegyek, hidak, alagutak) már bőven túlnőtték ezt, az ICE-vel már 2012-ben 240km/h sebességgel tudtam közlekedni. Hogy a spanyolokkal ne is jöjjek (ahol még több hegy van) a Renfe 1992 lehetővé teszi a 360+ km/h-s utazást Spanyolország számos vonalán. (A Francia TGV-t meg sem kell említenem). Na most MO-n felújították az elavult nyomvonalon a vasutat, és büszke mindenki arra, hogy már 120-al mehetnek a vonatok, csak épp mint írtam ez már 10 éve is kevés volt, pláne itt az alföldön nagyon gáz. A mozdonyok (Traxx, Taurus, Vectron) simán bírnák a 200+ -os tempót is.
Ok, épül a Varsó, Budapest szupergyors vasút (ami lemegy állítólag Székesfehérvárig majd), de még a hatástanulmányok befejezéséig sem sikerült jutni, a konkrét útvonal sem tisztázott, és akkor most itt van a recesszió, ami szerintem minimum 5 évvel késlelteti az amúgyis nagyon lassú haladást majd...
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Apple iPhone 16 Plus / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest