Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• EmberXY

veterán

T_chris:

Látom, az Operáról nincs túl jó véleményed a Chrome ellenében, ezért hadd csatlakozzam a vitához, de nem alkarom tovább offolni a bugreport topikot, mert előbb-utóbb kipucolnak minket onnan. :D

Alapvetően nem támadni akarom a Chrome-ot, jó (és majdhogynem szükséges) böngészőnek tartom a mai, google központú világban, de ha a saját példámból indulok ki, és a "kisember" érdekeit nézem, akkor bizony alternatívát kell keresni. Én speciel egy noname-nek számító, erőforrásszegény (androidos) tabletet használok, az erőforrások kímélése az elsődleges célom.
    Mint tudjuk, a szűkös erőforrások legnagyobb ellensége maga a google, kezdve az oprendszerrel, és beleértve a kismillió google appot (gmail, youtube, miegymás) és a keretrendszert, amik egymás nélkül nem látnak, együtt meg lefoglalják kb a teljes hardvert, nem ők a hibásak, hanem kevés a hardver, így jártam. Ezért én speciel minden nélkülözhető google csodát tiltok, takarítok, a play-t és a keretrendszert is beleértve, ami kell, azt böngészőből érem el. ---> ez rögtön az 1. ok, amiért a chrome kilőve, a keretrendszer frissítéséért sír, ez kizárva.
    Ezután ott a 2., a mérete, a 3., hogy az asztali felületeket körülményes elérni mobil eszközön, stb...

Ezzel szemben az Opera jól menedzselhető, adatforgalomcsökkentési lehetőségek, stb. Nagy különbség a motorban nincs, mióta ez is a chromium motort használja, szóval kvázi chrome, csak az Opera sajátosságaival. Amit útálok, az a fülek visszatéréskori állandó újratöltése, ha sokáig más füleken vagyok, ez hajlamos felesleges adatforgalmat generálni, ez a régebbi verziókban nem volt így, valószínűleg a chromium sajátossága, szóval ezzel nincs mit tenni, régebben megelégedett a gyorsítótárral.
    Nem mondanám, hogy buta, széleskörű beállítási, optimalizálási, személyreszabási lehetőségek tárházát adja, ezzel együtt mindent asztali nézetben látogatok, a belassított mobilnet mellett sem akadály (a húzósabb médiatartalmak kivételével). Szóval egy tökéletesen bevált, kipróbált spórolós konfig mellett kiválóan alkalmas a netezésre, energia/erőforrás/ideg zabálás nélkül, ez maga a magyar álom. ;]

Szerk.: Közben belemélyedtem az eszmei mondanivalóba, szóval jó pótszilveszterezést, a pezsgő nem romolhat meg. :D
    Igen, a negatív másnap az a tegnap, illetve hogy holnap még jobban kívánod a piát ahelyett, hogy szarul lennél. :D

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés