Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• divot

veterán

válasz Bocsek #188 üzenetére

A mi rendszerváltásunk környékén volt a román rendszerváltás is, nem tudom hány éves voltál akkor, de 1989. karácsonyán élőben néztük a televízióban az ottani eseményeket. Aztán azt is, hogy néhány héttel később agyonverik a magyarokat...
    Gondolom e két esemény között lett volna az a pillanat, amikor a román lakosság virágdobálva és integetve fogadja a revízióra érkező magyar csapatokat. :F

• sh4d0w

félisten

LOGOUT blog

Változatlanul tartom: majd' 100 évvel az események után revízióról álmodni utópia és baromság. A magyar zászlóval semmi baj nincs, szerintem, ha olyanod van, rakd ki. A baj azzal van, hogy bizonyos politikai erők szeretnek maguknak nemzeti jelképeket kisajátítani (pl. kokárda - láttam belőle néhány akkorát anno, hogy a csávó majdnem orra esett; ugyanígy beszélhetek egy bizonyos aug. 20-ról is, amikor Medgyessy nekiállt szónokolni, mellik települést sikerült ''bekapcsolni az európai vérkeringésbe'').

• bullseye

addikt

szerintem ez enyhe túlzás. A sanyarú üldöztetés is :), meg az is, hogy sikerült volna visszakapni az elcsatolt területeket. Álmodni lehet bármiről, de nekem a 3 tengeres Magyarország akkor már jobban tetszik, az esélyei meg ugyanazok.
    Amúgy ha kulturált emberek beszélnek Trianonról, abban nincs semmi szélsőjobbos, sőt még jobbos sem. De ha olyan emberek viszik a prímet, akik igazmagyarnak hívják magukat, vagy olyan kis vicces szösszeneteik vannak, mint lac1-nak, hát nem túl meglepő, ha nem pozitív kép alakul ki az emberben.

Ahogy a gazdák is kikérik, hogy ők politikai erő, és biztos igazuk van. Csak egyszerűbb lenne megérteni, ha elzavarnák a körzéjük álldigáló rózsadombi paraszt testvéreiket a kivágott zászlókkal, meg állandó komcsizással...

(persze az is igaz, hogy a hosszúhajúak is már milyenek, mert ott a Marlyn Manson pl. de azért ez filozófikus megoldás, az említett másik két csoport és alcsoport tekintetében az arányok kissé erősebbek.)

Aktív témák