Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
félisten
válasz ssgt1981 #8651 üzenetére
Feljebb linkeltem, hogy az Ersténél havi 500ig középárfolyamon, vagyis a Wise-nál olcsóbban lehet devizát váltani. Így még utalni sem kell, vagy legalábbis jóval kevesebbet.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Oliverda
félisten
válasz ssgt1981 #8654 üzenetére
Akkor jársz a legjobban, ha kihasználod az erstés keretet, majd az ott átváltott eurót kártyával áttöltöd Revolutra és onnan utalod tovább, ingyen. A maradékot forintban töltsd fel Revolutra és váltsd át ott euróra. Ennél olcsóbban nehéz lenne összehozni ezt a váltást és utalást.
ACE-: Nem tudom, de az oldalukon biztos le van írva…
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Crogan
tag
Sziasztok. Wise virtuális kártyával szeretném feltölteni a Revolut számlámat Apple Pay-en keresztül. Euró -ról van szó. Nincs kapcsolatod a bankoddal hibát dobja. Ez még egy hónapja működött. Valami változott vagy tényleg hiba van a rendszerben valahol?
Iphone 16, Xbox SeriesX, Xiaomi AX3200,AW Ultra 2
-
aujjobba
addikt
Foszamlakent mennyire jol hasznalhato ma a Wise?
Erre kernem a fizetest, es inteznek mindent amit a magyar szamlamrol is intezek.
Havi nehany utalas, viszont nagyobb ertekuek, osszesen 1.2 millio forint ertekben kb, kartyahasznalat nincs.
Hitelkartyat hasznalunk, annak a visszatoltese az egyik nagyobb tetel, a broker fele utalas a masik. Igazabol az IBKR ossze van kotve a Wise-zal, szoval ez a masodik megszunne vegulis.
Van egy csoportos beszedesem, az mehetne a lakashitel miatt fenntartott MBH minimal szamlarol, gondolom a Wise nem tud csoportost.
Jol ertem, hogy a Wise egyenlegrol ingyenes az utalas, tehat ha eleve oda menne a fizetes akkor ingyen lenne? Tranzakcios illetek sincs ebben az esetben?
Probakepp utaltam egy kisebb osszeget egyenlegrol raiffeisen-be, az koltsegmentes volt. -
TrollBalint
addikt
válasz aujjobba #8659 üzenetére
Hogy oda kapd a fizetést, az tuti működik, volt kollégám is oda kérte, mert a többi bankból elege lett és csak a Wise-t használja. (hitele, ilyesmije nem tudom van-e, de "sima" használatra, tökéletes)
https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
goop
őstag
-
Helios
tag
válasz zaparkas #8665 üzenetére
Azt lehet tenni, hogy lemondod az előfizetést a Wolton.
Az ilyen előfizetések esetében többféleképp működhet a fizetés mind a kereskedő, mind a bank oldaláról. Vagy eltárolják a kártya adatokat, vagy minden alkalommal bekérik, vagy tokenizálnak, azaz – a bank közreműködésével - generálódik egy úgynevezett token amit a bank a kártyaadatok helyett elfogad, és amivel meg lehet ismételni akárhányszor ugyanazt a tranzakciót. Jelen esetben valószínűleg az utóbbit használják (ezt szokták előfizetéseknél). A token már nem függ az eredeti kártyától (nem is tartalmazza annak adatait), így lejárt, letiltott, stb. kártya esetén is ismételhető ugyanaz a tranzakció. Igen, ez elég fura dolog, és lassan kerül köztudatba, de teljesen normális működés, bár a banktól is függ, hogy pl. letiltott kártya esetén érvényteleníti e a hozzá tartozó tokeneket vagy sem.(Pontosan én sem ismerem a folyamatot, nem néztem olyan mélyen utána, így lehet, hogy valamiben pontatlan vagyok a fentiekben, de az általános működés nagy vonalakban ez. )
[ Szerkesztve ]
-
viktorhu
veterán
A részletfizetés funkció évtizedek óta létezik. Ahol hamarabb elterjedt a kártyás fizetés, ott már 20 éve is mindennapos volt, hogy a boltok és webshopok felajánlottak a termékeikhez különböző részletfizetési konstrukciókat. Ilyenkor az összes részletfizetésre egyben autorizálják a kártyát, így annak a kártya lejárata / letiltása esetén is működnie kell (különben hazavihette volna az emberünk 20 évvel ezelőtt a plazmatévét, aztán "elveszíti" a kártyáját, a hitelező meg bukta volna a pénzét).
De egy sima egyszeri tranzakció is sokszor napokkal a "fizetés" után történik meg, ott is fontos, hogy a két időpont között már hiába tiltod le a kártyát, a kereskedő megkapja azt a pénzt, amit a fizetéskor jóváhagytál. Tulajdonképpen ugyanez történik akkor is, ha nem egy tranzakciót, hanem egy ismétlődő fizetést hagysz jóvá a még érvényes kártyával.
-
TrollBalint
addikt
válasz aujjobba #8663 üzenetére
Gazdasági helyzettől függ, ha úgy látják, hogy nagyon ingadozik az Euró, vagy kockázatos, akkor vetnek rá ki "sarcot". Viszont, amint megnyugszik a gazdaság, ezt eltörlik. Ezt előre közlik levélbe (ha bevezetik a díjat, meg ha kivezetik, azt is) Illetve, utalásnál azért látod, hogy mennyi díjat számol fel, mielőtt rányomsz a véglegesítésre.
-
aujjobba
addikt
válasz TrollBalint #8669 üzenetére
Persze latom mielott ranyomok, de a napi hasznalatu szamlam eseten kenytelen vagyok ranyomni ha utalnom kell, barmit is mutat.
Oke ha tenyleg ilyen 100Ft nagysagrendu akkor talan nem akkora problema a valtozo dij, remelhetoleg a tr. illetek merteket nem eri el.Kis hatter: a jelenleg kvazi ingyenes raiffeisen csomagomat terveznek kivezetni, emiatt nezelodok. Igazabol havi 1M osszerteku utalasig az uj csomagban sincs koltseg/illetek, szoval billegek erosen, hogy maradjak vagy valtsak.
-
TrollBalint
addikt
válasz zaparkas #8671 üzenetére
Te nem tudod ezeket a számlákat (akár "hagyományos" bank, akár Wise, Revolut, bármi) minuszba vinni (ha nincsen rá szerződésed, persze), viszont, ha valami jogos igény érkezik, azt a bank elutalja, úgy is, hogy akár minuszba megy a számlád, és majd veled megfizetteti.
-
-=MrLF=-
senior tag
Sziasztok!
Számla nyitáshoz van értelme ajánló linket kérni? [link]
Olyat látok hogy ingyen kártya ( [link] e szerint magyar országra nincs ilyen)
vagy egy darab kedvezményes utalást ad.
Ha van valakinek kérek egyet.protonmail.com Secure Email Based in Switzerland . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . startpage.com The world's most private search engine from Netherland
-
-=MrLF=-
senior tag
Kaptam köszönöm!
[ Szerkesztve ]
protonmail.com Secure Email Based in Switzerland . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . startpage.com The world's most private search engine from Netherland
-
Oliverda
félisten
válasz dredjudge84 #8675 üzenetére
Az ügyfél és a szolgáltató között, közös megegyezéssel létrejött szerződéstől? Marhára nem.
-
-
Oliverda
félisten
válasz zaparkas #8681 üzenetére
Fogalmatlan vagy, ebből ered minden probléma. Amikor megadtad a kártyaszámot, egy nulla forintos autorizáció történt, aminek az összegét próbahónap utána módosították az előfizetés díjára. A virtuális kártya nem az ilyen trükközésekre való, emiatt nem használd máshol sem, mert nem fog működni.
-
fatal`
titán
Na, áremelés.
HUF -> EUR váltásnál jól megemelték a fix díjat (a változó díj minimálisan csökkent), az utalásokat még nem néztem.
-
Noxy
veterán
válasz zaparkas #8684 üzenetére
Basszus be kell írni a naptárban, oszt előtte 2 nappal figyelmeztet.
Ez kb időben, böködésben, uan annyi mint a kártyát megszüntetni.
Vannak olyan előfizetések is ami akkor is végig megy, ha az előfizetés után rögtön lemondod.[ Szerkesztve ]
''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
Krethx
aktív tag
válasz zaparkas #8679 üzenetére
Mint ahogy Oliverda is írta ez így működik.
A múltkor nem voltam figyelmes és a Revolut-ról küldtem magamnak pénzt a Wise-ra. Kártya számra utalás. Megfeledkeztem róla hogy azt a virtuális kártyát már töröltem. Revolut írja is hogy ezt a folyamatot nem lehet visszafordítani. Na mondom én hülye. A pénz ennek ellenére megérkezett. Pedig a kártya már megszűnt. Gondolom ez is hasonlóképpen működik.
Mac mini M2 Pro 32GB/1TB - macOS Sonoma | iPhone 12 / 14 Pro 256GB - iOS 17 | Apple TV 4K 128GB - tvOS 17 | Watch S9 45mm - watchOS 10 | PlayStation 5 / 3 / 2 Network Adaptor 80GB HDD-OSD | Amiga 4000D Cyberstorm Mk-II 060 50MHz 128MB RAM/120GB-HDD/32GB-CF - AmigaOS: Workbench 3.1
-
kallas02
csendes tag
Bocsánat előre a noob kérdésért de pontosan melyik sorba kell írni az adóbevallásba a Wise visszatérítést? Többen írták a megoldást már de nem tudtam megfejteni.
Van kb 30k visszatérítésem. Örök hála ha screenshottal tudnátok mutatni.[ Szerkesztve ]
-
donbig
tag
válasz kallas02 #8690 üzenetére
Én is a topiktárs által linkelt NAV-tól kapott tájékoztató alapján készítettem el, így kezeld a hsz.-t.
183.sor és 191.sor b., oszlop a jövedelem , c., oszlop az adó.
Szochót se felejtsd,ha júliustól is kaptál visszatérítést, 293.sor"Ember, most jövök ki a templomból!"
-
Pendragon911
aktív tag
Sziasztok, létezik az, hogy Wise számláról OTP számlára utalt összeg tegnap reggel lett indítva és még nem kaptam meg? Ugyanerre a számlára utaltam én is pénzt, egy szombati napon (OTP->Wise) és a másik fél majd csak hétfőn látta. Utóbbi esetben jelent-e bármit is, hogy hétvégi utalás volt? Vagy azonnal, legalább is 1-2 órán belül kéne látszódjon, mint pl. 2 OTP számla közötti utalás esetén? Még ne kezdjek aggódni, hogy nem kaptam meg az utalást? Köszi előre is a válaszokat!
-
goop
őstag
válasz Pendragon911 #8692 üzenetére
Valami nem stimmel. Azonnali utalás van, néha van egy kis késés, de ennyi már nem fér bele. Vagy valaki meg akar vezetni...
[ Szerkesztve ]
-
donbig
tag
válasz Pendragon911 #8692 üzenetére
Euro? Szerintem akkor ez SEPA utalás, 1-2 munkanap is lehet a Wise szerint. Esetleg a küldő fél nézze meg nem kapott-e e-mailt, hogy az algoritmus megfogta az utalást.
"Ember, most jövök ki a templomból!"
-
Oliverda
félisten
-
Pendragon911
aktív tag
-
atos30
aktív tag
Sziasztok!
Nyitottam egy Wise HU számlát és igényeltem digitális kártyát mellé. A hétvégén pár kissebb összeget ráutaltam próbaképpen rendes banki átutalással és bankártyás "feltöltéssel". Namost nem emlékszem ,hogy hová menti a megadott kártya adatait ,amivel feltöltöttem (valószínűleg nem jelöltem be a kártya mentése opciót, de hol lehet ezt leellenőrizni?)
Szinte azonnal szólt az app, hogy pénz érkezett a számlámra, viszont ma egy nagyobb összeget is utaltam, annak már kellett egy fél óra mire megjelent a Wise számlán.A digitális kártya PIN kódját meg lehet valahol változtatni?
Olvasgatom a visszaéléseket/csalásokat (BIN ATTACK?) Ezeket hogy lehet kivédeni?
Zárolni kell a digitális kártyát, vagy a fizetési opciókat kell korlátozni? Ha NFC-vel használnám Google Wallet-tal, akkor elég a "Mobiltárca "opciót bekapcsolva hagyni a fizetési módoknál? És ha korlátoztam a kártya használatát, attól függetlenül is leüríthetik a számlát?
Nem tudom mennyi a fake news és mi a valóság , hall az ember mindenfélét xy-tól meg a józsibától a falu végéből is.[ Szerkesztve ]
A pénz azért van, hogy elköltsük!
-
donbig
tag
Olvasgatom a visszaéléseket/csalásokat (BIN ATTACK?) Ezeket hogy lehet kivédeni?
Nyiss perselyt, a pénz ott legyen, és csak akkor tedd át egyenlegre, amikor fizetni akarsz. És/vagy tiltod az online fizetéseket (fizetési módok kezelése) Kényelmetlen, rendszeresen elfelejtem és jön a sikertelen fizetés üzenet,de amíg nincs megnyugtató válasz a problémára ez van....A digitális kártya PIN kódját meg lehet valahol változtatni?
Fizikait igen, virtuálisat szerintem nem, töröld a kártyát és kérj másikat,ha olyan oldalon használtad, hogy úgy érzed szükséges.Namost nem emlékszem ,hogy hová menti a megadott kártya adatait ,amivel feltöltöttem (valószínűleg nem jelöltem be a kártya mentése opciót, de hol lehet ezt leellenőrizni?)
Főoldalon - pénz hozzáadása - fizetési mód- ott látod a legutóbb használt kártyát, ha mentetted.[ Szerkesztve ]
"Ember, most jövök ki a templomból!"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest