Hirdetés

2024. június 4., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-08-02 22:50:59

LOGOUT.hu

Wise díjak [link]

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8651) ssgt1981 válasza Oliverda (#8650) üzenetére


ssgt1981
senior tag

Erste Egyszámla.
Szállás díjat akarok átutalni euróban, illetve külföldön kártyával fizetni.

(#8652) Oliverda válasza ssgt1981 (#8651) üzenetére


Oliverda
félisten

Feljebb linkeltem, hogy az Ersténél havi 500ig középárfolyamon, vagyis a Wise-nál olcsóbban lehet devizát váltani. Így még utalni sem kell, vagy legalábbis jóval kevesebbet.

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#8653) ACE- válasza Oliverda (#8652) üzenetére


ACE-
addikt

Ez devizaszámla nélkül euróban utalásra is érvényes?

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#8654) ssgt1981 válasza Oliverda (#8652) üzenetére


ssgt1981
senior tag

Köszi! Legutóbb 80 eurót utaltam euró számláról egy, francia számlára és 8.84€ euró volt a költség ezt szeretném elkerülni, mert most 2x1000-et kellene. Gondolom a wise azért kedvezőbb lesz.

(#8655) Oliverda válasza ssgt1981 (#8654) üzenetére


Oliverda
félisten

Akkor jársz a legjobban, ha kihasználod az erstés keretet, majd az ott átváltott eurót kártyával áttöltöd Revolutra és onnan utalod tovább, ingyen. A maradékot forintban töltsd fel Revolutra és váltsd át ott euróra. Ennél olcsóbban nehéz lenne összehozni ezt a váltást és utalást.

ACE-: Nem tudom, de az oldalukon biztos le van írva…

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#8656) Crogan


Crogan
tag

Sziasztok. Wise virtuális kártyával szeretném feltölteni a Revolut számlámat Apple Pay-en keresztül. Euró -ról van szó. Nincs kapcsolatod a bankoddal hibát dobja. Ez még egy hónapja működött. Valami változott vagy tényleg hiba van a rendszerben valahol?

Iphone 13,XboxSeriesX,Xiaomi AX3200,AW Ultra 2

(#8657) Oliverda válasza Crogan (#8656) üzenetére


Oliverda
félisten

Hiba van.

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#8658) Crogan válasza Oliverda (#8657) üzenetére


Crogan
tag

Köszönöm szépen. :R

Iphone 13,XboxSeriesX,Xiaomi AX3200,AW Ultra 2

(#8659) aujjobba


aujjobba
addikt

Foszamlakent mennyire jol hasznalhato ma a Wise?
Erre kernem a fizetest, es inteznek mindent amit a magyar szamlamrol is intezek.
Havi nehany utalas, viszont nagyobb ertekuek, osszesen 1.2 millio forint ertekben kb, kartyahasznalat nincs.
Hitelkartyat hasznalunk, annak a visszatoltese az egyik nagyobb tetel, a broker fele utalas a masik. Igazabol az IBKR ossze van kotve a Wise-zal, szoval ez a masodik megszunne vegulis.
Van egy csoportos beszedesem, az mehetne a lakashitel miatt fenntartott MBH minimal szamlarol, gondolom a Wise nem tud csoportost.
Jol ertem, hogy a Wise egyenlegrol ingyenes az utalas, tehat ha eleve oda menne a fizetes akkor ingyen lenne? Tranzakcios illetek sincs ebben az esetben?
Probakepp utaltam egy kisebb osszeget egyenlegrol raiffeisen-be, az koltsegmentes volt.

(#8660) Oliverda válasza aujjobba (#8659) üzenetére


Oliverda
félisten

Szerintem működhet.

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#8661) TrollBalint válasza aujjobba (#8659) üzenetére


TrollBalint
addikt

Hogy oda kapd a fizetést, az tuti működik, volt kollégám is oda kérte, mert a többi bankból elege lett és csak a Wise-t használja. (hitele, ilyesmije nem tudom van-e, de "sima" használatra, tökéletes)

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#8662) goop válasza aujjobba (#8659) üzenetére


goop
őstag

Mióta a wise is benne van az azonnali utalásban, oda kapom a fizetést. Minden rendben működik, tudsz utalni is róla, most épp ingyen a forint és az euro is, mindkettő azonnali utalás. (eurot kell tudja a fogadó bank is, különben nem azonnali.)

[ Szerkesztve ]

(#8663) aujjobba válasza goop (#8662) üzenetére


aujjobba
addikt

"most épp ingyen" - van tervben ennek a valtozasa?

Koszi mindenkinek egyebkent!

(#8664) goop válasza aujjobba (#8663) üzenetére


goop
őstag

Passz. Nem olyan régóta ingyenes, előtte fizetős volt, de nem nagy tétel, fix összeg volt, 100 Ft ra meg millióra is kb 100 Ft körül ha jól rémlik.

(#8665) zaparkas


zaparkas
lelkes újonc

sziasztok

olyan problemam lenne, hogy tegnap a wolton lejart az elofizetesen a probaido, igy levontak a kartyamrol az osszeget. teny, nem mondtam le.. viszont azt nem ertem, hogy egy olyan kartyarol vontak le, amit toroltem mar akkor, mikor elofizettem. pont azert, mert tudtam, hogy elfelejtem lemondani. gondoltam, hogy majd megszunik -aminek elvileg- igyis kellett volna tortennie, mivel nem tudta volna honnam levonni. nem is az 1490ft erdekel foleg, hanem az, hogy egy torolt kartyat, hogy tudnak megterhelni? ez eleg ijeszto szamomra. wisenak elkuldtem a panaszt, de kb. egy nesze semmi levelet kaptam vissza. ilyenkor mit lehet tenni?

(#8666) Helios válasza zaparkas (#8665) üzenetére


Helios
tag

Azt lehet tenni, hogy lemondod az előfizetést a Wolton.
Az ilyen előfizetések esetében többféleképp működhet a fizetés mind a kereskedő, mind a bank oldaláról. Vagy eltárolják a kártya adatokat, vagy minden alkalommal bekérik, vagy tokenizálnak, azaz – a bank közreműködésével - generálódik egy úgynevezett token amit a bank a kártyaadatok helyett elfogad, és amivel meg lehet ismételni akárhányszor ugyanazt a tranzakciót. Jelen esetben valószínűleg az utóbbit használják (ezt szokták előfizetéseknél). A token már nem függ az eredeti kártyától (nem is tartalmazza annak adatait), így lejárt, letiltott, stb. kártya esetén is ismételhető ugyanaz a tranzakció. Igen, ez elég fura dolog, és lassan kerül köztudatba, de teljesen normális működés, bár a banktól is függ, hogy pl. letiltott kártya esetén érvényteleníti e a hozzá tartozó tokeneket vagy sem.

(Pontosan én sem ismerem a folyamatot, nem néztem olyan mélyen utána, így lehet, hogy valamiben pontatlan vagyok a fentiekben, de az általános működés nagy vonalakban ez. )

[ Szerkesztve ]

(#8667) viktorhu válasza Helios (#8666) üzenetére


viktorhu
veterán

A részletfizetés funkció évtizedek óta létezik. Ahol hamarabb elterjedt a kártyás fizetés, ott már 20 éve is mindennapos volt, hogy a boltok és webshopok felajánlottak a termékeikhez különböző részletfizetési konstrukciókat. Ilyenkor az összes részletfizetésre egyben autorizálják a kártyát, így annak a kártya lejárata / letiltása esetén is működnie kell (különben hazavihette volna az emberünk 20 évvel ezelőtt a plazmatévét, aztán "elveszíti" a kártyáját, a hitelező meg bukta volna a pénzét).

De egy sima egyszeri tranzakció is sokszor napokkal a "fizetés" után történik meg, ott is fontos, hogy a két időpont között már hiába tiltod le a kártyát, a kereskedő megkapja azt a pénzt, amit a fizetéskor jóváhagytál. Tulajdonképpen ugyanez történik akkor is, ha nem egy tranzakciót, hanem egy ismétlődő fizetést hagysz jóvá a még érvényes kártyával.

(#8668) zsola400 válasza viktorhu (#8667) üzenetére


zsola400
aktív tag

És ez működik a másik irányba is, egyszerhasználatos, törölt, lejárt kártyára is megérkezik a visszatérítés.

(#8669) TrollBalint válasza aujjobba (#8663) üzenetére


TrollBalint
addikt

Gazdasági helyzettől függ, ha úgy látják, hogy nagyon ingadozik az Euró, vagy kockázatos, akkor vetnek rá ki "sarcot". Viszont, amint megnyugszik a gazdaság, ezt eltörlik. Ezt előre közlik levélbe (ha bevezetik a díjat, meg ha kivezetik, azt is) Illetve, utalásnál azért látod, hogy mennyi díjat számol fel, mielőtt rányomsz a véglegesítésre.

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#8670) aujjobba válasza TrollBalint (#8669) üzenetére


aujjobba
addikt

Persze latom mielott ranyomok, de a napi hasznalatu szamlam eseten kenytelen vagyok ranyomni ha utalnom kell, barmit is mutat.
Oke ha tenyleg ilyen 100Ft nagysagrendu akkor talan nem akkora problema a valtozo dij, remelhetoleg a tr. illetek merteket nem eri el.

Kis hatter: a jelenleg kvazi ingyenes raiffeisen csomagomat terveznek kivezetni, emiatt nezelodok. Igazabol havi 1M osszerteku utalasig az uj csomagban sincs koltseg/illetek, szoval billegek erosen, hogy maradjak vagy valtsak.

(#8671) zaparkas válasza Helios (#8666) üzenetére


zaparkas
lelkes újonc

ertem. viszont azta mar kevesbe, hogy tudta a szamlamat minuszba tenni. mivel penz se volt rajta :D csak kb. 60 forint :D igy van a wiseon -1430 vagy mennyi

(#8672) TrollBalint válasza zaparkas (#8671) üzenetére


TrollBalint
addikt

Te nem tudod ezeket a számlákat (akár "hagyományos" bank, akár Wise, Revolut, bármi) minuszba vinni (ha nincsen rá szerződésed, persze), viszont, ha valami jogos igény érkezik, azt a bank elutalja, úgy is, hogy akár minuszba megy a számlád, és majd veled megfizetteti.

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#8673) -=MrLF=-


-=MrLF=-
senior tag

Sziasztok!

Számla nyitáshoz van értelme ajánló linket kérni? [link]
Olyat látok hogy ingyen kártya ( [link] e szerint magyar országra nincs ilyen)
vagy egy darab kedvezményes utalást ad.

Ha van valakinek kérek egyet.

protonmail.com Secure Email Based in Switzerland . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . startpage.com The world's most private search engine from Netherland

(#8674) -=MrLF=-


-=MrLF=-
senior tag

Kaptam köszönöm!

[ Szerkesztve ]

protonmail.com Secure Email Based in Switzerland . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . startpage.com The world's most private search engine from Netherland

(#8675) dredjudge84 válasza Helios (#8666) üzenetére


dredjudge84
őstag

Azért fura lenne ha így lenne. Akkor semmi biztonságot nem adna egy virtuális kártya, hisz pont ez lenne a lényege, hogy az ilyen dolgoktól védjen.

(#8676) Oliverda válasza dredjudge84 (#8675) üzenetére


Oliverda
félisten

Az ügyfél és a szolgáltató között, közös megegyezéssel létrejött szerződéstől? Marhára nem.

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#8677) zaparkas válasza Oliverda (#8676) üzenetére


zaparkas
lelkes újonc

igen, csak ez a wolt és spotify olyan, hogy ha nem tudja levonni (pl nincs penz az egyenlegeden) a szolgaltatas AZONNAL megszunik. szoval, nincs mit "behajtani". nekem meg minuszba is tette a szamlamat, azota le mondtam a woltot... de ez rohej, hogy minuszba is teszi a szamlat es a virtualis kartya torlese utan is leveheto az osszeg. foleg, ha egy spotify, wolt vagy yt premiumrol beszelunk. ugyanis azok azonnal megszunnek, ha nem tudjak a havi dijat levonni. egyszoval, nincs mit behajtani.

(#8678) Oliverda válasza zaparkas (#8677) üzenetére


Oliverda
félisten

Ez a rendszer normális működése. Le kell mondani, nem a kártyával trükközni.

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#8679) zaparkas válasza Oliverda (#8678) üzenetére


zaparkas
lelkes újonc

igen. csak itt az alapfelvetes az, hogy ha pl megszuntetunk egy virtualiskartyat, vajon milyen okbol terhelheto az meg? pl nem porbaltam meg ki, hogy csinalok egy kartyat.. megszuntetem es tudnek e rola vasarolni. mert ha igen, az nagyon gaz. es akar trukkozesrol van szo, akar nem. szerintem nem lehet egy ilyen esetbe egy torolt virtualis kartyat megterhelni

(#8680) Oliverda válasza zaparkas (#8679) üzenetére


Oliverda
félisten

Nem újra megterhelték, hanem az első, ellenőrző tranzakció összegét módosították. Miért nem mondtad le a szolgáltatást, ha nem volt rá szükséged? :F

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#8681) zaparkas válasza Oliverda (#8680) üzenetére


zaparkas
lelkes újonc

az első hónap az ingyenes, szóval azt nem módosíthatta.

(#8682) zaparkas


zaparkas
lelkes újonc

UPDATE: a wise írt, jóvá írták a 1490.- HUFot, elvileg a napokba volt valami kártya leállás náluk és valami techikai hiba miatt volt ez. :-O

néztem, május 8-án volt nekem ez, és akkor tényleg van valami hiba a status.wise.com -on

(#8683) Oliverda válasza zaparkas (#8681) üzenetére


Oliverda
félisten

Fogalmatlan vagy, ebből ered minden probléma. Amikor megadtad a kártyaszámot, egy nulla forintos autorizáció történt, aminek az összegét próbahónap utána módosították az előfizetés díjára. A virtuális kártya nem az ilyen trükközésekre való, emiatt nem használd máshol sem, mert nem fog működni.

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#8684) zaparkas válasza Oliverda (#8683) üzenetére


zaparkas
lelkes újonc

lehet, hogy igazad van. mindenesetre most jova irtak nekem ezt. igy elegedett vagyok es maskor figyelek :D

[ Szerkesztve ]

(#8685) fatal`


fatal`
titán

Na, áremelés.

HUF -> EUR váltásnál jól megemelték a fix díjat (a változó díj minimálisan csökkent), az utalásokat még nem néztem.

(#8686) Noxy válasza zaparkas (#8684) üzenetére


Noxy
veterán

Basszus be kell írni a naptárban, oszt előtte 2 nappal figyelmeztet.
Ez kb időben, böködésben, uan annyi mint a kártyát megszüntetni.
Vannak olyan előfizetések is ami akkor is végig megy, ha az előfizetés után rögtön lemondod.

[ Szerkesztve ]

''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is''

(#8687) dredjudge84 válasza Oliverda (#8683) üzenetére


dredjudge84
őstag

Tehát akkor módosították a 0ft tranzakciót, vagyis a legrosszabb eset az, hogy ezt levonják, és következő hónapban már nem? Jól értem?

(#8688) zaparkas válasza dredjudge84 (#8687) üzenetére


zaparkas
lelkes újonc

Nalam új tranzakcióként jelent meg.. a 0ftos egyhónapos. Most törlve ír már rá, és jóvá írták

(#8689) Krethx válasza zaparkas (#8679) üzenetére


Krethx
aktív tag

Mint ahogy Oliverda is írta ez így működik.

A múltkor nem voltam figyelmes és a Revolut-ról küldtem magamnak pénzt a Wise-ra. Kártya számra utalás. Megfeledkeztem róla hogy azt a virtuális kártyát már töröltem. Revolut írja is hogy ezt a folyamatot nem lehet visszafordítani. Na mondom én hülye. A pénz ennek ellenére megérkezett. Pedig a kártya már megszűnt. Gondolom ez is hasonlóképpen működik.

Mac mini M1 16GB/512GB - macOS Sonoma | iPhone 12 / 14 Pro 256GB - iOS 17 | Apple TV 4K 128GB - tvOS 17 | Watch S9 45mm - watchOS 10 | PlayStation 5 / 3 / 2 Network Adaptor 80GB HDD-OSD | Amiga 4000D Cyberstorm Mk-II 060 50MHz 128MB RAM/120GB-HDD/32GB-CF - AmigaOS: Workbench 3.1

(#8690) kallas02


kallas02
csendes tag

Bocsánat előre a noob kérdésért de pontosan melyik sorba kell írni az adóbevallásba a Wise visszatérítést? Többen írták a megoldást már de nem tudtam megfejteni.
Van kb 30k visszatérítésem. Örök hála ha screenshottal tudnátok mutatni.

[ Szerkesztve ]

(#8691) donbig válasza kallas02 (#8690) üzenetére


donbig
tag

Én is a topiktárs által linkelt NAV-tól kapott tájékoztató alapján készítettem el, így kezeld a hsz.-t.
183.sor és 191.sor b., oszlop a jövedelem , c., oszlop az adó.
Szochót se felejtsd,ha júliustól is kaptál visszatérítést, 293.sor

"Ember, most jövök ki a templomból!"

(#8692) Pendragon911


Pendragon911
aktív tag

Sziasztok, létezik az, hogy Wise számláról OTP számlára utalt összeg tegnap reggel lett indítva és még nem kaptam meg? Ugyanerre a számlára utaltam én is pénzt, egy szombati napon (OTP->Wise) és a másik fél majd csak hétfőn látta. Utóbbi esetben jelent-e bármit is, hogy hétvégi utalás volt? Vagy azonnal, legalább is 1-2 órán belül kéne látszódjon, mint pl. 2 OTP számla közötti utalás esetén? Még ne kezdjek aggódni, hogy nem kaptam meg az utalást? Köszi előre is a válaszokat!

(#8693) goop válasza Pendragon911 (#8692) üzenetére


goop
őstag

Valami nem stimmel. Azonnali utalás van, néha van egy kis késés, de ennyi már nem fér bele. Vagy valaki meg akar vezetni...

[ Szerkesztve ]

(#8694) Pendragon911 válasza goop (#8693) üzenetére


Pendragon911
aktív tag

Még akkor is azonnali kéne legyen, ha ez másik Eu-s országból jön?

(#8695) donbig válasza Pendragon911 (#8692) üzenetére


donbig
tag

Euro? Szerintem akkor ez SEPA utalás, 1-2 munkanap is lehet a Wise szerint. Esetleg a küldő fél nézze meg nem kapott-e e-mailt, hogy az algoritmus megfogta az utalást.

"Ember, most jövök ki a templomból!"

(#8696) Oliverda válasza donbig (#8695) üzenetére


Oliverda
félisten

Mondjuk a devizanem elég hasznos információ lett volna.

Az OTP (és a többi magyar bank sem) támogatja az azonnali SEPA utalásokat, így minimum 2 munkanappal érdemes számolni.

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#8697) goop válasza goop (#8693) üzenetére


goop
őstag

Ahogy előttem is mondták, amit írtam az a forintra értendő. Euro az több nap a magyar bankoknak...

Szerk.: Válasz akart lenni Pendragon911 felé.

[ Szerkesztve ]

(#8698) Pendragon911 válasza goop (#8697) üzenetére


Pendragon911
aktív tag

Köszönöm a választ! Tudtommal szlovák a tulaj és onnan utalt, de ennél többet nem tudok. Annyi, hogy kifelé is kb. 2 nap múlva könyvelődött, én szombaton küldtem el neki a pénzt Wise számlára és hétfőn reggel látszott az applikációban, hogy teljesítve lett.

(#8699) atos30


atos30
aktív tag

Sziasztok!

Nyitottam egy Wise HU számlát és igényeltem digitális kártyát mellé. A hétvégén pár kissebb összeget ráutaltam próbaképpen rendes banki átutalással és bankártyás "feltöltéssel". Namost nem emlékszem ,hogy hová menti a megadott kártya adatait ,amivel feltöltöttem (valószínűleg nem jelöltem be a kártya mentése opciót, de hol lehet ezt leellenőrizni?)
Szinte azonnal szólt az app, hogy pénz érkezett a számlámra, viszont ma egy nagyobb összeget is utaltam, annak már kellett egy fél óra mire megjelent a Wise számlán.

A digitális kártya PIN kódját meg lehet valahol változtatni?

Olvasgatom a visszaéléseket/csalásokat (BIN ATTACK?) Ezeket hogy lehet kivédeni?
Zárolni kell a digitális kártyát, vagy a fizetési opciókat kell korlátozni? Ha NFC-vel használnám Google Wallet-tal, akkor elég a "Mobiltárca "opciót bekapcsolva hagyni a fizetési módoknál? És ha korlátoztam a kártya használatát, attól függetlenül is leüríthetik a számlát?
Nem tudom mennyi a fake news és mi a valóság , hall az ember mindenfélét xy-tól meg a józsibától a falu végéből is.

[ Szerkesztve ]

A pénz azért van, hogy elköltsük!

(#8700) donbig válasza atos30 (#8699) üzenetére


donbig
tag

Olvasgatom a visszaéléseket/csalásokat (BIN ATTACK?) Ezeket hogy lehet kivédeni?
Nyiss perselyt, a pénz ott legyen, és csak akkor tedd át egyenlegre, amikor fizetni akarsz. És/vagy tiltod az online fizetéseket (fizetési módok kezelése) Kényelmetlen, rendszeresen elfelejtem és jön a sikertelen fizetés üzenet,de amíg nincs megnyugtató válasz a problémára ez van....
A digitális kártya PIN kódját meg lehet valahol változtatni?
Fizikait igen, virtuálisat szerintem nem, töröld a kártyát és kérj másikat,ha olyan oldalon használtad, hogy úgy érzed szükséges.
Namost nem emlékszem ,hogy hová menti a megadott kártya adatait ,amivel feltöltöttem (valószínűleg nem jelöltem be a kártya mentése opciót, de hol lehet ezt leellenőrizni?)
Főoldalon - pénz hozzáadása - fizetési mód- ott látod a legutóbb használt kártyát, ha mentetted.

[ Szerkesztve ]

"Ember, most jövök ki a templomból!"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.