Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- Steven: Miért váltottam Tv-ről projektorra?
- Rap, Hip-hop 90'
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
veterán
-
tomp
félisten
válasz
dredjudge84 #4747 üzenetére
Nem!
A kétfaktoros az amikor az appba való belépésnél kapsz sms-t VAGY ujjlenyomatot használsz!
Minden belépésnél meg kell adnod az ujjlenyomatot mint ahogyan ujjlenyomat nélkül minden belépésnél kapnál sms-t. Vagy/vagy.
SMS+ujjlenyomat együttes használata nincs. Bankoknál is vagy ezt használod vagy azt mivel az ujjlenyomat is már egy 2. faktor. Az első az maga a jelszó. -
biker
nagyúr
üdv, valakinek valós tapasztalata van arról, hogy állami szervek elfogadják-e kiuatlásra a wise számlát és számla adatokat?
Gyereknek középiskolába kell, hogy az ösztöndíjat utalhassák. És itt is, mint az összes MÁK esetben, felhívják a figyelmet hogy saját névre szóló számla kell -
törölt tag
válasz
dredjudge84 #4741 üzenetére
ujjlenyomat erősebb mint az sms vagy rosszul gondolom? (bár előbbit is el lehet lopni egyebek
)
-
dredjudge84
őstag
Nálam se jön sms. Ujjlenyomat után szintén egyből beléptet, pedig az opció be van kapcsolva. Érdekes.
-
net91
senior tag
Nálatok működik a kétlépcsős bejelentkezés?
Nálam be van kapcsolva, ennek ellenére a jelszó megadása után beléptet azonnal.
Nem jön az app-tól belépés engedélyeztetése, SMS-t sem küld. -
Erre gondoltam én is, de nem kellene látnom a forintnál a visszajött összeget? Fejből nem tudom a 19-i egyenlegemet és most nem látom, hogy tényleg visszajött vagy nem.
-
-
törölt tag
" és legalább egy rosszalló smiley-t tehettél volna mögé, hogy nem örülsz,"
Miért kötelező véleményezni? A hírhez nem kell kommentárt fűzni, sőt tilos is, egyes esetekben. Mert az már vélemény.
tehát még egyszer miért is kéne bármit is oda tennem? egyszerűen bemásoltam, ha vkit érdeke eltudja olvasni, és mondjuk nem keresne rá ilyesmire. Még mindig nem tudunk egy csomó dolgot egyébként sem...
Amúgy nincs wise-om, nem is nagyon érint... jelenleg... lehet egyszer lesz kitudja... azért olvasom - hogy a felmerülő kérdésedre is választ kapja.
-
sifarr
senior tag
válasz
#33802016 #4730 üzenetére
Idővel kiderül... felesleges ezt túl gondolni...
Kiderül, ez igaz. De beidéztél egy cikket, és legalább egy rosszalló smiley-t tehettél volna mögé, hogy nem örülsz, hogy a cikk szerint újabb terhet kapsz a nyakadba. Mintha örülnél, hogy majd a Revo/Wise fizethet.
Ezért érdemes "túlgondolni", mert a cikk szerint sem minden egyértelmű. Valamint kiderülhet, hogy propaganda az a szöveg, hogy a pénzügyi szolgáltatót adóztatják és nem minket." Akkor a Revo-nak ugyanazért az egy (!!) kártyáért 17-szeres illetéket kellene fizetnie?"
Miért kellene? Ez a magyar kártyákra vonatkozik. Nem a német lakosokéra. - szerintem.
Na, fussunk neki újra!
Mitől magyar ez a kártya? Az országkód miatt? Akkor az én Wise-os belga kártyámat nem fogja adó terelni? Fogja, legalábbis az állam szándéka szerint.
Vagy attól, hogy én magyar lakos lennék? Nem, nem!
A tr. illeték adóalanya a cég, a Revo, a Wise. Egyszerű és egyértelmű lenne a kérdés, ha az adóalany a magyar ügyfél, fogyasztó lenne. Mint a kamatadónál (szja), amelynél az adóalany a polgár, de a pénzintézetek helyette elintéznek mindent, levonják, befizetik - ahogy a bérkifizetésnél történik. De akkor kiderülne, hogy az állam téged, engem adóztat. (Így is, csak próbálja elhitetni, hogy nem.)
Hogy fogalmaz a kormányrendelet? (197/2022) Az adó alanya a cég (15. § (1) és
(3) Az (1) bekezdés szerinti, Magyarországon határon átnyúló szolgáltatást végző személy a Magyarországon határon átnyúló szolgáltatásként végzett műveleteire a Pti. tv.-nek a Magyarországon székhellyel vagy fiókteleppel rendelkező pénzforgalmi szolgáltatóra, pénzforgalmi szolgáltatónak nem minősülő, hitelt és pénzkölcsönt nyújtó pénzügyi intézményre, pénzváltási tevékenység végzésére jogosult hitelintézetre, pénzváltás közvetítésére jogosult kiemelt közvetítőre vonatkozó rendelkezéseit alkalmazza.
Tehát attól "magyar" a kártya, hogy Magyarországon végeznek vele műveletet.
Ezért írja a cikk is ezt:
A magyar ügyfeleknek kibocsátott érintéses plasztikok után tehát a rendelet értelmében be kell majd fizetni az évi 500 forintos egyszeri tranzakciós illetéket, amely akkor „élesedik”, ha az adott kártyát legalább egyszer használták
Tehát a kártya léte önmagában nem keletkeztet adókötelezettséget. Viszont beáll a kötelezettség, ha használod. Mégpedig területileg Magyarországon, hiszen jogszabály a Magyarországon végzett műveletre vonatkozik!!
Jó, tételezzük fel, hogy így van. De milyen kérdést is vetettem fel? Mi van, ha a németek ugyanilyen jogszabályt hoznának?
A magyar fogyasztó használja a kártyáját itthon, az adót fizetni kell. De a magyar ügyfél kimegy Németországba és ott is legalább egyszer használja ugyanazt azt kártyát. A németeknél sem az ügyfél, a kártya honossága az érdekes, hanem a használat területisége. Használtad a kártyát Németországban, akkor a Revonak, Wise-nak fizetnie kell. Másodszor, ugyanazért. Ha pedig sokfelé utazol, akkor újra és újra.
Érted már, hogy az 1 miért lehetne akár 17 is?
És az utalásokra ugyanígy levezethető, hogy több sebből vérzik ez az egész.
Ezért írtam, hogy ilyet EU-s szinten lehetne hozni, pl. kizárva a kettős adóztatást.Az pedig porhintés, hogy a kivetett adót a Revo/Wise azért nem hárítaná át, mert akkor jön a dorgálás.
Először is ilyet mondtak a tr. illeték honi bevezetésekor is. A pénzintézetek különböző címen, formában áthárítoták. Nem volt dorgálás.
Most pedig a Revo/Wise nem azért nem hárítanák át, mert "félnének" a NAV-tól. Hanem azért, mert jogkövetőek. Vannak EU-s jogszabályok, pénzintézetekre, folyószámlákra is. Erről lásd ezt. Tehát minden EU-s polgárnak joga van számlát nyitni más EU-s országban is. És a pénzintézetek nem tehetnek hátrányos megkülönböztetést az ügyfelek között nemzetiségük, lakhelyük, stb. alapján (014/92/EU irányelve (35)).
Lefordítva: nem tehetnek különbséget a díjszabásban az ügyfeleik között a lakhelytől függően sem. Nem tehetik meg, hogy a magyar ügyfeleikre ráterhelik az illetéket, de pl. a németre nem, a magyarországi műveleteikre sem. A Revo/Wise ezt tartaná be.
A kérdés tehát valójában nem az, hogy jogkövetők-e a Revo és a Wise. Inkább az, hogy ez a magyar jogszabály EU-komform-e vagy sem. -
törölt tag
"Ez lenne egy jogilag döntő különbség?"
Nem tudom nem vagyok jogász. csak egy felvetés volt."Vegyünk egy Belgiumban élő magyart. Magyar állampolgár, életvitelszerűen Belgiumban él, ott dolgozik, onnan a jövedelme, ott adózik, ott fizet tb-t. "
valószínüleg az más helyzet tekintve, ha ott él, akkro ott is tartózkodik. Tehát nem határon átnyúló a szolgáltatás.
"Akkor most a magyar bank határokon átnyúló szolgáltató lesz?"
magyar bank esetén szerintem mind1így is úgyis fizetné a díjakat...
" Akkor a Revo-nak ugyanazért az egy (!!) kártyáért 17-szeres illetéket kellene fizetnie?"
Miért kellene? Ez a magyar kártyákra vonatkozik. Nem a német lakosokéra. - szerintem.Idővel kiderül... felesleges ezt túl gondolni...
Én csak bemásoltam, ha vkit érdekel, hogy ilyen is lehet... -
Manitou
veterán
-
nimmrody
tag
Sziasztok!
A Wise kartya Google Pay beallitasra kerult majd okos orara is aktivalva lett (S. Galaxy watch 4) fizetesnel melyik szamlarol vonja le az osszeget ha pl az Euro, Dollar, Forint szamla sem nulla?
Eddig a Curve kartyam volt az orara aktivalva de valamiert nem engedi a Google Pay ha ismet szeretnem beaktivalni. Egyszeruen nem elerheto a Google Pay ben regisztralt kartyaim kozott a Curve.. pedig ott van. Probaltam delete majd ujra rogzit de ekkor sem jo.
Koszi szepen.
-
sifarr
senior tag
válasz
#33802016 #4721 üzenetére
pl egy osztrák bankba nem biztos, hogy távolról nyithatsz számlát.
Ez lenne egy jogilag döntő különbség?
Vegyünk egy Belgiumban élő magyart. Magyar állampolgár, életvitelszerűen Belgiumban él, ott dolgozik, onnan a jövedelme, ott adózik, ott fizet tb-t. De van magyar személyije, lakcímkártyája, adókártyája. Ma nyit egy számlát online egy magyar banknál, forintost is, devizát is. Megteheti. Használni is fogja. Akkor most a magyar bank határokon átnyúló szolgáltató lesz?De tételezzük fel és fogadjuk el, hogy a magyar állam a tr. illetéket jogosan terjesztette ki a Revolutra és a Wise-ra. Minden ok, fizetniük kell.
Mi van, ha a magyar példán felbuzdulva ugyanilyen jogszabályt hoz pl. Németország és utána még 15 EU-s állam?
Mivel a szakértők azt mondták, hogy a bankkártyára biztosan jogos a fizetési kötelezettség a NAV felé, akkor viszont Németország és a többi 15 is azt mondhatná, hogy én is beszedem az illetéket kártyánként. Akkor a Revo-nak ugyanazért az egy (!!) kártyáért 17-szeres illetéket kellene fizetnie?
De ugyanez vonatkozik a tranzakciónkénti illetékre is. Egy euróban történt tranzakció után melyik eurózónás országnak kellene az illetéket fizetni? Egynek vagy minden zónásnak? És csak az eurózónás országoknak vagy a többinek is? Elvégre a tr. illeték devitafüggetlen ...Ott a probléma, hogy a tr. illeték céget, bankot, pénzügyi szolgáltatók terhelő adó. Céget terhelő adót abban az országban kell fizetni, ahol a székhelyünk, telephelyünk van. Pl. a társasági adót a székhelyeden fizeted, függetlenül attól, hogy a termékedet belföldön adod el vagy exportálod.
A tr. illeték viszont jellegéből fakadóan inkább a forgalmi adók típusához sorolható. Ráadásul a magyar állam a Revo és a Wise esetében az ügyfél típusához próbálja kötni az illeték kivethetőségét. Azaz, hogy magyar rezidens vagy nem rezidens ügyfélről van szó. A magyar ügyfelek ügyleteire ki akarja vetni, de a másokra nem. Na, ez nagyon nehezen fog menni.
EU-s szinten ez bevezethető lehetne, de ilyen nincs és nem is lesz.Amit most a magyar állam csinál az valójában a következő.
Magyarországon a tr. illetékkel bevezettek belföldön egy egyféle kibővített Tobin-adót. Most a magyar állam ezt szeretné kiterjeszteni EU-s szintre.
Kiváncsian várom, hogy mit szólnak ehhez az érintettek és az EU. -
sifarr
senior tag
Hmm... valóban található a forint számlaadatoknál IBAN, csak HUF utalások fogadására.
Minden GIRO-számból képezhető IBAN. Másképp fogalmazva: nem lehet nem képezni egy GIRO-számból IBAN-t. Ezt egy algoritmus megcsinálja, a neten sok ilyen található. A GIRO a belföldi utalásoknál lekezeli az IBAN-formátumot is, tehát mindegy hogy melyiket használod belföldön.
De az dönti el, hogy valódi IBAN-ról beszélünk vagy csak egy IBAN-formátumú GIRO-számról, hogy használható-e nemzetközi utalásoknál. -
törölt tag
Valószínüleg van különbség.Ha más nem jogilag. pl egy osztrák bankba nem biztos, hogy távolról nyithatsz számlát. Más az üzleti modell, stb. De nem vagyok szakértő.
"A Revolut litván bank,"
Hát igazából angolCsak Litvániában nyitott ilyen szolgáltatást, mert ot van könnyített banki licens. De mondjuk egy osztrák bank, nem biztos, hogy jön Magyarországra, ügyfeleket szerezni... Hanem pl alapít itthon egy sajátot, lásd Raffaisen.
" Ha régről esetleg még van ilyen, akkor épp most cserélik ezeket ezerrel litvánra jóval lejárat előtt is. A Wise kártyám is hasonlóan belga."
Nem azért, de én épp forditva olvastam talán Curve topikba pár hónapja, hogy akinek angol bin volt azt is cserélték Hu-ra. Ha ezek a dolgok így vannak, már pedig elvileg a revolut kártyám hu-s elvileg. Akkor nincs tévedés. A kártya csere valószínüleg nem emiatt van... + még egy érdekes dolog belejátszik a történetbe a Revolutnál nem is egy kártyád van akkor erre hogy jön a díj?"A Revolut szerintem nem fog bejelentkezni a NAV-nál. Egyszerűen bejelenti, hogy ők minden szabályt betartanak, rájuk ez nem vonatkozik."
idővel kiderül... - pl egy korábbi vitás kérdésben végül nem emelt díjat a magyar ügyfeleknek MNB-s nyomásra. (Litván jegybankon keresztül)."A Wise nem bank, tehát nem is neobank - ahogy írják."
szerintem sem. De végülis annak veszik mások is, vhol oda sorolják jogo-s vagy sem más kérdés..."Ha IBAN-t (nermzetközi azonosító) adna, akkor külföldről is lehetne utalni rá, de nem lehet. Erről ennyit."
Érdekes... ennyire pontatlan lenne a cikk?"Akkor is illetékköteles?"
Szerintem a léte és a forgalom számíthat. esetleg mindkettő." Túl drágává válna a Wise."
itt megint vannak jogszabályok... hogy és mit tudna áthárítani, ha fizetnie kell... ha meg drágává válna... akkor még kevesebben használnák. És/vagy megszoknák az emberek... átmennének esetleg Revo-hoz máshoz... kitudja... idővel kiderül mi lesz...Ha kizárnák a wise-t, akkor forintban sokat nem fog érni. Jelenleg revolutnak is ez a sarkalatos pontja...
bár elvileg lehet utalni forintot... + akkor már inkább megérheti mint a wise.Nah és vajon a Curve és a többiek akik adnak kártyát?
-
sifarr
senior tag
válasz
#33802016 #4719 üzenetére
Hát, azért ebben a cikkben minimum 3 durva tévedés van. Az érvelésben is van következetlenség, amikor a tr. illeték kötelezettséről ír.
A Revoluttal kell kezdeni. Ezt írja a cikk a határokon átnyúló szolgáltatásról:
Ez ahhoz hasonló, mint amikor egy magyar ügyfél például Ausztriában bankszámlát nyit, ide pénzt küld, majd ott tranzaktálni kezd. Utóbbira már biztosan nem lehet az osztrák banktól tranzakciós illetéket szedni.
Mi különbözteti meg a Revolutot egy osztrák banktól (pl. Bank Burgenland), amelyik számlát nyit egy magyar rezidens (magyar állampolgár, lakhely, adóilletékesség) ügyfélnek? Semmi.
A Revolut litván bank, az meg osztrák, az ügyféltípus is ugyanolyan, mindkettőnél interneten keresztül bankol az ügyfél, mindkét esetben az ügyfelet és a bankot határ választja el. Akkor mi a különbség? Ha a Revolutra vonatkozik a tr. illeték kötelezettség, akkor vonatkozik minden olyan EU-s bankra, amelyik magyarországi ügyfelet kiszolgál.
Ráadásul a tr. illeték deviza-független, tehát ha kell fizetni, akkor akár forintban, akár más devizában történik az utalás illetékköteles.
Aztán ezt írja a bankkártyák tr. illetékéről:
A Revolut-kártyák esetében viszont úgy tűnik, hogy nem kétséges, hogy határon átnyúló szolgáltatásról van szó. A magyar ügyfeleknek kibocsátott érintéses plasztikok után tehát a rendelet értelmében be kell majd fizetni az évi 500 forintos egyszeri tranzakciós illetéket, ...
Miért is? Nincs revolut- számlám, ezért kártyám sem. De biztos vagyok abban, hogy a Revolut kártyái nem magyarországi illetékességűek a kártyaszám alapján. Ha régről esetleg még van ilyen, akkor épp most cserélik ezeket ezerrel litvánra jóval lejárat előtt is. A Wise kártyám is hasonlóan belga.
Kétséges ez az egész, amit ez is mutat:
A bizonytalanságot jól mutatja, hogy kormányzati oldalon még az sem feltétlenül egyértelmű, hogy a konkrét ügyféltranzakciók képezik-e az adó alapját. Úgy tudjuk, hogy a kormányzati szándék szerint például azokat a tranzakciókat kellene „megfogni” a tranzakciós illetékkel, amikor a Revolut a feleslegessé váló forint likviditását átváltja/swappolja egy magyar szereplőnél, ám ezt a kérdést még vizsgálják.
Mi? Tehát a tr. illeték kiszabása nem is tranzakciónként menne? Hol van ez leírva az alapjogszabályban és a mostani extraprofit jogszabályban.
Ja, hogy még csak gondolkoznak róla. Írtak valamit, de nem jó, és küszködnek, hogyan írják át, hátha jó lesz?
A Revolut szerintem nem fog bejelentkezni a NAV-nál. Egyszerűen bejelenti, hogy ők minden szabályt betartanak, rájuk ez nem vonatkozik.Wise
A Wise nem bank, tehát nem is neobank - ahogy írják. De van itt más is.
A társaság a csatlakozás óta magyar IBAN-számmal bíró forintszámlát is vezethet,
A Wise nem ad IBAN-t, GIRO-számot ad. Ha IBAN-t (nermzetközi azonosító) adna, akkor külföldről is lehetne utalni rá, de nem lehet. Erről ennyit.Ugyanakkor a csatlakozás ellenére (GIRO, AFR) sem fizettek eddig határon átnyúló szolgáltatóként tranzakciós illetéket az államnak.
Hát persze, hogy nem fizettek, hiszen az alapjogszabály hatálya nem terjedt ki rájuk, mert a Wise sem székhellyel, sem telephellyel Magyaorországon nem rendelkezett.Viszont a Wise most nehezebb helyzetben van, mint a Revolut.
Pont a GIRO és az AFR miatt, ami a legnagyobb előnyük. Emiatt nagyobb konkurenciát is jelentenek a magyar bankszámláknak, mint a Revolut.
Azért kérdések itt is felvetődhetnek. Pl. egy: mi van akkor, ha egy magyar ügyfélnek nincs HUF számlája a Wise-nál (vagy nem használja), pl. csak eurót használ? Akkor is illetékköteles?A Wise nem hinném, hogy előre elárulná, hogy mit lép, bizonnyal még dolgoznak rajta.
Azt nem hinném, hogy kifizetné az államnak a tr. illetéket. Főleg nem úgy, hogy "nem hárítaná át". Túl drágává válna a Wise.
Azt el tudom képzelni, ha nem fizet, akkor valahogy "büntetésül" kizárják a GIRO-ból.
Ha ez megtörténne, akkor
- HUF-ot lehet majd számlaadat nélkül tárolni, mint sok más devizát jelenleg is,
- vagy adnak egy belga, forintban vezetett IBAN-t.
Utóbbi esetben csak drágán lehetne erre forintot utalni, mert nemzetközi utalás lenne. A bankkártyás feltöltés - mondjuk a mainál némileg kisebb díjjal - erre megoldás lehet. -
törölt tag
Wise
Az eredetileg nemzetközi átutalásokkal, pénzküldéssel foglalkozó fintech társaság, a Wise mára neobankká nőtte ki magát. A fintech 2020 őszén jelentette be, hogy közvetlen hozzáférést szerzett Magyarország fizetési rendszeréhez, egyébként Magyarország az első olyan ország az Európai Unióban, ahol pénzforgalmi szolgáltató licenccel rendelkező társaság ezt megtehette.
A társaság a csatlakozás óta magyar IBAN-számmal bíró forintszámlát is vezethet, vagyis az ügyfeleik fogadhatnak és küldhetnek (azonnali) belföldi utalásokat Magyarországon a többdevizás transferwiseos számláját használva. A közvetlen hozzáférés révén költséget takaríthatott meg a társaság, mely egy részét díjaik csökkentésében is érvényesítették az ügyfelek részére. Ugyanakkor a csatlakozás ellenére sem fizettek eddig határon átnyúló szolgáltatóként tranzakciós illetéket az államnak.
Azonban most úgy tűnik a megkérdezett szakértők szerint, hogy vélhetően esetükben nem kérdés, hogy a rendelet alapján az illetékfizetési kötelezettség teljes egészében úgy fog vonatkozni rájuk, mint a hazai bankokra. A Wise is rendelkezik hazai ügyfeleknek kibocsájtott kártyákkal, de azt nem tudjuk, hányan wise-oznak itthon. A Wise-nak elküldtük kérdéseinket, a válaszukra várunk.
-
Oliverda
félisten
Legalább tegyétek OFF-ba a mákos cunamit légyszi. Nincs közvetlenül összefügés a Wise-zal.
-
vnorbi
aktív tag
Lehet, hogy megkapnád a forintot középárfolyamon váltással a Kincstárnál. Azért írom, hogy lehet, mert a Kincstár ezt a váltást MNB devizavételi árfolyamon végzi az üzletszabályzatuk szerint, de tudtommal az MNB nem jegyez devizavételi árfolyamot, csak közepet.
A Kincstári devizaváltás online nem elérhető szolgáltatás, személyesen, telefonon vagy postai levélben adhatsz olyan vételi megbízást, amiben forintos papír vásárlására az eurós egyenleged adod meg.
Ha ezt végigcsinálnád a Kincstárban, engem érdekelne, hogy milyen árfolyamot kapsz. Aznapit, másnapit, közepet, vagy tényleg van valami titkos MNB-s devizavételi árfolyamtábla.
-
Igazából EUR hozamom van MÁK értékpapír számlán és abból szeretnék venni PMÁP-ot (HUF--os).
Gondoltam kiutalom Wise-ra az EUR-t és onnan Wise kártyával vásárolok PMÁP-ot (HUF-ost).Van ettől költséghatékonyabb megoldás?
Gondolom ha közvetlenül a MÁK-nál vásárolok PMÁP-ot az EUR szabad pénzeszközből, akkor a MÁK rosszabb árfolyamon vált, mint a Wise.
Kérdés, hogy a Wise váltási díja vagy a MÁK vs. Wise az árfolyam különbözet a nagyobb.Kb. 1000 EUR-ról van szó, szóval nem túl nagy összeg.
-
Sziasztok!
MÁK-ból EUR-t tudok küldeni Wise EUR számlára?
MÁK és/vagy Wise oldalon van ennek költsége?Köszönöm a segítséget
.
-
törölt tag
No mind1... azt csinálsz amit akarsz. de egy normál banknál is megtörténhet hogy visszatartanak összeget - tudomásom szerint a pénzmosási törvények miatt...
De ha neked jobb a raiffaisen, akkor válaszd azt
"az arfolyammal hasonlitast csak te erolteted, a lenyeg hogy nekem nem elegge megbizhato"
Te mondtad mennyit buktál rajta. ami így tényszerűleg fel van nagyítva. de mind1."a bentlevore egyelore beallitottam egy limites megbizast, ha nem teljesul par napon belul akkor ezt is betudom tanulopenznek es atvaltom aktualis arfolyamon"
szerintem, lehet kicsit túl reagálod... részben értem, más részben pedig nem. -
axioma
veterán
válasz
#33802016 #4700 üzenetére
sztem mar baromi unalmas a tobbieknek
fyi: usa-bol normal banki utalas kulfoldre vagy barmi mas devizavalto szolgaltatasra minden mas modon napokba telik, wise igert jobbat, nem kellett volna elhiggyem (revo-ra nem utaltam pont ezert, inkabb fizetem a raiff kartyadijat)
az arfolyammal hasonlitast csak te erolteted, a lenyeg hogy nekem nem elegge megbizhato
a bentlevore egyelore beallitottam egy limites megbizast, ha nem teljesul par napon belul akkor ezt is betudom tanulopenznek es atvaltom aktualis arfolyamon
az 1 ev az az rsu temara volt valasz, azert arra a hsz-re linkeltem, en nem kevertem ossze -
törölt tag
válasz
VikMorroHun #4701 üzenetére
Én úgy tudom akinek fontos az időpont az normál bankkal utal.. Revonál karácsony körül forint utalások pl volt hogy 1 hétig tartottak, ahogy olvastam a kommentet... itt meg nem az utalás sebessége volt a gond.
-
VikMorroHun
őstag
válasz
#33802016 #4700 üzenetére
"» Forintban kicsit jobb, ugy csak 10% korul buktam, az elmult majdnem 1 ev inflajaval szemben.«
itt pár napról van szó nem 1 évről..."Ezt sem értettem én sem, hogy ilyenkor mi értelme az árfolyam változáson problémázni. Mert ha csütörtökön elutalja a pénzt, és pénteken már fizetni kellene vele, de nem érkezik meg, az más. Vagy ha mondjuk 1:100-as tőkeáttételes CFD-ről lenne szó.
De nem.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP Elitebook 850 G7 15,6" IPS FullHD i7-10610U 32GB RAM 512 NVMe SSD
- Ipad Pro 10.5" Wi-Fi+Cellular 25GB Space Gray, nagyon szép, Garanciáva
- Asus ZenBook 13 UX325 OLED - 13.3"FHD OLED - i5-1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- SAMSUNG 990 / 980 PRO 1TB M.2 PCIe 4.0 .:BONTATLAN:. .:3év garancia:.
- HP EliteDesk 800 - TÖBB DARAB/TÍPUS elérhető!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock AB350 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Bomba ár! MacBook AIR 13" Early 2015 - i7 I 8GB I 500GB SSD I OS X Monterey I Cam I Gari!
- Apple iPhone 15 Pro / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- ÚJ Lenovo V17 G4 - 17.3" FullHD IPS - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest