Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy A54 5G 8/256GB mellé POCO X6 PRO 5G 12/512GB (Xiaomi)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Használt videókártya 30eft-ból? (Vega56)
- Sencor SDC 4800B Teszt – Praktikus Ébresztőóra Színes Kijelzővel
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Tőzsde és gazdaság:
Hasznos információk az összefoglalóban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
j0k3r!
senior tag
válasz Ixion77 #4042 üzenetére
Szerintem az erős dollár és magas kamatok idővel összenyomják mind az USA, mind a globális gazdasági növekedést. A jelenlegi
neoliberáliskapitalista gazdasági berendezkedés a 80-as évek óta (Reagan, Thatcher, stb.) a folyamatosan növekvő hitel állományra épül, csak így tud növekedni. Én ezért nem gondolom, hogy be fog tudni ragadni az infláció növekedés nélkül. Ha nem nő a GDP, nem nőnek a bevételek, profitok, bérek, akkor infláció sem lesz.Sovereign válság esetén én szintén azt várom, hogy ide "menekül" majd a pénz. Tavaly ősszel még messze volt a kamatemelés vége (3% körül jártak), de most már majdnem itt a vége (szerintem), szóval lehet, hogy csak kivárás volt + a részvénypiac is technikailag nagyon túladott volt. Ez utóbbi persze csak spekuláció, viszont most pozitív reálkamat van, ami tavaly ősszel a 8%-os infláció mellett nem volt.
Ja és persze #notafinancialadvice, szóval senki ne rohanjon hétfőn vásárolni, csak azért mert itt erről hangosan gondolkodunk
[ Szerkesztve ]
some men just wanna watch the world burn...
-
julius666
addikt
válasz Ixion77 #4042 üzenetére
Általánosságban igazad van: a kötvényeket akkor veszik, amikor menekülni kell másból.
Nem csak ezért emelkedik az árfolyam válságos időkben. Ha így lenne akkor kb. az arannyal mozogna együtt. Válságnál azt árazza a piac, hogy a FED kamatot fog csökkenteni, meg (most már) újabb QE indul. Mindkettő jelentősen csökkenti a hozamokat/növeli az árfolyamot, főleg hosszú oldalon ugye.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest