Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • julius666

    addikt

    válasz Ixion77 #4403 üzenetére

    A big tech "rally" az egyértelműen AI mániás eseteken (nVidia) kívül inkább volt visszakorrigálás korábbi csúcs közelébe szvsz. Amit tavaly árazni kezdtek a piacok várható pofáraesést végül (egyelőre?) nem igazán jött el. Ebben biztosan benne vannak az alacsony kamatkörnyezetben hosszútávra fixált adósságok, de szerintem nem úgy, ahogy gondolod (nem a kamat arbitrázs az elsődleges tényező). Egyszerűen kevésbé sérülékenyek mind a cégek, mind a háztartások mint megelőző emelési ciklusokban. Egyelőre inkább a hitelezői oldal sérült, bankok, hosszú kötvényekbe fektetők, na meg a jegybankok, államháztartások.

    Egyébként eléggé érdekes mostanság a műsor, a doomsayereken kívül szép lassan elkezdte levenni minden elemző a recessziós forgatókönyvet az asztalról, aminek a hatására elszálltak a hosszú hozamok, ami meg a leginkább recesszióhoz vezető forgatókönyv, ha így marad (elkezdett egyenesedni a yield curve, csak a legszemetebb módon).

    Magyarország: a két szcenárió nem is teljesen zárja ki egymást, főleg hogy az adóemelések már egy éve zajlanak, aztán látjuk mire volt elég. Egyébként múltkor a TBSZ esetleges megszűntetése kapcsán volt itt egy diskurzus, hogy mennyire nyúl hozzá a pártállam a szent tehenekhez, meg mennyire csak rövidtávú pénzbehajtásról van szó. Nos, most egy elég jelentős szent tehénhez is hozzányúlnak úgy tűnik: a saját zsebeikhez. [link]

    Nagy a baj és pontosan tudják. Mi etetve vagyunk a megrendelésre írt közvéleménykutatásokkal meg a nagyképű dumákkal mi hogyan áll, de a belső felméréseken pontosan látják, hogyan nő az elégedetlenség idehaza, miközben mik a kilátások. Minden olyan megszorítási lehetőség, ami a kisembert kevésbé érinti ajándék.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés