Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolee3000
tag
Nekem is tetszik, meg tudom, nagyok az igényeim, nem is várom a csodát, hogy egy olyan kocsit 5-6M-ért megkapok újonnan (eleve 8M budgettel számoltam, már az indulásnál is), a hibrid technológia felára meg ugye ismert, szintén acceptálható. Nekem azon borult el most kicsit az agyam, hogy simán 9M közelébe (fölé) konfiguráltam (papíron) egy kompakt autót 1,6 szívómotorral.
Nem is beszélve arról, hogy ennyiért milyen felszereltséggel kapnék meg egy új Focust/Ceedet/K Astrát... amikkel persze csomagban jár a magasabb fenntartási költség, de akkor is. (Azokat legalább nem egyben kell kifizetnem.)Annyiért a 2l-es b.motororos hibridnek nem hiszem hogy túl nagy sikere lesz idehaza...
Ami engem illet, 12-14M-ért inkább vennék egy doboz les*@rom tablettát meg egy fapad Ford Mustang tesztautót.
-
zolee3000
tag
válasz
Dare2Live
üzenetére
Könnyen lehet, bár én csak tavaly tavasz óta nézegetem az árakat, a megelőző 8 évben nem igen figyeltem...
Viszont ez ez az árazás és csomagkiosztás a Toyotánál ritka jól sikerült.
Az, hogy a vállalati kommunikációban mást se hallani, mint hogy safety first (nemcsak a Toyotánál), dicséretes, DE TALÁN a fáradságfigyelőnél, sávkövetőnél, jelzőtábla figyelőnél meg a többi szirszarnál pöppet hasznosabb lenne egy holttérfigyelő vagy egy hátsó keresztirányú forgalomfigyelő, amiket viszont sikerült egy csomagba tolni olyan "hasznos" dolgokkal, mint az automata parkolás, 3D-s kijelző vagy a 18-as kerekek. Executive felszereltséggel, metálfénnyel és még +2 év garancia-kiterjesztéssel (ha vki nem 3 évre venné, azért az jól jön) 9M lesz, mire üzembe és forgalomba helyezve átveszem, és akkor még csak defektjavító készlet van benne, és az üléskárpit is csak nyomokban tartalmaz bőrt. Jah, és egy 1,6-os őskövület szívómotoros autóról beszélünk, ami városban kb. beveri majd a 8 litert. Vicc az egész. Asszem komolyan elengedem ezt a turbó-EGR-DMF-GPF elkerülés vonalat, és veszek egy full extra Ceedet ennyiért 7 év jótállással, még ha évente vinnem is kell dióhéjaztatni a sok rövid táv miatt.
Doki16: A 2 l-es hibrid TS árát nem akarod tudni szerintem.
Várható volt amúgy, hogy az 1,8-ast butítják kicsit, hogy felfelé tereljenek. Az 1,6-os szívó árazásánál meg aztán végképp elgurult a gyógyszer. Nyilván itt is a hibrid felé terelés van... -
zolee3000
tag
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Lehet, én a mostani árlistából indultam ki, amin a Corolla 1,6 Valvematic (132 LE) 6 M/T benzines 5,22-7,08 millió felszereltségtől függően, míg az Auris HB ugyanazzal a motorral, váltóval 5,26-7,54 alap listaáron. Vagyis Executive felszereltségnél már közel fél millióval olcsóbb a szedán. Nyilván ennek semmi relevanciája nincs az új Corolla (pláne a HSD-k) áraira nézve, de én azért reménykedek, hogy a 4-ajtós mégiscsak olcsóbb lesz, legalább kb. 300k-val, amennyi az 5-ajtós és a kombi között is szokott lenni. Hogy miért lenne olcsóbb, amikor nagyobb (több benne az anyag
)? Mert ugyebár nem praktikus pakolhatóság szempontjából, és a magánvásárlóknak (akik jellemzően családi autónak vesznek kompaktot) ez fontos. A cégeknek is, de ők meg ugye kombit vesznek inkább a C szegmensből, szedánt meg inkább a D-ből. Az mondjuk igaz, hogy ez a gondolatmenet inkább a nyugati piacokon érvényesül, nálunk még eléggé elterjedtek a szedánok. Engem nem zavar, mert szeretem, de azért be kell valljam, hogy szvsz a Skoda csinálja jól az Octaviával: lépcsőshátúnak néz ki, mégis jól pakolható. Nem is értem, miért csinálnak a gyártók külön hatchback-et és sedant ugyanabból a típusból, miért nem csak liftback-et? 
Ja, a Tipo formáját kegyetlenül eltalálták. Ha többnyire nem a belsejét kellene bámulnom használat közben, akkor lehet, elcsábulnék én is.

-
zolee3000
tag
+1 A sedan az igazi autó-forma.

Én úgy tudom, hogy az 5-ajtós és a kombi tavasszal (március-áprilisban) érkezik, a 4-ajtós viszont kicsivel később. De ez nem hivatalos infó, a szalonban még nem kérdeztem rá, csak olvastam valami cikkben (ne kérdezd hol
) importőri nyilatkozatot erről. Én mondjuk a TS-t is várom, de ha megmarad az eddigi felállás, vagyis, hogy a sedan lesz a legolcsóbb a sorban, akkor nagyobb eséllyel arra nevezek majd be. (Kíváncsi vagyok én is milyen árakat sikerül kialkudni az importőrnek, csak nekem mondjuk nem sürgős, mert eleve nyárra-őszre van belőve a vásárlás.) -
zolee3000
tag
válasz
zolee3000
üzenetére
Jah, hirtelen nem esett le, hogy az olajáteresztő gyűrűfuratok-problémájára (ill. az eltömődésük miatt drasztikusan megnövekvő olajfogyasztásra) gondoltál. Arról olvastam annó, de tudtommal csak az 1,33 Dual VVT-i (1NR-FE kódú) motort érintette, meg talán az 1 literest (1KR-FE). Az 1,6-osnál (1ZR-FAE) nem találkoztam vele.
Visszakeresve a fórumban látom, hogy korábban is voltak olajzabálós gondok Toyotáéknál régebbi konstrukciójú 1,6/1,8-as motoroknál (ZR, ZZ?), de azok a szériák már rég kifutottak.
Amúgy ez is egy olyan dolog, hogy előfordulhat szerintem. Most akkor például Fordot se vegyünk, mert a többszörös Év Motorja díjas EcoBoost meg ugye túlmelegszik és kigyullad miatta az autó, TSI-t meg szintén ne, mert szar a vezérlés etc. Még sorolhatnánk a látens hibalehetőségeket minden gyártónál.
Szerk.: Legalább lett egy részben on-topic hsz. is, a Toyota motorproblémák miatt.

-
zolee3000
tag
válasz
Dare2Live
üzenetére
Azért ne harapd le a fejem, csak mert nem szeretnék kis turbós DI motort, bár örülök, hogy Neked ennyire bejött.

Értékelem a segítő szándékot, de kicsit write-only stílusban fórumozol (legalábbis itt), az én hsz.-eim tartalmát elég felületesen kezeled/értelmezed.Először is, ha valami 6M felett indul, felszerelve meg 7M+, azt szvsz nem fogod lealkudni 5,5M-ra, még a Fordnál sem. De ezen ne vesszünk össze, maradjunk annyiban, hogy én nem vagyok olyan lehengerlő tárgyaló, mint Te.

Ha nem jön be az egyterű kialakítás mért nézed a C-Maxot?
Pont, hogy nem néztem. Te ajánlottad, erre reagáltam. De ezt elég világosan le is írtam, csak figyelmesen kellene elolvasni. Idézem magamat: "Az egyterűs forma-kialakítás, bár vitathatatlanul praktikus, nekem nem jön be, a C-Max-ot ezért nem is néztem."
Minden tisztán DI motor főleg városi pár kmes használatban kokszosodik az egyik elöbb a másik késöbb de mind. A Toyotak is.
Nem állítottam, hogy az 1,2-es turbós DI Toyota motor ne kokszosodna, különb lenne a többi márka modern kis turbósától, ahogyan azt sem, hogy azzal a motorral vennék Toyotát. Éppen ellenkezőleg, azért maradtam a márkánál, mert az még kínál választási lehetőséget, alternatívát a DI motorokra az 1,6-os indirekt befecskendezéses ill. a hibrid "személyében". Én csak ezekkel vennék autót.Tényleg szivás a kokszosodás DInél, de ha 80-100-130.000kmnél meg kell csináltatni na bumm. Ez a 50.000Fts költség ír felűl mindent?
Szerintem Te nagyvonalúan elbagatellizálsz egy valós problémát. Te meg nyilván azt gondolod rólam, hogy túlreagálom. Szerintem egyezzünk ki döntetlenben.
Ne kezdjünk itt vitát - DI vs. MPI - teoretikus alapon, hiszen nagyon használat és konstrukció függő, hogy kinek mennyi idő/km alatt kormosodik be a szelep, és hogy mennyibe kerül a tisztítás. Ha Neked ilyen jó tapasztalatod van (130k km-enként 50k-s pucolás, azzal meg van oldva), örülök Neki, de nem biztos, hogy ez nálam is így lenne. Számomra, ha ennyi pénzt kiadok az autóért, igenis fontos szempont, hogy ezzel a problémával szembe kell-e néznem, és ha választhatok olyan konstrukciót, amit ez biztosan nem érint, akkor annál maradok. 
A szereted/jó vezetnit is?
Szerintem a vezetési élmény nem ebben az ársávban kezdődik. De mindegy is, mert nekem az autó csak használati tárgy, közlekedési eszköz, semmi több. De ezt is írtam már korábban.A toyota lehuzó gyürű mizéria ami tök x, hogy javítva van e vagy sem és simán dobhat 400.000Fts költséget az nem probléma?
Ennek így, ebben a formában kicsit rosszindulatú fröcsögés felhangja volt számomra, mintha személyes sértésnek vennéd, hogy én Toyotát tervezek venni
Bevallom, erről a problémáról nem hallottam, de ha felvilágosítanál róla, nagyon hálás lennék. 
-
zolee3000
tag
válasz
Dare2Live
üzenetére
Az ix20-at nem ismerem, de Venga van a családban. Az egyterűs forma-kialakítás, bár vitathatatlanul praktikus, nekem nem jön be, a C-Max-ot ezért nem is néztem. (Árlistára egyébként most ránéztem, még a Technology is 5,8-ról indul, a Titanium meg 6,2-ről és akkor még sok feláras dolog is van, nemtom az a befér 5,5 alá Neked hogy jött ki.
) Amiről még nem tudhattál, hogy van néhány extra, amihez ragaszkodnék (automatikus váltó, LED fényszóró), és ami kicsit megdobja a költségeket. 
Amúgy gyerek nincs, általában ketten utazunk (így a hátsó lábtér/fejtér is irreleváns), és szobafestő sem vagyok, de beteg édesanyám miatt azért vannak helyigényes cuccaink (pl.: kerekesszék), meg néha szállítok pl. bútorlapokat is. Jelenleg a Grande Punto-val ezeket csak nehezen, sok sakkozással tudom megoldani, kellene egy nagyobb, kényelmesebb kocsi.
Az újautó-piacot én már majd' egy éve figyelem, a Vitara/S-Cross vonaltól indulva végül ki is alakult egy so-called shortlist a szokásos kompaktokból (Focus, Astra, Ceed, Civic, Corolla). Táblázatoztam, hogy azonos áron melyiknél mi fér bele felszereltségben, mekkora a csomagtér etc. DE: számtalanszor körbejárva a témát, csak arra jutottam, hogy (egy kokszosodó, részecskeszűrős) DI motorral csak magamat szivatnám meg, mivel a megbízhatóság és az alacsonyabb fenntartási költség számomra fontosabb, mint a dinamikus haladás. Utóbbit be tudom áldozni, mert én hosszú távokat visz. ritkán megyek, keveset autópályázok. Így végül csak a Toyota maradt, amely még kínál alternatívákat (közvetett befecskendezés motort és hibrid hajtásláncot is), még akkor is, ha van nála jobb ár-érték arányú (Ceed) vagy tartósabb automatikus váltóművű (Focus/Astra), vagy kinézetre jobban bejövős (Civic) etc. Az en bloc megbízhatóság (motorikusan) minden mást felülírt. Az új 5-ajtós Corolla csomagtere egyébként valóban kategóriaátlag alattinak ígérkezik, ezért is húzok egyre inkább a kombi vagy a szedán felé.
-
zolee3000
tag
válasz
Dare2Live
üzenetére
De fulextraban se megy 5.5fölé az ára szóval lehet az is kiesik.
Ezt a mondatodat nem értettem. Egyrészt miért esne ki vmi, attól, h. olcsóbb? Másrészt egy 1.6 szívós Corolla/Auris ára a legmagasabb felszereltséggel 7M felett van, és akkor az még nem is full extra. 5,5-ért fullosban max kisautót kapni, de leginkább már azt se. -
zolee3000
tag
válasz
Dare2Live
üzenetére
Új autót szeretnék. (Esetleg hibridből vállalnék be egy keveset használt, leinformálható modellt.) Nekem az autó csupán egy használati tárgy, így az elsődleges szempont, hogy 8-10 (de min. 5-6) évig megbízhatóan működjön és minél olcsóbban fenntartható legyen. Nincs keret két autóra, ezért ennek az egynek kell minden feladatot ellátnia: a belvárosi araszolgatást és a hosszabb utakat is bírnia kell, ill. kell, hogy legyen benne potenciál az alkalmanként nagyobb tárgyak, vagy egy-két plusz fő szállítására is.
Nyilván olyan nincs, ami mindenre egyformán jó (a 7-10M Ft-os ársávban), ezért kompromisszumokat kell kötni. A motor esetében pl. jó lenne, ha dinamikusan mozgatná a kasznit, keveset fogyasztana és olcsón karbantartható/javítható lenne - na, ezekből (legfeljebb) kettő teljesülhet egyszerre.Fentiek miatt a B szegmens kiesik, a kompakt méretű új autók motorkínálatából pedig már majdnem teljesen kihalt a külső keverékképzéses szívómotor. Ami kevés még van, az a mai viszonyok között már gyengének számít és még rendesen fogyaszt is, cserébe viszont ott a tartósság ígérete (legalábbis a turbófeltöltő, a nagynyomású szivattyú, a GPF, az EGR és a DMF biztos nem generál költséget, mert ugyebár nincs). Én hajlandó lennék meghozni ezt a kompromisszumot, ismerve az autóm használati körülményeit.
A direkt befecskendezéses motorok másik (sokkal élhetőbb, és a konstrukciót tekintve időtállóbb) alternatívája a hibrid hajtás lenne, csak annak meg ugye ára van.Szóval, én is körbejártam már a témát, és a régi típusú szívómotorokból új autóknál már csak a következőket találtam: Kia Ceed/Hyundai i30 1,4 CVVT, Honda HR-V 1.5 i-VTEC, illetve az új Corolla kínálatában marad még meg az 1,6 Valvematic. Ezek közül én a Corollát választanám, illetve, ha a hibrid technológia képbe jön, akkor szintén csak a Toyota, amiben bízok.
-
zolee3000
tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Hát, szerintem ezek a szélsőséges, ritkábban előforduló esetek, amiket írtál, nagyon ki kell fogni egy ilyet. Mindenesetre egy kínálat-átpörgetést megér, ránézek én is majd, ha már aktuális lesz.
Igaz, plug-in kialakításban még életképes is lehet egy dízeles hibrid. Csak eddig nem tudtam, hogy ilyen már ténylegesen is van.

-
zolee3000
tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
HA megcsináltatta, akkor nem gond.

Amúgy az ilyen fiatal használt Prius-okkal szemben én elég gyanakvó vagyok. Miért adna túl vki pár hónap v. akár év után rajta?
Btw dízel villany hibrid? Az nem egy ökörség?
-
zolee3000
tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Ez így van.
A városi szaladgáláshoz elég is lenne a hatótávja. Csak a plug n play Prius újonnan nekem túl drága, használtat meg nem szeretnék.
Persze, ha Corollából is lenne tölthető... 
Igazából full villanyos kéne a városba, dízel kombi meg az egyébre.
-
zolee3000
tag
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Köszi, ez sem mellékes, illetve még egy plusz pont a Toyota 1,2-es motorja mellett, a többi kisturbóssal szemben.
Én csak azért szeretném lehetőség szerint elkerülni a direkt befecskendezéses rendszert, mert tartok a kokszosodástól. Vegyes (város-országút-pálya) használatban (ahol az arányok nincsenek extrémen eltolódva egyik felé sem) ez lehet nem akkora probléma. Ha mondjuk csak kb. 50k km-enként (vagyis a nálam jellemző évi 12-15k km futásteljesítménnyel számolva: 3-4 évente) kell csak sort keríteni egy rutin jellegű szívó oldali tisztításra, az belefér. Csakhogy nálam a hét 6 napján szinte kizárólag belvárosi, pár km-es hidegjáratok vannak. Ilyen körülmények között gondolom intenzívebb lenne a koromlerakódás. Emiatt tartok a GPF-től is. -
zolee3000
tag
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Nekem is azért szimpatikus, mert legalább 4 hengeres és láncos.
Ha nem jönne össze a hibrid, és kénytelen lennék direkt befecskendezéses motorral autót venni, akkor legalább a GPF-ets szeretném megúszni, de eddig bármit néztem, mindez társították már. 
-
zolee3000
tag
Erre #5766 valaki?

-
zolee3000
tag
Ilyen árak mellett lehet hogy még az is képbe kerül. Bár az új lenne az elsődleges cél, h jó ideig ne kelljen rá sokat költeni, meg ugye a gyártói jótállás. Amúgy 8M-t szántam erre a célra, de majd csak nyáron lesz aktuális. (Az autó budget le van kötve értékpapírban addig.
) Esetleg vmi hitelkonstrukció... -
zolee3000
tag
A tiéd akkor Executive felszereltségű?
Vagy TS? Szívem szerint én is olyat vennék, mivel nem csak 3-4 évig tartanám meg. Szerintem a HB 7,5 körül fog nyitni, a fullos meg kicsivel 9 felett, és ez még csak a kisebbik hibrid hajtás. A 2literes árába inkább bele se gondolok. 
Huh, elég lesz nekem egy Yaris HSD.
-
zolee3000
tag
Arról egyébként van információtok, h az 1,2 turbó motor (8NR-FTS) kapott-e részecskeszűrőt? Gondolom, h igen, de sehol sem találtam róla említést.
-
zolee3000
tag
Igen, az lenne technikailag ideális választás, mert a hybrid rendszer előnyei (alacsonyabb fenntartási költségek) mellett biztosan elég nyomatékos is lesz (lehet vele haladni). Csak egy gondom lesz szerintem vele: az ára.

@diablo1984 és rob210: A szelepvezérlést nem akartam belekeverni a leírásba, de amúgy igazatok van, Toyotás topikban inkább ezt kell írni, mint az MPI-t.

-
zolee3000
tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Köszi a kiigazítás. Term. a technikára akartam utalni vele, szerintem ez átjött mindenkinek. Ha tudsz jobb, márkafüggetlen rövidítést a "szívócső/többpontos/hengerenkénti üzemanyagbefecskendezéses szívó benzinmotor" terminusra, kérlek oszd meg velem, de addig, ha nem baj nem írom ki ezt folyton, illetve nem csak annyit írok, hogy "szívómotor", mint ahogy az bevett szokás a szakmai körökben is. (Általában így hivatkoznak ui. minden, turbófeltöltő nélküli motorra, de szerintem ez sokkal kevésbé konkrét, jobban félreérthetó, hiszen a "szívó" motor lehet közvetlen és közvetett befecskendezéses is tudtommal.)
-
zolee3000
tag
válasz
psycroptic
üzenetére
Igen, én is attól tartok, hogy harmatos lesz már az 1,6-os MPI (pláne, ha még jobban leszabályozzák, az Euro6d-temp miatt
Az is ellene szól, hogy bár napi szinten zömmel városban használom jelenleg az autót, az éves futásban jóval nagyobb részt tesz ki a helyközi ingázás. (Heti egyszer van egy 2*100 km-es Miskolc-Debrecen utam, meg ritkábban még pár hosszabb táv, a napi rutin viszont Miskolchoz köt, de a sok kis rövid táv éves szinten csak párezer km lehet.) Ezért is csak hosszabb idő alatt hozná be a vételi felárat a városi alacsonyabb fogyasztás miatt megspórolt benzinköltség. Inkább az áron fog múlni szerintem a választás, de a kapott infók alapján akkor mindenképp megpróbáltatások rámenős a hybrid hajtásra. -
zolee3000
tag
Én is kinőttem már a duhaj-korszakból, de azért mazsola sem szeretnék lenni az autó miatt.
A fogyasztás valóban nem mellékes tényező, pláne hogy nekem minden költség saját zsebből megy, viszont pont emiatt a hybrid felára is szempont. Vonzó a hybrid, de hát majd meglátjuk, mennyit tudok majd végül kigazdálkodni. -
zolee3000
tag
Köszi a hasznos infókat.
Igazad van, a lovak száma helyett inkább a nyomatékot érdemes nézni. (Az 1,2-es turbós is csak 116LE, de 185Nm vs. az 1,6MPI 160Nm-e.) Sajnos a hybrid esetében ilyen legnagyobb rendszer-nyomaték adatot nem találtam, csak a benzinmotorét adják meg, az meg ugye kevesebb (142Nm), de ebből nem lehet leszűrni, hogy húz az autó, ha besegít az e-motor. Mondjuk, most nézem, h az új Aurisban (Corolla hatch) már egy 122LE-sre "butított" 1,8-as fog kerülni (nyilván, hogy a 2,0 felé tereljen), vagyis elvileg csökkenni fog a telj. különbség közte és az 1,6 között, illetve talán közelebb fog állni az általad ismert 1,5 alapú hibridhez.
Amúgy az automatikus váltó nekem alap, az 1,6-ost is azzal rendelném, mert nagyon unom a városi sok kuplongolást.
Egyébként Neked mennyire élhető az 1,6 szívó? Mint írtam, városon belül annyira nem tartok tőle, inkább csak hosszabb utaknál. Pláne, hogy most már csak a szerdát tudnám ezzel a motorral venni, ami kicsit nehezebb mint a mostani Auris.Doki16: Köszi, ez tényleg nem olyan rossz.
Sajnos nekem a vásárlás val.szeg át fog húzódni Q2-Q3-ra, de lehet, hogy még be tudok szerezni egy Auris a mostaniak ól, ezzel a hatással. -
zolee3000
tag
Sziasztok!
Új autó vásárlása van betervezve az idei évre, és a Corolla is a jelöltek között van, méghozzá 1,6-os MPI motorral. Tisztában vagyok vele, hogy egy ekkora kasztnihoz ez már kevés a dinamikus országúti haladáshoz, előzésekhez, de ez nálam még vállalható kompromisszum lehet az alacsonyabb vételárért és fenntartási költségekért cserébe, pláne, hogy az autó nagyrészt úgyis városban lesz használva egyelőre. Ugyanakkor fennáll a lehetősége, hogy később (7-8 évre tervezek az autóval) gyakrabban kell majd hosszabb távokra is használnom, ezért merült fel, hogy nem-e járnék jobban a hybrid hajtáslánccal. De ennek már sokkal borsosabb az ára, így tényleg csak akkor áldoznék rá, ha erre a célra valóban alkalmasabb lenne.
Azoktól érdeklődnék, akiknek van tapasztalatuk a hybrid Auris-szal: mennyire fürge az autó a hirtelen gyorsítások, előzések alkalmával? Csupán ebből a szempontból megérné a felárat az 1,6-os szívómotorhoz (132 LE@6400rpm) képest? Papíron az adatok nem túl impozánsak: a hybrid rendszer legnagyobb teljesítménye "csak" 136 LE, ebből az 1,8-as szívómotoré önállóan mindössze 99 LE@5400rpm. De hogy a gyakorlatban mennyit jelent, ha ez előzésnél a benzin- és a villanymotorok együtt működnek, azt nem tudom, én még sosem vezettem ilyen hybridet.
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- HP 14 Elitebook 640 G10 FHD IPS i5-1345U vPro 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 8GB RAM 256GB SSD
- Honor 90 /12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Nem is beszélve arról, hogy ennyiért milyen felszereltséggel kapnék meg egy új Focust/Ceedet/K Astrát... amikkel persze csomagban jár a magasabb fenntartási költség, de akkor is. (Azokat legalább nem egyben kell kifizetnem.)

)? Mert ugyebár nem praktikus pakolhatóság szempontjából, és a magánvásárlóknak (akik jellemzően családi autónak vesznek kompaktot) ez fontos. A cégeknek is, de ők meg ugye kombit vesznek inkább a C szegmensből, szedánt meg inkább a D-ből. Az mondjuk igaz, hogy ez a gondolatmenet inkább a nyugati piacokon érvényesül, nálunk még eléggé elterjedtek a szedánok. Engem nem zavar, mert szeretem, de azért be kell valljam, hogy szvsz a Skoda csinálja jól az Octaviával: lépcsőshátúnak néz ki, mégis jól pakolható. Nem is értem, miért csinálnak a gyártók külön hatchback-et és sedant ugyanabból a típusból, miért nem csak liftback-et? 

) importőri nyilatkozatot erről. Én mondjuk a TS-t is várom, de ha megmarad az eddigi felállás, vagyis, hogy a sedan lesz a legolcsóbb a sorban, akkor nagyobb eséllyel arra nevezek majd be. (Kíváncsi vagyok én is milyen árakat sikerül kialkudni az importőrnek, csak nekem mondjuk nem sürgős, mert eleve nyárra-őszre van belőve a vásárlás.)

Persze, ha Corollából is lenne tölthető...