Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Gaben92

őstag

válasz Doki16 #6226 üzenetére

Köszönöm szépen mindenkinek.

Most pont úgy alakult a dolog, hogy akkor érkezett meg az autó, amikor meló és egyebek miatt kivételesen sokat kellett rohangálnom. Van, hogy 3 hónapig a városból nem megyek ki, most 2 hét alatt 2000km-nél járok (és holnap jön még 400) szóval volt időnk összeszokni.

A pedálkezelésbe már belejöttem, eddig csak manuálist vezettem így most egyrészt le kellett szoknom a bal láb használatról, másrészt a gáz/fék karakterisztika is más mint amihez szoktam, de mostanra megtanultam úgy vezetni, hogy meglegyen az aranyközépút a haladás és a takarékosság között. Szóval nem bánok hímestojásként a pedálokkal, de most felvettem az “egyedül az úton” és a “forgalom tempójában” stílusokat.

A B módot eléggé megszerettem, tegnap azon kaptam magam, hogy autóúton hazafele (100-as tábla, óra szerinti 105-el) mikor jött a 80-as tábla rá nem messze meg a 60-as inkàbb áthúztam B-be mert a tempomatkarral esélyem nem lett volna, a féket meg minek koptassuk. Aztán vissza D mert B-ben nincs tempomat és haladás tovább. (Megmaradt a vàltás élménye. :DDD)

Rászoktam arra is, hogy mikor befordulok az utcánkba átnyomom EV-be, és simán végig tudok jönni vele és leparkolni a teremgarázsban. Ne zargassuk a szomszédokat hajnali 2-kor, na. :)

Fogyasztásom most olyan 4,5 liter körül alakul az autó szerint pedig akadnak néha -2 fokok még reggelente, szóval nem rossz.

Összességében nagyon megszerettem az autót ezalatt a két hét alatt, egyedül a navival kell kezdenem valamit mert 2011-es adatbázis van rajta, ér azóta a város felét átalakították. (Van egy alagút a belváros alatt, szegény mindig falnak akart küldeni, mert azt hitte a felszínen megyek. :DDD)

Új hozzászólás Aktív témák