- eBay-es kütyük kis pénzért
- gerner1
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- CsST: Mi az az instant túra?
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zseko
veterán
Már nem
Amúgy ja, azt próbáltam ki. Tesóm beteg volt két hétig, és hogy tudjon nézni valamit, mert van ugyan Netflix, de olvasni nem a kedvence, a HBO Go-hoz meg nincs app a tévéjére. Így berippeltem a régi dvd-ket, majd kellett valami ami lejátssza. Azóta sincs használva
-
zseko
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #3457 üzenetére
Köszi a részletes leírást, még ha a batch file írásán kívül a többi az nem ismeretlen
De legalább így más is hasznát veheti ha szüksége lenne rá.
Még januárban végeztem azzal amire kellett, persze elmentettem amit készítettél, mert bármikor jól jöhet, mivel sokkal gyorsabb és elegánsabb az én megoldásomnál, ami mindössze ilyen kis fapados volt:
Lehet gyorsbillentyűt is rendeltem hozzá, erre már nem emlékszem. A legutolsóra ráállva már csak a gombot kellett nyomogatni, és szépen visszafele megcsinálta az összeset.
De még egyszer köszi -
zseko
veterán
Az egyesével működőt végül sikerült megoldanom, még ha valószínűleg fapados módszerrel is
, mindenesetre működik, és már csak egy kattintás az eddigi minimum 8 mozdulat helyett. Így most alig egy-két perc volt a 150 file, a múltkori... inkább ki sem számolom mennyi idő helyett
-
zseko
veterán
Üdv, olyanra lenne szükségem, hogy adott egy könyvtárban file-ok. Mindent file-hoz kellene csinálni egy könyvtárat ugyanazon a néven (tehát a file nevével), persze kiterjesztést kihagyva, majd minden mappába áthelyezni a saját file-ját.
Ehhez lenne jó egy batch file. Az is jó ha csak egyesével működik, tehát ami file-ra ráállok/kijelölök, annak a nevével készít egy könyvtárat, majd oda áthelyezi a file-t, és erre lenne egy gomb, amit csak nyomogatnom kellene. -
zseko
veterán
-
zseko
veterán
A kereséssel kapcsolatban lenne kérdésem. Az alap keresés relatíve lassú, mire végignéz mindent. Ezt fel lehet valahogy gyorsítani? Találtam egy programot, Everything a neve, ez a windowsos indexelőn keresztül szerzi meg a dolgokat, és gyakorlatilag tizedmásodperc alatt megtalál bármit 4TB-nyi adatmennyiség között is. A duplikátumokat (legalábbis név-méret-dátum alapján) így valami eszement mód gyorsan meg lehet találni több hdd-t használva is, legalábbis azokkal a duplikátum keresőkkel szemben amiket próbáltam (volt amelyik ilyen huszon-harminc meg több órákat írt ki végzésre). Így találtam meg, hogy vannak olyan 10+ GB-os mappáim, amik 6x is megvannak a gépemen
(egyről tudtam, ez a fotós mappám biztonsági másolata másik hdd-n. Hogy mikor másolgattam még 4 másik helyre is...)
Szóval, van valami beépülő vagy más a TC-hez, ami hasonló sebességgel bírna?
-
zseko
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #2911 üzenetére
Pont ezért írtam le, miért lenne most jó több ablak...
De akkor kitalálok más példát, hátha így érthetőbb a kíváncsiságom:
Például könyveket akarok kerestetni, amik pdf-ben vannak (lehetne akár doc, mobi, prc, epub, stb, most nem ez a lényeg), de vannak olyan pdf-ek is, amik nem könyvek, hanem mondjuk manual, vagy a programokhoz valamik, tökmindegy. Van olyan könyv, ami mellett a mappában van kép, van ami mellett kiegészítő szöveg is txt-ben, de lehet hogy rtf-ben, vagy akár doc-ban, van ami mellett meg semmi nincs, vagy épp egy ömlesztett mappa és más is van benne, ezért a sima másolás a találati ablakból nem opció. Tehát hol csak a talált file kell, hol az egész mappa. De lehet, hogy csak a mappa egy része. Így ehhez minden mappába be kell menni, egyenként, megnézni mi van még ott... Egy ablakot ugye elfoglal a cél mappa, ahová átmásolom ami kell, és a másik ablaknak marad a keresési eredmény és a 'mappanyitogatás'. Persze működik az egyik fülön találati eredmények - másik fülön dolgozom, de mivel nem tud olyat sem, hogy 'a találati eredmény mappa megnyitása új fülön', ezért ehhez oda-vissza kell kapcsolgatom az ablakokat, mellette még megjegyezni az útvonalat, nagyobb mélységnél külön öröm 2-3x is oda-vissza lépkedni, ahelyett, hogy egy külön ablakban látnám a keresési útvonalakat. Tehát a több fül jelen esetben csak lassítja a keresést-másolást, és a részletes keresés sem segít, mert nem tudom mi a másik (harmadik, többedik) file ami még ott van, és kellhet.
Tudom, réteg probléma, és nem is gondoltam én sem eddig arra, hogy minek is kéne három ablak, amíg most nem kellett volna
De azóta megoldottam két példányt futtatva. -
zseko
veterán
Van már lehetőség több file ablakra, vagy még mindig csak 2 lehet? Tudom, hogy van lehetőség több fülre, vagy több példányban futtatni, de az nem praktikus és baromi macerás, hogy enyhén fogalmazzak.
Leírom miért kellene, hogy érthető legyen miért merült fel az igény rá.
Össze akarok gyűjteni adott fileokat, mondjuk amik épp pdf-ben vannak, így végigkerestetem a meghajtót, és kidobja, hogy melyik könyvtárban vannak. Viszont ezek között vannak érdektelenek is, vagy épp a komplett könyvtárat kellene átmásolni, vagy épp kiegészítő/plusz fileok amik még kellenének, más kiterjesztéssel, ezért azokra külön kellene még egyszer rákeresni, egyesével... Na most minden egyes filenál megjegyezni az útvonalat, aztán a külön fülön megkeresni a könyvtárat, oda-vissza kapcsolgatni... ahelyett, hogy egy ablakban lennének a keresési eredmények, a másik kettőben meg másolnék.
Más megoldás híján most két példányban fut. -
zseko
veterán
Ha keresek a hdd-ken többször egy fájlt, vagy valamit, van olyan lehetőség, hogy egyszer beolvassa a hdd-k tartalmát, lementi a listát, majd már csak abban keres a következő alkalmakkor? Ne kelljen már minden egyes keresésnél, mind az 5 Tera háttértárat átnyálaztatni vele, minden egyes alkalommal...
Azt gondoltam a kereső ablakban a Beolvas/Mentés erre jó, de nem. (És jelenleg értelmét sem jöttem rá hogy mi, kiválasztva a mentett keresést, újra elkezdi átnézni a hdd-ket. Ennyi erővel kézzel is beírhatom megint, mit keresek)
-
zseko
veterán
Üdv, hogy lehetne fixen kiírattatni a <DIR> helyére a könyvtár méretét?
Most látom, 10 hisz-el korábban pont megválaszolták
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen egeret válasszak?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Cooler Master CMP 510 Seasonic850W
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest