Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janou
Topikgazda
válasz
MikaVejneGI #15194 üzenetére
Milyen verziójú Windows 10-el próbálkoztál? Uefi vagy legacy? Bios legfrissebb?
-
oszy
veterán
válasz
Pyttawrx #15184 üzenetére
Elsőre SSD csere!
Majd később jön a RAM.
A windowst hogyan tudom úgy áttenni rá, hogy megmaradjon minden? Egyáltalán ez lehetséges?
Most két partíción vannak a dolgok. Az adatok inkább a D:-n.
Viszont van egy elektronikus bejelentkezési programja munkához (személyivel működik), amit én itthon nem tudok megcsinálni ha lenullázódik. -
MikaVejneGI
aktív tag
Sziasztok.
Remélem tudtok segíteni.
Adva van egy Toshiba Satellite A200-1n7 (2008) as laptop.
Amibe vettem egy SSD-t(PNY 120GB), ezt a meglévő hdd helyére tettem.
USB(MBR partis) -ről felraktam volna egy windows 10-et. el is indul a telepítő ,- formázom az ssd-t , -elindul a fájlok másolása . -lefut minden - ujraindul a gép , - amikor az ssd-ről töltene be a windows , váratlan hiba üzi és ennyi , se előre se hátra. Mi lehet a hiba?
Köszönöm. -
-
HoTaZo
addikt
válasz
Pyttawrx #15186 üzenetére
Köszönjük!
Keressük ezt a Support; Support Assistant fület. De nem találjuk. Tudnál ebben segíteni, hogyan találjuk meg?Próbáljuk telepíteni a Toshiba Service Stationt, de nem megy fel, mert hiányolja a Microsoft Framework.NET V2.0 vagy későbbi verziót. Tudna ez a Support Assistant egyáltalán segíteni, hogy felmenjen a legfrissebb wi-fi driver?
-
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Gyermekem Toshiba c50-b-149 gépével van egy kis wi-fi hálózatra kapcsolódási problémája.
Szeretnénk leellenőrizni, hogy a legújabb driver van-e fent neki ehhez. Tudnátok segíteni, hogy ezt, miként tudnánk lecsekkolni legegyszerűbben? Továbbá, hogy ez a gép tud-e 5GHz-es csatornára csatlakozni vagy csak a 2.4GHz-re? -
-
oszy
veterán
A feleségem laptopjában ilyen RAM van:
Samsung 4GB 1Rx8 PC3L - 12800S - 11 - 13 - B4 M471B5173QH1-YK1Találtam itthon egy ilyet, de nem ismeri fel:
Micron MT16JSF25664HZ-1G1F1 0951 2GB 2RX8 PC3-8500S-7-10-F1Be akarok szerezni egy 4GB-osat (ha már ez a 2GB nem működik), mert a 21H2 frissítés felemésztette szegény gépet!
Melyik az a szám, ami fontos a RAM-nál?
-
törölt tag
Sziasztok!
1 évig nem használtam a notebookom és szekrényben tároltam ezidő alatt. Most, amikor használtam be volt vizesedve és nem működik a billentyűzet, 1-2-öt leszámítva. Vajon javítható vagy már nem lehet vele semmit csinálni?
-
Janou
Topikgazda
Windows alól sem sikerül behozni a speciális rendszerindítást? Ott lehetne az UEFI vezérlő módosítást választani, ami a biosba lépést jelenti.
Vagy egy kerülő megoldás ha minden kötél szakad: cmos reset. Ekkor elfelejti az órát és azzal indít hogy állítsd be és belép a biosba.
-
sith7
félisten
Sziasztok
Van egy Toshiba Satellite S70-B-10Z notebook - m.
Nem tudok belépni a bios - ba
Nyomom az F2 - t, vagy F12 - t, simán is, meg az FN gombbal együtt isMsximum megakasztja a betöltést, de nem jön be a boot menü
Mit csinálok rosszul ?
-
AttyVin
aktív tag
válasz
Pyttawrx #15163 üzenetére
Itt van egy hasonló módszer (a válaszok között), mert, mint a MS-os írja, a korábbi lehetőség kikerült egy frissítéssel.
Kipróbáltam, nem működik az általam talált "hiba" esetén. Ez a "metrikus" megoldás, úgy tűnik, nem vitt előbbre.
A WiFi "prioritásként" mindig bekapcsol "fizikailag" a rendszerindításkor, függetlenül attól, hogy egyébként a hálózati csatlakozás ki van-e kapcsolva vagy éppen nem lehetséges.
Továbbra is úgy tűnik, hogy a régi Toshiba és a W10 nem teljesen kompatibilis működése lehet a háttérben... -
AttyVin
aktív tag
Ez eddig is így volt beállítva.
És a Windows nem is lép fel "magától" a hálózatra.Indításkor a gép Wi-Fi egysége aktívt állapotot jelez (LED), de a lent Windows-beállítás miatt, értelemszerűen, nincs hálózati kapcsolat.
Közben a Toshiba Flash Cards a "fizikailag" bekapcsolt Wi-Fi-t mutatja. Ott kikapcsolva alszik el a LED is.
De, mint írtam nem gond különösebben ez a működés, csak kissé zavaró...
-
AttyVin
aktív tag
Mindkét beállításnál (a HWSetup kb. a BIOS Windows-os elérése) gyakorlatilag csak két helyen jelenik meg a LAN beállítás, de nem "kapcsolóként": ébresztés LAN-ról, llletve a LAN-adapter engedélyesése.
A wake-up nekem nem kell, így letiltva, a másik persze engedélyezve.
Ennyi.
Ebből úgy tűnik hogy az akkori tervezői logika szerint a WLAN a prioritás, a LAN, meg beállítható opció...Nincs ezzel akkora gond, nem kell naponta többször újraindítani a gépet, csak zavaró, hogy ebben az esetben nem konfigurálható teljesen a rendszer...
-
AttyVin
aktív tag
Már régebbóta találkoztam a jelenséggel, hátha van egyszerű megoldás rá...
Egy nem túl fiatal Satellite L855 laptopot használok (W10).
Újra/indításkor automatikusan mindig bekacsolja a Wi-Fi-t.
Mivel elsősorban a LAN-os környezetben dolgozom, így ritkán van rá szükségem.A BIOS-ban / Toshiba HWSetup-ban nem találtam megoldást (vagy nem vettem észre).
Esetleg ez a Windows miatt van?
("Hivatali" DEL-es laptopokkal volt hasonló nálunk, amikor nem állt át automatikusan a WLAN/LAN kapcsolat az átkapcsoláskor, csak újraindítás után. Az a W10 miatt volt...)Viszont itt már a gép indításakor jelzi a WiFi-t, amikor még a W10 fel sem épült.
Köszönettel,
-
Janou
Topikgazda
válasz
Dency01 #15155 üzenetére
Igen én is olvastam, de a remény hal meg utoljára.
Más egyszerűen kivitelezhető módszer nem nagyon van. Bios update-nél szintén kéri a jelszót szóval az sem opció.
Esélyes hogy teljesen szét kell szedni. Viszont egy szétszerelés nem olyan nagy ördöngösség. Hol lehetnek csavarok:
- hátlap és annak ablakai alatt. Esetleg a talpgumi alatt.
- billentyűzet alatt
Egy csillagcsavarhúzó egy gitárpengető és mehet is. -
Dency01
aktív tag
-
Dency01
aktív tag
Sziasztok. Toshiba satellite pro spm30 bios jelszót kér. Van valami lehetőség resetelni házilag?
-
draco31
veterán
válasz
Pyttawrx #15151 üzenetére
Ettől függetlenül bosszant a driver frissítési hiba. Kb heti 1-2 laptopot-pc-t telepítek, vagy hozok használható állapotba, kb lassan 10 éve, szóval tudom mikor hová kell nyúlni, de ez most megfogott kissé.Meg kicsit az is nehezítő körülmény, hogy ismerősnek csinálom, és 150km-re van tőlem a masina, de az Anydesk megoldja a távolságot.
-
draco31
veterán
válasz
Pyttawrx #15149 üzenetére
Driver nem ment fel kicsomagolva sem, azt írja, hogy már a legfrisebb van telepítve.
Egyenlőre a chrome újra lett telepítve, úgy tűnik ez megoldotta a gondot. Kell a hardveres gyorsítás neki, úgy olyan 60-70% on pörög a proci a játékokkal, kikapcsolva 100% folyamatosan. -
Janou
Topikgazda
válasz
draco31 #15136 üzenetére
Szia
Ezzel próbálkozz. [link] Ott van benne a listában a procid. Van zip-es verzió is, ott nem kell szórakozni az exe-vel.
Ezután már csak illesztőprogram frissítése az eszközkezelőben. Ott rányomsz arra, hogy kiválasztom a listából, majd a saját lemezként kiválasztod azt a mappát ahova kicsomagoltad a zip-et. Ha minden jó, változni fog a driver dátuma és verziószáma is. -
-
Janou
Topikgazda
válasz
draco31 #15132 üzenetére
Szia
Első körben nézd meg Aida64-el vagy Ven/Dev szám alapján hogy mi van benne. Tuti HD4600?
Ha igen, akkor add be neki az Inteltől letöltött drivert saját lemezes driverként. Tehát te választod ki a listából az eszközkezelőben és beadod neki a driver kitömörített mappájából az inf filet. -
kovacsgergo7
újonc
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Egy régebbi típusú Toshiba laptopról lenne szó, pontosabban egy Satellite C850-1G2-ről.
A gépen win 8 volt, amit újra telepítettem Win 10 32bit-re, viszont a probléma az, hogy nem működik a Wifi. Először a 64 bites verzióval próbálkoztam de sajnos a gép öregsége miatt ez nem volt egy reális döntés ezért maradt a 32 bit, viszont 64 bitnél semmi probléma nem volt azon kívül, hogy laggolt a gép. Próbálkoztam a drivert manuálisan telepíteni, viszont semmit nem segített. A hardvert a gép felismeri. UEFI módban nem engedte a 32 bitet ezért maradt a CSM.
P N : PSCBWE-09000NEN
S N : 3D045773S
Valakinek valami ötlet vagy javaslat?
Előre is köszönöm a segítséget. -
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Toshiba Satellite C55-A-1P2 PSCGLE-008008HU notiba lehet a DVD író helyére merevlemezt tenni? Az értdekelne főként, hogy milyen vastag? 9.5mm vagy 12.5mm?
-
Erika69
csendes tag
Sziasztok!
Nagy segitségre lenne szükségem..Most kaptam egy óriás;azaz egy 17 colos Toshiba L670 laptopot:egyszerűen nem tudom a wifit ki-be kapcsolni rajta.Az FN-F8 billentyű kombináció nem müködik sehogyan sem.Megfelelő driver van neki.Továbbá egy Ati Readon 5470 videó kártyája van ;és nem tudom,hogy hány megás lehet..-egyszerűen csak mobil vga-nak irja ki. Mi a gond vele.Win10-et tettem felmert 8gb rammal és i -5 .ös procival szerintem nem sok neki.Légyszives segitsetek ,nagyon kérem aki tudna.. -
törölt tag
Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket
Körülbelül mennyibe kerülhet a billentyűzet cseréje, és gyárira cserélik a szervizben, ugyanolyan lesz, mint a mostani? -
törölt tag
Sziasztok!
Van egy Toshiba Satellite L50-A-19n notebookom. A billentyűzetből csak pár betű működik. Próbáltam live Linuxal, szintén csak pár betű működik. Milyen hibája lehet és hol van hivatalos szerviz, ahol javítják?A Windows 11 telepíthető lesz majd erre?
-
garga pista
őstag
válasz
Pyttawrx #15107 üzenetére
Alapból fent volt, de felraktam kb. 6 féle verziót. Mindegyik előtt teljes driver törlés, újraindítás. Egyikkel se megy...
A hangerőt állítja az FN gomb, fényerőt nem. Csúszka előjön de semmi se történik. Az is vicc, hogy a support oldalon Win1064bit-re semmit se hoz ki, csak 8.1-re.
Mindegy, én újra nem rakom az egész OS-t, akkor marad így. Mondjuk a billentyűzet vagy minek az a Fujitsu driver tele kínai betűkkel is érdekes, arra is nyomtam egy frissítés, de a windows szerint nincs hozzá újabb. Eddig se szerettem a Toshibát, de a biztos, hogy még nagyobb ívben fogom kerülni ezután.
-
Weaver
senior tag
toshiba satellite c50-a-19u hibátlanul működő magyar billentyűzet kerestetik!
ha tudtok valahol újat, vagy hibátlan használtat bármelyik megoldás jó! -
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
-
Janou
Topikgazda
válasz
garga pista #15106 üzenetére
Hasonlóval találkoztam már, csak ott azt csinálta hogy max fényerőről önkényesen visszavette valami minimálra. Ott az OS reinstall segített.
-
válasz
garga pista #15106 üzenetére
Szia. Fel kell tenni ujra a hotkey drivert a gyártó oldaláról.
-
garga pista
őstag
Sziasztok, lassan 1 éve fennálló probléma miatt írok.
SATELLITE C850-1CH laptop, Rendszerváltozat: PSKCAE-06F00RHU
Win10 Home (10.0.19042 build 19042) van telepítve.
Még egy éve vagy régebben, az egyik win frissítésnél meggondolta magát a kijelző és max fényerőn megy, hiába nyomom az F2/F3-at, mutatja a csúszka mintha állítaná de max fényerőn megy a gép. Anya használja annyira nem zavarja, de hosszabb ideig nézni borzasztó, meg az akki időre sincs jó hatással. Anno mikor előjött próbáltam mindent, driver telepítgetés, teljes törlés visszaállítás, semmi se segített. Ritán van használva a gép (havonta 1-2 nap), most lefrissítettem mindent amit tudott a Windows update, ugyanaz a gond. Esetleg van erre valami (egyszerű) megoldás?
Hihetetlenül bosszantó, hogy egy szimpla os frissítés így elcsesz egy alapfunkciót, és persze magától nem javul ki lehet órákat eltölteni a telepítgetéssel meg net olvasgatással... -
atika88
senior tag
Sziasztok!
TOSHIBA Satellite C75 Notebook BIOS jelszót hogyan tudom eltávolítani? (elem kivétel már volt). Köszönöm az infót! -
SZIGMA
aktív tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni? Adott egy ismerős laptopja, Toshiba Satellite C55-A-10Q (Part no. PSCGAE-001007HU).
Időnként nem érzékeli a gombnyomást, főként az R,E,T,F billentyűknél.
Ahogy néztem, ebben a felső borításba van rögzítve a billentyűzet, kis olvasztott pöckökkel.
Tud valaki forrást billentyűzetre vagy komplett felsőrészre? Magyar billentyűzet, fehér szín.Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 2042
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- Nintendo Switch 2
- Elektromos autók - motorok
- World of Tanks - MMO
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bluetooth hangszórók
- Már az MSI-nek is van 500 Hz-es QD-OLED monitora
- További aktív témák...
- ThinkPad L490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető Dell GAMER laptop G15 5511
- P14s Gen5 14.5" 3K IPS Ultra 7 165H RTX 500 Ada 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Csúcskategóriás gamer fenevad: ASUS ROG Strix Scar G733QS (Ryzen 9, RTX 3080, 32gb ram/1tb ssd)
- E14 Gen5 14" FHD+ IPS i7-1355U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Honor X7b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple Air Pad 5.generácio / 32GB / Wi-fi / 12Hó garancia
- Nintendo Switch V2
- Új Lenovo 16 Ideapad Slim3 WUXGA IPS Ryzen5 7530U 4.5Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest