Aktív témák

• _ak_

addikt

Van némi win7es problémám, be copyzom ide is, met kezd egy kicsit reménytelen lenni a dolog.

Megkérdezlek titeket is hátha. hátha. Ugye volt az a képszéteséses problémám, mert az alap driverrel a gma 4500mhdhoz a w7 csak a dedikált 32mbot kapta meg. Ezt látszólagosan megoldotta az intel legfrissebb vista 64bites drivere, ami a shared video memoryból (több mint 1gbból) nagyvonalúan oda passzol még 64megát, de sajnos ez sem bizonyult teljes értékű megoldásnak.b vista 64bites drivere, ami a shared video memoryból (több mint 1gbból) nagyvonalúan oda passzol még 64megát, de sajnos ez sem bizonyult teljes értékű megoldásnak.2 visszatérő problémám van. az egyik, h időközönként leáll a driver, majd újra indul. legalábbis vmi ilyesmit kapok balloon tipp ként, emiatt eddig szerencsére nem volt semmi fagyásom/bsod-m.
    A másik gondom, h HD filmek lejátszásánál, főként a DXVA támogatott lejátszásoknál, viszont ugyan úgy csúszik szét a kép, mint a win esetében. Ez viszont már a vistánál is előjött, igaz sokkal-sokkal ritkábban és kevésbé torzultak el a videók.

Tettem egy próbát is a w7 alatt, mégpedig, h átváltottam a klasszikus nézetre és ezzel látványosan alátámasztottam magam, h bizony tényleg a kevés ram miatt van a probléma.
    Egyrészt a gyári w7 updates 32megás, dirverrel sem csúszott szét a kép, másrészt a vista 64es 96megás kombóval is érezhetően jobbak voltak a videók, igaz még mindig nézhetetlenek, de legalább volt már pár mp amikor egybe volt a kép.

Mind ezek tudatában csak most jött a csavar. Míg az eddigi notikba, a biosba láttam olyan opciót, amivel növelhettem a video memory-t, nálam nincs erre lehetőség. Az intel oldalán annyit sikerült csak kibogarászni, h dinamikusan adagolja a rendszer a shared memoryból a vganak a szükséges mennyiséget. Egész pontosan maximum 1283mb-ig. Ebből a rendelkezésemre áll még 1155mb. Hogy tudnám ezt mozgosítani? Regisry hack vagy driver hack kéne? Fél napom ráment már a guglizásra, plusz a lenovo community fórumba is bekérdeztem, de eddig minden erőfeszítésem hiába való volt. :(

Aktív témák