- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Gurulunk, WAZE?!
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
SetCHOO.
aktív tag
A modolt skyrim esetében sajnos az R9 270x kevés lesz a 1920 * 1080 felbontáshoz.
1680*1050-on sokat nyernél és mehet rá az FXAA élsimítás. Jobb teljesítményt fogsz kapni.Grafirka: Egy jó ENB életre kelti a játékot. Képek
Egy youtube csatorna.Emellett fontos a memória menedzsmentje is ami a stabilitásra lehet jó hatással.
-
SetCHOO.
aktív tag
válasz genndy #22468 üzenetére
Végül saját magam oldottam meg. A modokkal akadt és mire kibogoztam magyar lett a kiegészítők is. A morrohun.hu sem jött konkrét segítség csak tipp.
Skyhunter: Leginkább akkor fordulhat elő ilyen fagyás, ha pl két mod-hoz kell egy pecs, hogy jól tudjanak egymással működni. Az összefűző pecs hiánya okozhat ilyen kifagyásokat. Erre tippelnék.
-
SetCHOO.
aktív tag
Megjött a magyarításhoz ez e-mail. Viszont a telepítés után, nálam hiányoznak a friss DLC fordítás fájljai:
TESV Skyrim LE\Data\Strings\ mappában csak a Skyrim_English és a Update_English frissülnek le.
És a dawnguard, dragonborn, hearthfires_english fájljai maradnak a régiek.
Amúgy a telepítő mérete alapján ugyan az mint az alapjáték magyarításának a mérete. 119 MB
Valaki mondja meg, hogy mi történik, mert a kódomat kéri. Aztán sehol a hízott, friss magyarosítás. -
SetCHOO.
aktív tag
Jelenleg van még egy grafikai problémám. A parallax textúrák nem működnek jól, he bekapcsolom a parallax fix-et, akkor ezt az eredményt kapom: KÉP
Fórumokat olvasva ez sajnos egy AMD hardver miatt fellépő grafikai bug?
-
SetCHOO.
aktív tag
Kép készítés előtt, hogyan tudom kikapcsolni az UI-t? Mintha lenne rá egy billentyű. Tenyerelgetés közben nem találtam meg.
Sokkal hatásosbb lenne pl. ez a kép is, ha kikapcsolnám az UI.t -
SetCHOO.
aktív tag
ENB-ket nézegetek és találtam egy nagyon jó gyüjtő listát.
Skyrim ENB Playlist -
SetCHOO.
aktív tag
Erről van szó! Addig kell ütni a gamet, ameddig azt nem mondod, hogy kész. Aztán új game és már nem szabad hozzá nyúlni.
Rengeteg különbség van ENB és ENB között. És némelyik elég erőforrás pazarló effektel operál. A mentés betöltése utáni fps dropok majdhogynem természetes dolog. Mikor városokba lépsz be még ott is beröccen. -
SetCHOO.
aktív tag
Kifutottam az időből. Itt vannak a képek
-
SetCHOO.
aktív tag
válasz Vistaboy #22437 üzenetére
Tribunal Mask
Ahogy a játékoddal skálázódik a nehézség, azok a maszkok kelleni fognak!
Csináltam pár kedvcsináló képet:
Majd nappal:
Kraft 1 2
Kocsmázás közben megbeszéljük, hogy ittasan merre próbáljak elindulni!
A szomszéd is köszöni jól van.
Aztán vár a kaland:[ Szerkesztve ]
-
SetCHOO.
aktív tag
válasz Grafirka #22434 üzenetére
Minden moddal a játék egyre több erőforrást fog kérni a vastól. Annak idején hasonló teljesítményű géppel kezdtem el a modolást (E7600 - HD7770) Ha belevág a grafikai modok felpakolásába játék alatt monitorozza az FPS és a Vram használatot. Ha túl sok modot rak fel akkor kifut a HD6850 memóriájából és leesik a játék sebessége.
Pár hasznos cikk:
Skyrim moddolási alapok
Skyrim Modolás: Első lépések[ Szerkesztve ]
-
SetCHOO.
aktív tag
válasz Vistaboy #22431 üzenetére
Öröm és boldogság!
Nincs is annál jobb, mikor a játék életre kell a kezed által. Aztán kezdőzhet is a kaland!
Amúgy ezzel az SKSE inni twekkel a beragadó skripteket takarítod ki és a játék nagyobb memória blokkokat foglalhat le magának. FÓRUMHa viszont nem bírsz magaddal és elkap a mod láz, akkor már az SSME - Skyrim Startup Memory Editor fog rajtad segíteni. Emlékeim szerint 100+ mod felet kellett.
Jöhetnek a kalandozásaid során készült képek!
-
SetCHOO.
aktív tag
válasz Vistaboy #22425 üzenetére
Most nézem, hogy nálam az enblocal.ini-ben VideoMemorySizeMb=12288 van beállítva. Játék alatt monitorozva max 4,5 GB Vramot és 4GB renszer memóriát zabál fel a játék. Fagyás nélkül, pedig Win 10 x64 alatt futtatom. Lehet, hogy nálad valami más memória kezelési gond lehet a játék részéről.
Nálad a *:\TESV Skyrim LE\Data\SKSE\SKSE.ini így néz ki?
[General]
ClearInvalidRegistrations=1[Memory]
DefaultHeapInitialAllocMB=768
ScrapHeapSizeMB=256[ Szerkesztve ]
-
SetCHOO.
aktív tag
válasz genndy #22416 üzenetére
Kikerestem:
Ahhoz, hogy a játék 3,1 GB össz memóriánál többet tudjon kezelni itt van a leírás. Guide:ENBlocal INI/Memory
A legfrissebb SKSE-be már integrálva van a SSME "Sheson's Memory Patch 3.0", nálam nem működött faszán ezért raktam fel pluszba a SSME-t. De, mivel ENB-t is használok abban is van egy x64 memória fix. A kettő ütni fogja egymást. A stabilitás érdekében az ENB ini-ben ExpandSystemMemoryX64=false be kell állítani, különben folyamatos fagyás lesz az eredmény. -
SetCHOO.
aktív tag
a) Én a ModOrganizer-t használtam és simán újra lehetett telepíteni a modokat. (reinstall) Az NMM is egy kaptafa. Újratelepítés során a telepítőben a megfelelő opciókat választva újra húzod a modot.
b) A RealVision mod listát használtam, de végül a Seasons of Skyrim ENB jött be.
Több ENB kipróbálásához a ENB Manager and Changer használtam. Simán elmented minden ENB egyedi profilozását. Aztán gombnyomásra váltogatod.A játék tesztelési metódusra próbáld ki, hogy a
Alternate Start - Live Another Life mod segítségével kezdesz egy új játékot. Pl az erdőben kezdesz vadászként.
Konzolba beírod ezt a két parancsot:
tgm --Ez a God mod!
player.setav speedmult 200
Aztán körberohanod a világot Bugokat irtani. Ezzel adsz egy jó kis terhelést a modolt játékodnak. Ha nem recseg-ropog, akkor stabil, jó úton haladsz a modolással. -
SetCHOO.
aktív tag
válasz genndy #22416 üzenetére
Az SKSE mellé mindenféleképpen ajánlott az SSME! Rakjátok össze, mert így a memória kezeléssel biztosan nem lesznek gondjaitok. A RealVision leírása alapján sorban lehet haladni. Minden moddnál át kell olvasni a telepítési és kompatibilitási leírást. Sok modot így lehet össze pecselni, fűzni.
Első lépésben csak a textúra modok:Például 3 alap mod:
Enhanced Lights and FX (ELFX)
Static Mesh Improvement Mod (SMIM)
ELFX-SMIM Meshes (összefűző pecs)
Vivid Landscapes - Dungeons and Ruins - for ENB
Vivid Landscapes - Dungeons and Ruins-Enhanced Lights and FX Compatibility patch (összefűző pecs)
Vivid Landscapes - Dungeons and Ruins-SMIM Compatibility patch (összefűző pecs)Mind a hármat össze kell fűzni, peccselni. Ahogy Vistaboy is mondta a Realvision minden modját lépésenként figyelmesen átolvasni. Minden információ ott van. Nagyon jó telepítési lista. Azt gyurtam én is.
Ha jól emlékszem a játékban, ha fizika elszállt, akkor valamilyen hivatkozott szkript szarik be. Legjobb esetben egy mod kompatibilitási pecs hiányzik. Rosszabb esetben lehet turkálni az ini-kben. De rossz memória kezelés is okozhatja. Majd a SSME megoldja.
Elég 65 mod? Belejössz a modolásba, ráérzel. Attól kezdve nincs megállás. Jobbat és jobbat fogsz akarni.
A skyrimból egy olyan játékot varázsolhatsz mint amilyen Fantasy világot megálmodtál!
De ha elkezded az új kalandott, jobb ha írásvédetté teszed a Skyrim mappát! -
SetCHOO.
aktív tag
Sziasztok Skyrim lakók!
Érlelődik bennem a kényszer, hogy újra visszatérek Tamriel világába. Bekukkantottam a fórumra, és gőzerővel megy a modolás. Helyes!
Mai napig döbbenetes szépségű a játék, modoknak köszönhetően!
Én még az év elején márciusban raktam össze a játékot, kb 1 hónap modolás után. És fagyás nélkül hasít 250 mod. Azért nem kis buherálás eredménye képen. Szívem szerint feltölteném az egészet valahova, de az 40GB.
Viszont megvan a modlistám: SetCHOO’s SkyrimA mostani problámékat olvasva a memória kezelést a SSME twekkel oldottam meg. Így 4,5Gb Vram felzabálása után is kiakaszthatatlan a játék. Azóta lehet, hogy változtak a dolgok. Tavasz óta nem foglalkoztam a modolással.
-
SetCHOO.
aktív tag
válasz Televan74 #21552 üzenetére
Halihó!
Mióta megvan 7970 azóta hegesztem a Skyrimet. Összeállt egy stabil modpak 250 modból. Nagyon stabil, elvétve kressel.
A ModOrganizert használom, mert az egy virtuális data mappából dolgozik és nem szemeteli tele a játék könyvtárát. Itt vannak a képeim és közte a mod listám is. Bármi kérdésed van, örömmel segítek! -
-
SetCHOO.
aktív tag
Sziasztok Fórumlakók!
Segítség kellene, mert már régóta küzdök egy BUG-al.
Összeállt a modlistám és már javában pörög a kaland! Level 30-hoz közeledve tapasztaltam, hogy azért van egy esztétikai hiba ami roppant zavaró! Mod listám.
Nélkülözhetetlen mod az Improved closefaced helmets
172. esp-től kezdve, ha kivan kapcsolva minden, akkor úgy működik ahogy kell. KÉP
De ugye a SkyRE működésének elengedhetetlen része a SkyRe Compatibility and ReProccer Patches. De ha már a 172. esp-t bekapcsolom KÉP. Mivel elvileg a ReProccer-ben nár benne van a kompatibilis pecs. 174 és a 177. esp. Ezek bekapcsolása se hozza a kívánt eredményt. KÉPTes5Edit-tel elkezdtem túrni a 172. esp-t KÉP
Azt feltételezem, hogy rossz textúrára hivatkozik a 172.esp.
Valaki már turkált már esp.-ben? Mit kellene kijavítanom, hogy a Improved closefaced helmets jó textúra hivatkozását használja a PreReProccer pecs? HELP! -
SetCHOO.
aktív tag
válasz CsIrKeRaToR #21280 üzenetére
Ha már rendben van a mod lista, akkor az már nem okozhat hibát.
Az ENB-s kérdést általánosságban kérdeztem a fórumtól. A fórum keresőjét használva megtaláltam a választ.
Én is a RealVision ENB-t használom. Nem semmi étvágya van az szent. De már elfogatható szintre optimalizáltam a játékot.
Ezt még kipróbálhatod, hogy hoz-e egy kis + FPS-t:
enblocal.ini -ben
[WINDOW]
ForceBorderless=true
ForceBorderlessFullscreen=trueGyakorlatilag ablakban fut a játék, de keret nélkül teljes képernyőn teszi.
genndy:
Sólyom szava fórum társ útmutatása alapján nagyon pöpec lett a game![ Szerkesztve ]
-
SetCHOO.
aktív tag
válasz CsIrKeRaToR #21269 üzenetére
A mod listád alapján lenne pár észrevételem:
Először is LOOT-ot használd BOSS helyet. Sajnos már a BOSS-t nem frissítik. Nálam 2 hétbe telt kb 180 modot összerakni. A LOOT jobban működött rendezéskor.Szokott Tes5editre hivatkozni LOOT/BOSS. Szerintem elég a Skyrim, Dawnguard, Dragonborn és Heartfire.esm fájlokat tisztítani. Unofficial esm.-eket TILOS. Továbbá pár modnál is jelezhet tes5edit hibát. Ezeket én speciel figyelmen kívül hagytam, mert némelyik mod direkt tartalmaz hibákat.
A magyarítás tökéletesen használható az újabb unofficial foltokkal. Bár pár mondat valóban angol lesz, de a stabil működésért mindent!
Én így raktam fel és pöpecül működik.
Alap legendary játék. Magyarítás. (csak a magyar fájlok semmi más opció ne legyen bepipálva) Legfrissebb SKSE. Majd a legfrissebb unofficial foltok. (A textúra pakhoz is van egy javítás) Végül LOOT-al sorba rakod.
Esetedben ehhez a ClimatesOfTamriel-Sound-Dawnguard-Patch.esp-hez kell a fő mod is! Letöltéseknél a Climates Of Tamriel - Sounds
Akkor már ezek is mehetnek fel:1 2 3Érdemes ezt is felrakni, mert az alap HD textúrákat optimalizálták Vram ügyileg.
Mellesleg nem úgy van, hogy a legújabb ENB dll-ben már benne van az, hogy 4Gb-nál többet tudjon megcímezni a játék? Csak azért kérdezem, mert nem volt stabil a játékom. Mivel random eldobta magát. Aztán addig szórakoztam míg ráakadtam a SSME editorra, amit régebben használtam is.
Na mondom rádobom a játékra. Tegnap 30 perc alatt végig rohantam 5x futással az egész Skyrimen uGridsToLoad=7-el. STABIL!!!
Pedig megmernék rá esküdni, hogy régebben volt itt szó arról, hogy már ezt beépítették az ENB.dll-be.Na mindegy 2 hét modolás után végre tolhatom a játékot!
[ Szerkesztve ]
-
SetCHOO.
aktív tag
Valamiért a SkyRet nem tudtam normálisan beilleszteni, pedig megpróbáltam nagyon figyelmesen telepíteni. Nélküle viszont Beton stabil. Megint a 0-ról építkezve itt járok. KÉP
-
SetCHOO.
aktív tag
válasz CsIrKeRaToR #21224 üzenetére
Mikor felraksz egy modot nézd át a leírását is. Pl., ha használsz jó pár modot, akkor lehet, hogy a most telepítet modhoz kell fix. Vagy az ini-kben kell átírtni egy két értéket.
A LOOT gyakorlatilag helyes betöltési sorenbe rendezi a modjaidat.Miután felraktam 5-10 modot, egyből indítok egy új játékot. Ha karaktergenerálás után nem találok hibát akkor haladok tovább a modolással. De nem tudom, hogy mi lehet a tuti módszer mert, most Riverwood közelében fagyok.
-
SetCHOO.
aktív tag
Ha esetleg valamelyik moder gorunak lenne egy kis ideje és rápillantana a mod listámra.
Megsúghatná, hogy miért fagyok ki mikor Riverwood közelébe érek.
Délután lesz időm neki állni debugolni. -
SetCHOO.
aktív tag
Sziasztok! Kelle egy kis hellp!
Újra húztam egy Win 8.1.-et. Újra pakoltam a Skyrimet és ismét nulláról elkezdtem felmodolni. Egyenlőre csak textúra modokat hajigáltam rá és a RealVision ENB-t. Amire most nem tudok rájönni, hogy a KÉPEN miért szélesvásznú a képem? Alul-felül fekete csík. Mivel tudom kikapcsolni?
Már számtalanszor modoltam fel a Skyrimet, de ezzel csak most találkoztam. -
SetCHOO.
aktív tag
válasz MasterDeeJay #18196 üzenetére
Erre tesztelgetésedre nagyon kíváncsi vagyok. Már majdnem megvettem egy r9 270x 4Gb-os karit. De lehet, sokkal jobban járnék a r9 280 vagy X-es változatával. A pénztárcám és a Skyrim fog dönteni. Várom a tapasztalataidat.
-
SetCHOO.
aktív tag
válasz Montesantos #17000 üzenetére
Akkor jó, mert a monitor képfrissítéséhez lövi be a kép/másodpercet. Akkor a 60 herces a monitorod képfrissítése az adott felbontáson. Elvileg most már nem fogja törni a játék a képet.
Esetleg, ha használsz ENB-t még itt tudod állítani:
enblocal.ini-ben EnableVSync=true vagy false -
SetCHOO.
aktív tag
válasz Montesantos #16997 üzenetére
Hali!
A SkyrimPrefs.ini-ben a [Display] alatt iPresentInterval=0 értékét változtatod. 0=off 1=on -
SetCHOO.
aktív tag
A SkyRe kompatibilis a Local Damage és Realistic Combat modokkal? Esetleg valamilyen íjászatot realisztikusabbá tevő moddal?
Most végeztem a grafika reszelésével. A játékmechanikát befolyásoló modokat nézegetem. A Realistic Needs and Diseases, Weat&Cold, Cloaks of Skyrim és a Frostfall már üzemben. Már csak a SkyRe bereszelése maradt hátra.
Esetleg, még ha valaki tudna ajánlani egy lore-hű férfi izomzat modot? Nézegettem párat, de nem az igazi. NPC-re és karakterre is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, 12/512 Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- OPPO Reno7 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- MacBook Air m1 2020 100%-os aksi megkímélt, dobozában, kiegészítőkkel!
- Samsung Galaxy A54 5G 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Samsung Galaxy A55 5G 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest