Új hozzászólás Aktív témák

• kiskornel

addikt

válasz Tirexi #17292 üzenetére

Te most azt hitted, hogy be akarok szólni. Finoman arra céloztam, hogy talán nálad lehet a moncsi kicsit felhúzva, így a sötétek nem annyira sötétek, ezért sötétebbre állítod a képkidolgozást, és mások moncsiján ez kopp sötétként jelenhet meg.

Én graf kidolgozáshoz vettem moncsit, ami igencsak SRGB kalibrált. Fotós vagyok, és ott bizony nem szabad az etalontól nagyon eltérni, mert a nyomatok a beállításoktól függnek.

Mondjuk én pont az ellentettje vagyok. Ahogy eddig is írtam, nem szeretem a sötétet, bár ez már túl világos lett, mikor készült, azóta állítva lett az ENB-n. Lényeg az volt, hogy addig kísérleteztem, míg az árnyék világos lett, de mégsem szemcsés. Elég kis kontraszt van... viszont ezen számomra csak fényerő probléma van, amit az alapcsúszkával lehet korrigálni a játékban.

Szerintem valahol középen van a Das Ideal eredmény a tiéd és az enyém közt. De ha videokat készítesz, akkor nem mindegy, hogy másoknál hogy jelenik meg. Amúgy Peace, nem kioktató akartam lenni.

És abban kellene segítség, hogy ezt a narancs színezetet hogyan lehet kiszedni. Túl meleg színek vannak az északi tájakhoz képest. Nem szabadna ilyen sárgának lennie...

[ Szerkesztve ]

http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

Új hozzászólás Aktív témák