Hirdetés
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
Uraharams
csendes tag
Most már elkezdhetek játszani
Ennyit bír szegény gépem 

-
genndy
addikt
Oké, akkor te is olvasd át szépen a Help-et a menüben. Ha nehéz az angol, akkor az alapjátékhoz már van magyarítás.
Trainer: oktató. Pénzért fejleszti valamelyik képességedet. Társad meg úgy lesz ha sokat beszélgetsz meg segítesz az embereknek. Kocsmákban is vannak felbérelhető emberek. -
genndy
addikt
válasz
AthlonXP
üzenetére
"Útkeresés" (Clearvoyance) varázslat is szépen megmutatja hogy merre kell menni a küldicélhoz. Direkt az utakon vezet végig. Persze csak az az egy legyen aktív.
"Semmit nem magyaráz el a játék". De igen, mindent elmagyaráz. Amikor először csinálsz valamit, ott a felugró ablak és abban írja. Ha nem, akkor meg ott van a menüben a bazi nagy HELP felirat, azt böngészgesd.Lajki: váltogathatod a köveket szabadon amikor csak akarod. Meg nem is csak az a három van, hanem 20, csak a többit meg kell találni, mind különféle hatást ad. Használd azt amit a leghasznosabbnak gondolsz.
Akkor még ne menj oda. Vadássz a vadonban, vigyél segítőt, vagy tanulj trainertől. -
Lajki
tag
Amúgy ehhez a guradian stonehoz barmikor elsétalhatok és használhatom vagy hogy működik ? A családi örökség küldit csinalom , de lvl 5 vagyok és ebbe a törtagyar-barlangba rögtön megölnek .
-
AthlonXP
őstag
Tudtok valami jó térkép modot a játékhoz? Baromi idegesítő, hogy egy csomó mindent nem mutat a saját térkép, hulladék az egész!

Most is pl. vmi "Mehrunes" szentélybe kéne elmennem, ez annál a résznél van, amikor egy embernek össze kellett gyűjteni egy régi tőr darabjait ( egy múzeum tulaja volt a megbízó, ha jól emlékszem "Hajnalcsillag" a falu neve ahol van ), majd együtt egyesítenénk azokat.
A nyíl a szentélyt egy hegy tetején jelzi ( hol máshol.. ), már körbejártam egész hegyet, de egyszerűen nem látom a felfelé vezető utat.
Legalább repülni lehetne a játékban, vagy ilyesmi ( minek az a sok sárkány, ha nem használhatjuk őket? )!
Amúgy ezeket a megtanult kiáltásokat, hogyan lehet aktiválni? Van jó néhány amit nem tudok használni ( pl. Viharkeltés ). Azt írja sárkánylelkek használatával tudom működésre bírni, de már megöltem egy jó párat és semmi. Mennyi kéne, vagy ez nem attól függ, esetleg szintlépés, vagy bizonyos küldetések teljesítése kéne még? Semmit nem magyaráz el a játék!

-
Grave_444
nagyúr
válasz
Tirexi
üzenetére
De az éjszakában konkrétan a nem állok fel, hogy felülről lássam a monitort kb fél méterig látok el.

Erre már megtaláltam mivel kell állítani. Amióta megcsináltam nem is játszottam vele, mert nincs kedvem beállítani mindent. Effektekből is jó párat ki kell kapcsolnom, ha 40-45FPS-t akarok.Ha 4K-s mód helyett csak 2K-t teszek fel van látható különbség egy 1680x1050-es monitoron?

-
Grave_444
nagyúr
Van itt olyan, aki Tirexi új ENB-jét használja és túl világosnak tűnt neki úgyhogy elszórakozott a beállításával?
Hátha valaki át tudná küldeni a hozzá tartozó fájlt.
-
Lajki
tag
Tomb Raider

Tirexinek ment csak telorol félre nyomtam !
-
Lajki
tag
Oké !
Erre gondoltam en is csak , hogy azokon felül mire kell a másik mi az a warrior stone vagy mi ? Mire jo ? ( neten olvastam róla) -
Lajki
tag
Arra gondoltam , hogy a perkeket mire rakjam ? En eddig a Heavy armorra tettem (5os vagyok
). -
need
addikt
Üdv..
kisebb fejtörést add egy feladat..amit végig is csináltam és a vége az hogy térjek vissza Elryshez..
de ez a figura kissé megvan halva.. az oszlopon van 1 jel de nem lehet vele mit kezdeni..
van itt egy [video]úgyan ez történt velem..
na most akkor ez egy bug..? vagy mi fene lenne..? -
kozi71
senior tag
válasz
19sracz82
üzenetére
Azok a házak amiket mondtál készen voltak?
Nálam csak oda mennek a kölkök amit saját kezűleg építettem fel.
Szóval a vásárolt kecókban nekem sem működik.Lajki: Csinálj magadnak. Fejleszd a kovácsolás képességed. De szerintem kétkezes kardot könnyen tudsz szerezni is, szinte minden ellenfél azzal támad vagy karddal. Legyilkolod és elveszed tőle.
Vagy másra gondoltál? De ettől függetlenül mindenképpen fejleszd fel a kovácsolási képességed.
Minél fejlettebb vagy benne, annál jobb minőségű gyilok eszközöket tudsz gyártani.
törp,üveg,ében,sárkány,daedra nekem ez a sorrend. No meg persze a sok sok misztikus varázserős cumó. -
pelenka35
őstag
-
Lajki
tag
Sziasztok ! Pár napja kezdem a játékot eléggé új vagyok egy kis segítség kéne . Két kezes warriort szeretnék és ahhoz a perkeket hogy rakjam ? Mik a fontosabbak először stb...!
-
19sracz82
csendes tag
Sziasztok! Hogyan tudom fixálni, megkerülni az adoptáláshoz szükséges gyerekszoba meglétét? Van pár házam. Mindegyikbe megvettem nem egyszer nem kétszer a gyerekszobákat, de a játéknak nem volt gyerekszobája- így feleslegesen csengettem ki a sok lét , továbbra sem rendelkezek vele. Valami ötlet? THX
-
Chapel
addikt
Jó ez a Dat Grass, szép.
Pár gond; egyrészt dolgozik a vga overtime és ~20 fps
(van mellette 25 másik mod, 1200p), más részt látom ahogy 100 méterre rajzolja, kiábrándító. Bár ez a ha jól sejtem állítató 
Ami igazán zavar, hogy túl sok a fű. Úgy értem, jó hogy sűrű, de nem nőhet mindehol szinte csak ez. Tudom ezt valahogy paraméterezni?
Vagy van esetleg hasonlóan szép fű, csak viszzafogottabb mennyiségben?
(Ismét gyors kérdés, rakjam újra ssdre?)
-
genndy
addikt
válasz
üzenetére
Tessék, link: Dawnguard no Vampire Attacks. Én is utáltam hogy kinyírnak a városokban mindenkit, ezzel majd nem teszik.
(#16765) cunnir: nem kell. Csak a megfelelő modkat kell feltenni. Tirexi biztos megmondja melyik ez.
-
cunnir
tag
Ahhoz hogy ilyen karakterem legyen újra kell kezdeni a játékot??
-
Uraharams
csendes tag
Üdv mindenkinek még kezdő vagyok de Tirexi leírásának köszönhetően alakulgat a modolás

-
törölt tag
Azzal mit lehet csinálni, hogy a dawnguard dlc miatt npc-k úgy hullanak mint a legyek, úgy, hogy ott sem vagyok? Csinálgatom questeket, egyik elküld falkreathbe, ahol nem voltam egy jó ideje, erre ott fekszik 8 (!!) npc holtan
Az oké, hogy resurrecttel felélesztem őket, de mi van ha nem megyek oda? Akkor meg eltűnik az npc, a végén meg a mellékküldik felét sose fogom tudni megcsinálni mert valami idióta szerint jó ötlet ha npc-k random elhullanak miközben te közelben sem vagy 
(már az is idegesítő, hogyha fast travellel megyek valahova, akkor előtte mindig ki kell menteni a játékot, mert tuti hogy ott a vámpírok leölnek valakit, de ez, hogy ott sem vagyok, nem is látom mikor ki hal meg, ilyen 10-20 óra játékidőt visszatölteni elég vicces lenne...) -
Grave_444
nagyúr
válasz
üzenetére
Kicsit alakítgattam még a módokon, ezek maradtak, többet nem akarok hozzányúlni.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Immersive Armors módot használ valaki? Érdemes?
-
Tirexi
addikt
Attól függ hol nézitek. nálam ilyen ott és ilyen az erdőben:
Jó mondjuk nálam a driver-ben van állítva egy kis szaturáció. Azért is látom én szaturáltabbnak a színeket valszeg.

(#16754) stevve:
LOL azok ott mind a követőid?
Az eget mondjuk majd kicsit kékítenem kéne de hát azért vagytok, hogy a meglátásaitokat elmondjátok.

-
Grave_444
nagyúr
válasz
stevve
üzenetére
Szóval mit kell csinálnom, hogy jobbak legyenek a színek?

Oké pillanat és lövök képet róla. Nálam ENB-vel ha minden be van kapcsolva nem akar 35FPS fölé menni nagyon. Ez módoktól független.
DOF-ot én se szeretem, láttam hogy nálad is be van kapcsolva azért így csináltam a képet.
-
törölt tag
válasz
Grave_444
üzenetére
Másold fel Tirexi ENB-nek a Core mappáját. De előtte a töröld le a enbseries és az SweetFX mappákat, és az ENB fájljait. Én Tirexi ENB-nek a d3d9.dll-jét lecseréltem a 0246 verzióra.
http://enbdev.com/mod_tesskyrim_v0246.htm
De ebből csak a d3d9.dll fájlt másoltam a Skyrim mappába, felülírva azt ami Tirexiében van.
-
Tirexi
addikt
válasz
üzenetére
Mindenkinek a gépén máshogy néz ki a game pedig ugyan azokat a fájlokat használjátok.
Én sem értem miért van ez de ez fordítva is igaz.
Ha én letöltök egy ENB-et Nexus-ról az tuti nem fog úgy kinézni nálam mint a képeken.
Ezért is csináltam azt az ENB videót, hogy mindenki be tudja magának állítani a dolgokat.
Az a kis szemcséződés az ennek az ENB-nek a tulajdonsága. Így lesz valamilyen szinten reális hatása az egésznek.
De elvileg nálam ez már javítva van.Sztem Grave nem azt szedte le amit kellett volna.

Ez a legújabb ENB-em ebben már ki van kapcsolva a szemcsés (film grain) dolog.
(#16741) stevve:
Ha a játék gamma cuccát állítod akkor az a nappali fényt is feljebb tolja. Az meg már csúnya úgy.Az az baj, hogy hozzá szoktatok a világos éjszakákhoz az alap játékban. Pedig éjszaka világítás nélkül egy erdőben nagyon is sötét tud lenni.

-
Grave_444
nagyúr
Nem tudom, de játékban is ilyen.

Arra lennék kíváncsi hogy lehet beállítani, hogy éjszaka és borús időben ne legyen ilyen kurva sötét, mert semmit sem látni. Climates Of Tamriel-ben lehetett állítani level1-8-ig, de az ENB-ben van így és nem írta felül a mód sem.vajaskifli Tennél fel pár képet?

-
Grave_444
nagyúr
válasz
üzenetére
Már nem akarom újra törölni a módokat, mert akkor változna a sorrend és mást is újra kéne tenni egy effekt miatt. Először kipróbáltam szűz játékra az ENB-t és ugyanúgy 35FPS körül volt, úgyhogy a módok nem hiszem hogy annyit számítanak. RSE tényleg nem olyan lényeges azt lehet letörlöm.
-
törölt tag
válasz
Grave_444
üzenetére
A géped miatt, én a helyedben csak szimplán a Skyrim HD - Full modot tenném fel (a Bethesda HD Texture Packot nem), a 4K-s modokat lecserélném 2K-ra (Moss rock, Ultimate HD Fire stb...), és leszedném a Vivid Landscape-t, a Hd Enhanced Terrain-t meg az RSE-High-t is. Így szerintem simán menne az ENB is 40-45 FPS-el. De ez csak magánvélemény!
Amúgy alakul már, kísérletezz tovább! -
Grave_444
nagyúr
válasz
Tirexi
üzenetére
Köszi, örülök ha neked is tetszik.

Nexus-on végignéztem az összes kategóriában lévő módokból a népszerűbbeket, azok közül válogattam ki ezt a 30-at. Párszor ezt-azt felül kellett írni, eddig nem találtam bugokat miatta.
A játék elején a fene se gondolta volna, hogy így meg lehet moddolni.
Annyira nem mennék bele, hogy karaktert is csináljak.
Az éjszakát úgy oldottam meg, hogy az AmbientLightIntensityNight-ot átírtam alap 0.65-ről 2-re kb.
Ez így jó is lenne, de világít a jég.
-
Grave_444
nagyúr
Hello!
Sikerült végre megcsinálnom a játékot PeL és Tirexi segítségével.

ENB-en még kicsit módosítanom kell, főleg az éjszakát (nagyon sötét) és a fények erősségét, de összességben szerintem jól néz ki.

Módokkal ugyanúgy megvan az 50-60FPS, viszont ENB-vel ha minden Tirexi által megadott bizony könnyen lemegy 35-re, 1-2 effekt kikapcsolásával simán játszató az adatlapomon lévő géppel.Így néz ki a játék.
-
kiskornel
addikt
válasz
genndy
üzenetére
Anno az egyik ENB fejlesztési fázisában a leírásban lehetett olvasni, hogy tett bele Boris CTD védelmet. Amúgy eddig nekem csak a uGridsToLoad (remélem jól emléxem a nevére) okozott csak CTD-t. Van, akinek 9-en is jól megy, én asszem 7-en használom. Nálam izom stabil mindenhogy. Ha határozott helyekhez, tartományokhoz kötődik a CTD (pl. cellák határai), akkor ez szokott a gond lenni.
-
Tirexi
addikt
Múltkor szóba jött az óriások által használt bunkós bot. Alapból nem lehet használni.
Nos most már lehet: [link]
Valami 400-at sebez asszem.
-
genndy
addikt
-
genndy
addikt
válasz
19sracz82
üzenetére
A feliratokra én is csak a bekapcsolást tudom javasolni, a kísérőknél meg gondolom a Hearthfire kavar be, arra egyelőre nincs javítás, mert a DLC-ket még nem fordították le).
Más: ENB-témához kis szösszenet:
Mostanában próbálgattam grafikai modokat (Fxaa, SweetFX, ENB-k), és úgy vettem észre hogy ENB-t még annak is érdemes föltennie, akinek gyengébb gépe van, és nem akarja használni a szebb grafikát, mert stabilabb is tőle a játék. Szándékosan futkorásztam kicsit Riverwood környékén ENB-vel és anélkül, és nélküle sokkal többször vágott ki a játék, kb. ugyanazon a helyen. ENB-vel csak döccent egy kicsit, de nem fagyott ki. Aztán persze komoly stressz-teszttel sikerült kifagyasztanom direkt (rohangáltam, varázsoltam, kapkodtam a fejem távoli hegyek felé hogy jó sok cellát kelljen töltenie), de nekem mégis stabilabbnak tűnt. Úgyhogy érdemes fölpakolni csak az alapot is belőle, mert ha ki van kapcsolva (ini-ben ugye simán be lehet állítani, hogy kikapcsolva induljon), akkor nincs érdemleges fps-csökkenés, de a dll-t azért használja, tehát stabilabb a játék. Főleg annak lehet hasznos, akinek textúrapakkok nem izzasztják még meg nagyon a gépét, de egy bekapcsolt ENB-nek már komoly hatása van (nekem pl. ez ilyen).
Mindenesetre a leírtak szigorúan SZVSZ, nem öltem bele túl sok időt, nem mértem frapssal és hasonlók, tehát simán lehet hogy benéztem valamit, és amikor ENB-vel nem fagyott akkor simán csak szerencsém volt. De talán egy próbát megérhet, azért írtam le. -
19sracz82
csendes tag
Sziasztok! Nekem a magyarítással, s azon belül azzal lenne a gondom, hogy a párbeszédekben csak a válaszok jelennek meg. A karik által mondott dolgok nem láthatóak. Régebben a párbeszédek látszódtak. Megjelentek a karik által mondott dolgok, annyi hiba volt benne, hogy a kísérőmmel folytatott társalgásban a cserélési szándék angol maradt. Letöröltem újraraktam a magyarítást, de továbbra is fenn áll probléma. Gyári steames játék, Hearthfire DLC-vel, modok nélkül win7-en futtatva. Ha valakinek megválaszoltátok már esetlegesen ezt a kérdést, akkor bocsi! S előre is köszi az esetleges segítséget!
-
Tirexi
addikt
Itt is le van írva még érthetőbben mit kell csinálni: [link]
・SKSE
・ENB
・ENB Boost
・skse_steam_loader.dllEzek kellenek csak.

-
kiskornel
addikt
válasz
Tirexi
üzenetére
"PC-jüket felhasználó szinten kezelni" - kötve hiszem, hogy egy titkárnő ezt meg tudná csinálni, de majd megkérdezem Gizikét, hogy egy exe file-ba át tud-e írni egy bizonyos word-ot.

Még mindig nem tudom, mit akart az SKSE loaderrel csinálni.
Amit meg te linkeltél, abban nem voltak ilyenek. Az csak iderakd-odarakd írj bele pár dolgot, és rakd újra az összes modod, meg mindenet csinálj újra.
Azt sem értem, hogy attól, hogy átír egy paramétert (lefordított programsort), hogy lesz 32bitesből 64bites... ahhoz a tesv.exe-t újra kellene fordítania. Vagy most arról van szó?
Szegény Gizike... már a kérdést se fogja érteni.

-
Tirexi
addikt
válasz
kiskornel
üzenetére
Ezt nem wáreznek hívják hanem a fejlesztők trehányságának a kijavítására.
Hogy nem szégyenlik az arcukat olyan játékot kiadni 2011 végén ami nem támogatja a 64 bit-et.
Nevetséges.. Meglátszik, hogy itt is a konzol volt az elsődleges...Inkább örülnél neki, hogy van aki megcsinálja ezt normálisan. Egy olyan játékról beszélünk ami 30-40 GB is lehet akár a modoktól. Tudják jól, hogy modolni fogják még sem tettek bele 64bit support-ot. Vicc.
Azért vegyen az ember 500k-s PC-t, hogy a game az 50%-át használja csak. Ez semmi más mint szégyen a játék iparra nézve.
-
kiskornel
addikt
Ezt átolvastam... itt egész végig valami patchról beszélnek, nem csak ini módosításról, hanem a loader módosításáról.
Középen meg ott egy kód, amiben átírják a tesv.exe-t (ha jól értelmezem).Ezt írja át:
//tesv.exe:00687E87 add edi, 0x200 <-----x300-ra.
Ha most ez igaz, akkor ez már warez.
-
Mate
nagyúr
-
kiskornel
addikt
-
Tirexi
addikt
válasz
creedszl
üzenetére
Igen valamilyen szinten már javították ezt. Én még nem próbáltam mert nálam egész jól megy a game.
-
creedszl
senior tag
sziasztok
a napokban olvastam hogy a játék memóriakezelésén javítottak[link], pár modder és kérdezném hogy van e erről infótok hogy mi ez,honnan lehet beszerezni, ér e valamit...
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Gaming notebook topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Cyberpunk 2077
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Call of Duty: Black Ops 7
- További aktív témák...
- HPE Disk Enclosure StorageWorks MSA70 SAS 25x SFF + 25x146GB HDD
- Cisco AIR-AP2802I-E-K9 - Access point - Több db - 5,2Gbps
- HPE Synergy 12000 Frame, Composer , 2x Frame Link Module,, 2x Virtual Connect SE 40Gb F8 Module
- HPE Synergy 12000 Frame ), 1x Composer , 2x Frame Link Module , 2x Interconnect Link Module 20Gb
- HP Pavilion Plus 14-ey0155ng Ryzen 5-7540 / 16GB / 512GB FHD+ Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Zalman T4 Plus be quiet! 600W
- Samsung Galaxy A04s / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 2TB SSD RTX 5070Ti 16GB Asus ROG Strix Helios GX601 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ennyit bír szegény gépem
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

.

Az oké, hogy resurrecttel felélesztem őket, de mi van ha nem megyek oda? Akkor meg eltűnik az npc, a végén meg a mellékküldik felét sose fogom tudni megcsinálni mert valami idióta szerint jó ötlet ha npc-k random elhullanak miközben te közelben sem vagy 

(arccal)