Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tenken
őstag
válasz
rootkiller
üzenetére
Én nem, de láttam már. Kézipoggyásznak hátizsák elmegy és abba volt beletéve.
-
rootkiller
őstag
Repült már bárki teniszütővel innen? Felengedik a fedélzetre az ütős táskát?
-
NORBl
aktív tag
válasz
rootkiller
üzenetére
Hát a Wilson 10 "használtan", de keveset volt használva, külföldi oldalakon 37 ezerért találtam. Egy éves. Azért is nézegetek olyanokat, hogy "csak kipróbálva volt", vagy már régebbi konstrukció de új, mert nem sűrűn játszunk. Hétvégén 1*, max egy héten 2* 1-2 órát. Illetve így azért olcsóbban jön ki, mintha boltba venném ugye, és jobb minőségű is. 8-10 - et szánnék rá.
-
NORBl
aktív tag
Wilson blx 2 envy 100
Head Nano Titanium light
Előbbinek 100, utóbbinak 105 inches a fejmérete, sokat számít? Melyik jobb? Előbbi komolyabbnak tűnik. Ütőnek állásban lehet valami baja? Az első az szinte új, egy éves, de nem nagyon használták. Utóbbi az elvileg új, de még a most forgalmazottnál eggyel régebbi.
Haladó státuszban sorolnám magam.
-
Tenken
őstag
válasz
rootkiller
üzenetére
Igen is meg nem is. Egy szar ütőből sose lesz jó akármilyen húrral, viszont lehet akármilyen jó, ha a húrok szarok semmit nem ér. Nyilván az elején kezdőként kevesebbet számít, de akkor is érdemes legalább évente cserélni. Nem egy nagyon összeg, ha pályára, labdákra költesz, akkor ezt is illik bizonyos időnként.
-
rootkiller
őstag
Arra jöttem rá hogy a húr ugyanannyit számít mint maga az ütő szerintem. Ugye van a Head Graphene XT Instinct MP-m amit vettem használtan valami húrral. Rettenetes volt, 0 érzés, míg nem megmondták hogy mi bajom, áthúzattam Technifibre Duramix HD-val, így istenkirály. Ég és föld

-
joergie
őstag
válasz
Seraph 16
üzenetére
Hát persze. Ha a kezedben van, és a súlyt markolászod(ugye a nyelében van a súly fejkönnyű ütőnél), az könnyebbnek érződhet, mert nem húzza a feje (annyira). De itt igazából az a lényeg, hogy az ütés(ütő és labda találkozásánál) hol van az ütő súlypontja és az ütésbe bevitt lendületet mennyire, és hogyan adja át a labdának. Ez a tenisz fizikájának egyik része

Vannak is amúgy ilyen ragasztható (ólom?)csíkok az ütő felső részére, hogy minimálisan, de megváltoztassa az ütő egyensúlyát, és így jobban lehessen igazítani a játékstílushoz(vagy erőnléthez az én esetemben
) Nyilván ezt is általában fejkönnyű ütőknél alkalmazzák. -
joergie
őstag
Annyira nem mondanám szakértőnek magam

A slazenger és a fischer tényleg nehezek. Minél nehezebb egy ütő, annál fejkönnyebb(kvázi az ütő feje technológiailag nem sokkal nehezebb, a nyélben több súly van, így lesz fejkönnyű), tapasztalatot igényel, szóval mindenképp 300gramm alatt néznék ütőt.
A fischernek nem tetszik a kiképzése, túl vaskosnak tűnik(, nem nagyon tudtam utánanézni típus híjján.
Slazenger nagyon nehéz, enyém 330gr, és durván fejkönnyű, viszont 95in2(Prince exo3 rebel95 első szériás-ez nekem sok, akkora erőt kell belevinni az ütésekbe, hogy hamar elfáradok tőle, utána meg ha már nem vagyok elég precíz, kb semmit nem ér a profi ütő) Szóval ez versenyütő kvázi, viszont 358gr a slazenger és nagy a feje, ezt nem tudom hova tenni.
A Head-nek utána lehet nézni, amazonon találtam pár értékelést, 1 kivétellel jókat írnak, azt végülis tudnám ajánlani, 270gr, közepesen-erősen fejnehéz lehet, a markolata 2es(ugye 4inch és a szám jelzi, hogy hány 8-ad...ezek meg ráírják hogy 1/4ed, szóval az 2/8ad). Szerintem az egy vállalhetó ütő ennyiért, egy rezgéscsillapító és egy fedőgrip elfér rajta, talán a húrozása is megfelelő, amíg rendes húr nem kerül bele(ugye egy ilyen alsó kategóriás, húrozottan árult ütőnél a költségcsökkentés végett nem a legjobb húrok kerülnek bele). -
Én magamnak biztosan a Fischert venném. A Slazenger nagyon nehéz, a Head nagyon könnyű. A Slazengernél újabb fejlesztésnek tűnik (nem néztem utána), a headnél komolyabb a kialakítása. De várjuk meg Joergie szakértését

Azért a Grip méretre mindeképp kérdezz rá, vagy próbáld ki!
-
rootkiller
őstag
Amúgy én is most tértem vissza kb 10 év után, mondjuk megvolt az ütőm, egy '99-es Head Ti.Radical amivel az Agassi nyomta anno. Újrahúroztattam mert ami benne volt olyan volt mint a drót, kapott új gripet, de igazából túl merev az ütő, azt mondják ennyi idő után elveszti rugalmasságát. Aztán volt egy eladó Dunlop Biomimetic 300 Tour egy 10-esért jó húrral meg tokkal, azt megvettem, most azzal játszom, aztán amit kinéztem Head Graphene XT Instinct MP lett egy használtan, holnap már azzal játszom ha minden jól megy

-
joergie
őstag
Dekatlonos ütőkről nem tudok semmit se mondani. én nem vennék artengo-t, de ez magánvélemény. a többi tenisz kiegészítőjük és ruházatuk jó. meg ott vannak edzőlabdák is.
ütők...jó hogy linkeltél. az első a dunlop, az egy kalap fos, a háromszög felső része egy ilyen műanyag szar(erről ismered fel őket), ilyen szarokat gyártanak minden márkanév alatt, amit akarsz, de használhatatlan, azzal nem lehet normálisan ütni.
A második, a wilson pár 95 négyzetinch fejméretűek, ezzel nem tudsz még ütni, talán 1-2 év múlva. 100inch2, vagy afölött nézzetek mindenképp.
a 3-4. jónak néz ki eléggé(4edikben nem vagyok biztos). 3as még nőnek is ok. Annyira nincs nagy különbség a ffi-női közt, de általában 1-2lb fejkönnyebbek a női ütők. A külső grip 200-400ft, youtubeon megnézed hogy kell felrakni, azon nem múlik.
Át ne verjenek. Minden felnőtt ütő 27" hosszú. 26-26.5 kamasz ütők, 25 az ilyen 12-14évesnek, alatta meg a kicsiknek. Nem tudok róla, hogy nőknek másmilyen hosszúságú lenne, mint 27.a markolatot akartam még. általában a férfiaknak a 3as markolat méret a menő, hacsak valakinek nincs nagyon kicsi rövid tenyere. Kézfogásnál érezni általában
A legtöbb ütőt ezzel veszik. Nőknél nem tudom pontosan, ott szerintem inkább az 1es markolat méret. ezek a markolatméretek közt igazából 1-1 8ad inch(2.7cm\10=0.27cm kerületben) a különbség, amire azt mondja az ember lófütty, és amikor kézbe veszed azt mondod lófütty, viszont amikor 1 órája ütsz, és kicsavarja a kezedből az ütőt a labda, akkor érzed igazán, hogy más markolatméret kéne...ha nem választottál jól.
Nadal játszik asszem 1v2es markolattal, vastagabb grippel, ez ahhoz kell neki, hogy durvábban tudjon pörgetni. -
Joergie nagyon jól összefoglalta a témát. Itt nincs best buy, minden ütő más. Ha csak ki akarjátok próbálni a sportot vagy évente 2-3 alkalommal játszotok egyet, akkor nem az ütő fogja elvenni a kedveteket a játéktól a legtöbb nem fa ütő már alkalmas lehet (azért ne legyen túl nehéz és a nyél méret is legyen jó). Ha viszont heti rendszerességgel játszotok, akkor elég hamar eljön az az idő, amikor már 15-20e forint körül érdemes szétnézni.
Labdák közül, ha a tartósság a szempont, akkor vmi edző labdát érdemes nézni, ezek nem a túlnyomástól, hanem az anyaguktól kemények, így tovább bírják. Ez nem edző labda, de mostanában nekem ez jött be: Babolat Jól lehet őket pörgetni, és viszonylag sokáig bírják, és még olcsóbb is mint a Dunlop fort vagy a Slazenger, de ez csak egy kis kitérő volt...
Szóval, ha csak haverokkal ütögettek, én azt mondom, hogy első körben nyugodtan megvehettek, egy egyszerű ütőt, ami tetszik, jó kézben fogni. Utána úgy is meglátjátok, hogy van-e értelme komolyabbra cserélni.
-
NORBl
aktív tag
válasz
joergie
üzenetére
Köszönöm az infót. Hát figyelj, én ilyen 5-10 k körül gondoltam, de jó lenne, ha minnél olcsóbb lenne, egy elfogadható minőséggel párosulva, ami egy kezdő igényeit kiszolgálja. Nem tudom, hogy a barátaimnak mennyire valós az érdeklődése, veszek/veszünk ütőt 10-15 k körül, és akkor azt mondják, hogy ez nem az ő spotuk...
Néztem használtakat is, csaka azért gondolom jó lenne kipróbálni, megfogni, hogy a grip is milyen, bár azon olvastam, hogy lehet növelni, mármint az átmérőn, de gondolom az lenne a legjobb, ha azzal nem kéne mahinálni, hanem a gyári grip pont j lenne méretben.Ezeket néztem.:
170-180 cm körül vagyunk srácok, férfias súllyan rendelkezünk.
(Én pl 4 éve hobbiszinten testépítek, robbanékony, gyors vagyok rövid távon) 160-165 cm körül vannak a csajok. Gondolom nekik valami könnyeb ütő kéne, nem ? Jah igen, és 20-as éveinket töltjük mindannyian.Linkelt ütök közül, van olyan ami jó lenet kezdésnek ? Decathlon, ütő szempontjából jó lehet ?
-
joergie
őstag
Én a Tenniswarehouse.com-on szoktam teszteket olvasni, meg van aránylag sok felhasználói vélemény értékeléssel(10es skálán), esetleg húrtippekkel. 105in3 fejméretűt ajánlanék, balanszolt, vagy nagyon kicsit(2-3lb) fejkönnyű ütővel(függ a fizikumtól is, életkortól is). Minél inkább fejkönnyű, annál inkább kontrollálható a labda, viszont nagyobb a 'swing speed', tehát nagyobbat kell lendíteni. Nyugdíjasok 'ütnek', durván fejnehéz ütőkkel, ahol kb csak bele kell tartanod az ütőt a labda útjába és egész szép sebességgel megy vissza a labda, kevesebb kontrollal...viszont a klasszikus teniszmozdulatok sehol nincsenek, kíméli a kart, csípőt, kevesebb lábmunkát igényel.
Van valami fehérsport vagy ilyesmi, ha jól emlékszem onnan kaucióval el lehet vinni ütőt kipróbálásra.
Salakra mindenképp teniszcipőt, vagy tornacipőt, a lényeg hogy aprórecés legyen, a durvább talpak szétdarálják a salakot(és sérülésveszélyes, ha megakad, bokád oda), a nagyon sima meg csúszik az apró salakszemcséken, az is balesetveszély, persze csak ha intenzív vagy, de mindig van olyan labda amit még "biztos elérek". De amúgy pl fehérsportban(vagy más ilyen jellegű teniszes boltban, asszem van ilyen kosztolányin is) nálam sokkal jobban értenek hozzá, érdemes kihasználni a szakértelmüket, és nem webshopból bevállalni valamit. Ott ajánlanak valami gyakorló labdát is, a versenylabdák nagyot pattannak, váll fölé pattanó labdákkal kezdőként elég nehéz kezelni.
Amúgy én megnézném a használtpiacot is, de nehéz rajta eligazodni, mert 10ért is vannak ócska 20-25éves szarok(persze volt akkor is jó ütő!), meg 15ért kapni alig használtat, ami pont megfelelne az igényeknek. Ha van della, természetesen lehet újat venni, de ez nem az a kategória, ahol az új mindig jobb. Van hogy egy ütő még akkor is népszerű, miután kivezették. Federer évekig olyan ütővel játszott, amit kivezettek, csak a festését igazították az aktuális csúcsmodellhez, mert megszokta, és elégedett volt vele.A tenisz mozdulatokhoz...kell az edző. Kell hogy ott és akkor rögtön visszacsatolás legyen, hogy mit csinálsz jól, vagy rosszul. Nem tudsz beleállni minden ütésbe, amíg nincs meg a magabiztosságod, amikor elindul a labda feléd, tudod hova fog esni, milyen magasra fog pattanni, és hogyan fogod visszaütni. Szóval szerintem ezek nélkül csak ökörködés van a pályán, nem tenisz.(Aki tanult, azoknak gyorsan visszajönnek a mozdulatok)
Sok sikert a játékhoz, jó szórakozást

-
NORBl
aktív tag
Sziasztok !
Barátaimmal szeretnénk alkalom adtán ütögetni, nincs semmilyen felszerelésünk, a bandából 2-3 emberke teniszezgetett gyerekkorában, jó 10 éve.
Szóval kellene nekünk, egy kezdő csomag. Tudtok ajánlani ütőt, labdát ? A kritérium, hogy ne legyen annyira gagyi, és ne legyen túl drága, szóval mondjuk akkor érdekelne 2 típus, egy bestbuy, legjobb ár-érték arányú, és a legolcsóbb, ami még nem annyira gagyi kategória. 
Köszönöm.
-
rootkiller
őstag
Juj....most keveredtem ide, az utolsó pár hsz kiverte a biztit.
Az van hogy a teniszlabdák valami gázzal feltöltve érkeznek hogy amíg nem bontják ki őket ne puhuljanak. Egy darabig lehet velük játszani normálisan, aztán felpuhulnak, lassabbak lesznek és kisebbet pattannak.
Nyilván már nem fogja olvasni az érintett, de a képen látható teniszlabdák már csak arra valók hogy a kutyának dobáljuk vagy alkarerősítés céljából nyomkodjuk.
-
Tenken
őstag
Azt hittem poénnak szántad.
Hát figyi, pont most akarom levinni a szemetest, ha érdekli én odaadom értük. Hátha talál benne valami használhatót. Kb ez a reális értéke, ha mindenáron szakmai színvonalat akarsz.
Ne haragudj, de nem is értem mire számítottál. Ide jössz "readonly" beböfögsz vmi oltári gy*kérséget és, ha annak megfelelő viszonylag "kultúrált" választ kapsz még neked áll feljebb.
Jószándékból mondom, hogy mielőtt kérdezel, vagy olyan helyen posztolsz, ami megmarad legalább minimális szinten legyél képbe. Különben könnyen meglehet, hogy csak lejáratod magad. Ez senkinek nem jó.
Legvégső esetben ott a gúgli. -
Djsaba
senior tag
Akkora baj lenne, hogy egy Tenisz topicban, megkérdezek ily tenisszel kapcsolatos kérdést?
Egy haverom kért meg, hogy próbáljam esetleg felértékeltetni neki, mert látott benne valamit, csak nem küldhettem el a p*csába, megpróbáltam, és, ahogy PH-n elvárt, normális, hozzáértő választ várok el.
Sajnos úgy néz ki, Te egyik sem vagy, lehet, hogy rossz helyen próbálkoztam, ahogy látom Te csak próbálod növelni a hozzászólásaid számát ily értéktelen válaszokkal, amit még nem is OFF-oltál, egy, a topichoz nem is releváns (a p*csába elküldő válaszoddal). -
joergie
őstag
Ha emlékeztek, korábban írtam itt, hogy Nadal le fog épülni. Megtörtént.
Djokovics egy jó ideig trónol most, Murray ugyanaz a balf@sz, Del Potro meg elvileg visszatér(bejelentette).
Federer meg csak élvezi. Ennyi idősen kiváló teljesítményt nyújt szerintem
-
Picur123
csendes tag
Unom a teniszt

-
joergie
őstag
Nem vagyok oda a női teniszért, de aki teheti nézze meg a Serena Williams - Roberta Vinci meccset, nagyon tanulságos, tele emócióval. Azt hiszem az eredmény már nem titok, de ez a csodával határos...
A meccs végi interjúban mondta a fickó, hogy 300 az egyhez adták Vinci győzelmét. -
joergie
őstag
Azt hiszem ilyen még nem volt. Fogini 2 szet hátrányból nyert Nadal ellen US Openen. Szerintem ilyen még sose volt, hogy 2 szet előnyből kikapott volna Nadal. Talán 5szetest se játszott ilyen szituból.
-
xcds
őstag
válasz
Tomi0703
üzenetére
10 ezret biztos nem adnék egy ütőért. Amit mondtam, az is 120 gramm, feszes, mint állat. Ütögetni tökéletes az is. Amúgy meg mindent szét lehet verni.

Amúgy nem mindig van az biztos, de el kell menni, szét kell nézni.
Igen., a labda fontos, mert nehéz labdával lehet könnyen szétütni. -
Tomi0703
addikt
Az oldalukon nem nagyon találom. Lehet lesz véve teniszütő a Taszkóba, valami olcsóbb fajta.

Köszi azért.
Szerk.: Amúgy áthozták rokonék az övékét, az valami 10k feletti ütő, az nem rossz. + van nekik valami normálisabb labdájuk is abba már nem akadnak bele az 1000ft-os ütők sem.

-
Tomi0703
addikt
Üdv!
Tollasról lenne szó, de nincs neki topik. Szóval kellene valami olcsóbb ütő (2) itthonra játszani. Van esetleg tippetek? Csak mert a Tecsós 1500 ft-osok nem igazán jók...
-
Tenken
őstag
válasz
Viszlát
üzenetére
Hi,
Én játszok egy ideje. Igazából rengeteg féle ütő megfelelhet, de ha kell egy tipp, akkor a Babolat "Pure Drive" és "Aero pro" ütők kb az egyik legtágabb felhasználási területtel rendelkeznek. Egy lelkes/előrehaladott kezdőtől elkezdve egészen atp profi szintig. Ütő csak 1 dolog amúgy, utána húrozással kb ég és föld különbségeket lehet generálni.
Mielőtt valaki megszólna, hogy hazabeszélek, NEM én nem ilyet használok. De volt aero pro-m és tényleg nagyon jó. Ha nincs elképzelésed és nem akarsz mellé nyúlni ezt szinte bármilyen tudás/stílus mellé merem ajánlani. Használtan is érdemes bevállalni. -
Viszlát
addikt
válasz
Seraph 16
üzenetére
Egyelőre saját edző nincs, csak egy ún. field coach, aki pályáról-pályára jár és apróbb tippeket, tanácsokat ad. De beszélgettem egy edzővel, ő is azt mondta, hogy majd játékstílustól függően érdemes ütőt választani. Ettől még nagyon messze vagyok, egyelőre alapállásokat, fogásokat, ütő technikákat próbálom elsajátítani (bocs ha nem a megfelelő magyar szavakat használom, angol anyagból tanulgatok, így csak az ott látottakat fordítom le direktben). A markolat méretemet lemérték amúgy csatlakozáskor és ennek megfelelően L4-es ütőt kapok mindig.
-
válasz
Viszlát
üzenetére
Ha ütőre gondolsz, én azt javasolnám, hogy kérd ki egy edző segítségét, aki ismeri a játékodat, vagy egy profi eladót. Most a leggyakrabban választott márkák a Wilson, Head, Babolat. Olyan ütőt érdemes választani, ami tudásodnak és játékstílusodnak megfelel, ez sokat segíthet abban sikerélményed legyen és fejlődj.
Ha nincs segítség, akkor a markolat méret, súly és súlyelosztás, ill. a fejméret lehetnek fő szempontok. Vagy olyat is próbálhatsz, hogy megnézed tévében, hogy kinek a játéka tetszik, kié hasonlíthat leginkább a te stílusodra (pl. nagyokat szervál, sokat röptézik, vagy pörget), és ahhoz hasonló típusú ütőt választasz. -
Viszlát
addikt
Nem nagyon pörög a topic, de azért beköszönök.

Pár hete kezdtem kis túlzással újra teniszezni (10-11 éves koromban játszottam utoljára), lelkes amatőr kategóriában. Sikerült állandó partnert találni, úgyhogy klubtagság lett a dologból, vannak fedett pályáik is, így a remek angol időjárás sem lehet akadály. Egyelőre a klub által biztosított felszereléssel játszunk, de idővel majd jönnék tanácsot kérni vásárlás ügyében, ha esetleg erre téved valaki...
-
SOAD19
addikt
válasz
Seraph 16
üzenetére
Köszi! A teniszlabdára én is gondoltam, csak nem tudtam, hogy azt a pályán szoktak biztosítani, vagy sajátot kell vinni, bár logikus, hogy vinni kell sajátot. Innen, Melyiket ajánlanád? Vagy úgy általánosságban melyik márkát? Teljesen laikus vagyok, mint ahogy látod.

Amúgy Federeres, ha jól láttam a telefonos hátterét. -
SOAD19
addikt
Hali!
Kérdésem a következő lenne. Adott egy tanfolyamos csoporttársnőm, akitől megkaptam sok-sok kidolgozott tételt, és ezt szeretném viszonozni neki. Tudom róla, hogy szeret teniszezni, így arra gondoltam, hogy valami tenisszel kapcsolatosat vennék neki. Esetleg húr? Úúú, most nézem, hogy elég húzós áron is vannak húrok, az ilyen 2-3k-s húrok jók valamire egyáltalán?

Egy ilyet lehet csinálok neki, jópofa. Annyi változtatással, hogy a szája szélét kicsit felkanyarítani, hogy mosolygósabb legyen.
Milyen egyéb ötletetek lenne, olyan 2-3k-ért, ami tényleg hasznos is lenne számára?Köszi!
-
xcds
őstag
https://www.youtube.com/watch?v=m8AVVPEv5Fc
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
_seth_
veterán
válasz
Seraph 16
üzenetére
Totál amatőrként
Vidéki város szabadidőközpontjában van egy kis teniszklub, nagyon kicsi klubra kell gondolni mert kb 20 embernél több nem jár oda talán még velünk együtt sem. 2 pálya van, kellemes kis tenisz szigetet alakítottak ki és elvárják, hogy a pályát rendben hagyjuk ott mint ahogy minket is fogad 
-
_seth_
veterán
válasz
Seraph 16
üzenetére
Az első megoldáshoz hasonlít ami a pályán van, csak az elején van valami lábtörlő szerű műanyag cuccból 3 egymás mellett és mögötte van a háló, mindenesetre szépen el tudtam simítani vele a lábnyomokat.
A fehér vonalakat seprűvel végighúztam így azok is tiszták és még öntöztem is a pályát de csak esőszerűen amíg a felső réteg át nem nedvesedett, délután lesznek a pályán legközelebb addig úgyis megszárad
Mikor odaértünk 9 körül még nem volt száraz a pálya így utána locsoltam + az elnök is úgy mondta, hogy játék után tegyük rendbe, egyébként a pálya rendbe volt mikor odaértünk is.Jó sport a tenisz de ennyit szaladni... nem egyszerű
Az, hogy a labdát hogyan ütjük és merre megy arról még inkább nem is mondanék semmit ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Ilyet vagy ilyet szoktak használni. Az előbbi kényelmesebb és kevesebb salakot visz le a pályáról, az utóbbi kicsit karcolja a felületét, ami segít rendben tartani a pályát, ha nincs rendszeresen karbantartva, szórva. Amúgy mindkettő teljesen profi megoldás, nincs igazából nagy különbség.
A vonalakat, ha műanyag, egy egyszerű ilyen seprűvel szoktuk letakarítani, hogy szépen látszódjanak, igaz inkább játék előtt, mint után.
A locsolás sok mindentől függ. Ha túl puha a pálya, feljön a salak, akkor nagyon sok víz kell neki. Ha túl sok a víz, akkor nem tudtok játszani rajta és puha, saras lesz. Nyáron napi kétszer akkor is szoktuk locsolni, ha nem játszunk rajta. Ha száraz a pálya, akkor játék előtt is. Ha nagyon száraz, akkor szettek között is. Néha játék után is. -
_seth_
veterán
Valaki röviden le tudná írni, hogy hogyan kell a kültéri salakos teniszpályát rendbetenni játék után?
Pl mennyit kell locsolni? Az a rész megvan, hogy a fehér sávokat le kell takarítani valamivel, de még utána valamivel a pályát is végig kell simítani.
-
mufi
senior tag
válasz
davidcsaba93
üzenetére
Szerintem ezt inkább egy sportszereket forgalmazó üzletben kellene inkább megkérdezned ott előbb kapnál használható infót.
-
davidcsaba93
aktív tag
Sziasztok!
Repedt squash, tenisz ütők szakszerű, tartós javítása lehetséges? Van két repedt squash ütőm, szénszálas anyagból vannak, lehetséges vagy megéri foglalkozni velük? -
Mezcal
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Mondnám, hogy szép győzelem volt, de hát Nadal nem volt a topon.
-
Motion_Blur
félisten
Coric!

-
mufi
senior tag
Sajnalom szegenyt, tenyleg nincs szerencseje...

-
mufi
senior tag
Vakbelmutet? ccccc....
-
joergie
őstag
Mi a baj? Kikapott Nadal egy noname játékostól?
Lehet kell neki egy kis idő amíg visszarázódik. Meg amúgy is szerintem felkészítőnek szánták a jövő heti előtt. Meg hát ugye jön a vb, az a legfontosabb mostanság.
De a véleményem, hogy egyre többet lesz sérült, két sérülés közt tudja tartani a színvonalat, csak egyre kevesebb ideig. Nagyon megterhelő egy szervezetnek, ha valaki ilyen intenzitással "használja", és hát már ő sem fiatalodik... -
Mezcal
addikt
Nadalra. Úgy tűnik megint egy jó visszatérése lehet, jó formában van.
-
mufi
senior tag
Kire szavazunk a china open-enM Nadal contra Novak?

-
Tenken
őstag
Szerintem meg Nadalnak elég, ha RG-re össze kaparja magát. Ott van olyan sorozata, amit jó eséllyel soha nem fognak megdönteni. Ha valami még számít neki ebben a sportban, akkor az az, hogy ott nyerni tudjon. az összes többi versenyen csak felesleges rizikót vállal a sérülésre...
-
Mezcal
addikt
Igen, jó az, hogy új arcok voltak a döntőben, de ehhez kellett, hogy Nadal ne induljon, Djokovic formán kívül legyen (már a felvezető tornákon is gyengén játszott) és Federer, aki már nem nagyon bírja a két hetes három szettre menő tornákat. Szerintem jövőre újra Nadal és Djokovic fogja vinni a tornákat, talán Wawrinka is ott lehet Auszin.
-
Tenken
őstag
Szerintem is Cilicnek inkább csak bejött a koksz, hiába kellett egy évet kihagynia, Nishikoris meccset már néztem (utólag pótlom őket) és szerintem csak szerencséje volt. Kifogott egy nagyon jó napot, Djoko meg egy olyan közepesen szart és már nincs akkora különbség, hogy elég lett volna a győzelemhez.
Egyébként szerintem pozitív dolog, hogy két friss arc volt döntős. -
Tonus
csendes tag
Azért azt vegyük figyelembe ,hogy ez US open volt , vagyis kemény pálya ,ahol a nagyobb adogatók (Cilic) könnyen ott találja magát a legjobbak között. Míg egy salak pályán be sem jutna szerintem az elődöntőbe.
Szóval szerintem óvatosan ezzel a korszak váltással
-
-
joergie
őstag
Nem tudom, hogy vagytok vele, de ez a Nishikori-Cilic US Open döntő tenisztörténelem, és egy új éra kezdődik.
Nishikori mellett M. Chang, Cilic mellett G. Ivanisevic olyan önbizalmat adott nekik, és persze rengeteg tanácsot. Ez lesz a módi, hogy aki el akar érni valamit, az szerez maga mögé egy grandslam győztest.
Személy szerint egy Cilic győzelmet prognosztizálok, de hát olyan mindegy, ez már így is gyönyörű
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI FPV + Fly More Combo + Motion controller + Extrák + Hátizsák - makulátlan állapot - AKCIO
- DJI AVATA drón (3 akku, töltőhub, Motion Controller, táska)
- Radiomaster TX16S MAX Mark II ELRS táv
- Káprázatos 18 karátos fehérarany gyémánt gyűrű szett (Eljegyzési és Kísérőgyűrű) Eladó
- DJI Goggles 2 FPV drón szemüveg
- LG UltraGear 32GS95UX-B OLED Monitor! 32" 3840x2160 / 480Hz / 0.03ms / FreeSync / G-Sync! BeszámítOK
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell 27" USB-C Hub Monitor - P2723DE - 27% ÁFÁs
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad L14 Gen 1 notebook - i5 10210U 16GB DDR4 512GB SSD Intel UHD GraphicsW11
- Manli Gallardo RTX 4070 Ti
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) Nyilván ezt is általában fejkönnyű ütőknél alkalmazzák.
Néztem használtakat is, csaka azért gondolom jó lenne kipróbálni, megfogni, hogy a grip is milyen, bár azon olvastam, hogy lehet növelni, mármint az átmérőn, de gondolom az lenne a legjobb, ha azzal nem kéne mahinálni, hanem a gyári grip pont j lenne méretben.