Új hozzászólás Aktív témák
-
joergie
őstag
Számomra eléggé egyértelmű volt, hogy az, hogy egyáltalán felállt a döntőbe, és mutatott "valamit", az az angol közönségnek, királyi családnak szólt. Kb 2 game után lehetett látni, hogy ő nem fog ennél többet beletenni. Tartalékol az olimpiára, ott akár az összes csontját, ízületét, szervét feláldozza ha kell, csak nyerjen, akár a karrierje is véget érhet bele. Az ő karrierjének vége, innentől mézes hetek vannak, csak a sport kedvéért kiáll(mint Federer), vagy azt sem.
A beszéde viszont pöpec volt, Alcarazt viszont megfingatta a műsorvezető hölgy, azon a pályán küzdött, mint disznó a jégen Nadalnak se volt ez erőssége...Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
joergie
őstag
válasz Viper26 #2373 üzenetére
Igazából az volt az érzésem, hogy a játszmák kimenetele attól függ, Carlitos hogy játszik. Talán a harmadik ilyen szempontból más volt. De én végig úgy éreztem, hogy ha akar, akkor tud is győzni, nem fogja önmagát elgáncsolni, annál ő nagyobb kaliber. Zverev szerintem az egész tornán a legjobbját játszotta(nem birom a tagot, meg a folyamatos panaszkodását kötekedését, de bazijól játszott, és szerintem a torna ütése is övé volt asszem Ruud ellen fogadásból hálóvas mellett elütött nyerővel-időzített youtube link).
Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
joergie
őstag
válasz Mathiask #1422 üzenetére
Hát nem fogott ki jó napot Kb esélye se volt.
Viszont volt egy nagyon jó beszégetés a viasat3-as lakástalkshow-ban Babos Timivel és az apjával, meg lehet nézni a honlapjukon, nagyon jó, a hangulat is, meg a sok háttérinfó. Érdemes megnézni, ha van egy fölös háromnegyed órátok.Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
joergie
őstag
Az ütőválasztás eléggé függ a testalkattól. Karból vagy egész testtel ütsz? Más a mechanikája, az ütő útvonala, karból ütésnél rövidebb az egész útvonal. Ha normális ütőt akarsz, akkor 20k+ ütők, vagy valaha abban a kategóriában volt. Elég nehéz így választani. Van 1-2 bolt, ahol kaució meg némi bérleti díj fejében ki lehet próbálni ütőket. Ez kb olyan mint egy ruhavásárlás. Lehet hogy passzol, de nem bakancsba akarsz menni bálba. Vagy nem passzol, de autópályára akkoris a granturismo a legjobb Szóval először be kéne lőni a kategóriát, mi kell neked(boltban tudnak segíteni jól, tapasztalt emberkék), és utána lehet válogatni. Ez a heti 2-3 alkalom szerintem megéri némi időt ráálodzni, hogy a megfelelő komfortszint mellett a hatékonyságod is olyan legyen, amivel elégedett vagy.
Gondolom a markolatméreted tudod, arról asszem írtam fentebb.Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
joergie
őstag
válasz Seraph 16 #1090 üzenetére
Hát persze. Ha a kezedben van, és a súlyt markolászod(ugye a nyelében van a súly fejkönnyű ütőnél), az könnyebbnek érződhet, mert nem húzza a feje (annyira). De itt igazából az a lényeg, hogy az ütés(ütő és labda találkozásánál) hol van az ütő súlypontja és az ütésbe bevitt lendületet mennyire, és hogyan adja át a labdának. Ez a tenisz fizikájának egyik része
Vannak is amúgy ilyen ragasztható (ólom?)csíkok az ütő felső részére, hogy minimálisan, de megváltoztassa az ütő egyensúlyát, és így jobban lehessen igazítani a játékstílushoz(vagy erőnléthez az én esetemben ) Nyilván ezt is általában fejkönnyű ütőknél alkalmazzák.Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
joergie
őstag
Annyira nem mondanám szakértőnek magam
A slazenger és a fischer tényleg nehezek. Minél nehezebb egy ütő, annál fejkönnyebb(kvázi az ütő feje technológiailag nem sokkal nehezebb, a nyélben több súly van, így lesz fejkönnyű), tapasztalatot igényel, szóval mindenképp 300gramm alatt néznék ütőt.
A fischernek nem tetszik a kiképzése, túl vaskosnak tűnik(, nem nagyon tudtam utánanézni típus híjján.
Slazenger nagyon nehéz, enyém 330gr, és durván fejkönnyű, viszont 95in2(Prince exo3 rebel95 első szériás-ez nekem sok, akkora erőt kell belevinni az ütésekbe, hogy hamar elfáradok tőle, utána meg ha már nem vagyok elég precíz, kb semmit nem ér a profi ütő) Szóval ez versenyütő kvázi, viszont 358gr a slazenger és nagy a feje, ezt nem tudom hova tenni.
A Head-nek utána lehet nézni, amazonon találtam pár értékelést, 1 kivétellel jókat írnak, azt végülis tudnám ajánlani, 270gr, közepesen-erősen fejnehéz lehet, a markolata 2es(ugye 4inch és a szám jelzi, hogy hány 8-ad...ezek meg ráírják hogy 1/4ed, szóval az 2/8ad). Szerintem az egy vállalhetó ütő ennyiért, egy rezgéscsillapító és egy fedőgrip elfér rajta, talán a húrozása is megfelelő, amíg rendes húr nem kerül bele(ugye egy ilyen alsó kategóriás, húrozottan árult ütőnél a költségcsökkentés végett nem a legjobb húrok kerülnek bele).Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
joergie
őstag
Dekatlonos ütőkről nem tudok semmit se mondani. én nem vennék artengo-t, de ez magánvélemény. a többi tenisz kiegészítőjük és ruházatuk jó. meg ott vannak edzőlabdák is.
ütők...jó hogy linkeltél. az első a dunlop, az egy kalap fos, a háromszög felső része egy ilyen műanyag szar(erről ismered fel őket), ilyen szarokat gyártanak minden márkanév alatt, amit akarsz, de használhatatlan, azzal nem lehet normálisan ütni.
A második, a wilson pár 95 négyzetinch fejméretűek, ezzel nem tudsz még ütni, talán 1-2 év múlva. 100inch2, vagy afölött nézzetek mindenképp.
a 3-4. jónak néz ki eléggé(4edikben nem vagyok biztos). 3as még nőnek is ok. Annyira nincs nagy különbség a ffi-női közt, de általában 1-2lb fejkönnyebbek a női ütők. A külső grip 200-400ft, youtubeon megnézed hogy kell felrakni, azon nem múlik.
Át ne verjenek. Minden felnőtt ütő 27" hosszú. 26-26.5 kamasz ütők, 25 az ilyen 12-14évesnek, alatta meg a kicsiknek. Nem tudok róla, hogy nőknek másmilyen hosszúságú lenne, mint 27.a markolatot akartam még. általában a férfiaknak a 3as markolat méret a menő, hacsak valakinek nincs nagyon kicsi rövid tenyere. Kézfogásnál érezni általában A legtöbb ütőt ezzel veszik. Nőknél nem tudom pontosan, ott szerintem inkább az 1es markolat méret. ezek a markolatméretek közt igazából 1-1 8ad inch(2.7cm\10=0.27cm kerületben) a különbség, amire azt mondja az ember lófütty, és amikor kézbe veszed azt mondod lófütty, viszont amikor 1 órája ütsz, és kicsavarja a kezedből az ütőt a labda, akkor érzed igazán, hogy más markolatméret kéne...ha nem választottál jól.
Nadal játszik asszem 1v2es markolattal, vastagabb grippel, ez ahhoz kell neki, hogy durvábban tudjon pörgetni.[ Szerkesztve ]
-
joergie
őstag
Én a Tenniswarehouse.com-on szoktam teszteket olvasni, meg van aránylag sok felhasználói vélemény értékeléssel(10es skálán), esetleg húrtippekkel. 105in3 fejméretűt ajánlanék, balanszolt, vagy nagyon kicsit(2-3lb) fejkönnyű ütővel(függ a fizikumtól is, életkortól is). Minél inkább fejkönnyű, annál inkább kontrollálható a labda, viszont nagyobb a 'swing speed', tehát nagyobbat kell lendíteni. Nyugdíjasok 'ütnek', durván fejnehéz ütőkkel, ahol kb csak bele kell tartanod az ütőt a labda útjába és egész szép sebességgel megy vissza a labda, kevesebb kontrollal...viszont a klasszikus teniszmozdulatok sehol nincsenek, kíméli a kart, csípőt, kevesebb lábmunkát igényel.
Van valami fehérsport vagy ilyesmi, ha jól emlékszem onnan kaucióval el lehet vinni ütőt kipróbálásra.
Salakra mindenképp teniszcipőt, vagy tornacipőt, a lényeg hogy aprórecés legyen, a durvább talpak szétdarálják a salakot(és sérülésveszélyes, ha megakad, bokád oda), a nagyon sima meg csúszik az apró salakszemcséken, az is balesetveszély, persze csak ha intenzív vagy, de mindig van olyan labda amit még "biztos elérek". De amúgy pl fehérsportban(vagy más ilyen jellegű teniszes boltban, asszem van ilyen kosztolányin is) nálam sokkal jobban értenek hozzá, érdemes kihasználni a szakértelmüket, és nem webshopból bevállalni valamit. Ott ajánlanak valami gyakorló labdát is, a versenylabdák nagyot pattannak, váll fölé pattanó labdákkal kezdőként elég nehéz kezelni.
Amúgy én megnézném a használtpiacot is, de nehéz rajta eligazodni, mert 10ért is vannak ócska 20-25éves szarok(persze volt akkor is jó ütő!), meg 15ért kapni alig használtat, ami pont megfelelne az igényeknek. Ha van della, természetesen lehet újat venni, de ez nem az a kategória, ahol az új mindig jobb. Van hogy egy ütő még akkor is népszerű, miután kivezették. Federer évekig olyan ütővel játszott, amit kivezettek, csak a festését igazították az aktuális csúcsmodellhez, mert megszokta, és elégedett volt vele.A tenisz mozdulatokhoz...kell az edző. Kell hogy ott és akkor rögtön visszacsatolás legyen, hogy mit csinálsz jól, vagy rosszul. Nem tudsz beleállni minden ütésbe, amíg nincs meg a magabiztosságod, amikor elindul a labda feléd, tudod hova fog esni, milyen magasra fog pattanni, és hogyan fogod visszaütni. Szóval szerintem ezek nélkül csak ökörködés van a pályán, nem tenisz.(Aki tanult, azoknak gyorsan visszajönnek a mozdulatok)
Sok sikert a játékhoz, jó szórakozást
-
joergie
őstag
Ha emlékeztek, korábban írtam itt, hogy Nadal le fog épülni. Megtörtént.
Djokovics egy jó ideig trónol most, Murray ugyanaz a balf@sz, Del Potro meg elvileg visszatér(bejelentette).
Federer meg csak élvezi. Ennyi idősen kiváló teljesítményt nyújt szerintemEgy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
joergie
őstag
Nem vagyok oda a női teniszért, de aki teheti nézze meg a Serena Williams - Roberta Vinci meccset, nagyon tanulságos, tele emócióval. Azt hiszem az eredmény már nem titok, de ez a csodával határos...
A meccs végi interjúban mondta a fickó, hogy 300 az egyhez adták Vinci győzelmét.[ Szerkesztve ]
-
joergie
őstag
válasz Seraph 16 #1057 üzenetére
Fogadjunk. Csak mert már itt a link, hogy nem volt még ilyen
Nem birom az olaszokat, de ez a csávó annyira laza, és nemtörődöm, nagy karakter. sose lesz top10, lehetne, de neki jó így. nekem is. Safin helyett jó lesz egy darabigEgy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
joergie
őstag
Azt hiszem ilyen még nem volt. Fogini 2 szet hátrányból nyert Nadal ellen US Openen. Szerintem ilyen még sose volt, hogy 2 szet előnyből kikapott volna Nadal. Talán 5szetest se játszott ilyen szituból.
-
joergie
őstag
Mi a baj? Kikapott Nadal egy noname játékostól? Lehet kell neki egy kis idő amíg visszarázódik. Meg amúgy is szerintem felkészítőnek szánták a jövő heti előtt. Meg hát ugye jön a vb, az a legfontosabb mostanság.
De a véleményem, hogy egyre többet lesz sérült, két sérülés közt tudja tartani a színvonalat, csak egyre kevesebb ideig. Nagyon megterhelő egy szervezetnek, ha valaki ilyen intenzitással "használja", és hát már ő sem fiatalodik...Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
joergie
őstag
Nem tudom, hogy vagytok vele, de ez a Nishikori-Cilic US Open döntő tenisztörténelem, és egy új éra kezdődik.
Nishikori mellett M. Chang, Cilic mellett G. Ivanisevic olyan önbizalmat adott nekik, és persze rengeteg tanácsot. Ez lesz a módi, hogy aki el akar érni valamit, az szerez maga mögé egy grandslam győztest.
Személy szerint egy Cilic győzelmet prognosztizálok, de hát olyan mindegy, ez már így is gyönyörűEgy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
joergie
őstag
Hát elég pocsék volt. Fejben nem tudja összeszedni magát. Azért tavaly csak meg tudta nyerni Indianapolist vagy valamelyiket akkoriban ezres tornát, Federert simán verte, szóval ha pontokat kell védeni megy neki, de ha arról van szó hogy gs döntő, bármennyire is jól készítik fel, szétesik, pedig elvileg meg vannak hozzá az idegei. Még érnie kell egy kicsit meglesz az. Bár ezellen a Djoko ellen az se biztos Del Potrot várom vissza, azt a Delppotrót aki megverte Federert egy gs döntőben ez még nem az, de azért próbálgatja magát....
-
joergie
őstag
válasz #04441088 #807 üzenetére
Na igen. De ha jól emlékszem nem ez az első skalpja idén. Mintha Federert is megverte volna tavasszal...
Djokovics viszont nagyon meggyőző, úgy tűnik stabilan fogja tudni tartani a második ranglistás helyet.Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
joergie
őstag
csinálok egy F1 online manageresdi játékot, és találtam egy ilyet: http://www.tennismanager.org/managers/add
tennis manageresdi Csak nem lehet még magyarra beállítani a z országot, csak cseh szlovák és német lehetsz
-
joergie
őstag
Cici a lényeg a női meccsen. Meg a combok
remélem mindenki nézte a US Open-t. Történtek érdekes dolgok. Djokovics megverte Federert plEgy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
joergie
őstag
válasz Atlantis #783 üzenetére
Nem fog Megmondom miért. Ott csak védeni tud, meg veszteni pontot, Nadal viszont csak nyerni tud pontot, úgyhogy kizárt hogy visszaáll az élre
Érdekes volt ez a Garros tényleg. Mintha úgy általában mindenki szempontjából érdektelenebb lett volna. Mind versenyzők, mind nézők szemszögéből.
Azért jó látni hogy nőknél is vannak stabilan, élesen ütő versenyzők, csak hát ez a Schiavone...szegény nőnek nagyon ronda...férfinak is az lenne. Szóval valami elrontott hibrid fejlesztés lehet...bár a teniszével nincs gond.
Nagyon hamar itt van Wimbledon, meglássuk mi változikEgy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
joergie
őstag
GARROS!!!
-
joergie
őstag
válasz puttputt #759 üzenetére
sikerült szereznem féláron egy exo3 rebel-t, monfils ütőjét. agyon van dícsérve, nagoyn kíváncsi vagyok rá. Áh, talán jövőre, az egész évet rá kéne szánnom a fizikai felkészülésre, és akkor még technikailag nem vagyok sehol Meg akkor már inkább roland garros
amúgy nagyon jót tenne a magyar tenisznek, ha lenne férfi top100as teniszezőnk. horvátoknak szerbeknek cseheknek is van...valami hiányzik szerintem, pedig vannak pazar edzőink, csak rossz\kevés az utánpótlás.
-
joergie
őstag
-
joergie
őstag
válasz puttputt #740 üzenetére
Kirilenko a legcsinosabb, helyesebb csajszi a top100ban
Hát, most van vége a Federer- Davidenko meccsnek...hát ekkora egy mocsokszar meccset, szégyen és gyalázat. mindkettejüknek több hibája volt mint nyerője. Szetekre leosztva ez mégrosszabb. Federer annyira kiszámíthatatlan, nem érdemli meg a világelsőséget.
Go Murray, go Djoko!Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
joergie
őstag
válasz puttputt #737 üzenetére
És így is lett. Cilic megverte. Ügyes fijú ez a Cilic.
Viszont Murray most megkapja Nadalt, mert csak 5ödikként volt kiemelve, amugy dle potro ága lett volna az övé.
Djokovics viszont selejetezős ellenfelet kap, azon simán átlép. Most jönnek az igazán érdekes meccsek. Davidenko-Verdasco, Hewit-Federer.
Ja igen, és hajrá KirilenkoEgy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
joergie
őstag
válasz puttputt #732 üzenetére
Nem számított szerintem ekkora ellenállásra Del Potro. Nadal szpóágon van úgylátom. hulla lesz mire a negyeddöntőbe ér. Hacsak ki nem esik addig.
Én Djokovicsot várom az élre. Annyire besűrűsödött az első 7-8, hogy akármelyikőjük megnyerheti. Akár Roddick is, vagy Davidenko. Még Murray-t se tudjuk mennyire felkészült. Izgalmas lesz a második hét az fix.Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
joergie
őstag
Na, hát mindjárt itt az Australian Open. Magyar lányok brillíroznak, remélem a grandslamen is így lesz. Davidenko meg egymásután hazavágta Federert meg Nadalt, az azért már valami
-
joergie
őstag
Del Potro Nadal meccs most megy...Első gém után megmondtam mi lesz és az lett
Nadal könnyen veszti el az adogatását, kérdés hogy vissza tudja e venni. egyelőre nem tudja...3adik szettben meglássuk
Másképp szervál mint ahogyan szokott(a hasfalhúzódás miatt gondolom), és önmagán a szerván kívül ez némi frusztrációval is jár.Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
joergie
őstag
Teljesen meg vagyok hülve. Kiesett Murray. Egy hétig ne szóljon hozzám senki.
-
joergie
őstag
válasz Atlantis #690 üzenetére
Federer Murray-t kapná döntőben, ha megveri Djokovicsot. Murray mindent meg fog tenni hogy megverje Nadal-t, mert pontokat kell védenie, tavaly is döntős volt. Viszont Nadal is nagyon jól felkészült úgy látom. Dent viszont parádés volt, nem tudom láttátok e, frenetikus volt a Lopez elleni meccs. A másik ilyen a Del Potro Koellerer mecs volt, nagy show volt
Oudin nekem nagyon nem szimpi Penetta meccse is nagyon nagy volt. jo ez az idei US Open. Clijsters pedig behúzza a grandslam győzelmet. Venus elleni meccse is nagyon jól fel volt építve, bár nem úgy tűnt, de szerintem végig ő irányította a meccset.
Mostani meccsek közül a Gonzalez Tsonga meccs néz ki nagyon izgalmasnak.
-
joergie
őstag
válasz puttputt #685 üzenetére
Bakker Roddick mekkorát küzdött nagyon durva volt. Iszonyatos labdamenetek voltak. Pont az utolsó set-et nem láttam már nem bírtam fennmaradni. Nagyon sajnálom, megérdemelte volna hogy továbbjusson. Persze Isner is. Asszem így írják
-
joergie
őstag
Gyerekek nagyban robog a US Open, senki se nézi?
Én személy szerint Murrayt várom győztesnek.Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
joergie
őstag
válasz puttputt #674 üzenetére
Igen. összekevertem a múlt heti döntővel amit véletlen elkaptam az éjszaka közepén(de ott del Potro tényleg megverte Roddickot ). Ki néz női meccseket?
Egy Murray Del Potrot megnéznék döntőként.
Azért tegyük hozzá hogy Nadalnak sérülése volt-van.
Egyre jobb a férfi mezőny. gyakorlatilag az első 6ból bárki verhet bárkit, és akkor még ott van Tsonga meg Verdasco is.[ Szerkesztve ]
-
joergie
őstag
markolat méretre meg a fejnehézségre érdemes odafigyelni. markolatot azt érzed te is hogy mekkora kell. aszondják akkora hogy a kisujjad beférjen az ujjad vége és a tenyered közé. kezdőként meg fejnehéz ütőt javaslok, ezt általában font-ban szokták megadni. minél jobban a markolathoz van közelebb a súlypont, annál könnyebb a feje, így nehezebb is azzal megütni, viszont pontosabb is lesz az ütés. markolatnál 3as az átlag de fedőgrippel ez növelhető ha kicsit vennél. fejméret annyira nem lényeg de 100 in2 alatt nem ajánlom kezdőként
a motoros funkciók amúgy kb 22 éves korig fejleszthetők, szóval azután már kicsit nehezebb összetett mozgásokat tanulni, illetve előfordulhat hogy merev lesz az illető felnőtt, bármennyire is jó játékos lenne ha kiskorában elkezdiEgy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
joergie
őstag
GYerekek, elég termékenyek voltatok. kértem a topikról értesítőt, és minden egyes hsz-nél jön egy e-mail. ez az időszak pedig pont egybeesett a nyaralásom időpontjával. gondolhatjátok hogy kiborulta, mikor megnéztem mobilról hogy 30nál több új e-mailem van A hét leteltével 60nál is több lett na mind1. csak az értkesebbeket nehezebb volt megtalálni
Érdekes amúgy, hogy sehol sem írják, hogy a vereség előtti napon Nadal és Djokovics vérremenő 4 órás meccset játszott, nyilván ezért kapott ki Nadal, nem azért mert Federer megemberelte magát, bár nyilván végig kellett játszani a meccset. Murray úgyis ott veri meg Federert ahol akarja
Áginak nagyon össze lett rakva a játéka, jó volt nézni. Pont azt a két szettet nem láttam, amikor összeomlott a játéka Mauresmo ellen. Én Cibulkova meg Ivanovics játékát szeretem a jányok közül
Sharapova meg most játszik először a sérülése után. Azt azért megemlíteném, hogy 17 évesen volt ő világbajnok, és azért az nem kis teljesítmény. Kurnyikova top10-ben se volt. Dementieva meg egyszerűen bűnranda De ha szemet kell legeltetni, akkor nekem Mirza és Kirilenko a favoritEgy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
joergie
őstag
ha nem tudod konkrétan hogy milyen ütőt akarsz venni, akkor mindenképp ott vedd, ahol ki lehet előbb próbálni az adott modellt. úgy tudom a fehér sportban ilyen van, valahol rákosszentakárhol. én bajzsy-n szoktam nézni löwe hegymászós boltban prince ütőket, de ott csak az van, nekem az a szívem csücske speciel ott is ki lehet próbálni a vásárolni kívánt ütőtípust. sportért.hu is elég korrektnek tűnik árban meg stb(móricz tér)
decathlonba én alacsony nyomású labdákat vettem unokaöcsémnek banális áron de speciel én ott ütőt nem vennék, max gyereknek amit hamar kinő-elhasznál. de ruházatot kiegészítőt nyugodtan.
[ Szerkesztve ]
-
joergie
őstag
válasz puttputt #396 üzenetére
lesz tenisz is ne aggódj De a lényeg ma Talma meg a Forma1
Amúgy az ugrásszerű változás...hát talán annyi, hogy egy szeparatista része az országnak nem hajlandó balkanizálódni mint a többiek, hanem inkább nyugat felé nyitnak. Ugyebár ottan beljebb az öreglány szívében(Európa) sokkal előkelőbb helyet foglal el a tenisz, mint sport az emberek szívében, mint itthon(szerintem ez nyelvtanilag helyes ). A balkanizálódott rétegnek meg ott van a foci. egészségükre
Most snooker van. az se lehet mindig. De szerintem lassan nem ártana különszedni a klassszikus sportokat, amik mondjuk az olimpián is vannak, meg a sportnak mondott egyéb kategóriákat. Mint pl paintball, motorsportok, darts, póker meg ilyenek.Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
joergie
őstag
Én erre csak annyit tudok mondani, hogy a tenisz a legnépszerűbb egyéni sport. ez tény, és szerintem mindent elmond.
Ha már a focinál járunk. Szerintem gusztustalan mennyiségű futball megy a tv-ben. a páros sporttv-kben gyakorlatilag az egyik ado arra van fenntartva. Szerintem az a sport ilyen mennyiségben butít És nem-mellesleg lekorlátozza a gyerekek gondlkozását is sport=foci-ra, ami nagyon messze nem igaz. nyilván. Röviden ennyi az én szerény véleményemA vélemény pedig olyan, mint a s*gglyuk. Mindenkinek van, de senki se kíváncsi rá
-
joergie
őstag
Néztem végig. Hát... no comment Szerintem furcsán indult a salak szezon. Barcelonában meg Rómában helyreáll minden remélem. Wawrinka tényleg megmutatta azért hogy mire képes. Ha mentálisan jobban oda tudja tenni magát, akkor egy Federer szintű járékost kapunk. Nagyon hasonlít a játékuk.
Nadalt nem lehetett most sem megfogni. Remélem Murray edzőjével kielemzi Nadalt, és legközelebb már jobban meg tudja szorongatni
Djokovics ha tartja ezt a bevállalós stílust, akkor akár meg is tarthatja a haramadik helyét
Del Potrot sajnálom hogy Ljubicic ellen kikapott, mert igazából ő is salak menő. Én már 2 éve észrevettem őt Roland Garroson, hogy ott lesz a top10-be, és ott is van, sőt!
Monfils meg igazán fakíthatna a Prince ütőjével, nehogy negatív reklám legyen már belőleEgy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
joergie
őstag
Háát, a második nem volt sima, de a két szett meglett
Amúgy osztom a véleményt. A hozzáállás a rossz. Inkább legyen ilyen időkben, mint hogy egyáltalán ne legyen. Én úgy érzem, akinek manapság igénye van teniszt nézni, az megkapja.
-
joergie
őstag
-
joergie
őstag
Del Potro megverte Nadalt...
Szerintem ez teljesítményEgy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
joergie
őstag
elkövetkezendő egy héten délután 5 órai kezdéssel lesz a miami 1000es tenisztorna. nézzétek
-
joergie
őstag
Szerintem a mezőnyben az egyetlen ember aki képes lehetett most megverni Verdascot az Nadal volt. Ha Verdasco rámászna tenyereseivel Federer fonákjára elég rövid meccs lenne belőle Ott már csak a szerva röpte segít
Nadal a mumus és pont. Nem tudja ellene a maximumát hozni Roger. Azt mondod hogy ilyen szintű játékkal. Nadal játéka fel se tűnik mennyire kiforrott, mert folyamatosan hozza ezt a szintet
Ahol Nadal sebezhető, az a szervája...Safina jól kikapott. kb 50perccel később kezdte a meccset, gyakorlatilag lekéste. Nembaj, majd legközelebb.
Amúgy meg hajrá Gulbis!
-
joergie
őstag
Nadal - Verdasco most! blőőő. eszméletlenek a srácok. Ha ez megvan, akkor Federer is
Pontozás az atptennis.com-on van. asszem van 2-3 besorolás a grandslam-en kívül, de most változtatták meg, ugyhogy én se nagyon vagyok képben.Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
joergie
őstag
felváltva adogatnak, és kettővel kell nyerni, játékon és játszmában is. grandslameken 3 nyert settre játszanak de csak a férfiak, kissebb versenyeken kettőre.
játszma=set
játék=game
break-amikor valaki elveszi a másik adogatást. így tudja elérni, hogy a set-ben 2game előnye legyen, és így bezsebelje a settet, amiből 2t vagy hármat kell nyerni hogy a meccs is meglegyen.
kb ennyi.
amúgy meg aludjál többet, mert 4 óra az nem egészséges. Gondold el, hogy mi az a tevékenység, amit megéri csinálni némileg több alvás helyett.Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
joergie
őstag
én igen! 1 hete 4 órákat alszok
Murray kikapott. Annyira sajnálom, első helyre vártam. Ez a Verdasco gyerek röhejesen néz ki. Balkezes, és az a keze kb 2szer akkora mint a jobb. Szerintem gusztustalan.
Mostmár azt mondom, hogy legyen ujra Djoko Tsonga döntő, vissza tudjon vágni a francia a tavalyiértEgy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
joergie
őstag
anyám rábeszélt hogy tartsam meg az o3 tourt. kipróbálom más húrokkal
Nézitek AU opent?Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
joergie
őstag
Hát figyelj. Megmutatta mit tud. Ha van egy olyan edzője, aki ki tudja belőle hozni azt amit akkoriban kihozott, akkor vissza tud kapaszkodni. És igen, ilyen sok mulik az edzőn
Néztem ma Djokovicsot, nincs kétségem affelol hogy meg akarja védeni a címét
De Tsonga is hozni akarja a tavalyi pontjait. Szoval parádés lesz a második hét. Addig meg lehet szemezgetni az eheti meccsekbol. mindig akad egy pár parádésEgy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
joergie
őstag
válasz beneszilo #329 üzenetére
prince o3 tour midplus 3as markolattal
nem ütöttem vele túl sokat... az a helyzet, hogy tetszik nagyon, dinamikus ütő, csak fizikailag nem vagyok rá kész némi stamina(erőnlét) meg izomtömeg nem ártana mellé.
Davydenko 3-4 éve még ezzel volt 3adik a világranglistán
fejkönnyű(versenyütő ugyebár), kicsit nagy a légellenállása, annyi a bibije.igen, az a funkció fizetős eurosporton. most úgy nézem, hogy mindhárom csatorna fogja nyomni a teniszt, csak győzzük nézni. sport1-2, eurosport,-2, sportklub.
a grandslamek, meg a nagyobb mastersek 90%ban az eurosporton fognak menni. nem is bánom, ott azért hozzáértenek a sporthoz. Sportegyen egyik kommentár a teniszhez, másik a kommentáláshoz nem értEgy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
joergie
őstag
válasz beneszilo #324 üzenetére
kizárt idén mindent Murray visz, ha le nem sérül.
Nadal is eléggé konstans teljestményt hoz, Federer ellen elég. De most év elején Murray sok pontot hozhat, mert csak év közepétől kezdett pontokat hozni tavaly, szóval rengeteg lehetősége van felzárkózni. Djokovic meg kikapott Gulbistól Brisbane-ben Na szerintem még ő az aki odaérhet, meg esetleg Roddick, ha lesz végre egy tényleg jó edzője.Ütőmet meg szerintem eladom. Veszek egy speedport red-et
Enyém prince O3 tour midplus 3as markolattal.Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
joergie
őstag
Murray az isten!
-
joergie
őstag
Tennis classicsra megy valaki? mekkenró vs borg meccs lesz elég drága...
-
joergie
őstag
Tudtommal az izzadtság letörlés a funkciója
Meg ajánlom a rezgéscsillapítót, hátha az okozta a problémát, esetleg ha nem fejnehéz z ütőd, kezdőként mindenképp azt ajánlom. Ha fejkönnyű, sokkal nagyobbat kell lendíteni, de sokkal jobban érzed a labdát(haladóknak nyilván).Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
joergie
őstag
válasz beneszilo #301 üzenetére
Vegyél. Ha van hetente egy tizesed húrra
Nem, amúgy gőzöm sincs milyen lehet, én most prince o3 speedport red-re gyúrok, csak nem lehet kapni hozzá itthon olyan húrt, amivel a maximumot adja.
tenniswarehouse.com-on olvass feedback-eket az ütőről. általában írják melyik húrral a legjobb stbEgy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
joergie
őstag
Látva Nadal formáját, és eltökéltségét, Wimbledon előtt vissza kellett volna vonulnia, ahogy Henin is tette. Lehet hogy leégés lesz belőle és kegyetlenül visszaesik, nem kívánom neki, és nem is állna neki jól. Blake-től kikapni...top10 játékos nem szokott Blake-től kikapni. Hiába top10 Blake maga is
Meglássuk. Mindenesetre most egy Nadal éra következikEgy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
joergie
őstag
Ott a pont. Lehet hogy valaki statisztikailag ugyanazt hozza mint az ellenfele, csak a kritikus pontokat veszíti el, az pont elég, hogy valaki a top100-ba se jusson be.
Az első évben nem voltak vele szemben elvárások támasztva, ezért tét nélkül leteniszezett bárkit, azt aláírom. Nyomás alatt már jönnek a hibák, amikor már bemondják az eredményeit a kereskedelmi híradókban is(itthon).
Egy nagyon jó eredménnyel bekerült egy olyan körbe, ahonnan már mehetett tornáról tornára, mert megvolt rá a pénzbeli keret. Sok versenyzőnek csak ennyi kéne, de nem jön az az egy.A többiek valószínűleg arra gondolnak, hogy a maga által(nem csak magában) emelt elvárásoknak nem tud megfelel. Ha 50-edik helyen lenne, akkor mindenki elismerően bólogatna. Látnánk hogy van mit fejlődni, de jó úton halad. Most viszont egy nagyon szép kezdés után erősen visszaesett, nem látni rajta a motivációt, a feszültséget, az akaratot. Egy ilyen világranglistás helyezésnél már konstans teljesítményt vár el a megduzzadt szurkolói kör. Ha meglesz neki a mostani konstans átlagteljesítménye, és nem lesznek sérülései, masszívan top10-es játékos lehet, és onnantól már csak motiváció kérdése. A külső tényezőket meg ki kell zárni. Ettől profi a profi. Ha nem zárja ki, eleve hátránnyal indul. Ezt egy asztaliteniszező magyar srác mondta valami interjúban, és ezt maximálisan osztom. Remélem nem eresztettem túl bő lére
Federer most nem tudom hova teszi magát. Pontosabban ha a helyét keresi akkor nincs keresnivalója. Félre kell tennie mindent, és nem nézni, ki van a túloldalon. Nadal ellen csak így van esélye. Jelenleg a legnagyobb ellensége önmaga. Bár Djoko vagy Murray is elé állhat, nem tudom kik vannak az ágán.
-
joergie
őstag
Belenyúltál, mert Alonso fan vagyok Ha a Mclarenes év-re gondolsz, jogos volt a hiszti.
Ha nem nyer, vagy elveszti a világelsőséget, akkor sírjon. Nagyon magas érzelmi síkon mozognak ezek, és ha nem látod rajta az érzelmeket, az már a kiégés jele lehet.
5éve volt az első, kicsit monoton már, mindenki akarja a frissítést. Jönnek szépen a fiatalok, és az ő csillaga leáldoz. De amit eddig letett az asztalra az fantasztikus.Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
joergie
őstag
6:0 6:0-on nincs mit nezni hiaba 50 perc. a jo meccsek 2 ora korul kezdodnek bar a karlovic fele meccsek...hat nem mondok semmit. murray nagyon jo uton halad. mondjuk ilyen edzovel...(connors)
federer mondjon le!Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
joergie
őstag
Sport1 most orrba szájba adja. Pirospont. US Open-t az Eurosport fogja adni, ebben biztos lehetsz.
Majd ha teniszező leszel, akkor külön neked esőben is kell teniszezned. Csak hogy érezd, mennyivel nehezebb, és nem pattan a labda, és mennyire csúszik a pálya. Salakon meg dagonya van esőben. még nincs kapacitás lefedni minden pályát, de a centerpályákat azért már próbálgatják.Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
joergie
őstag
Jövő hétvégén, tehát aug 1-2-3án nézzétek a teniszt cincinnati open lesz, és 95% valószínűséggel Federer elveszti a világelsőségét
-
joergie
őstag
Gyakorlatilag minden veresenyen 2 nyert szetre játszanak, csak a férfiak játszanak 3 nyert szetre csak grand slam-eken, ugye akkor sikerülnek az 5 órás meccsek. Az hogy a döntő szetben van e tie break, vagy 2vel több nyert game-ig játszák, azt a versenyszervezők döntik el, illetve lehet 1-1 nyert szet után supertiebreak 10 nyert poénig játszott tie break.(10-8 vagy 11-9 stb)
Ilyet gyerekversenyen láttam.Más. Federer kikapot Simon-tól Torontóban, ami rettentő nagy veszteség, mivel most a 2. körig nyujtott eredményéért kap 35pontot, és tavaly döntősként 350et kapott. Tavaly Nadal 225 pontot kapott, Djokovics nyert 500pontért. Tehát, Federer alapbol bukott 315pontot, és ha Nadal nyeri a versenyt, hozhat 275pontot. Ezt összeadva 590 pontot nyerhet maximum Nadal Federerhez képest, ezt levonva az aktuális 770pontos különbségből, marad 180 pont, ami gyakorlatilag egy döntőnyi pont(a döntős kb ennyivel kap kevesebbet a nyertestől).
VAMOS RAFA
[ Szerkesztve ]
-
joergie
őstag
De ez elég szűk keresztmetszet
Ha valami tényleg nem tiszta, kérdezz. Elvileg nekem tudnom kell mindent, meg megvan az ezévre érvényes szabályzatom, tavalyi versenykiírások és eredményeik, úgyhogy eszköz az van.Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
joergie
őstag
Sport1, sport2 közvetíti a masters versenyeket, majdnem mindet.
Eurosport általában a grand slam-eket, bár a wimbledonit most nem ők közvetítették, azis a sport1-é volt. Most egy kis pangás várható szerintem a US open-ig, utána megin lesznek közvetítések.
Amúgy meg ITT meg tudod nézni[ Szerkesztve ]
-
joergie
őstag
Hát igen, Nadal...
Federer is kb ennyi idős volt amikor elfoglalta a trónt. Vajon jelent ez valamit? Merem remélni
Nem olyan nagy a pontkülönbség, és Nadal nem muzsikált jól, a tavaly évvégi pontokat nézve. Szóval bőven tud rajta hozni... És ha még Djokovics is beleszól, ő is csak Federertől tud elvenni pontokat, Nadal könnyen hozza a tavaly évvégit.Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
joergie
őstag
Akkor nem látad tavaly
Annyira kedvtelen volt, hogy volt olan labdamenet, amikor épphogy el tudott lépni a labda elől, mert ha eltalálja elveszti a pontot. Kegyetlen. Azért Ivanovics is meccslabdáról hozta a meccsét.
Ági meg amit művelt a pályán, ameddig láttam(2. set 5-2), az nagyon gyengus volt. És itt már keményen pontokat kell védeni...Djokovics kiesett
Ahogy most elnézem, megint nem fogja meg senki Federert füvön.Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
joergie
őstag
válasz Seraph 16 #204 üzenetére
Környéken eleinte(Vác, Göd, D.keszi). bele kell jönni, majd figyelgetem a kollegákat, hogyan lehet jól csinálni(hogy ne legyen unalmas, és gyorsan legyen a tanulás folyamata). Egyelőre bátyámon, meg unokaöcsémen kísérletezek...ígéretes...bár nem csoda, egy vérvonalból vagyunk
Minden ütőnek megvan a maga karaktere, és valahogy a mozgás ahhoz igazodik. Itt nem gondolok pl Nadal ütőfogására, te tény, hogy az ütő súlya, súlyozása, ellenállása, kialakítása, húr, (meg talán a sweetspot) kikényszeríti az emberből, hogy úgy játszon vele, ahogy egyszerűbb, kényelmesebb. Úgy értem hogy a játékos karaktere csak egy része a játékának, az ütőhöz való alkalmazkodás is ugyanúgy része. Mekkorát lendítesz, hol ütöd meg, mennyire tudsz pörgetni, stb.Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
joergie
őstag
válasz Seraph 16 #202 üzenetére
Ha elveszik tőle Wimbledont eltűnik a motivációja. Nem vagyok benne biztos, hogy Djokovics és Nadal együttes erővel nem tudja letaszítani őt a trónról. És ha kiég, onnan szinte nincs visszaút.
Nadal és a salak viszonyát viszont pont fordítva fogtad fel. Amit fejlődött tavalyhoz képest, az nem salakon, hanem a játékában javult, tehát minden borításon. Tavaly is megfingatta Federert wimbledonba, Idén még nehezebb dolga lesz, nem beszélve Djokovicsról, aki eszméletlen léptekben fejlődik. Fejére nő ez a két kölök, egyre több lesz benne a kétség.
Azt, hogyha egyik évről a másikra a 3 grandslam-éből 2-t el tudnak venni egy évben, pontot tud tenni a karrierje végére.
Go Wawrinka Már top10-esJátékodat inkább az ütődhöz igazítsad.
Haladgatok az edzői tanfolyammal, a héten volt a gyakorlati oktatás, nagyon sokat tanultunk.
Bár a vizsga nem sikerült, csak én buktam meg. Valszeg mert balkezes vagyok, az öreg meg aki vizsgáztatott, biztos nem ezt szokta meg(anno mindenkit átszoktattak jobbkézre). Meg amúgy is pofára ment az egész. Mind1, majd kijavítom. Max megtanulok jobb kézzel is ütniEgy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
joergie
őstag
válasz Seraph 16 #199 üzenetére
majd párosban... bár ezek után... safina nemtudom mit tud teljesíteni, hogy megverte Sharapovát
Igy tutkó, hogy nem ő marad a világelső. Én Ivanovicsot várom, és maradjon is ott pár évig
Nadal megszorongathatatlan.Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
joergie
őstag
minden nap 11től 20:30ig vannak közvetítések kissebb kihagyásokkal.
Szegény Djoko Nadal ágára került. Ezzel csak Federer nyerhet. Mármint szerencsésebb.
Nem sok ellenfele lehet Federernek, ha ilyen jól érzi magát salakon(Nadalon és Djokovicson kívül). Nalbandian is Nadal ágon van.Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
joergie
őstag
A hétvégén Nadal nagyot alakított, nemtudo láttátok e. Szombaton Djokovicsot, vasárnap Federert verte.
Mind a kettő pokilian nyerni akart, Djokovics megszerezhette volna a mindnekori második helyet, azért kapart(hozzáteszem jobban meg is szorongatta Nadal-t-salakon), Federer pedig címet készült védeni, de Nadal úgy tűnik verhetetlen salakon, és senkinek nincs esélye ellene a Garroson.Más. Nem keres valaki teniszpartnert észak pesten, illetve vác környékén?
-
joergie
őstag
Federer Mononukleózis
Nekem is ilyen betegségem volt ősszel, és tudom milyen. Ez alapján biztos vagyok benne hogy el fogja veszteni a világelsőségét
Megjegyzem Szávay Áginak is volt ilyen betegsége, fél éves nyertlanségi szériája volt
Véleményem szerint ez lesz a felnőttkori bárányhímlő, ahogy folyamatosan terjed.
Csak kicsit kegyetlenebb annál
Nem is nadaltól féltem. Djokovics a fő kihívó. Nadal eddig nem tudta megverni salakpályán kívül, akkor ztán se fogja. Azt se zárnám ki, hogy Djoko elveszi Nadaltol a Roland garrost, sőt, akár 3 grandslammel is zárhatja az évet, és akkor már erősen elgondolkoztató Federer mennyire esik vissza. És mennyire zuhanhat ettől meg lelkileg. Edző után kell néznie szerintem újra.[ Szerkesztve ]
-
joergie
őstag
válasz Seraph 16 #146 üzenetére
vonatra szállsz? az necces lesz
Én is ezért nem megyek...
Amúgy marhajó. Edző tanoncként, mivel felnőtt kézpés, nincs diákom, és edzőnek se számítok, tehát én, mint leendő edző nem mehet ki ingyen az első három napban. Tudom, olyan 20-25 emberről van szó de ez akkoris...Grat MTSZ.Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
joergie
őstag
Van különbség aközött, hogy nem tudta, és hogy nem engedik neki játszani a játékát. a skill megvolt most is. megvolt a lehetősége is megtörni djokert, de nem sikerült. igazából nem is lehetett, tudta hogy megnyerheti, és meg is tette.
Valóban mindketten megérdemelték volna a győzelmet, de Djokovics tavalyi teljesítményéért úgy érzem ez kijárt. Öröm nézni ahogy az első három helyezett közelebb kerü egymáshoz...és a mögöttük levőktől egyre távolabb Jó évnek nézünk elibé.
Nagy respect mindkettőjüknek.Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
joergie
őstag
Sharapova várható volt, most nagyon stabil. de hogy ennyire...örülök neki.
Tsonga nagy tehetség. Nadalnak drukkolok, mert ha Djokovics megveri Federer-t, és Nadal nyeri az Ausztrál Open-t, nagyon közel kerülhet ahhoz, hogy letaszítsa a trónról Federer-t.
Ferrer ma nagyon alulteljesített.
Ivanovics Sharapova döntőt akarok!Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
joergie
őstag
Férfiaknál aki nagyon meggyőző az szerintem most Ferrero, fejben meg amúgy is nagyon összeszedett-önmagához képest. Ferrer remélem továbbmentette a tavaly évvégi formáját, Kohlscreiber szegény lemerült a Roddick elleni harcban, pedig nagyon odatette magát.
Tsonga-t pedig már tavaly lehet látni hogy újdonsült feltörekvőként megmutatja mire képes.
Szerintem parádésan indul az év.Nőknél Sharapovát tartom esélyesnek, hogy megverje Henin-t. Kirilenko-nak drukkolok, mert a vizuális élmény, amit nyújt, leírhatatlan Jusson minél tovább, minél többet láthassuk
-
joergie
őstag
Akinek alkalma nyílik figyelje David Ferrer-t sportklub-on, masters cup-on, valami eszméletlen a mit művel. Megverte Nadal-t, Richard Gasquet-et pedig 6:1 6:1-re verte ami azért nem semmi egy olyan versenyen ahol csak a legjobb 8 szerepel.
-
joergie
őstag
Fehérsportnál vannak fincsi kis leárazások, ha valakit érdekel, vagy karácsonyra ajándéknak, érdemes legalább a honlapot megnézni. Nézzétek Madridot eurosporton
-
joergie
őstag
Várjál, előbb még el kell végeznem a teniszedző sulit Amúgy valszeg itt helyben, vác térség, esetleg Göd
Egyéb okokból.mert nem úgy mentek a dolgok ahogy kellett volna. harmadév előtt ezt megcsinálják az emberrel. Nagyon messzire kerüljétek el a köznyelvben kandóként elhíresült intézménytEgy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
joergie
őstag
Teniszedző leszek!
Muszáj kihagynom fősulin egy évet, és hát miért ne tölthetném hasznosanEgy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
joergie
őstag
Úgy tűnik kezd átmenni a topik ''Sáváj'' Ági fánklubba
De ez nem is baj.végre van kinek drukkolni.
Már nagyon várok egy Henin-Szávay mérkőzést.Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
joergie
őstag
Bizony szép volt Ágitól. Kuznetsovával csak azért nem tudta felvenni a versenyt mert fejben fáradt volt. Párosban a nyolcaddöntőt már le kellett volna mondani. Látszott Kuznetsován hogy megilyedt, amikor New Heaveni versenyen elvette tőle az első szettet, ezért nagyon alaposan felkészült Ágiból, és nagyon agresszív és pontos volt. Áginak erre nem volt ideje felkészülni. Remélem legközelebb okosabb lesz. Így is fantasztikus amit elért.
-
joergie
őstag
Szerintem ha hozza azt mint amit tavaly ilyenkor, az bőven jó, bár ahogy elnézem rohamléptekben fejlődik. Meg lehet nézni 2 éve még milyen kigyúrt állat volt, most meg kiszálkásodott, könnyedébben mozog, gyorsult. adok neki 1,5 évet hogy megfogja Federer-t, de sztem Grand slam győzelmet hamarabb elvesz tőle. Meg ne felejtsük el, hogy Federer évközben otthagyta Tony Rocs-t , úgyhogy bármikor kibillenhet a leleki egyensúlyából, ami - mint látható - nála sokkal nagyobb szerepet játszik a játékában, mint Nadalnak. Nézzük meg pl Wimbledoni szereplését.Federer nyert egy setet tiebreakban, aztán rögtön simán hozotta a következőt Nadal, és ezt eljátszották mégegyszer! Az utolsó szetről nem nyilatkozok Federer lapot húzott a 19re és nyert
-
joergie
őstag
Szávay Ági wimbledoni szereplése után az 53adik helyre lépett fel, ami korához képest nagyon szép eredmény. Csak így tovább.
-
joergie
őstag
Wimbledonban a vége felé járunk, Venus Williams konnyedén verte a nagy bravúral döntőbe jutó Bartoli-t, aki 3szettben verte meg Henin-t az elődöntőben.
Elmehetnék sportriporternek
Férfi döntőt holnap játszák, megismétlődik a tavalyi Federer - Nadal mérkőzés. Sajnos ezek csak egymást tudják megverni, őket senki más.Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Gumi és felni topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen routert?
- Gitáros topic
- Ózongenerátor a háztartásban
- Jófogás tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Android szakmai topik
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- További aktív témák...
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón szett - 5,4k video, 1" SONY CMOS (2S4)
- Teljesen újszerű szett! Philips Lumea Advanced SC1997/00 villanófényes IPL szőrtelenítő
- DJI Mavic 3 Pro Fly More Combo RC - drón szett új állapotban - Garanciával
- Nike Air Huarache "42.5" de inkább kisebb
- Motorola TLKR T61 walkie talkie párban