Új hozzászólás Aktív témák
-
Pierre75
senior tag
válasz alázógyík #1698 üzenetére
Nyereményjátékunk győztesét olvashattuk!
Hullámzó színvonal, nagy csata. Én a szerbet így megzuhanni még nem láttam (2. set végjátéka és a 3.) Hogy a sírjából kikecmergett, azt megköszönheti Thiem-nek is, break labdánál DF, amivel rövidre zárta magának a 4. set-et.
(A csetniknek öltözött rác rüfke zavartalanul óbégatott a lelátóról. Nem tudom Goran mit gondolhatott, ha látta...)
-
Pierre75
senior tag
Felejthető női döntő:
Kenin megérdemelten nyert, Muguruza vmiért szétesett (3 sima set alatt 8 DF, ebből 3-at a meccsben maradásért adogatva és stílszerűen azzal is bukva el).
1. set klasszikus női hullámvasút: a spanyol 4:2 nél dupla break-ért megy 0:40, innen lazán 4:4, majd 6:4.
Hogy miért esett szét ezután Muguruza, nem igazán értem: döntő set 2:2-nél volt egy fellángolása, de egy újabb 0:40 előnyt bukott el. 2:5 40:15 után már a pályát sem találta el. -
Dane03
csendes tag
válasz Pierre75 #1686 üzenetére
Jól van, látom közös a nevező akkor ezekről a "zsenikről"... A playerről is megvan a véleményem... Kikényszerítettek az ATP Kupánál és kipróbáltam. Hát, mit ne mondjak... A kép minősége botrányos, néha stabilitási probléma is volt vele, tv-re ha tükrözöm a képet mobilról akkor lekicsinyíti és élvezhetetlen, a tv böngészőjéből nem tudom elérni szóval borzalmas... Cserébe nincs ugatás tisztán hallok mindent és nincs kiba..ott reklám. Valahogy a kettő jót kéne összegyúrni és az lenne az igazi... Most ért véget a második elődöntő próbáltam eredetire rakni de nem lehet, bezzeg a kettesen megy... Őrület.
-
Pierre75
senior tag
Tompor, aki minden 800$-nál drágább értéktárgyat beáraz, kussol és nyálat gyűjt a szünetben, majd végigugatja a labdameneteket?! Azt a nyivákolást inkább kikapcsoltam. Vagy a másik digis "love-0" barom, amelyik képes volt bármikor a 6:0 set statisztikáját "kielemezni", biztos nem fog hiányozni.
Az ES kapcsán a hangsáv problémád előbb-utóbb remélhetőleg megjavul (tavaly az RG alatt pár napig angol helyett román hangsáv volt), de az ES műsorpolitikája nem fog: RG-n első héten csak egy csatorna ad teniszt, a másik orrvérzésig biciklit akár felvételről. Az az egy pedig női kvótával futottak még diadalát is közvetít, hátha a lehúzós player felé terelgeti az elégedetleneket.
Az ES-en Németh Gergely nem rossz, de az is képes ffi egyes labdamenet közben(!) női párosról locsogni. Szabóg a legalja, egy moral insanity.[ Szerkesztve ]
-
Dane03
csendes tag
válasz Pierre75 #1684 üzenetére
Hmm az érdekes akkor. Szintén Digi. Pedig annyira megörültem mikor beharangozták, hogy minden tenisz az ES-on fog menni mert akkor nem kell még a toprongy "levegőnélkülcsakhülyeségetbeszélekfosomaszót" csabikát sem hallgatnom... Persze a wta maradt a digisporton de azt el tudom engedni. Teszek még próbát vele holnap és ha a sógor gyerek bejut a döntőbe is akkor egy újabbat ezzel a fránya kommentárral. Csak nem tudom ezzel hova tudok igazán fordulni, kissé tanácstalan vagyok. Ügyfélszolgálat biztos elhajtana. Digi irodába is hiába mennék szerintem... És akkor a DigiOnline-ról nem is beszélek, hogy ott mennyire jó lenne ha lehetne ezt állítani...
-
Dane03
csendes tag
Nektek is csak az eurosport2-n engedi az eredeti kommentárt? Több alkalommal is próbálkoztam már az 1-es csatornán de csak ezeknek a fogyatékos petruskáéknak a baromságaik jönnek ki a hangszórókon... Tavaly a US Open-el bezárólag működött mindíg mindkettő csatorna eredetivel, nem is értem...
-
-
Pierre75
senior tag
A tavalyi rém"álomdöntő" remake-je eddig a legvalószínűbb forgatókönyv.
A szerb fitness bemutatóját egy egészséges Stan (a térdműtétje előtt) többször megfogta itt az AO-n is, de ennek most nem sok esélyét látom. Bár nem bánnám, ha tévednék.
A többi meg néma csend... -
Cartevo
őstag
Elég fura a kommentálás Nole meccsén. Elhangzott a 8. és a 9. break, de az nem, hogy az a 4. szettlabda volt, amivel hozta az 1. játszmát.
-
rootkiller
őstag
Tennys lehet, hogy 7 meccslabdáról kikap. Na akkor vonuljon vissza. Kíváncsi leszek a Milos vs Novak meccsre, mert statisztikailag Milosnak esélye nincs, de viszont nem vesztett még szervagémet a tornán.
Artengo TR 990 Pro
-
Pierre75
senior tag
Stanimal vs Medve
eddig a torna meccse. Damil játékintelligenciája úgy tűnt szép lassan felőrli a svájcit, aki a 2-3 set-ben teljesen teret vesztett, de vhogy kihúzta TB-ig a 4. set-ben és az már igazi orosz rulettet hozott. Itt medvén volt a sor, hogy felüljön a hullámvasútra és a US Open döntője után újra 5 set-est veszítsen. Színvonalas, jó csata volt! -
Mathiask
senior tag
válasz rootkiller #1669 üzenetére
Thiem a tavalyi világbajnokságon Djokovic és Federer ellen nyújtott teljesítményével elég messzire juthatna bármelyik tornán. Erre ma nézem, hogy csak 5 szettben jutott tovább. Úgy néz ki nem stabil még az a forma. Ha valahogy stabilizálni tudja magát, szerintem az "öregek" -en kívül ő lehet még GS győztes, esetleg Tsitsipas. Ő bennük látok kreativitást, meg "jó kezet". Bár lehet elfogult vagyok, mert jobban szeretem ezt a fajta teniszt, mint a Medvedev félét. Szerintem a Medvedev féle teniszre előbb utóbb meglesz az ellenszer és onnantól neki is meg kell újulnia, vagy megragad egy szinten. És még ott van Rublev, aki elég jó formában van mostanában, ott fejben még lehet fejlődni.
-
Dane03
csendes tag
Van igazságod, ugyanakkor remélem az "öregek" újfent tartanak majd egy igen komoly kis oktatást a csikóknak...
-
alázógyík
addikt
Szerintem Djokovic lazán behúzza megint.
ATP kupán is nagyon ment neki, ugyanezen a borításon. -
rootkiller
őstag
Ki mennyire várja az Australian Open-t? Mit gondoltok a levegő helyzetről, illetve az esélyekről?
Nekem az a véleményem, hogy elérkeztünk oda, amikor már nem lehet úgy hozzáállni a dolognak, hogy a nagy hármasnak áll a zászló, bármikor lehet meglepetés, és a Medvedev/Tsitsipas/Zverev/Thiem/stb brigád beleköphet a levesbe, de akár Kyrgios, és több más fiatal is képes már talán meglepetéseket okozni.
Artengo TR 990 Pro
-
SOAD19
addikt
Köszi! Itt 4/2-t írnak, de valamelyik közvetítésben, mintha 3/3-at mondtak volna. Mindegy amúgy, csak kíváncsi voltam, hogy mi alapján megy, amire a választ megkaptam (világranglista és szöv. kapitány által).
Amúgy zseniális, ez a kupa, nagyon izgalmas volt a vége is. Mostanában (bő egy éve talán) kezdtem jobban érdeklődni a tenisz után, nem is értem, eddig miért nem érdekelt, mert pörgős, izgalmas tud lenni. A focit jó ideje hanyagolom, nem olyan mint régen. Ugyanígy vagyok az F1-gyel, nem nagyon köt már le.[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
Sziasztok!
A Laver cup-n, hogy dől el hogy kik kerülnek be az adott csapatokba?
-
Cartevo
őstag
-
mzso
veterán
Ez mi a búbánat? Diginél van ilyen?
"Az Eurosport így csak az Eurosport 2 adását tudja „ketté bontani”, ami praktikusan azt jelenti, hogy ebben a két hétben a wimbledoni adás „ráül” a hagyományos Eurosport 2 programjára azokban az országokban, amelyekre megvásárolta a jogot a vállalat. Ez egy különálló, úgynevezett Eurosport 2 ablakot jelent, amit erre a két hétre nyitnak ki, így a magyar kábelszolgáltatók ezt a kéthetes wimbledoni ablakot teszik bele a csatornakínálatba. (Ha ezt valaki mégsem tapasztalja, kérjük mindenképpen jelezze kábelszolgáltatójának!)" -
mzso
veterán
Az Eurosport 1-en az angol kommentátorok orákulumok, mert arra reagálnak ami 0,5-1 másodperccel később történik.
Ilyeneket lehet valahol jelenteni?
Amúgy poén, hogy úgy néz ki Halep be lesz darálva...
-
Pierre75
senior tag
Dögunalmas volt eddig az RG, de a mai Wawrinka - Tsitsipas derbi feldobta a vérnyomásom. 5 órás hatalmas csata, remek küzdelem! A görögöt most sem kedveltem meg, de el kell ismernem: olyan mentális ereje van, mint keveseknek a mezőnyben és olyat tesz, amit még kevesebben, gondolkodik a pályán, nem csak a begyakorolt vonalas megoldások mentén játszik.
A 5. set-ben 3x szorult meg Stan a saját adogatójátékában: rögtön az elsőben 0:40-ről jött vissza 2 ásszal és egy ászértékű szervával. Jó volt az öregfiút újra így játszani látni!
5:5-ig nem volt hullámvölgye a görögnek, a meccslabda elég véleményesre sikerült. A kiszorított Waw egyenes nyesése elcsípte az oldalvonalat. -
Pierre75
senior tag
válasz rootkiller #1654 üzenetére
Még véletlenül sem.
-
Pierre75
senior tag
válasz alázógyík #1652 üzenetére
"Tudod milyen nehéz átállni a szél/nap/zaj mentes kemény pályás csarnokos/termes versenyekről?"
AO, Indian Wells és Miami esetén a meleget és páratartalmat már meg sem is említed? Egyikük sem kezdő, mind tudja mennyi idő átállni. (Kevesebb mint gondolnád.) A formaidőzítés más kérdés.Ha neked ez a challenger torna hősökkel dúsított mezőny erős, akkor nemcsak szemantikai (hiszen ez esetben mást értünk szavak jelentésén), de meddő is a vita köztünk. Lajovic, Mannarino-féle tili-toli fiúkkal van tele már a 100 is.
Djokovic-nak láthatóan nehéz GS-en kívül motiváltnak maradnia. Thiem edzőt váltott stb. Szóval mindannyiuknak meglehet az okuk, miért olyan halovány az idei formájuk. Én nézőként a minőségromlást látom, és nem örülök. Persze mint fentebb egy hsz-ban olvtársunk megírta velősen, szerinte ez hülyeség és ő boldog...
-
alázógyík
addikt
válasz Pierre75 #1651 üzenetére
Most kezdődött a salakos szezon.
Tudod milyen nehéz átállni a szél/nap/zaj mentes kemény pályás csarnokos/termes versenyekről?
Olyan meg sose nincs, hogy minden játékos top formában legyen EGY versenyen."Ez a mezőny sok minden volt, csak erős nem."
Ki hiányzott neked, hogy erős legyen a mezőny?
-
Pierre75
senior tag
válasz alázógyík #1650 üzenetére
Nole-hoz hasonló kedvetlen játékot ritkán látni, csak a GS-ek motiválják. (Kohlschreiber elleni kínlódást ajánlom figyelmedbe.) Wawrinka nagyon nem a régi a térdműtétje óta, pillanatai vannak. Thiem formán kívüli gyenge játékkal esett ki. A két NextGen? Ezt viccnek szántad? Ez a mezőny sok minden volt, csak erős nem.
Fognini pazar volt, de sajnos évente csak egy-kétszer...[ Szerkesztve ]
-
Pierre75
senior tag
Szegény Medve 5:1-nél kifullad és a Malac-ágról Lajovic mint az egyetlen járóképes bekacsáz a döntőbe.
Ilyen lepusztult ffi mezőny se igen volt még a Tour történetében. -
R1200GS
aktív tag
válasz rootkiller #1645 üzenetére
Nekem tetszik, de valószínű nem foglalkozok vele többet.
-
rootkiller
őstag
Nekem csak az a kérdésem: Minek festeni? Errefelé senki se festi, kizárólag az akit szponzorálnak vagy akinek még gyári húr van az ütőjében
Artengo TR 990 Pro
-
R1200GS
aktív tag
válasz alázógyík #1643 üzenetére
2 ütőmön Pros Pro Strategem 8, másik kettőn POLYTOUR STRIKE van.
Lehet nem bajlódok többet festéssel. Bár a fehérrel megbékéltem, az végül is nem néz ki rosszul.Melyek azok a húrok amik nem festhetők? Anyaguktól függ, vagy kialakítás? Pl. a strategem nyolcszög alakú. Szóval lehet ezt nem kellett volna festegetnem.
-
R1200GS
aktív tag
Van valakinek tapasztalata pro's pros húrfestékkel?
Fekete húrt próbáltam volna pirosra, és fehérre festeni, de nem lett valami szép az eredmény.
A fehér még csak csak elmegy, de a pirosnál száradás után picit átüt a húr, és narancsos színe lett.
Ráadásul a tubus feje teljesen összeszőrözte a húrt. Nem ajánlom a márka festékeit, szenvedés vele dolgozni.
Végül ecsettel vittem fel, így valamivel jobb lett az eredmény.Milyen húrfestéket ajánlanátok ami jó is?
Festék sprayvel szabad szerintetek húrt festeni? Vagy az könnyen lepereg? Esetleg árt is a húrnak?
Gondoltam még, esetleg papírboltban nézek valami festéket. -
alázógyík
addikt
válasz rootkiller #1640 üzenetére
Szerintem a Hirös város közelebb van, mint a hűség városa.
-
Blizz
őstag
Hali,
partnert keresnék Pesten teniszezés céljából!
Én kb másfél éve teniszezek szóval nem avgyok valami pro, de heti pár alkalommal szivesen járnék!Akit érdekelne írjon már pm-et.
köszi
No mistakes, just happy little accidents
-
rootkiller
őstag
válasz Cartevo #1636 üzenetére
Alapvetően a Babosék bunkó emberek, a Csabit ismerem relatív jobban, illetve látom hogy viselkedik edzésen. Van amikor tök jó arc, de ha olyanja van akkor iszonyú bunkó
Sopronban legendás teniszkörökben hogy micsoda anyázás ment a Timi edzésein anno
[ Szerkesztve ]
Artengo TR 990 Pro
-
Cartevo
őstag
válasz rootkiller #1635 üzenetére
1 tévés nyilatkozatából úgy tűnt, hogy érti a (lánya) dolgát.
-
alázógyík
addikt
válasz rootkiller #1633 üzenetére
Durva az öreg?
-
alázógyík
addikt
válasz rootkiller #1631 üzenetére
10/10
-
rootkiller
őstag
Ugye Timi "kirúgta" az új edzőt. Erre mindenki extrán háborog, aki amúgy eddig is háborgott.
Nos, nekem az a véleményem, hogy én az előző edző kirúgását nem értettem igazából, de biztos úgy érezte, hogy frissítés kell. Annak, hogy a mostanit kirúgta is biztos megvolt az oka. Valószínűleg nem működött jól a munkakapcsolat, nem volt elég jó a kommunikáció, nem értették egymást elég jól. Nem tudom mit kell ezen hőzöngeni. Azon sem tudom mit kell hőzöngeni, hogy nem megy neki a szingli most annyira. Változnak az idők, én úgy érzem hogy a fiatalabb generáció a csajoknál nagyon érik befelé, és egyre erősebb lesz, rengeteg olyan női teniszezőt meg lehet említeni, aki bármikor tud meglepetést okozni. Timi ennyire nem jó szingliben, mint ezek a csajok, de lehet hogy jön egy új edző, összerakja és 40-50 környékére még egy ideig jó tud lenni. Szóval nem értem, hogy miért kell sipákolni. Ő egy egyszerű soproni csaj, akiből élteniszező lett. Ettől azonban ő még egy átlagember, akinek ugyanúgy emberi tulajdonságai, emberi dolgai vannak, csak a teniszben szorgalmas és tehetséges, ezért sokra vitte.
Ami engem zavar, hogy olyan emberek támasztanak elvárásokat iránta, akiknek fingjuk nincsen hogyan múködik a tenisz, ahol egyenes kieséses rendszerben mennek a dolgok. Igen, az első kör után a fele kiesett, a második kör után a háromnegyede. A teniszezők 25%-a éri meg a harmadik kört, tehát 75% az esélye hogy egy vagy két kört mész csak, ha főtáblás lették. Ez ilyen, ebből az jön ki hogy egy 30...100 ranglista helyezett teniszező jellemzően, mondjuk 5 versenyből 4-en 1 vagy 2 kört megy, aztán lehet hogy egymásután többször kinéz egy jobb eredmény, de lehet hogy több tornán is kibukik az első körben. Annyi minden számít, milyen a hangulatod, hogy keltél fel, mennyire pihented ki magad, időjárás, szél, labda, pálya, tudsz-e úgy játszani hogy zavarba hozd az ellenfeled, van-e ehhez játékelem a tudásodban, amihez hozzájönnek nála ugyanazok a tényezők. Ez ilyen. Nem kell hőzöngeni. Ha kiesik akkor kiesik még három-négyszer az első körben, ha selejtez akkor selejtez basszus. Aztán majd összeszedi magát, és jobb lesz a helyzet. Ha meg nem, akkor meg párosozgat, ott még 10 évet simán elvegetálhat jó eredményekkel. Szóval ennyi.
Artengo TR 990 Pro
-
Cartevo
őstag
Oké, túltoltam, indulatból. Akkor a sportpszichológusokat marasztalom el a kezdő élteniszezők által kihagyott rengeteg setlabda miatt.
-
Mathiask
senior tag
válasz Cartevo #1627 üzenetére
Ezt a Federer elleni meccset nem láttam sajnos, de pl Nishikori, vagy mások ellen én nem látom hogy fejben fáradna el. Illetve biztos veszít a koncentrációjából, de inkább én ezt a fizikai fáradtság rovására írnám. Mármint ahogy kicsit veszít a sebességéből és már pont pár centivel később ér oda mint ideális lenne azután már nehéz koncentrálni úgy mint az elején. Akkor már túl sok minden jön be amit kontrollálni kéne. De ez szerintem természetes.
Szerintem általában az emberek kicsit felnagyítják az élsportolók hibáit, illetve nem is hibák ezek, hanem a tökéletestől való eltérések. Pl F1-ben aki mondjuk 2 tizedre van ugyanazzal az autóval a másiktól, akkor arra azt mondják hogy "egy béna tehetségtelen senki". Pedig mondjuk az emberek 99,99999% ezt se tudná elérni soha. És ezért a 2 tizedért is rengeteg tehetség és elszántság kell, sokkal több mint amit egy átlagember valaha meg tudna csinálni.
Szerintem Marci koncentrációjának kb a negyedével is "van értelme az élsportnak", főleg ha ezzel is el lehet jutni a TOP 30 közelébe a világ egyik legnépszerűbb egyéni sportágában.
-
rootkiller
őstag
válasz Cartevo #1627 üzenetére
Hát nézd, én egy osztrák falusi ligás W kategóriás teniszező vagyok (mert a ZS kategóriánál egyel jobban ütöm).
Szerintem nincsen Fucsoviccsal az ég világon semmi baj. Federert a rutin segítette ma, ezt nem róhatjuk fel Marcinak. Tudod, olyan ez a rutin dolog, hogy a nagymamám, aki 78 éves és szédül, rettenetesen rosszul hall és lát, nem az igazi az ízérzékelése sem, mégis képes megfőzni valamit, ami a végén még finom is lesz, mert kibaszott brutális rutinja van benne. Több mint 60 éve főz napi szinten, és ez kihúzza a szarból. Ilyen a tenisz is. Roger rengetegszer volt abba a szituációba, amibe Marci ezen a szinten kevésszer. Így nyilván kevés volt már a koncentráció a tie break végén és második szett 4:4-nél 6 vagy 7 egyenlő után. Ezért Federer Federer akkor is ha gyengébb napot fog ki, mert ezeket a kemény szituációkat már párszor átnyálazta, marci meg most tanulgatja csak ilyen magas szinten.
Lényeg, hogy az én céljaim jellegét jó esetben össze se lehet hasonlítani Marciéval. Szóval bizonyos szempontból profi sportoló és az amatőr sportoló között az a különbség mint a felnőttfilmszínész és a minennapi ember között aki szeret szexelni.
Artengo TR 990 Pro
-
Cartevo
őstag
válasz rootkiller #1403 üzenetére
Kifejthetnéd ezt az 1. mondatot, mert ma Fed ellen így járt Fucsovics. Korán elfáradt fejben, másfél set után, holott mindkettőt uralta eleinte. Nehéz dolog ez, végülis 1 kreszvizsga is könnyebb az elején, mint a végén, még ha nem is nehezednek a kérdések. Vagy a sokadik sakk parti játékgépen... mondom is neki nevetve, hogy jó neked, hogy te nem fáradsz. De Marcinkat körülveszik a szagemberek, és már meg bír fizetni bármilyen seggítőt. Valahogy föl kéne építeni, mert így az élsportnak nem sok értelme van (az egyik legnépszerűbb) egyéni sportágban.
-
alázógyík
addikt
válasz rootkiller #1625 üzenetére
A milyen feszesség az ami bökte a szememet, na!
-
alázógyík
addikt
válasz rootkiller #1623 üzenetére
"mikor kinek mit milyen feszességre húzok."
-
őstag
válasz rootkiller #1621 üzenetére
Na ez egy nagyon jó kérdés. Szerintem Solinco hyper G van most benne. Az edző ritkán tudja név szerint a húrokat. Mindig csak úgy vitatjuk meg, hogy fehér, fekete, zöld húr... Ha változás van a kínálatban, azt meg jelzi.
Most a neonzöld van benne. Korábban valami fehér head húr volt."Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
őstag
válasz rootkiller #1619 üzenetére
Dyreex black edge van benne. Közép értékre kértem a húrozást, de szerintem legalább egy kilóval alá ment, és mindenki szerint túl puha. Apám visszaváltott a jól bevált Wilson nblade -re, ennyit nem ér az egész. Arról nem is beszélve, hogy a 10 éve megszokott ütővel mennyivel jobban ment neki a játék, bár ez nem meglepő.
"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
rootkiller
őstag
válasz Seraph 16 #1616 üzenetére
Érdekes, hogy az új Pure Aero is kényelmetlen, pedig lejjebb vitték a RA értékét. Milyen húrt használ? Én azt cserélném legelőször, raknék bele valami puhább copoly-t (Isospeed Baseline Speed pl), vagy copoly hosszanti multifilament/synthetic gut kereszt hybrid. A feszességet se vinném 24 kg fölé, inkább 22 környéke, főleg ha az ember szépen lendít
Artengo TR 990 Pro
-
őstag
válasz Mathiask #1615 üzenetére
Lehet nehéz ütővel játszani, csak nem biztos, hogy érdemes. Azt szokták mondani, hogy a legnehezebb ütőt érdemes választani, amivel egy hosszú és kemény meccs végén sem megy el a gyors és helyes ütés.
Húgom 320-as utővel kezdte, most egy Babolat PD lite -tal játszik, össze sem lehet hasonlítani a játékát.Egyébként én most a Yonexekkel szemezek 98 -as fejméretben Ezone és Vcore-t fogom majd kipróbálni.
Más: Apám kapott egy Babolat PureAero 2019 -et, 1,5 hónap után (4-5 játék) megfájdúlt tőle a keze, úgyhogy valszeg csere lesz.
"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
Mathiask
senior tag
válasz rootkiller #1613 üzenetére
Hát, annyira nem érzem nehéznek, vagy legalábbis nem ezt érzem a korlátnak. (Aztán lehet nem ez az ideális nekem se) Tény hogy 100kg felett vagyok.
@alázógyík: Előtte egy 295g-os Wilson-om volt, onnan lett 315g majd 340g. Szerintem azért tudom megtenni ezeket a váltásokat mert béna vagyok és tökmindegy a súly mert mindegyikkel béna maradok, nem ez korlátoz. Meg aztán 1-1 órákat szoktunk csak hobbi szinten játszani, és az azért nem olyan sok.
-
-
Mathiask
senior tag
válasz rootkiller #1610 üzenetére
Ja, igen a Clash. Érdekes koncepció. 100-ashoz képest viszonylag nehéz a Tour és 100-ashoz képeset elég headlight is és ráadásul a merevsége is elég alacsony(55RA). Bár azt mondják hogy merevebbnek érződik ütés közben, mint amit a statikusan mért RA érték sugall. És ilyen merevséghez vastag keret társul 24mm. Illetve ha jól emlékszem alacsonyabb húrfeszességet is ajánlanak 10%-al a megszokottnál.
Biztos lesz majd 98 körüli változat 320g körüli súllyal.Nemsokára lesz Luxilon Smart húr is, azt meg 20kg +-2kg -ra ajánlják. És állítólag másképp viselkedik kiserejű ütéseknél és nagyobb erejűeknél.
-
Mathiask
senior tag
válasz rootkiller #1610 üzenetére
Nekem is van Wilson Pro Staff 97-em (még nem a CV-s, hanem a piros). Alapvetően elégedett vagyok vele, de néha valahogy úgy érzem hogy nem elég konzisztens, mintha néha valamiért rövidek lennének az ütéseim vele. Persze mivel soha nem tanítottak teniszezni, csak magam nézegettem a youtube-on hogy is vannak az ütések, így bőven benne van hogy én nem tudok eléggé ugyanolyanokat ütni, sőt ez biztos.
Kezdetben hybrid húrokkal próblkoztam és jók is, aztán áttértem full multifilamentre, mert tovább játszható marad, így gazdaságosabb nekem.
Milyen gyakran cserélsz húrozást?Aztán vettem egy fekete RF97-et. Kézbefogva a sima PS97-et és az RF-et nagyon nagynak érződik a súlykülönbség(25g). De igazából kb 2 alkalom után már egyáltalán nem érzem nehéznek. Összehasonlítva a PS97-tel: Én pontosabbnak érzem, egész jól a vonalak mellé lehet helyezni a labdát. Nagyobb erő is van az ütőben. Ami hátrány hogy merevebb is, így érzésre a PS97 jobb, sokkal puhábbnak érződik. De nem mondanám az RF97-et se kényelmetlennek.
Aki esetleg nem ismeri: a Tennisnerd.net -en lehet teniszütő teszteket olvasni és a youtube oldalán nézni.
-
rootkiller
őstag
Próbált bárki az utóbbi időben bármilyen számára új dolgot? Húr, labda, grip, esetleg ütő?
Én novemberben cseréltem le a Head Graphene XT Instinct MP-ket Wilson Pro Staff 97-esekre. Egy ifjúsági versenyző spanomtól jöttek nagyon olcsón, kapott újakat. Féltem, hogy nem lesz fasza egyébként, de olyan jó áron kaptam, hogy gondoltam miért ne. Elég gyorsan eldőlt, hogy marad, gyorsan el is adtam az egyik headet az egyik csapattársamnak akinek ilyenje van és egyet korábban összetört, a másik marad emlékbe, meg néha csak előveszem majd.
Most egyébként húrt keresek az ütőbe. Wilson Revolve 1.25-tel vettem 23kg-ra húzva, nagyon tetszett, viszont drágállom 109€-ért a tekercset. Próbáltam Yonex Poly Tour Pro 1.25-tel, amit az ejtősúlyos húrozóm rossz értelmezése miatt 18 kg-ra húztam (korábban ennyire voltak a Headek is húzva), így az összehasonlítás nem volt pontos, de a Yonex húr is nagyon jónak tűnik. Aztán behúroztam a régi Tennisoutlet Orange Tiger 1.25öt, de ezt már kalibráltan 22 kg-ra, és némileg keménynek tűnik, a másik ütőben most "alázógyik" kollégától kapott Pro's Pro Blackout 1.24 van, ami nem rossz, de semmi extra, nem különösen vagyok érte oda, és a többlet spint se érzem más kerek húrokhoz képest. A következő amit kipróbálok, az a Pro's Pro Cyber Power 1.25 lesz, egyes vélekedések szerint ez a Luxilon Alu Power kópiája, csak ebből 36€ egy tekercs, abból meg 200. Ha nem válik be, egyébként lehet, hogy bevállalok mégis egy tekercs Revolve-t.
A két Wilson ütőn MSV Cyber Wet overgrip volt ami nagyon tetszett, úgyhogy miután elfogyott a Head Xtremesoft, vettem egy 24-es csomagot az MSV-ből, ez jóval olcsóbb így, mint a Head, és hasonlóan jó is a cucc, talán még jobb is, de majd hosszú távon kiderül.
Egyébként nagyon szimpi az új Wilson ütő, a Clash, egy 100 Tour verziót szívesen kipróbálnék belőle, érdekes lehet. Visszatérve a Pro Staff 97-re féltem a 315g-tól de a swingweight 324, a Headnál meg 319, tehát csak minimálisan nehezebb az ütő. Ami előny, hogy nem 3-as, hanem 2-es a nyél, ezzel is úgy voltam, hogy max 2 overgripet rakok rá, aztán bejött a vékonyabb nyél, most már ha megfogok egy 3-as ütőt, akkor az kényelmetlennek tűnik elsőre. A 97-es fej is bőven elég, gyakorlatilag minimális differencia van ütőfelületben. Topspin is baromira jó, számít, hogy a 16x19 szét van húzva, szinten ugyanúgy mint az Instincten, összehasonlítva más 16x19 ütőkkel mint pl Radical MP, vagy EZone DR98, ez nyitottabb, és szerintem ez számít leginkább, nem kell semmi parasztvakítás hogy spin grommet meg stb. Most ennyi.
Artengo TR 990 Pro
-
Pierre75
senior tag
válasz Pierre75 #1572 üzenetére
AO International Tennis
Jobb ha szólok, kiadtak a játékhoz egy januári patch-et. 5 hónap után, de minek?! Nem tesztelték mert minek:
Ezzel sikerült a pancser fejlesztőknek tollaslabdaszerű súlytalan masszává zülleszteniük a játékukat. A hiba ezen része nagyrészt server probléma, azonos régióban játszóknál kevésbé jelentkezik.
Elcseszték a röptét stb, Ez azonban régiófüggetlenül herélte ki az egész játékmenetet. Ami nemcsak a multi, de a single játékot is tönkretette.
Jelen állapotában ne vedd meg![ Szerkesztve ]
-
alázógyík
addikt
válasz rootkiller #1607 üzenetére
"Én őszintén szólva várom a Federer, Nadal és Djokovic nélküli időket és azt hogy ne domináljon senki a teniszben."
Én nem várom.
Örülök, hogy látom őket, és látom azt a szintű teniszt, amit utánuk nem hiszem hogy fogok.
Szeretem hogy ennyire különböző egyéniségek.Csak gondolj bele, holnap mind a 3 visszavonulna.
-
rootkiller
őstag
Én ma dolgoztam, a városi sportgálán hangosítottunk, így esélyem se volt nézni. Igazából sajnáltam hogy lemaradtam, de az eredmény ismeretében egyáltalán nem bánom hogy kimaradt. A női döntő izgalmas volt, a női teniszhez való viszonyomhoz mérten új kedvencem van Osaka személyében.
Egyébként nem szoktam és nem szeretem nézni Nadal játékát, mert unom magam rajta. Ezen kívül szimpatizálok valamennyire Djokoviccal, de az ő teniszét is unom. Federert szeretem, meg a rövid labdameneteket, szerva-röptét. Federer játákának kulcskérdése hogy x ütésből mennyi lesz nyerő és mennyi ki nem kényszerített hiba. Ha kevés hibával játszik, akkor nincs miről beszélni, de szerintem az az idő elmúlt már. Én őszintén szólva várom a Federer, Nadal és Djokovic nélküli időket és azt hogy ne domináljon senki a teniszben.
Artengo TR 990 Pro
-
Pierre75
senior tag
"annál undorítóbb emberi magatartást, mint amit Djokovic visz magával a pályára"
Mire gondolsz? A szívcsakrás világbékés lózungok, majd leszerződik a szaúdi terrorállamba bemutatómeccsre. Arra a másik filantróp pajtásával, Rafa-val közösen mentek volna. Előbb ködösítettek (nem értünk a politikához), mikor rossz sajtójuk lett hogy mennek ölelgetni Mohamed bin Szalmán véres kezét, aki előtte oldotta fel savban az ellenzéki újságírót. Majd Nadal sérülésre hivatkozva bátran lemondta.Szerintem ez a szívecskét dobálok baromság, ugyanaz mint a "rocker Nole pólót szaggat, mert annyira cool" attitűd: megfelelési kényszer kisebbségi érzésből. A játéka már beérte a két nagyot, a stílusát is domesztikálták. De nem tudott azokhoz mérhető rajongói tábort összehozni. Megosztó személyiség volt és maradt. A rácok lengetik neki a zászlót, de más alig, így nem is tud megtölteni egy stadiont, mint a másik kettő.
-
-Ben-
veterán
válasz alázógyík #1603 üzenetére
Én még nem láttam annál undorítóbb emberi magatartást, mint amit Djokovic visz magával a pályára - legalábbis az élteniszben. Nem sajnálom tőle, mert nyilván megküzdött érte, de nagyon nem bánnám, ha eltűnne a teniszből végérvényesen. Sajnálom, hogy ma nem Nadal nyert. Arról nem beszélve, amit Pierre75 ír. Baromi unalmas és élvezhetetlen ez így.
[ Szerkesztve ]
-
Pierre75
senior tag
válasz alázógyík #1603 üzenetére
Nem is az a kérdés, hogy megérdemelte-e. Hanem hogy ellenfél nélkül ez pusztítóan unalmas. Én legalábbis nem fogom ezt a kínlódást nézni.
A rekordok, statisztikák nem érdekelnek, mert én jó színvonalú küzdelmeket szeretnék látni, nem számmisztikát. És a jelek szerint a ffi teniszben ilyen egyhamar nem lesz. -
alázógyík
addikt
Én nem sajnálok Djokovic sikerét, teljesen megérdemelte.
Az a brutális, mikor még egy Nadal is csak pislog, hogy mit és hogyan kellene.32 éves lesz májusban, van még legalább 3-4 éve, hogy elérje Federer rekordjait. Benne van.
A Nextgen meg hááát, elég soványka...
-
Pierre75
senior tag
Nadal-t nem írnám le. Wimbledon után jószerivel csak most játszott, és hazavágta a lepusztult mezőny neki jutott részét. Annyi féle sérüléssel darálja szét a testét, de a fanatizmus viszi előre. Ha az RG-t meg tudja oldani a szerb ellen és nem sérül le újra, abból erőt meríthet…
Persze valószínűbb hogy Oneman Show lesz, de még megvan a távirányítóm...