Hirdetés
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- sidi: Samsung Deskmaster 386s/20n
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sidi: 286-os Laptop memóriabővítés: Toshiba T3100e (gázplazma)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- potyautas: Vágyak
- Mert itt biztos, hogy megmarad.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
brd
nagyúr
Valójában pont az ellenkezőjét jelenti a dolog. Amikor ekkorát ugrik az árfolyam (van egy ún. gap a grafikonon), az azt jelenti, hogy a köztes szinteken egyszerűen nem volt kötés (minden egyes pont elmozdulás az árfolyamban igazából egy kötés megtörténtét jelenti). Valószínűleg volt valami kisebb hír (jelen esetben jó eséllyel USD-érdekeltségű, a többi USD és EUR párok grafikonja alapján), és ilyenkor sokan kivárnak, ezért fordulhat elő, hogy jóval kevesebb pozíció van előre betéve. "Súlyosabb" esetben piaci áron sem akar senki kötni, ilyenkor tudja átugrani a stop szinteket is az árfolyam.
rauschie: ON: És ezt nekem honnan kellett volna előre tudni?
Sehonnan, ezt senki nem tudhatja előre 100%-os biztonsággal, ezért nem is akarnak ilyenkor kötni sokan.
-
copperhead
aktív tag
Talán őket tartják a legmegbízhatóbb brókercégnek. Micro lottal is lehet kötni, viszont csak devizapárokra és nincs Metatrader. A jutalék a számlaegyenleg és a forgalom alapján van. Spread is van csak szűk.
Magyar kontakt:
Arpad Neveri
Tel: + 41 22 799 4855 (direct)
arpad.neveri@dukascopy.com
brd
nagyúr
Javaslom, mielőbb szokj hozzá a naplózáshoz. Hihetetlenül le tudja rövidíteni a kezdeti tanulási időszakot. Az alapdolgok mellett (bázispár, pozícióméret, kötés ideje, hozama pontban, vagy a tőke pénznemében - de az előbbi a hasznosabb szerintem) legalább annyit jegyezz fel, miért (mire számítva) nyitottad a pozíciót, ill. ha lezárult, akkor azt is vezesd be a naplóba, hogy ez miért történt, ill. az is fontos, ha a zárása után megnézed, hogy merre halad az árfolyam, és ezt valahogyan szintén bejegyzed a naplóba. Néha aztán visszanézegeted, és ebből tanulsz. Tudom, valamennyire "nemszeretem" dolog ez, de nem nagy ár azért, hogy havi "biztos" (már amennyire az, de bizonyos technikáknál a múltbéli adatokból lehet látni) 20-100%-ot keress vele később.
-
brd
nagyúr
Szűrő: lehet időre szűrni (jobbgomb a számlatörténetnél), és ez a pozíciók zárására vonatkozik, így ha úgy állítod be, hogy korábban zárta valami a pozíciót, mint ami a szűrőben szerepel, akkor nem lesz a listában. Margin call: a broker automatikusan zár bizonyos pozíció(kat), ha elfogy(na) a fedezet. Ha a chart alapján a SL szint környékén keresed a lezárt pozíciót, akkor nem fogod megtalálni, mert a margin call miatt korábban záródott valamikor.
Szerintem ettől függetlenül is megkérdezheted az ügyfsz-t, csak ne ordibálva. -
brd
nagyúr
Pedig ott kell lennie. 3 dologra tudok még tippelni:
- a számlatörténetnél a szűrő úgy van beállítva, hogy nem mutatja;
- az előzővel mixelve margin call volt, tehát nem a SL zárta a pozíciót, és ezért rossz helyen keresed;
- demo számlád van, ott elvileg előfordulhat ilyen is, bár ott is szoktak értesíteni, ha valami erre befolyással lévő probléma volt.Amennyiben ezek egyike sem igaz, akkor kérdezd meg az ügyfélszolgálatukat.
Ja, MetaTrader, nem, nem ugyanaz, de ez a legelterjedtebb. Nekem speciel jobban fekszik pl. a DukasCopy féle JForex, csak kicsit nagyobb az erőforrásigénye, ill. a megszokott EA-im nem futnak rajta...
-
brd
nagyúr
A spread-en felüli volt a SL? (A spread a bróker haszna, ennyivel magasabb áron ad el neked, ill. ennyivel alacsonyabb áron vesz - kapcsold be a charton az ask line-t, jobb gomb a chart üres részén, Properties, Common fül. pl. 4 tizedespontos EUR/USD kijelzésnél max. 1-2 a spread normálisabb - akivel érdemes szóba állni - brókereknél, 5 pontosnál értelemszerűen 10-20).
-
Dzoli
tag
Érdemes előfizetni az Online Klubra. Jó pár videót láttam már belőle. Akinek megvan az előképzettsége, az azok alapján is megérti a teljes kereskedési stratégiát, ami tényleg nem túl bonyolult. Világos, és egyszerű szabályok vannak, amit 3 nap alatt simán megtanulhat bárki. A többi már csak a kitartásán, a szorgalmán, és a mentális felkészültségén múlik mindenkinek.
-
brd
nagyúr
Ha pl. a Dzoli által linkelt topicot elolvasod (vagy legalább az első néhány oldalt), a stratégia egy részét össze lehet szedni belőle (egy másik jó részét a YouTube-on fent lévő videoiból lehet összebogarászni), és a nevezett trader is ír bele rendszeresen. Az ottani írásai alapján, jelenleg nálam ő az egyetlen, akinek az előadására elmennék (ill. el is fogok) Magyarországon, Forex/kockázatkezelés/pénzkezelés témakörben.
-
AMDFan
addikt
Szerintem nem írt könyvet. Viszont oktatja a stratégiáját. Azért nyilvánvalóan ha 200e forint a 3 napos oktatás díja, és 50-80 ember vesz részt az előadásain, az a költségeket levonva is bizony 10-15 millió forint bevétel neki. Napi 3 millió forintért azért már érdemes oktatni, és ez bizony ahogy le is írja diverzifikáció a javából. Biztos havi 15M, 3 nap alatt (minden oktatása teltházas). Tegye fel a kezét az a trader akinek van affinitása oktatni és nem használna ki egy ilyen biztos lehetőséget.
-
Dzoli
tag
Ahogy előttem is írták, semmit nem jelent a 80%-os találati arány. Sokkal többet mondana a profit faktor, vagy a a pay-off ratio.
Egy robot sosem fog alkalmazkodni a piachoz, és nincs felkészülve minden helyzetre. Itt nem lehet "egyszerűen" pénzt keresni. Hiába is akarják ezt egyesek elhitetni. De valahogy el kell adni a tanfolyamokat, és az ezekhez kapcsolódó termékeket is. -
Gh0sT
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- Itt van az ASUS legfrissebb, AMD platformra épülő mini PC-je
- Milyen egeret válasszak?
- GeForce RTX 5060: Ezt kapjuk 150 ezerért
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Xbox Series X|S
- Milyen notebookot vegyek?
- Rekordeladásokkal állt talpra a Tesla, küszöbön a „filléres” Model Y
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Suzuki topik
- További aktív témák...
- Samsung 860 Evo 250GB 2,5" SATA SSD
- Hama uRage Exodus 515 Illuminated billentyűzet
- LENOVO IdeaPad Slim 3 15AMN8 (Abyss Blue) Bontatlan új, 3 év garancia
- Razer Naga Trinity - MOBA&MMO gaming vezetékes egér
- Megbízható Notebook Core i5-540M , 4096 MB DDR3, 120 GB SSD, 13,3", 1366x768 (HD) Áfás számlával
- Samsung Galaxy S25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7500 / GTX 1050Ti / 16GB DDR4 / 128SSD+1TB HDD
- UTOLSÓ DARABOK - REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3115
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest