Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Kergeboci

aktív tag

Na jó, túl egyszerű volt már a mate készítése, úgyhogy akkor nekiálltam a matcha világának is. Betanuló időszaknak álltam még csak neki (két balkézzel), eddig vagy túl vizes vagy ihatatlanul keser és még mindig nem az a túl krémes állapotok jöttek össze, akárhogy is méregetem az adagokat (kb első három alkalom, nyugalom, lesz ez majd még jobb is, mate-val is így kezdődött).
    Most kicsit meguntam a finomkodást, és még ehhez a túl keserhez képest is több port hozzáadva, legalább már szépen krémes, és már-már az íz is ki-kibukkan a keserűség mögött, már már majdnem hasonlít arra, amit én japánban ittam (pedig azt hittem így már ihatatlanul keserű lesz).

Még próbálkozom, de most egyenlőre ezt az egészet tejjel, mézzel alá támogatva iszogatom, hogy ne menjen el a kedvem tőle :) Így már kifejezetten van élvezeti értéke is.

Az energia amivel meg arcon csap, az azért kellemesen meglepett. Mate vonal mellett, nem hittem, hogy lesz hasonló élénkítő hatáshoz szerencsém. Kis túlzással élve, színeket váltott a világ körülöttem.

Új hozzászólás Aktív témák