Hirdetés
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
TCL LCD és LED TV topic téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Baga19830701
üzenetére
Személyes vásárlásnál 3 munkanapos csere, online vásárlásnál pedig 14 napos elállásod is van. Csak One -nál nem tudom mennyire komplikált, mert szolgáltatóknál nem mindig egyszerű.
Van ahol szimplán sztornózzák az egész sztorit, aminek van egy nem túl rövid átfutási ideje...
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Baga19830701
üzenetére
One accountra nézz fel, utána pedig keresd ki azt a dátumot, ami a megrendelés/vásárlás környékén, illetve után van. Elvileg ott kell lennie a számlának. Ha részletre vetted, akkor nullás számla. Ha nem, akkor arról az összegről szól, amennyit fizettél érte.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806
üzenetére
Csinálja nálam is a kifagyást. Valószínű az applikációval van gond. Nem tudom más droidos készüléken milyen.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806
üzenetére
Kb. 1 óra múlva meg tudom nézni, de nem emlékszem ilyen problémára. Tegnap néztem utoljára. Tudsz mondani egy filmet, aminél biztosan csinálja? Hátha van olyan, aminél nálad sincs gond.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806
üzenetére
Hát...volt olyan márka, amivel egyből a szervizben kellett kezdeni, hogy rendesen össze legyen szerelve.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
banuszzs79
üzenetére
Nem tudom melyik Samsung, de ott általában eleve élénkre van véve a panel. Pár éve bekerült a természetes képernyőmód, amit szerintem nem sokan használnak. Az van nagyjából közelebb a valósághoz. De persze egy telefon megint más téma. Meg úgyis szeretik az emberek, ha kicsit/nagyon túlszaturált a készülék.
Szemkímélő módnak az a célja, hogy levegye a kék színt, emellett fehérrel sem nagyon fogsz találkozni, hogy kímélje a szemet.
Azért hasonlít rá, mert valószínű úgy voltak nálad beállítva a TV -k, hogy sokkal több fehér szín volt, mint kellene. Esetleg több kékkel karöltve. Ha a csúszkát visszateszed középre, akkor megint nem lesznek jók a színek, de használd úgy, ahogy neked tetszik.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
banuszzs79
üzenetére
Mert azzal jön ki a valós környezeti fény színhőmérséklete. A hidegebbre állított kép lehet jobban tetszik valakinek, de az természetellenes.
Ehhez persze az is kell, hogy a panel jól legyen beállítva. Ellenkező esetben mindegy meleg -e vagy sem. Egyik sem lesz jó.
Ehhez vagy veszel beállításokat pl. olyan embertől, mint Vhiktor. Vagy ha pontosabb színeket szeretnél, minél kevesebb részletveszteséggel, akkor kalibráltatod a TV -t egy szakemberrel.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806
üzenetére
Ott az 55U6NQ kicsivel drágábban, valamivel több zónával. Szintén VA panellel. Ha a szoftver, illetve az app kínálat megfelelő neki, akkor az is egy opció. De erről inkább a TV ajánlós vagy a Hisense topikban érdemes érdeklődni.
Nekem nincs túl sok tapasztalatom a márkával.
-
-
ρσгτσ
addikt
válasz
skyrush7
üzenetére
55C655 Pro -nak elég jó hangja van, bőven kategória feletti. Képben pedig ebben a kategóriában jónak számít.
Vagy ha kicsit tudsz nyújtózni, esetleg elkapsz egy jó akciót, akkor 55C805. Ami hangban gyengébb, de szintén jó. Viszont képminőséget tekintve jóval magasabb szinten áll.
Szerk.:
Telekom, Alza, One vásárlásnál 5 évre kiterjesztik a készülék garanciát, ha regisztrálsz a promóciós oldalon. -
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806
üzenetére
Korábban próbáltam másik TCL -en is, illetve több droidos TV -n is. Mindig volt valami probléma vele. Ha viszonylag normálisan is működött, annyira stabil sosem volt, mint más készüléken, ahol hivatalosan is biztosították az appot.
Aztán több év után, még tavaly megszüntették a Game Pass alkalmazást, hogy egy alkalmazáson belül integráljanak minden funkciót. Ez viszont nem jött össze egy bírósági ügy miatt, ami nem zárult le teljesen. Ebbe most hosszú lenne belemenni.
Én már pár hónapja nem követem a témát, mert mostanában nem sok időm és kedvem van játszani, de jelenleg én nem látok olyan részt az Xbox appban, ami arra utalna, hogy működne benne a cloud gaming. Ha nem jól láttam majd kijavít valaki.
Tehát ha jól is működne a mókolt megoldás, egyelőre nincs hivatalos alkalmazás droidra, amiről megy cloud gaming.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806
üzenetére
Megfelelő eszközön, megfelelő nettel (nem a letöltési a lényeg), és persze natív appal teljesen jó. Nekem valahol 200 óra felett van a cloud gaming időm. Bár már egy ideje nem játszom, csak néha felnézek.
Szerk.:
Némi késés az lesz, biztos nem így tolnám a CoD -ot. De például FH5 tök jól játszható. Telefonon, Samsung TV -n, és konzolon felhőztem. -
ρσгτσ
addikt
válasz
rocco021
üzenetére
Apk -ból általában fel lehet rakni droidra, de nem lesz olyan stabil, mint egy natív app. Erről már korábban írtam, ha visszakeresel.
Viszont...mostanában nem néztem a telefonos cloud gaminget. Bekerült már az Xbox appba? Mert egyelőre nem nagyon látok ilyen opciót.
Egyébként aram01 Better xCloud -ot használ.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
vargalex
üzenetére
Így sanszos, hogy akkor alaplap lesz cserélve. Igazából elég lehet az is, ha az egyik partíciót kicsit módosítja, amit nem kellene. Már simán tégla lehet belőle. Recovery -hez lehet el sem jut.
De amúgy mindegy, úgysem értenek hozzá a hivatalos szervizben. Máshol sem nagyon, ha jól téglázol.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
koppasz1986
üzenetére
Ha jó a garanciális ügyintézése a kereskedőnek, akkor nekik. Pl. küldik a futárt és intéznek mindent korrekt módon, gyorsan.
Ha nem, vagy átlagos, akkor inkább a TCL -nek. Mert egy "közvetítővel" csak lassabb lesz az ügyintézés.
Vásároltam már sokszor az Alza -tól, de velük még nem intéztem garanciális ügyet. Ilyen hibánál szerintem kicsi az esély, hogy helyszínen javítanak.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
koppasz1986
üzenetére
Próbáld Yandex -ről, amit vargalex linkelt, onnan le kell jönnie. V412 -vel vagy V135 -tel próbálkozva.
Egyébként alapvetően nincs gond az okos TV -vel, csak ha nincs rendes support mögötte. Én már évek óta használok különböző márkákat, minden külső eszköz nélkül.
Van Fire TV stickem, de azt utazáskor, nyaraláskor használjuk.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
koppasz1986
üzenetére
Szerintem a szerviz képességeit ez meghaladja. Vagyis úgy értem a hibát nem tudják visszafejteni. Max. újra SW -zik a készüléket. Tehát nem kell mindent bevallani.
Érdemes előtte próbálkozni a javítással. IMG -t találtál? Mi a probléma, meddig jut?
-
ρσгτσ
addikt
válasz
rumkola
üzenetére
Csak tudtommal itt is kisebb méretű az OTA, kevesebb fájlt cserél, így javításra kevésbé alkalmas. Például ha a partíciók egy részéhez is nyúl és ott keletkezett a hiba a flash során.
Szerk.:
Egyébként nálam például a V486 nem akart felmenni azzal a módszerrel. Szenvedtem vele az elején, mert nem akarta felismerni a pendrive -ról helyi frissítéssel. Aztán próbálkoztam máshogy is, mert ezt én is olvastam XDA -n.Sajnos kevés sikerrel, de végül helyiből felment pár próbálkozás után.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
koppasz1986
üzenetére
IMG telepítéssel általában rendbe lehet hozni. Vagyis nagy rá az esély, attól függ mi sérült. Más esetben szerviz.
A napokban linkelte valaki a letöltési fájlokat. Vissza kell nézni, hogy mihez van IMG.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
vargalex
üzenetére
Szerintem ezek random hibák, ahogy a többi is. Nekem is volt problémám a C805 -tel, azért frissítettem többször is. Szerencsére ez megszűnt. Én ezért szoktam azt írni, HA probléma nincs a TV -vel, és valaki nem szereti ezzel tölteni az idejét, akkor nem érdemes frissíteni.
Pont azért, mert lehet te esel majd abba a kis(?) halmazba, ahol jönnek a gondok telepítés után.
Ha van probléma, akkor nyilván próbálkozni kell, amíg az ember meg nem unja...
Én azt is tökre megértem, ha valaki ezek után nem vesz TCL TV -t. Végülis általában nem azért vásárolunk TV -t, hogy kísérlezgessünk, keressük a megoldásokat, FW -t pakolgassunk, gyári visszaállításokat csináljunk...stb.
Főleg úgy, hogy egyébként a frissítés is elég randomnak tűnik. Van akinek megérkezik, van akinek másik régióban érkezik, van akinek sehol semmi.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
vargalex
üzenetére
Művelet betöltési sebesség az lehet lassabb. Az mondjuk jogos. Nekem is volt C655.
Anno C725 -nél volt nálam a menüben lag, meg néhány appban is valószínű emiatt kevésbé volt sima a működés. Az baromi idegesítő tud lenni.
Majd kiderül miről van szó pontosan, de a lépkedés miatt azt gondoltam inkább olyanról, mint az utóbbi.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
vargalex
üzenetére
Csak abban volt újdonság, és jöttek már a visszajelzések, hogy régi problémákat is megold az FW.
Ezek most jellemzően azért jönnek, mert 2025 -ös TV -k is ezt a platformot használják. Így meg el lehet mondani, hogy jön frissítés. Még ha néhány foltozgatás van is, valószínű a frissítések jelentős része fogyasztói szempontból nem lényeges. Ahogy ez korábban is volt.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
wwenigma
üzenetére
Régebben is voltak egyéni hibák. Csak nem mindegy, hogy az mennyi, vagy téged érint -e. De amíg nem hoz semmi extra változást az új FW, addig szerintem felesleges frissíteni. TCL -nél nem éri meg kísérlezni. Nekem legalábbis nem hiányzik a régi dadogás.
Addig jó nyilván, amíg lehet valamit orvosolni. Ha lehet mindenkinél.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Vagany
üzenetére
MT9653 TV models:
- X11K - Alternative - X965
- C9K
- C8K - Alternative - Q8C
- C7K - Alternative - Q7C, C79K
- C6K - Alternative - Q6C, C69K, MQLED75K
- P8K
- T8C
- U85
- (A300W/PRO)
- X955 - Alternative - X959, XMQLED98
- C955 - Alternative - C959, MQLED98 - Global version - C855 (2023)
- C855 (2024) - Alternative - C81B, C89B, Q10B
- C855 (2023) - Alternative - C959, MQLED98 - Europe version - C955
- C845X2 - Alternative- C841X2, C843X2, C844X2, C849X2, MQLED87
- C765 - Alternative - MQLED85, Q9B, C79N
- C755 - Alternative - C801, C802, C803, C804, C809, MQLED80, QM8B - Europe version - C805
- C745X2 - Alternative - QLED870, T8A
- 85C655 PRO - Alternative - C71B, C79B,T8B
- 98C655- Alternative - C61B, C69B
- 98P745 - Alternative - 98UHD870 -
ρσгτσ
addikt
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
Van egy kisebb méretű utángyártott távirányító, aminél szintén oldalt van a hangerőszabályozás. Annál is szokni kell, de szerintem kényelmes.

A prémium távirányítót még nem használtam, az ergonómia miatt lehet rosszabb. Vagy ez teljesen egyéni dolog. Nem tudom.
Egy biztos, szokni kell.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
Szerintem csak azoknál a készülékeknél van friss szoftver, aminek az FW -je a 2025 -ös modellekre is jó. Mindegyik droid 12 alapú, és jelenleg ez 3 platformot jelent, amiből 1 érint minket. A többi más régióban kapható.
De majd kijavít valaki, ha nem így lenne, én is kíváncsi vagyok rá.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Stealth
üzenetére
HDR10+ esetében nincs DDC.
"Ott a sima mozi kepmod kell ugynazaon beállításokkal. Gamma 2.2"
-
ρσгτσ
addikt
válasz
boborján2
üzenetére
Mert általános fényerőtől függetlenül is magasabb HDR -ben a csúcsfény. Magasabb dinamika- és színtartomány mellett. Ami valószínűleg erőforrásigényesebb. Ezen kívül valószínű a GPU -t is jobban terheli a megjelenített tartalom.
De nyilvánvalóan a fényerő nem elhanyagolható. EU -ban fogyasztási szempontból lényeges tényező. Vagy mondhatjuk a legfontosabb.
-
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Rolika109
üzenetére
V486 -on eddig 1 embernél volt akadozás. Nem tudom azóta változott -e valami. Majd visszajelez, mert azóta kis kitérő után újra felkerült nála az új FW.
Korábban, illetve korábbi FW -k alatt viszont sokkal több embernél volt probléma. Így ha például V412 alatt nálad minden oké, akkor kicsi az esély, hogy V486 alatt rossz lesz. Van esély, bármi előfordulhat, de elég kicsi.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Rolika109
üzenetére
A TV -n nézd meg a készülék projektazonosítóját, és jegyezd fel.
Beállítások --> Rendszer --> Névjegy --> Termékinformáció
Itt keresd ki a felsorolásban a projektazonosító számokat.Ez azért fontos, mert a PID kezdetű fájlok nevét valószínűleg át kell írni.

A fenti képen látszik, hogy mindegyik PID után 37 van. Ez annak a TV -nek a projektazonosítója, amin készült a kalibrálás. Ha ez nálad például 41, akkor a 37 -et 41 -re kell átírni.
Pl.: PID41_SDR_Movie_3DLUT.cubeFontos, hogy minden beállítást a megfelelő tartalomnál kell importálni. Tehát ha SDR tartalmat állítasz be, akkor kapcsolj például normál TV adásra. Ha nincs előfizetésed, akkor YouTube -on keress például egy Bogyó és Babóca részt.
Az átírt SDR PID fájlokat másold át egy pendrive gyökerébe. Lehetőleg FAT32 -re legyen formázva, de lehet mással is működni fog. Ezt csak azért írom, ha mégsem tudná olvasni a TV, akkor valószínű ez az oka.
Nyomd meg a távirányítón azt a gombot, amin 3 vízszintes csík van --> Képbeállítások --> DDC --> Adatok importálása
Itt jelöld ki mind a hármat, aztán oké. (Dolby Vision -nél csak kettő van)Utána lépj vissza egyet, és a Képmódok között ott kell lennie a Kalibrált membrán nevű képmódnak. Utána itt kell folytatni a beállításokat. Ehhez kapsz segítséget, a *.zip fájlban vannak hozzá képek.
Ha ezzel kész vagy, akkor jöhet a HDR. Ehhez YouTube -on, streamingen, vagy saját filmek között keresel egy HDR anyagot és elindítod. Itt már ki fogja írni a bal felső sarokban, hogy HDR, így tudod, hogy kezdheted az importálást és a beállítást. A folyamat ugyanaz, mint SDR -nél.
Dolby Vison beállítást is úgy kezded, ahogy a többit. Először is keresel hozzá megfelelő anyagot. Bár a YouTube -on sok ilyen nevű tartalom van, ennek ellenére egy DV videót sem fogsz találni. Mert kamu az összes elnevezés, ahol ezt írták. Ehhez szintén saját videó, vagy valamilyen streaming szükséges. Elindítás után itt is kiírja a formátumot, ebben az esetben Dolby Vision fog megjelenni a bal felső sarokban. Arra kell csak figyelni, hogy ne IQ -ban legyen a kép, hanem sötét vagy világos módban. Csak akkor lesz elérhető a DDC mappa. A folyamat szintén ugyanaz, mint a többi módban.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
zsolt501
üzenetére
Beállítások --> Rendszer --> Névjegy --> Termékinformáció
Ha utóbbira rámész, akkor a felsorolásban ott lesz a projektazonosító.
Azt kell átírni PID kezdetű fájlok nevében, utána mindenkinek menni fog. A PID utáni számok a projektazonosító.
Szerk.:
Hogy egyértelmű legyen, a fájl nevében a 37 -et kell átírni.PID37_SDR_Movie_3DLUT.cube
-
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
Leszedtem, rámásoltam egy üres, FAT32 pendrive gyökerébe a 3 db PID -et. Bementem a DDC -be az importálás miatt, de nem lesz Kalibráló képmód.
4 pendrive -val és 1 SD kártyával sem megy. 2x is letöltöttem, hátha az első nem lett jó.
A TV -n a File Manager látja a fájlokat.
Mi lehet a probléma?

-
ρσгτσ
addikt
válasz
kokokka
üzenetére
Mondjuk a TCL szerintem mindig messze volt a színhelyességtől, és itt a Filmmaker sem ér sokat. Még szemre is helyesebben be lehet állítani a képet.
De ezt Vhiktor is mutatta a napokban, hogy milyen deltaE eltérések vannak az új FW alatt. Igaz, hogy minden dobozból kivett TV más (lehet), de szerintem ez nem volt újdonság eddig sem.
Szerk.:
Hogy kinek mi tetszik, az más kérdés. Azt nem lehet elvenni tőle. A Samsung túltolt színeiért, élénkségéért is az emberek jelentős része odáig van. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Rolika109
üzenetére
Többen is visszamentek, úgyhogy igen.
Viszont van két fontos dolog:
1.
V486 -nál lehet szükséges gyári visszaállítás. Ha nincs probléma nem feltétlen kell, de nagy frissítésnél szerintem ajánlott.2.
Ha végül V486 után visszarakod valamelyik korábbi FW -t, akkor lehetséges, hogy "x" százalékon sokáig állni fog a folyamat. Nem kell megijedni, másoknál is volt már ilyen. -
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Rolika109
üzenetére
Majd valószínű linkeli az IMG fájlt, de ebből a szempontból a V412 és a V420 nem más. Bár nálam V412 -nél megszűnt az akadozás, de én ezzel a kisebb csoportba tartozom.
Egy próbát megér, de azzal érdemes számolni, hogy sanszos V420 alatt is maradni fog a hiba. Ezt a V486 az eddigi visszajelzések alapján nagyjából mindenkinél javította.
Szóval akinek akadozik a V412, V420 és a többi is, annak érdemes az új FW -re frissíteni. Függetlenül attól, hogy a vásárolt képi beállítások mennyire jók V486 alatt.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
tupacamaru
üzenetére
Igen, azt mindenképp, ha nem úgy lenne nála megcsinálva.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Bogyi007
üzenetére
Gyári visszaállítást végül csináltál v486 -on? Mert ilyen nagy frissítésnél ajánlott, ha nincs minden rendben. Mondjuk ettől függetlenül nem lesznek jók Vhiktor jelenlegi beállításai, de az akadozáson lehet segít.
Az viszont biztos, hogy aki Vhiktor beállításait használja, az egyelőre ne frissítsen az új FW -re. Mert annyit nem ér a frissítés, hogy utána ne legyen jó a kép.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
vargalex
üzenetére
Hát nem tudom, én soha nem nyúlok a fájlok nevéhez, csak letöltöm. Mappákat PC -n úgy mentem, hogy van filmes, van mese, meg külön a sorozatoknak. Jelenleg 3 tárolót használok, így van hogy több mappából húz be 1 Plex mappába.
Majd valószínű idővel lesz NAS, meg veszek nagyobb tárolót/tárolókat is, de egyelőre nincs rá szükség.
Plexen nekem most ennyi mappa van:
- Film
- Mese
- Magyar népmesék
- Reacher
- Columbo -
ρσгτσ
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
Ugyanaz.
MT9653 TV models:
- X11K - Alternative - X965
- C9K
- C8K - Alternative - Q8C
- C7K - Alternative - Q7C, C79K
- C6K - Alternative - Q6C, C69K, MQLED75K
- P8K
- T8C
- U85
- (A300W/PRO)
- X955 - Alternative - X959, XMQLED98
- C955 - Alternative - C959, MQLED98 - Global version - C855 (2023)
- C855 (2024) - Alternative - C81B, C89B, Q10B
- C855 (2023) - Alternative - C959, MQLED98 - Europe version - C955
- C845X2 - Alternative- C841X2, C843X2, C844X2, C849X2, MQLED87
- C765 - Alternative - MQLED85, Q9B, C79N
- C755 - Alternative - C801, C802, C803, C804, C809, MQLED80, QM8B - Europe version - C805
- C745X2 - Alternative - QLED870, T8A
- 85C655 PRO - Alternative - C71B, C79B,T8B
- 98C655- Alternative - C61B, C69B
- 98P745 - Alternative - 98UHD870 -
ρσгτσ
addikt
válasz
andrew3
üzenetére
Vhiktor kalibrált beállítások C805
Ezt a V420 -as FW -ig tudod használni.Telegram - TCL Android TV Updates
Jelenleg úgy látom a csak a legutóbbi FW elérhető, az is Mega linkről.Lehetséges, hogy akkor is fog új FW -t találni, ha keresés előtt régiót váltasz. Olaszra, franciára, vagy angolra. De mondjuk nem derült ki az sem, hogy melyik verzió van fent nálad. Pl. van rá esély, hogy a V486 -ot nem találja meg. Nekem már a V420 -at sem találta, de azt egyáltalán nem sajnáltam.
Az említett V486 -nál változott némileg a menü, és bekerült a Filmmaker mód. Illetve érkezett javítás is a sokszor említett akadozás problémákra, ami nem mindenkinél jelentkezett korábban.
Hogy mennyire érdemes frissíteni, az teljesen egyéni dolog. Általában azt szoktuk javasolni, ha nincs gondod a TV -vel, szoftverrel, akkor nem fontos erőltetni. Ha felteszed a legújabb FW -t, akkor rá kell szánni az időt, hogy javíts a képen. A megvásárolható képi beállítások, ahogy feljebb említettem nem lesznek jók.
Pontos és helyesen megjelenített képhez természetesen minden esetben, minden FW alatt egyéni kalibráció szükséges.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
nicu71
üzenetére
Kodi amúgy biztos nem rossz cucc, ha belejön az ember, akkor nagyon sok mindent be tud állítani, és nem kell folyamatosan variálni vele. Ezt én is látom a videók, leírások alapján.
Két dolog miatt én sem éreztem késztetést arra, hogy megtanuljam. Egyrészt tényleg baromi egyszerű a Plex. Másrészt meg nem minden OS -en elérhető a Kodi.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Bogyi007
üzenetére
Gyári visszaállítás volt? Mert ilyennek nem nagyon kellene lennie. Sőt, nekem még egy FW -n vagy TV -n sem volt.
Ami hiba v486 -nál igazából az sem hiba. Változtattak a képi gyári beállításokon. Hogy ez mennyire jó az más kérdés, de némileg az is beállítható manuálisan. Pontosabb eredményhez meg nyilván kalibráció kell.
-
ρσгτσ
addikt
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806
üzenetére
Így van.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
vargalex
üzenetére
TV OS -re gondoltam. WebOS -re sincs natív opció, csak mókolással, ami sok ember tudását meghaladja azzal szemben, hogy csak telepítesz egy appot az áruházból.
Szerk.:
Nekem egyébként Samsung, LG, TCL, és Philips van otthon. Filmezni jellemzően Samsung -on szoktam. Időnként pedig LG -n. -
ρσгτσ
addikt
válasz
bnorci71
üzenetére
Nem tudom, kérdeztem. Én nem használtam még mást. Plex volt az első és minden tudás nélkül nagyjából pillanatok alatt beállítottam. Azóta is tökéletesen működik.
Meg tök jó, hogy telefonról is könnyen elérem. Csak nem azt az appot kell használni, ami Play áruházban van, máris ingyenes lesz.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Apa+Fia
üzenetére
55C805 vagy 55C765. Utóbbi egész közel van már a C805 árához, ami jobb választás. Mindegyik 300 alatt van.
Milyen felhasználásra lenne? Mindegyik jó TV, de C765 -nél már jobb a képminőség, illetve a hang is. De ehhez tartalom is kell. Ha például 80-90 százalékban szimpla TV adás megy, akkor nagyjából mindegy. HDR tartalmakra, gamingre a C765 jobb választás.
-
ρσгτσ
addikt
Amúgy nem egyszerűbb a Plex? Tök jól működik, egyszerű beállítani és nem csak droidon elérhető, mint például a Kodi.
Én több TV -n, márkán is azt használok. Meg telefonon is néha.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
A C805 (és a többire, amire elérhető) letölthető, kalibrált értékei javítanak ezen, vagy totálisan rossz lesz az is új FW -nél? Mondjuk ha a Mozi mód butítva lett, akkor valószínű nem sokat segít.
Lesznek új, módosított, letölthető beállítások? Kiegészítve a Filmmaker -rel, vagy azt már csak egyénileg vállalod?
Szerk.:
Csak azért kérdezem, mert akkor valószínű minden érintett készüléken, ami megkapta az új FW -t, rosszak lesznek az értékek.De ugye kérdés, hogy a többi típusra mennyire lesz használható a C855 setting...
-
ρσгτσ
addikt
Igen, olvastam. Ezért írtam, hogy inkább engedd el a frissítést, ha rizikót érzel benne. A legtöbben általában okkal frissítenek. Mármint azokra gondolok, akik Telegram -ról szedik le és próbálkoznak.
Az egyik ok az, hogy nem működik teljesen jól a TV és bíznak benne, hogy valamelyik frissítés megoldja. Erre van talán a legtöbb példa, és a v486 e tekintetben elég jól szerepel.
Másik ok pedig az, hogy valamilyen szimpatikus, előnyös újdonságot hoz a frissítés. Ez esetben szintén a v486 -ot lehet említeni, mert az hozta el a Filmmaker módot.
Egyébként ez például telefonoknál sem működik másképp. Lehet nagyjából mindenkinek tök jól működik, neked meg frissítés során beüt egy olyan hiba, ami normális használatot befolyásolja. Az nem mindegy, hogy a felhasználók között milyen arányban jönnek elő a hibák.
Innen már te döntöd el, hogy akarsz -e vele foglalkozni. Ha viszont mégis felteszed, legyen nálad a régebbi FW is, hogy vissza tudd tenni, ha valami nem oké.
-
ρσгτσ
addikt
Többen is vagyunk, akik nem sorban rakták fel. Egyszerűen azért, mert nem jött minden FW. Plusz a 486 volt az, ami végre valós javulást hozott a szoftverben.
Ha szeretnél frissíteni, akkor először megnézheted, hogy más régiókon talál -e frissítést. De még úgy sem biztos, hogy mindegyik, vagy éppen a legújabb FW elérhető lesz.
Egyébként ha nincs semmi probléma a TV -vel, minden jól működik, és tartasz attól, hogy utána esetleg a színek nem lesznek jók, akkor nem érdemes a frissítéssel foglalkozni.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
vargalex
üzenetére
Budapesten is elég változó. Nekem több ismerősöm is panaszkodott az MPL -re. Sokszor a lakásig sem akarják felvinni a TV -t.
Nálunk mindegyik jó arc volt. Mondta párom, hogy egyedül van két kisgyerekkel, és simán felhozta mindegyik. Azt is megkérdezték bevigyék -e a szobába, amit persze nem kértünk.
Valószínű komolyabb kikötésnél van egyéb szállítói megállapodás. De ez sem annyira jellemző.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
fery02
üzenetére
A vállalkozás addig felel a termék sérülésmentességért, amíg a vevő birtokba nem veszi. Ez pedig magában foglalja azt is, hogy kibontja és beüzemeli, amit nyilván nem fog minden futár megvárni. Főleg, ha például télen érkezik egy műszaki cucc és várni kell a beüzemeléssel.
Ha kívülről jól láthatóan sérült a termék doboza, akkor azt fel kell vezetni átvételkor. Vagy jegyzőkönyvet kell írni róla. Vagy visszautasítod az átvételt.
Ha átvétel során nem győződhetsz meg arról, hogy a termék sértetlen, mindegy mit írattak veled alá.
Új hozzászólás Aktív témák
- SörcsaPH!
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Asztalos klub
- Steam Deck
- Sorozatok
- Közvetve bedarálja az AI a Switch 2 tárhelyét
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- LG 55QNED80T3A 4K UHD Smart AI TV MAGIC MOTION TÁVIRÁNYÍTÓVAL!
- Hibátlan, 32" (81 cm) méretű Panasonic Viera LCD tv eladó
- Hisense 50E76GQ Gamer QLED Smart LED Televízió, 126 cm, 4K Ultra HD
- LG 47LM660S Full HD 3D LED SMART televízió 47" (119cm) Magic Remote
- LG 55SM9010PLA 4k Nanocell TV! 55"/Nano IPS/Dolby Vision/Atmos/4k-120hz/Freesync/HDR10/"Gaming TV"
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12600K / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 512 SSD!
- VADIÚJ Bontatlan! Honor 400 Lite 8/256 AMOLED 120Hz Velvet Grey, Dual SIM 2év gar
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3932, 100% Akkumulátor
- Gyári garanciával Digitalizáló tábla XP-PEN Artist Pro 24
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN M4 A-Data 750W
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest