Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
pruzsi
őstag
Szép estét, esetleg tudtok Debrecenben profi tetoválót 100% realizmus szakértő pl egy portré felvarrása .
-
Remiel
őstag
elérhetőséget esetleg tudsz adni? merre dolgozik?
-
Remiel
őstag
Hát nem pörög a topk... tudtok olyan tetoválót, aki japán mintákban nagyon jó?
-
PunkZoli
aktív tag
válasz
dokee78 #3714 üzenetére
Ha friss a dolog, lehet érdemes várni egy tényleg jó ötletig, vagy fene tudja, lehet segít a feldolgozásban...
Arra érdemes gondolni még, ami eszembe jutott, hogy ha pl alkarra rakatod, akkor szeretnél-e majd válaszolni a kérdésekre folyamatosan, amik tuti érkezni fognak?
Felsőtestre, mellkas pl szerintem erre jobb lehet, de ez csak én vagyok.(póló alá)Nekem ez a szív, kereszt, ekg dátummal picit csajosnak hat, és kollégának igaza lehet, hogy egy közös hobbi, tevékenység bármi előnyösebb lehet. A natúr dátum is jobban hat.
Tetoválónál meg ne az ár, hanem a név számítson, lehet ő is tud segíteni tervezni egy egyedit. Nagyon kreatív magyarok vannak, megéri jobban utána járni a dolognak, pláne, ha egy ilyen végleges dologról van szó -
NORBl
aktív tag
Sziasztok!
Első tetkóm lenne, lehető legjobb szakival szeretném csináltatni.
Van valami hazai toplista a témában?
-
LamerGyuri
senior tag
válasz
Krisztina 69 #3709 üzenetére
Csak én nem látom, milyen lepkéről van szó?
-
Elemental
addikt
válasz
Krisztina 69 #3709 üzenetére
Én elmennék bőrgyógyászhoz. Nekem volt olyan, hogy hirtelen, szinte szúró viszketés volt egy tetkóm közepén, megmutattam dokinak, ő mondta, hogy mi, és kiszedett valamit. Már nem emlékszem, hogy mi volt.
-
Krisztina 69
friss újonc
Sziasztok! KB 2,5 éves ez a kék pillangó tetoválásom, eddig nem volt problémám vele. KB 2 hónapja vettem észre hogy picit kidudorodott! Néha, nagyon enyhén viszket is! Egyszerűen nem tudom, miért! Van ötletetek?
Köszönöm! Kriszti -
rwin5
őstag
válasz
#30610944 #3705 üzenetére
Szerintem nem, egyébként annyit hozzátennék, hogy gyakran a lézeres kezelés után szokott még dudoros lenni a bőrfelület utána. Mert gyakorlatilag kiszívja a tintát a bőrödből, mintha kitépkednéd pl a szőrszálat egyesével.
De ez sok dologtól függ, szóval nem szentírásként írtam. Olyan nem lesz a bőrfelület 100%, mint előtte volt, és itt nem arra kell gondolni, hogy sokkal szebb lesz.
-
törölt tag
Sziasztok,
Szerintetek a lezeres kezes eltavolitja a szetdurrant tetkot is?
Van egy mestermu rajtam sajnos ahol a srac tul melyre ment es ilyen 3D-s lett. A vonalak is vastagabbak lettek pluszban de nagyon idegesit a kidudorodas. Amiket eddig olvastam errol azok alapjan nem segit a lezeres kezeles. Kiszedne a tintat de a dudor ott maradna. Kene egy hozzaertotol a velemeny hogy ez tenyleg igaz vagy sem.
-
bajaki
őstag
Köszönöm a visszajelzést és tapasztalatokat mindenkinek.
Belevágok, de vádli környéke lesz a terület most úgy tűnik.Majd jelentkezem az eredménnyel.
-
rwin5
őstag
Na ez jó kérdés. Engem sokáig foglalkoztatott anno.
Ez most ilyen pesti szöveg, de szerintem valós: BP-n több a "fura" figura, ott lazábban kezelik az emberek. Egyébként a mai tiniken már szerintem több tetko lesz lassan, mint akin nincs, úgyhogy a felnövő generációt tuti nem zavarja.
Viszont Szegeden voltam már olyan irodai munkában, ahol forgatta a szemét a főnökség, de ott volt dresscode is.
Mivel most lett kérdezve ez a kérdés 2020-ban, én már azt mondom, hogy annyira nem kattognak rajta az emberek, de azért ha a nyakadig is kivarrod magad azért még mindig megakad szerintem az emberek tekintete és gondolnak valamit, lehet a HR-es meg főnökség előtt se szerencsés így indítani egy interjún.
Én már nem filózok rajta, de volt olyan munkahelyem, hogy nem zavart senkit, de ha vezérigazgató jött meetingre (előre lehetett tudni) akkor fel kellett öltözzek totálisan.
Szerintem egy 5-10 éve még gázabb volt a helyzet.
Elfogadás téren meg az idő "nekünk" tetováltaknak dolgozik, szerintem vágj bele, ne agyalj rajta. Azt szoktam mondani mindig, hogyha még is van valami aggodalmad miatta akkor sose tetováltass olyan helyre, amit egy hosszú nadrággal vagy inggel ne tudnál eltakarni.
-
@tco@
aktív tag
válasz
brownus #3697 üzenetére
Na nekem ez már baromi sok, bár sose láttam még ilyen évgyűrűs dolgot, és nem gyenge azért...viszont én nem élnék vele évekig szerintem.
Az eredeti kérdésre reagálva: az ítélkező emberek (legalábbis nálam így működik) nem a tetkót ítélik el, hanem az a személyt, aki az adott művet megelőzö döntési folyamatot végig vezette magában. Ha valaki managernek menne magas poziba, de közben meg gatyi halálfej van az alkarján, akkor a döntései megkérdőjelezhetőek. Ha minőségi darabnak tűnik és esetleg valami sztori is van hozzá (pl ex-katonának AMD-65 van az alkarján) akkor az megint más, viszont ehhez beszélni is kell, amit nem fog minden ügyfél megtenni, ezért ha én felvennék ilyen embert, finoman kérném a hosszú inget. Nem magam miatt, az üzlet érdekében. De olvastam már hasonló véleményeket Redditen is pl. Hozzá kell tenni, hogy a mi országunk azért még mindig egy begyöpösödött, ítélkező izé
-
LamerGyuri
senior tag
Jaa, értem
Fizikai területen teljesen elfogadott, bár a "szénné varrott" arcoktól ott is ki szoktak elsőre borulnide aztán "minden csoda 3 napig tart", utána béke van.
Ha inproduktív vagy szellemi karrier néz(het) ki, azokon a pozikon már amúgy sem játszik a rövidujjú ing vagy nadrág. Ott a csapatépítőkön szoktak "kiderülni" a személyes titkok, amiket emiatt el is fogadnak...érdekesek az emberek.
Interjúra pedig nem fürdőgatyában mész; szóval szerintem hajrá.Hozzánk is jöttek most fiatalok: egyiknek nyaka és arca is varrva van, másiknak mindkét karja végig, harmadikról a zuhanyzóban derült ki, hogy "aztak@rva", negyedik egyik kar végig, mint a szivárvány...jól megbámultuk őket, de ezután úgyis az elvégzett munkájuk fog számítani
-
brownus
veterán
sztem nincs, nem igazán jellemző ez már itt, balkáni kis hazánkban sem.
nálam előfordul, hogy idősebb, konzervatívabb kollégákkal kell megbeszélésre mennem akkor mindig hosszú ujjú ingben vagy pulcsiban megyek. nem akarom őket még tudat alatt sem befolyásolni, hogy....pl. egy barátunk hennafest, és kellett neki egy férfi is (érdesebb, szárazabb bőr miatt), én mondtam, hogy akkor itt a jobb kézfejem, hajrá
na arra már megjegyezték páran, hogy tejóég, ugye ez csak ideiglenesen marad, és miért!? :d ez arra is jó volt, hogy láttam, hordtam pár hétig, és az már nem én vagyok, nekem ez már túl sok.... bár....
-
bajaki
őstag
válasz
LamerGyuri #3695 üzenetére
Értem mire gondolsz. Lehet kicsit félreérthetően fogalmaztam.
Az nem igazán izgat, hogy személy szerint ki mit gondol a tetoválásomról/mintáról.
Arra vagyok inkább kíváncsi, hogy általánosságban van-e még hátránya egy munkavállalónak, aki tetoválva van. -
bajaki
őstag
Sziasztok!
Azokhoz szólna a kérdésem akiknek pl. alkaron, vagy egyéb jól látható helyen van tetoválásuk. Biztos vagyok benne, hogy cége válogatja, de manapság mi az általános megítélés, van erős negatív diszkrimináció?
Jelenleg autóiparban dolgozom (improduktív területen), eredetileg pedig mérnökinformatikus a végzettségem. Nem tervezek olyan, pl. banki szektorban, vagy egyéb munkakörben dolgozni a jövőben sem, ahol én magam is azt mondanám, hogy nem biztos, hogy tolerálható a tetoválás.
Hogy látjátok, mi a tapasztalatotok? Alkaron gondolkozom egyébként, kb 1-1,5 tenyérnyi méretben, trash polka stílusban, motoros tematikában.
-
Eastman
addikt
Ezt miért?
Nem túl erős szimbólum?
-
rwin5
őstag
válasz
body007 #3689 üzenetére
az imént beszéltem egy csajjal, aki sokat hezitál egy apró tetkón (első lenne neki). mondtam neki, ha ennyire nem akarja, akkor inkább ne tetováltasson, jött ezzel, hogy mi lesz majd ha megfakul meg stb.
nekem elég sok tetkom van, de már annyira megszoktam őket, mintha így születtem volna, pedig elég sokáig húztam az első tetoválást, nem volt összefüggésben a nagykorúsággal, az sem érdekel, hogy fakul, idővel gondolom csúnyácskább is lesz.
mondtam neki, hogy az autója se lesz szép 15 év múlva, most még is büszkén furikázik vele
amúgy tök jónak tartom, ha valaki az idő múlásával is ugyanúgy szereti a tetoválását
aki nem így van vele, annak valsz. anno rossz döntés volt
itt a link, amit a csaj küldött, hogy jaj mi lesz ekkor, igazából az ujjamra úgy sem tetováltatnék, az tény, h gyorsan kopik, meg a számra se, a többi meg szerintem nem is vészes
off: nem tudom lesz-e még tetkóm amúgy, nem tervezem, valahogy úgy érzem, hogy "kész lettem", de mai napig tök jó dolognak tartom, mégha a család szörnyülködött is rajta
szerk: most költöztem Budapestre, egyébként meglepődtem, hogy mennyi fiatalnak van (főleg a csajoknak) tetoválása, igaz én tényleg nem divatból tetováltattam, egyszerűen mindig is szerettem volna
-
-
brownus
veterán
Új tetovációm, [link] :)
-
rwin5
őstag
no, nekem meg is vannak az idei év első és szerintem véglegesen utolsó tetkói
Tegnap írtam a tetoválómnak, hogy valamikorra tudna-e adni időpontot, ma már mehettem is
2 szöveg ment, ami kicsit tudom ilyen never give up non-sense, de nekem most még is meghatározó
Bal karra, ment az "engedd el" hasra meg ment olaszul a "Su", mert nagyon tetszik az olasz nyelv, ami azt jelent magyarul, hogy felfelé/tovább ------- úgyhogy a tavalyi nagyon nehéz évemet, ezzel is lezárva és indítva 2020-at meg is volnék.
Képeket nem csatolok, mert semmi extra nincs bennük. Elég régóta terveztem mindkettőt, egyik sem volt hirtelen pattant ötlet.
Max valami nagyon mély tartalommal bíró dolgot még lehet valamikor bevállalok, de nem hiszem már. Bal kar fullon végig van varrva az alkar külső részét leszámítva, jobb detto, mellkas, hason pedig elvétve.
Egyébként hason még mindig szenvedős, nekem az brutál fájt.
Búék
-
dragonfx
veterán
sziasztok!
bp.n tudtom ajánlani pár helyet ahova nem kell honapot várni időpontért?
-
Tetkós topik
Visszatalálós hsz
-
törölt tag
Üdv
Őket ismeri valaki? jönnek UK-ba, csináltatom is meg a karomat velük.
(Hating Love Tattoo by Robert Kun & Tsai) -
Mr.Csizmás
titán
üdv,
geometric+watercolor stílusra van specializálódott ember? elsődleges lenne a minőség, az ár nem érdekes annyira.
-
Tompie
őstag
Szia!
Kiss Gábor, párom hozzá jár, nagyon profi, árban is korrekt.
Flórián tértől nem messze.üdv
-
Met
nagyúr
Köszi, írok nekik.
-
Bad Pritt
félisten
-
brownus
veterán
the mind gallery tatoo , fork imi
-
Met
nagyúr
Pesten tudtok ajánlani szalont? Nem horror áron.
Teljes alkar, de kicsit kellene is rajzolgatni, az összetevők megvannak, összeraktam nagyjából de ha én csinálom az nem fog tetszeni
E-mailben képesek legyenek árat adni, (nyilván kb. árat). -
Tompie
őstag
Sziasztok!
Jelenleg ezt a kész tetoválásra való "színélénkítő" testápolót használom, nekem bevált valóban élénkíti a régi tetoválásokat is, de mivel már sehol nem találom, talán kivonta a DM, tudtok ajánlani ilyen hatású testápolót?
Köszönöm -
net84
őstag
Az nem baj, ha felkészületlen, az a nagyobb gond, hogy a jelek szerint a tetováló sem tájékoztat megfelelően. Még akkor sem biztos, hogy teljesen tisztában van az utókezeléssel (még az alapokkal sem) a vendég, ha nem az első tetoválása. Aki sokadik alkalommal tért vissza hozzám, attól is mindig rákérdeztem, kéri-e a teljes történetet vagy csak ismételjünk. Szívesen vitattam meg a mástól hallott/kapott tanácsokat és volt olyan is, amit később "beépítettem" a saját kezelési metódusomba (persze mindent csak azután, ha magamon leteszteltem).
(#3646) brownus - az a fólia egy nagyon jó találmány. Eddig még nem tudtam kipróbálni, de már tervben van, kíváncsi vagyok, "mit bír".
"sztem a legtöbb ember lusta és nemtörődöm. csak legyen rajta egy plecsni, és csókolom." - ezt nem szerettem soha...megjött, megmondta mit akar (betű, szó, rövid idézet, csillag, apró madarak, stb.), 10 perc alatt rajt volt a stencil, újabb 5-10 perc alatt felkerült a minta és viszlát (nulla kommunikáció). A legtöbb nem akar kilógni a sorból, divat, majmolás...és igen, utána bekapcsol a leszarom üzemmód. Az ilyen vendég nem figyel már az elején sem rendesen.
Nagyjából 3 éve nem volt gép a kezemben. Besokalltam (részben a fentiek elszaporodása miatt, már egy munka volt a sok közül és nem volt meg a régi élvezet, tűz), közben megszületett a fiam - és egy teljesen más vonalon is dolgoztam - a család és a gyerek lett az első. Ezután - valami pszichés okból - töröltem a netről is mindent. Az utolsó pár nagyobb mintám talán még a telefonom meg van, megkeresem őket. 2 saját mintán dolgozok, elvileg az egyik a "visszatérésem" is jelentené, de ez most még nagyon képlékeny...
(#3647) mefistofeles - szerintem is így kellene lennie, de a fentiek szerint teljesen más a helyzet...és más helyről is egyre gyakrabban tapasztalom az ellenkezőjét.
Ezt a fóliát orvosi segédeszközösnél (ne ott, ahol talpbetétet és járókeretet árulnak, inkább a kórházi felszerelés kategóriában) vagy egyes, tetováló eszközöket forgalmazó cégnél lehet meglelni. Eredetileg 2 változata létezik, az egyik adott méretre van vágva és egyesével sterilre csomagolva, a másik tekercses kivitel.
@tco@ kolléga jól mondja, amellett, hogy légáteresztő (szellőzni enged, de szennyeződés, nedvesség nem kerülhet alá), hordoz egy bőrnyugtató, gyógyulást elősegítő anyagot. Az égési sérülések kezelése mellett a magánklinikák használják előszeretettel sebészeti beavatkozás után. Megspórolható a napi sebkötözés, fertőtlenítés és lehet tőle normálisan tusolni.A sima háztartási fóliánál "zöld-szappanos" (az antibakt. szappan is majdnem ilyen jó) oldattal és desztillált vízzel mostam le a bőrt minden alkalommal. 5-10 perc szellőzés, száradás után ment rá a bepanthet (kizárólag a sima - a plus egyes elemei emelt mennyiségben találhatók meg a krémben és nem minden festéknek tesznek jót), újabb pár perc szellőztetés, majd fólia és fásli. Ezt pedig 2-4 óránként ismételgetve. Első éjszaka után már csak napközben használok fóliát 2-5 napig, utána kerülöm a napot, poros helyszíneket és szabod szellőzhet. Különben megy vissza a fólia.
-
@tco@
aktív tag
válasz
dragonfx #3659 üzenetére
Nem! A plus-ban van elvileg valami hozzáadott cucc, amitől fakulhat (nyilván minimális mértékben csak). Én minden a simát olvastam hogy az kell, én is azt szoktam jaánlani másnak, és mindig azt is használtam. Nem kenőcsöt, sima Bepanthen krémet.
Fólia kérdés: a speckó tetkó utáni fólia az más, elvileg égési sérülésekre fejlesztették ki, és tetkóra is jó. Sose volt olyanom, de jókat olvastam róla. Én még mindig azt mondom, hogy (sima háztartási fólia esetén) 2-3 nap mosás-SZÁRÍTÁS-vékony Bepanthen-fólia combo az kell, de mindenki úgy intézi, ahogy ő szeretné
-
-
Tuomas
addikt
Látom eléggé megoszlanak a vélemények fólia/nem fólia témában.
Nemrég csináltattam az első tetoválásomat, azóta minimális korrekció is volt már.
Mindkét alkalommal egy speciális fóliát kaptam rá, amit 4-5 napig rajta kellett hagyni.
A fólia levegőzik, egyszer sem fülledt be alá a minta, és nedvet sem eresztett. Vízálló, és védi a legtöbb behatástól, és valami gyógyanyagot is tartalmaz, ami segíti a gyógyulást. Nálam ez bevált, a minta szépen gyógyult, 4 nap után a varr réteg is elkezdett kialakulni, utána jött a bepanthenes kezelés, sztem kényelmesebb ez mint x óránként fóliát cserélni. -
mephi666
nagyúr
válasz
Bad Pritt #3654 üzenetére
nekem olyanok vannak, amit eddig máshol nem nagyon láttam... mondjuk az egyik egy green day klipből tetszett meg régen, csak én jobb karra rakattam... (azóta sem láttam máson ilyet) ez volt a 2. tetoválásom... az elsőn kb 10 évig gondolkoztam, majd az felkerült, még le sem gyógyult, de felrakattam 1 hétre rá ezt a másik karomra
igazából egy pólóval le tudom (egyelőre) fedni mindet, leginkább magam miatt csináltattam mindet, nem azért, hogy mindenkinek ezt mutogassam (leszámítva a nyarat, amikor kényelmesebb ujjatlan pólóban és néhány kilátszik)
-
Bad Pritt
félisten
válasz
mefistofeles #3651 üzenetére
Nekem az alkaron erdősziluett tetkók a halálom... mikor a villamoson 3 random srácnak egymás mellett ugyanilyenje volt és végre észrevették, látszott az egyik arcán egy kis megbánás.
De pl van egy ismerősöm, neki csukló környékén vannak kis madarak, aztán pár évvel később Demi Lovato-nak lett hasonlója és hirtelen mindenki madarakat varratott magára. Na őt sajnálom, mert senki nem tudja, hogy a divat előtt volt olyanja.
-
dragonfx
veterán
válasz
mefistofeles #3643 üzenetére
igen én se rakom fel otthon.
gázos bűz va alatta mikor leszedem..
amugy már fenn van ujabb 2
még 14.én megyek -
Új hozzászólás Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Nők, nőügyek (18+)
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- iPhone topik
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Honor Magic 6 Pro - White - Használt, karcmentes
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest