Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• foregister

tag

Sziasztok!

Mivel szeretném a költségeimet figyelni és több éves tapasztalatomból mondom, hogy elfelejtem felírni a költéseimet a költségkezelő alkalmazásokba ezért valami megoldást akartam rá keresni. Mivel a bankoktól amúgy is kapok SMS-eket a tranzakciókról jó lenne ha tudnám automatizálni az innen kapott infókat, így legalább a kártyás tranzakciókat feljegyzem. Tudom, hogy létezik a Handwallet alkalmazás aminek van Bank SMS modulja, de az mindent csinál, csak nem működik, ezért néztem más irányba.

Éppen ezért a Taskert hívom segítségül, hogy a Money Manager Ex (MMEX) appal kommunikáljon a banki sms-ek kiolvasásával.

A MMEX rendelkezik olyan funkcióval, hogy külső appból lehessen fogadni az információt, így a Taskerből is. Itt olvasható: https://github.com/moneymanagerex/android-money-manager-ex/issues/185

Odáig eljutottam, hogy létrehozzak egy "Received Text" Tasker eventet egy OTP Bankos tranzakciós üzenetre, illetve egy Tasker Actiont is létrehoztam, de nem tudom hogyan lehet az SMS tartalmából kinyerni a megfelelő adatokat.

Íme egy példa az OTP Bank SMS-re:
    160101 23:59 Kártyás vásárlás/zárolás: -1.000 HUF; Bolt neve; Kártyaszám: ...1234; Egyenleg: +10.000 HUF - SIMPLE

ahol:
    - az 160101 a dátum: 2016. január 01.
    - a 23:59 az idő
    - a -1.000 HUF a tranzakció összege (sajnos .-tal választják el a jobb olvashatóság miatt)
    - a ...1234 a kártyaszám utolsó 4 számjegye
    - a +10.000 HUF a bankszámla egyenlege

Ebben tudtok segíteni?

Új hozzászólás Aktív témák