Hirdetés

2024. május 18., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2160) BonFire válasza axioma (#2159) üzenetére


BonFire
veterán

„Azert ne tegyel ilyen altalanosito kijelenteseket. Emberfuggo, hogy ki mit hogyan tanul konnyebben.”

Ahogy az is, hogy hogy lehet legkönnyebben összezavarni az embereket! A táblázatos magolás az egyik legjobb módszer erre. Ha nem akarod, hogy két szót, amit könnyű keverni, összekeverjen, arra a legjobb módszer, ha időben is elszeparálva tanítod, mert az egyik már készséggé vált, mikor találkozik a másikkal. Tehát itt nem elsősorban arról van szó, hogy mit hogyan csináljunk, sokkal inkább arról, hogy hogyan NE csináljunk. Sosem kevertem a dessert-et a desert-tel, az accept-et a except-tel, a lose-t a loose-zal, mert jelentős időkülönbséggel tanultam őket. Mások meg keverik. Miért? Mert az orruk alá nyomtak egy táblázatot, hogy ezeket jól véssék a fejükbe, nehogy összekeverjék. Naná, hogy összekeverik! Mint amikor azt mondják, hogy nem szabad a mumusra gondoli, mert akkor megjelenik.

Lehet, hogy pont a te elméd különbözik az átlagemberétől és a fejlettebb elemzőkészséged révén képes vagy táblázatokból tanulni, de nagy számú ellenpélda azt mutatja, hogy ez nem kifejezetten célravezető.

Félreértés ne essék. A táblázat igen hasznos, ha valamit gyorsan ki akarunk keresni belőle, mert akkor a rendszerezés miatt könnyen megtaláljuk az infót. De ne az legyen a tanulásunk alapja! Ez pont olyan, mintha a könyvtárban úgy akarnád az általános ismereteidet bővíteni, hogy ABC-rendben olvasod el a könyveket.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.