Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigdady
nagyúr
Létezik hogy a sagem beállítások port fw ddns stb miatt a sebességet leesik 100/100-ra? Előtte 350/100 volt de most ezáltal a max.
-
bigdady
nagyúr
válasz DJ. Ru$y #92398 üzenetére
Kapizsgalom kösz.
Mi az az ont? Sagem?
1414 az ügyfélszolgálat? Automata vagy ember? A passthrough mit jelent? távolról bridgesiti az ügyintéző a modemet? Én meg csak adjam meg utána a sajatombam a pppoe adatokat és kész is? Mert így tényleg egyszerűnek tűnik (így viszont csak a tplinkben szereplő ddns-eket használhatom gondolom mivel le lesz tiltva kb de hát valamit valamiért )[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz bigdady #92397 üzenetére
Még egyszer mondom, így minden portot, amit esetleg kinyitsz vagy nyitva van a TP-ben, azt az ONT-ban is ki kell nyitni, ahogy most kinyitottad a 80-as portot, ha neked ez így jó, és nem baj, hogy ennyit kell vele szenvedni, akkor hagyhatod, de nem a legszebb megoldás az biztos.
Ha van egy jól beállított, ismert router-ed, akkor én az ONT-on bekapcsoltattam volna a 1414-en a PPPoE Passthrough-t, a TP-ben pedig a WAN kapcsolatot PPPoE-re kell állítani megadni a PPPoE user-t és pw-t és kész is vagy.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
bigdady
nagyúr
Én csak a ddns-re akartam használni mindig is a Telekom modemroutert, ezért kérdeztem miket lehet majd beállítani. Wifire stbre nem akarom mert a sajatom leveri sokkal erősebb.
Na de most sikerült a portomat forwardolni a sagembem a tplinkemre és most élérem a telekom ddns-en keresztül a kamerám.
De akkor azt mondjátok ne így csináljam?[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz bigdady #92393 üzenetére
Eddig azon pörögtél, hogy te a Telekomos eszközt akarod használni mindenre nem pedig a saját router-edet, erre most kiderül, hogy mégis a saját router-edet akarod használni.
Első körben csináltál egy szép dupla NAT-ot. Jön a kérés a PC felől -> TP-Link (0-ás alhálózat) -> ONT (1-es alhálózat) -> Külvilág
Kezdjük ott, hogy mit szeretnél? Ha a saját router-edet továbbra is router-ként és nem wifi AP / switch üzemmódban akarod használni és nem akarsz dupla NAT-ot, akkor 1414 és kapcsoltasd be a PPPoE Passthrough-t. (seger! Optika és xDSL esetén nincs "bridge mód".) Ebben az esetben a PPPoE adatokat a saját router-edben kell megadni, az ONT - router, LAN-WAN porton csatlakozik, a TP-ben nyitsz portot, ő felel a DDNS-ért stb.
Második eset, ONT marad router, a TP pedig sima AP/switch, ebben az esetben a DDNS és a PPPoE adatok az ONT-ban maradnak, portot ott kell nyitni stb. Itt nem kell a PPPoE Passthrough, csak bekötöd és beállítod ÍGY. (R1 az ONT, R2 a TP)
Ami most van: dupla NAT esetén mind a két eszközben portot kell nyitni, a TP-n közvetlen a kliensre mutatót, az ONT-on pedig a TP-re mutatót dupla munka, felesleges bohóckodás.
[ Szerkesztve ]
-
seger
addikt
válasz bigdady #92394 üzenetére
Szóval. A Te routered eddig működött...
Azt hagyd úgy.
A segemben a portot, a te routered ip cimére kell irányítani.
Pl. 80as portot akarod, akkor a sagemben a helyi iphez írod a te routered ipcimét. Helyi kezdőport 80 a helyi befejező port 80.
Külső kezdőport 80,
protokol tcp,
Leírás bármi,
Engedélyezve be.
És ennyi.
De még mindig azt mondom, hogy ne így csináld![ Szerkesztve ]
-
seger
addikt
válasz bigdady #92391 üzenetére
Ez esetben a port nyitást a sagemcomban a saját routered ipjére kellene irányítani. És a Te routeredben pedig a gépekre...
De inkább úgy csináld, hogy a sagemcomba megcsinálod a port irányítást a gépekre, a Te routeredet meg ap-ba rakod. Vagyis a sagemcom-ból a Te routered 1.2.3.4 portjába bárhova. De NE a wan-ba.[ Szerkesztve ]
-
bigdady
nagyúr
Telekom Sagem modem router egyben a 192.168.1.1-en.
Ezen lóg a saját tplink-em a 192.168.0.1-en, (ami kapott egy dhcp-t a modemtől 192.168.1.64-re) ami kiszolgálná az eszközöket. Utóbbiban be van állítva minden.
Na most akkor mi van?
Bridge módba kéne állítani a Telekom modemet valahogy jól értem? Tplink-em használnám.[ Szerkesztve ]
-
seger
addikt
válasz bigdady #92389 üzenetére
Na akkor áljunk meg!
Most van egy routered, és egy szolgáltató által adott eszköz ami router is?
Na itt a baj. A te routered ki kellene iktatni és a szolgáltatós eszközben a port átirányítást megcsinálni!
Vagy a te routeredet AP-nak beállítani. De a port irányítást a szolgáltatós eszközben kell állítani -
bigdady
nagyúr
Az hogy lehet hogy a routeremben megy a ddns de nem jutok be a Telekom modem egyszerűen nem tudok kapcsolódni. Miért? Mai bekötés
-
Zafi
tag
válasz kabelmania27 #92352 üzenetére
-
Starchm
őstag
Feltételezem, ha az otthoni gépemet megosztom egy dynamic ip-vel és elakarom érni bárhonnan, akkor nem csapkod meg a szolgáltató az szabad, nem számit szervernek igaz?
-
bigdady
nagyúr
Bekötötték a Telekom netet. Sagem modem belépni nem lehet azt mondják így ddns sem használható vele... Igaz ez?
250 helyett 350 a net Egyelőre...[ Szerkesztve ]
-
viktorhu
veterán
válasz shaddy1027 #92375 üzenetére
Pedig pont a kistelepüléseken épül mostanában gyorsan az optika.
-
ERPY
őstag
Nekem már órák óta nem mennek a t-home-os mail címek. Csak egyedi nálam, vagy másnak is problémás? Köszönöm
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz shaddy1027 #92375 üzenetére
Pedig a vonali adatok alapján tartalék van a vonalban, illetve, ha bekötnének esetleg egy bonding-ot, akkor azzal is emelhető a sebesség.
1414, aztán kérdezd meg mit ajánlanak, milyen feltételekkel.
[ Szerkesztve ]
-
viktorhu
veterán
válasz shaddy1027 #92372 üzenetére
Ha 50 a legkisebb, lehet, hogy kiépült az optika. Mi a legnagyobb sebesség, amit felajánl?
-
tisvol
aktív tag
Sziasztok!
A szolgáltatási területünkön a Vidanet a hálózat tulajdonosa. Ezen a hálózaton szolgáltat a Vidanet, a Telekom és most már a Kalásznet is. Hogy van az, hogy a maximum elérehető net nagysága viszont különböző. Telekom 50 Mbit, Vidanet 200 Mbit, Kalásznet 120 Mbit.Üdv:T.
-
shaddy1027
tag
Alábbi nettel rendelkezem 20/1(Netmánia M néven futott):
Tudok jobbat kérni vagy felejtem el? Telekom oldala 50-es legkisebbet jelzi de tavaly próbáltuk kérni a növelést de csak gyorsító opcióval akarták megoldani, amire mondtam, hogy kösz de nem kérem.
"Azt hittem, ha a megfelelő szabályokat követi az ember, akkor végül győzhet." Harold Finch
-
DJ. Ru$y
félisten
Hol máshol lehetett volna róla szó? Még te emeltél szót, hogy mi lesz, mert több, mint 3 TV-n szeretnéd nézni az adást, amit eddig meg tudtál tenni DKTV-vel, most pedig kell hozzá egy másik TV előfizetés majd.
-
seger
addikt
Itt volt szó arról hogy koaxon megszűnik a tv csatorna?
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz chungee #92362 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de szerintem ezt valószínűleg így fogják hagyni.
(A feltöltési és letöltési értékek eltérnek xDSL és optika esetén a weboldalon írtaktól, a téma összefoglalóban megtalálod a tényleges értékeket.)
-
-
Zafi
tag
válasz DJ. Ru$y #92357 üzenetére
Próbáltam így is elmagyarázni, de nem sokra mentem vele! Most próbálom a facebookon a városban lévő vidaneteseket rá venni, hogy mérjék meg mert az elméletem szerint a szolgáltatónál van a hiba!! Páran már írtak is siralmas a helyzet, gyakorlatilag 50-75%!! sebesség csökkenés van!!!
-
DJ. Ru$y
félisten
A szolgáltatónak törekednie kell a maximális sebességre, nem takarózhat minden hibánál a garantált értékkel, főleg, ha se a hálózat, semmi más nem indokolja.
(Egy felkiáltójel is elég lesz a mondataid végére, nem kell "kiabálni, utasítgatni". Köszönjük.)
[ Szerkesztve ]
-
Zafi
tag
Mértem minden nap szakban, még éjjel is mindig szar! Vidanetest is kértem mérjék ők a saját gépükkel és csak modemmel, de úgy is rossz volt!!
[ Szerkesztve ]
-
Zafi
tag
Ezeken már túl vagyok, sajnos semmi!
-
kabelmania27
Topikgazda
-
Zafi
tag
válasz kabelmania27 #92350 üzenetére
Mindent ki cseréltek, a lakásban 1 osztó van már próbáltam nélküle is , de nem lett jobb! Szerelők azt mondták ez egy jó környék szinte új a hálózat és max. 30-40% szokott lenni a terhelés, ha igaz! Valami ötlet, vagy nyugodjak bele!?
-
kabelmania27
Topikgazda
-
Zafi
tag
válasz kabelmania27 #92348 üzenetére
Most éppen 20 és 30 között ugrál/1 mérés 21. 2. mérés 32/. Teleste osztó van fent ez egy társas ház a belépőt nem tudom, de mintha ott is csak egy osztót láttam.
[ Szerkesztve ]
-
Zafi
tag
válasz kabelmania27 #92346 üzenetére
DCID Freq Power SNR Modulation Octets Correcteds Uncorrectables
Downstream 1 12 202.00 MHz -3.89 dBmV 36.84 dB 256QAM 2014948806 29855361 0
Downstream 2 5 146.00 MHz -3.87 dBmV 36.84 dB 256QAM 4064122563 4900792 0
Downstream 3 6 154.00 MHz -4.29 dBmV 36.84 dB 256QAM 3204126484 6461206 19
Downstream 4 7 162.00 MHz -4.15 dBmV 36.61 dB 256QAM 2948758592 8487826 0
Downstream 5 8 170.00 MHz -4.12 dBmV 35.42 dB 256QAM 2814535972 157681901 49254277
Downstream 6 9 178.00 MHz -4.16 dBmV 37.09 dB 256QAM 2951738084 15021666 0
Downstream 7 10 186.00 MHz -4.23 dBmV 37.09 dB 256QAM 2367844210 17512943 4
Downstream 8 11 194.00 MHz -4.05 dBmV 37.09 dB 256QAM 1880001099 22220720 1
Reset FEC Counters
Upstream
UCID Freq Power Channel Type Symbol Rate Modulation
Upstream 1 2 38.00 MHz 42.00 dBmV DOCSIS2.0 (ATDMA) 5120 kSym/s 32QAM
Upstream 2 4 51.00 MHz 42.00 dBmV DOCSIS2.0 (ATDMA) 5120 kSym/s 32QAM
Upstream 3 3 44.50 MHz 41.50 dBmV DOCSIS2.0 (ATDMA) 5120 kSym/s 32QAM
Upstream 4 1 31.50 MHz 43.00 dBmV DOCSIS2.0 (ATDMA) 5120 kSym/s 32QAM
Status
System Uptime: 4 d: 9 h: 12 m
Computers Detected: staticCPE(1), dynamicCPE(1)
CM Status: Telephony-Reg Complete
Time and Date: Tue 2018-02-13 20:37:21Interface Parameters
Interface Name Provisioned State Speed (Mbps) MAC address
LAN Enabled Up 1000(Full) E8:3EC:5C:7A:2C
CABLE Enabled Up ----- E8:3EC:5C:7A:2D
MTA PassWithWarnings Up ----- E8:3EC:5C:7A:2E -
Zafi
tag
Sziasztok!
Tatán a vidanetnél vagyok 100net, tavaly decemberben valami történt a nettel! Harmada lett ill. rettenetesen ugrál 20-60 között, de átlagban 30Mbit/s körül mozog! Egészen eddig tudta a 105Mbit/s-ot egyenletesen, most ha mérem, éppen, hogy fel mászik 30-ra a mérés végén!! Rendszeresen bejelentem a hibát, volt már modem csere /arris van most/ hálózat tesztelés, meg minden féle, de azt mondták, hogy minden jó!! Hiába mondom, hogy éveken át tökéletes volt, nincs hiba és ráadásul 20Mbit/s a garantált ami ügye megvalósul, igy nem nagyon foglalkoznak velem!! Szerintetek mit tudok csinálni, hogy megint jobb legyen??? Ráadásul sokan logunk a neten, és nem tudok nagyobb díj csomagra váltani, mert így minek!! -
HTomee
tag
Sziasztok,
Sagemcom Fast 5655 V2 ONT-re mikor várható a frissítés?
Hónap óta csak hitegetnek, hogy rajta vannak az ügyön.
Mivel nálam nagyon "beteg" az ONT ezért kértem már a pppoe passthrough bekapcsolását ami meg is történt.Ezzel csak az a baj, ha esetleg kifagy ez a csoda és restelem akkor már nem működik, csak, ha ismét kérem a bekapcsolást az ügyfélszolgálaton. Már ciki hetente telefonálnom és ezt kérnem mivel a saját routerem szeretném használni.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz sirszevenap #92339 üzenetére
Az egy HGW, nem pedig wifis modem.
Belépsz az eszköz webes felületére -> Network -> WLAN -> WPS -> Ha ki van kapcsolva, bekapcsolod.
-
sirszevenap
addikt
Sziasztok
Adott egy ZTE ZXHN H368N Wifis modem. Szeretném a wifis nyomtatómat csatlakoztatni hozzá , amihez ugye kellene nyomnom a WPS gombot rajta 5 másodpercig. Meg is teszem, viszont semmi nem történik a routeren a WPS led egyáltalán nem világit. Be kell ezt állítanom máshol is?
Köszönöm
Üdv
Bankkártyával? Hát persze!
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz bigdady #92336 üzenetére
Tisztában vagyok vele, láttam a kérdésed, és, ha lesz itt olyan, majd válaszol.
Optikán is kétféle eszköz van, egy Huawei és egy Sagemcom, ha 250-es vagy nagyobb csomagot választasz, akkor biztosan az utóbbit kapod.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz bigdady #92334 üzenetére
Aki ide jár szinte mindenkinek Telekom-os előfizetése van, ellenben ne felejtsük el, hogy a Telekom nyújt internetet koax-on, optikán és xDSL-en is. És mindegyik technológiához van legalább két eszköz.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz bigdady #92332 üzenetére
Ha 5x írod be, vagy emeled előre a saját hozzászólásod, és nincs itt éppen olyan, akinek ilyen eszköze van jelenleg, akkor sem fogsz választ kapni. Kicsit nyugodj le, ha jön valaki akinél ilyen eszköz van, majd kapsz választ.
-
-
laskr99
addikt
Sziasztok!
Ismerősömnek van egy SpeedPort W 724V Ci routere a Telekomtól. A hiba az,hogy újra lett rakva a gép, és azóta hálózati biztonsági kulcsot kér, a kép alapján amit kaptam(gomb megnyomásával a routeren is csatlakozhat) WEP lenne, de az meg a kézikönyv szerint nincs is benne. A telefon még vasárnap nem kérte, ma a gép már igen. Tud valaki mondani valami okosságot rá?
-
bigdady
nagyúr
Én is olyat keresek.
Ezért kérdezném a telekom modemrouter miket fogad el. A mögötte lévő tplink-em csak no-ip-t.
Szoval még mindig csak egy választ várok tudja-e valaki milyen ddns-eket lehet beállítani a Telekom modemtouterbe? (Nem akarok asust és openwrt sem stb)[ Szerkesztve ]
-
perfegor17
senior tag
Sziasztok van egy Cisco ISB2201MT iptv boxom ami bekapcsol világít a kék és a zöld led rajta utána felvillan a piros és kezdi előről.Lehet neki kezdeni valamit vagy cseréltessem ki?
-
Gabesz87
veterán
Értem. Köszönöm a választ. Amúgy ITT van a válasz, amit múltkor kaptam.
Igazság szerint nem vagyok meglepve, csoda, hogy eddig bírta...végül is csak folyamatos működésben volt szerintem már lassan 10 éve, (de pontosan nem emlékszem már, mikori), tekergetbe, megállítva sokszor a felvételt. Amúgy egy Cisco ISB6000.
Akkor bejelentem, nincs mit tenni. És mit fogok vajon kapni helyette? Van egy másik boxom, egy TTI STB-3112 CDA, hát az elég gáz. Pontosabban inkább csak a távirányítója. -
bigdady
nagyúr
Hali
Telekom optikai netet milyet ad? Pppoe?Kell ddns hozzá? Kösz[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Gabesz87 #92310 üzenetére
"Azt mondták (talán itt?) Hogy egy "jól sikerült" szoftver frissítés miatt lehet."
Nem túl sok köze volt az illetőnek a témához, mert nem töröl SW frissítés a dobozodról semmit.
"Szerintetek döglődik a HDD?"
Igen.
"Jelentsem be aztán új boxot adnak?"
Igen. Sajnos a felvételek bukók.
Ami számodra igazán fontos és pótolhatatlan, azt mentsd ki analóg kimeneten. -
Gabesz87
veterán
Egy ideje elég furan viselkedik az iptv boxunk. Úgy karácsony környékén kezdődött, amikor is észrevettem, hogy a felvételek jó resze eltűnt. Azt mondták (talán itt?) Hogy egy "jól sikerült" szoftver frissítés miatt lehet. Nem tudom volt-e frissítés, de egye fene, ezzel még nem dőlt össze a világ, hogy több éves felvételek eltűntek. Viszont mostanság meg azt produkálja, hogy folyton megakad a felvétel. Elvileg az egész műsor fel van véve a felvétel hossza alapján, de random megakad közben itt-ott, mintha vége lenne a felvételnek. Jó esetben ilyenkor elölről kezdve az tudjuk tekerni a kritikus pontot,de van hogy nem. Szerintetek döglődik a HDD? Vagy ez inkább valami szoftveres bug? Jelentsem be aztán új boxot adnak? Csak a több száz South Parkot sajnalnam amire el szoktam aludni :-)
-
DJ. Ru$y
félisten
DDNS és portátirányítás amire szükséged lesz valószínűleg. Nem tudom a Zyxel biztosít-e bármilyen DDNS-t amiért megvetted a NAS-t, vagy van-e bármilyen önfrissítő DDNS benne. Erre a NAS topic-jában kapsz talán választ, illetve, hogy mely portokat kell átirányítani a Sagemcom-ban a NAS-ra, gondolom a NAS-nak fix IP címe van a belső hálózatodon, ha nincs, akkor első körben azt lesz szükséges beállítani, aztán arra az IP irányítani a portokat.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz simonjoe #92305 üzenetére
Kimennek megnézik, hogy az van kint, beírják a papírra, hogy teljesítve és kész valószínűleg. Azt nem fogják semmire cserélni, ha csak réz van ez így igaz. Esetleg valamiért nem látták a rendszerben, hogy nálad ilyen eszköz van már kint.
-
-
simonjoe
őstag
Sziasztok!
Jelenleg egy 50 megás előfizetésem van a T.nél amit egy ZTE H368N-el használok.
Igényeltem 100-as csomagot, és megkerestek, h a fenti eszközt cserélni fogják. Szerintetek mi a francért?
Tudja ez is a 100 megás sávot, már dupla érpáron megy a net, szóval én nem nagyon értem ezt.
Lehet erre valami ésszerű magyarázat?????THX & üdv:
Joe
-
Trka
újonc
Sziasztok,
Sagemcom router, vs Zyxel NAS 326,
Laikusként szeretnék tanácsot ill. segítséget,útmutatást kérni ,hogyan tudom elérhetővé tenni az eszközt,hogy külső hálózatból is elérhető legyen,mert jelen állás szerint, csak az itthoni hálózatban, wifin keresztül tudom használni! Ezt a "wifis " megoldást "egyszerű" volt beállítani de a routert nem tutam beállítani semmilyen módon.
Köszönöm,ha időt fordítasz ennek a hozzászólásnak az elolvasására és az esetleges segítséget!
-
Locutus
veterán
válasz Locutus #92294 üzenetére
Ma voltam bent megint amúgy, szóvá tenni, hogy 2 hét után se frissültek le a csomagjaim a telekom oldalán...
Nos a válaszuk az, hogy a régi modem leadásától számítva nekik 30 napjuk van erre Amiben ugye csak az a vicc, hogy egész addig nem tudsz ügyintézni, sem otthoni szolgáltatáshoz kapcsolódóan új rendelést leadni, mert a rendszerben nem aktuálisak az előfizetéseid...
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
veterán
Megszűnik a Fox magyar verziója
Kíváncsi vagyok, beraknak-e valamit a helyére. Mondjuk egy HD csatit.
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- SONY CFS-W455L kétkazettás magnó
- Konfiguráld szabadon DELL Latitude 5480 5490 i5-8350u 5495 FHD vil. HU bill. újszerű!
- Újszerű DELL Latitude 5590 FHD IPS 15.6 gyári magyar billentyű világító i5-8250u Windows 10/11
- 1972 Csepel Hiteka Elkon 5140 mérőműszer . Igazi ritkaság
- Kingston SUV500MS480G mSATA 480GB SSD 42nap működés 1.97TB írt adat
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest