- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Asszociációs játék. :)
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- W11 pls
-
LOGOUT.hu
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dumi86
senior tag
válasz #46372352 #91791 üzenetére
Szerintem DNS gondod lehet. Nálam egy pillanat alatt betölti
Mobil: Samsung Galaxy A41 DS (2020) Android 12.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT 1Gb , Windows 10 Home 21H2 (19044.2075) OEM , Vivaldi 5.3.2679.61 , Eset Nod32 Antivirus 15.2.11.0
-
seger
addikt
válasz Gubek-Einste #91787 üzenetére
Koax
-
titán
-
seger
addikt
Sagemcom új modeme jó? Jobb mint az első?
-
korpas15
tag
Sziasztok!
Ezt a Telekom Fon-t valahogy kilehet kapcsolni? -
törölt tag
válasz Constantin79 #91776 üzenetére
HG8245H típusút kaptad szerintem teljesen felesleges után a csatlakoztatni + tápegységgel,
Egyáltalán nem felesleges. A HG8245H egy buta eszköz, amiben meglehetősen korlátozottak a beállítási lehetőségek. Az már más kérdés, hogy Tp-Link és hozzá hasonló kategóriájú 3:1 4:1-ben eszközökkel 1%-al van beljebb, mint biztonság. Már ha fontos. -
DJ. Ru$y
félisten
válasz Azharel #91779 üzenetére
Ha különböző a webes felületük elérhetősége, vagy külön alhálózaton vannak, akkor, ha LAN-LAN összekötöd a két eszközt, akkor elvileg el fogod érni a HGW felületét is, ha közel van a gépedhez, akkor megoldható úgy is, hogy veszel egy USB-s ethernet adapter, és abba dugsz egy UTP-t közvetlen a HGW-ből.
(Nekem pl. ASUS router-rel gyári FW esetén, simán átenged mindenféle másodlagos kötés nélkül a HGW kezelőfelületére.)
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Constantin79 #91776 üzenetére
És, ha neki szüksége van az 5 GHz-es wifire, vagy van a DSL miatt egy közép vagy felső kategóriás router-e, akkor tegye a polcra és nézegesse?
Szerintem azért hadd döntse el mindenki maga, hogy mit szeretne. A kérdés nem az volt, hogy érdemes-e használni saját router-t.
-
adika4444
addikt
válasz Azharel #91777 üzenetére
Hali!
Teljesen normális mert két PPPoE munkamenet van a két eszközön.
Tp-n gyári firm esetében be lehet állítani secondary connectiont emlékeim szerint, amikor is elérhető ip alapján a hgw (de ez nem biztos)
Az IPTV-t nem befolyásolja a PPPoE pt, pont ez az előnye. Annyi hátrány érhet, hogy ha lelövik a PPPoE-n a több session lehetőségét akkor feltehetőleg a TP-LINK nem tud felcsatlakozni. Ezért ha a hgw-n nem kell a netkapcsolat, érdemes lehet resetelni hogy az alap adatokra álljon be. Ezzel lesz tv meg telefon, de a te PPPoE adataiddal csak egy munkamenet lesz.üdv, adika4444
-
Azharel
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap sikerült megcsinalnom az IPv6-ot a roteremen, ehhez kapcsolódóan volna par kérdésem.
Speedport hgw van a zte fajta. Mögötte egy tplink 1043ndv2 lede firmware. Hgw-n bekapcsoltam a ppoe passtrought, routeren ennek megfelelően megadtam az adataimat, ezutan már volt ipv4 és ipv6 cimem, weben teszt oldalakkal ellenőriztem. Azt vettem észre, hogy ezekkel a beállításokkal ha hgw-re kötöm a pc-t akkor teljesen más publikus ipv4 címem van mint mikor a routerre kötöm. Ez normális? Hogy befolyásolja az iptv-t a ppoept? Lehet bármi hátrányom abból ha a routerem "tárcsáz" és nem a hgw? Illetve, ha így van beállítva akkor nem érem el a hgw-t a router mögül, erre van valami megoldás? -
Constantin79
csendes tag
válasz proradeon #91774 üzenetére
Hali. Ha a Huawei HG8245H típusút kaptad szerintem teljesen felesleges után a csatlakoztatni + tápegységgel, vezetékezéssel egy routert csak azért mert tudja a 5Ghz-es Wi-fi-t. . .. A Huaweint minden be lehet állítani szerintem. . . . Nekem is van itthon NAS, kamera, kívülről mobilról bárhonnan elérem a kamerám képét. CSak egy példa. ..
Élni és élni hagyni.
-
őstag
Sziasztok!
Nem régiben ADSL-ről váltottam optikára. Kaptam is egy Huawei eszközt, ami mögé szeretném pppoe passthrough segítségével a saját router-em berakni.
Ezzel mindössze egyetlen problémám van: A szerződésen nincs rajta a pppoe jelszó. Ezt akkor csak az ügyfélszolgálattól tudom kikérni?[ Szerkesztve ]
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
Pá
addikt
köszönöm szépen a válaszokat.
a 192.168.1.1 biztos, hogy jó, mert amikor beírom a böngészőbe és leokézom, akkor bejön a T logó és még a címsor is kiegészül a loginos oldallal. Szóval jó helyen vagyok, inkább csak olyan, mintha a router megmakkant volna és nem akar beengedni. Még nem nagyon tudtam tesztelni, de talán akkor jön elő, ha menet közben kábelről wifire váltok. Ettől bedurcizik és utána már kábellel sem akar visszaengedni.Múltkor úgy tudtam bejötni, hogy historyből megnyitottam egy linket a beállításokon belül, ahol már korábban jártam. PL http://192.168.1.1/0.1/gui/#/access-control De most erre sem reagál.
Így néz ki
Oprendszer Windows 10 64bit
[ Szerkesztve ]
''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
Beniii06
addikt
2-es pont:
én biztos így kezdenék neki:
windows:
cmd --> ipconfig
kikeresed a hálózati adaptered részénél az alapértelmezett átjáró(default gateway) Ip címét, majd ezt a címet bemásolod egy böngésző lap tetejére.linux:
terminal --> ifconfig
ugyanaz mint fent.Ha megegyezik azzal, amit már próbáltál vagyis fehér lap az is, akkor mehet előzmény/süti törlés vagy megpróbálod másik eszközről is.
Az egyes ponthoz meg jó lenne tudni, hogy milyen op rendszered van.(Ha a gépen akarod átnevezni a kapcsolat nevét)[ Szerkesztve ]
"Got any other secret weapons?"
-
Pá
addikt
Sziasztok!
Tegnap bekötötték az 1Mbites netet, kaptam hozzá szép sagemcom (5655 v2) routert. Ehhez kapcsolódóan lenne 2 kérdésem.
1. Át tudom nevezni az ethernet hálózatot? Wifi nvét simán át tudtam írni, de sehol nem tudom megváltoztatni a vezetékesét.
2. Nagyon sokszor, ha be akarok lépni a modem beállításokhoz (192.168.1.1), akkor a login képernyő helyett csak egy tök fehér blank oldalt kapok és nem történik semmi. Erre valami megoldás? Elég idegesítő egy idő után.
köszi szépen!
[ Szerkesztve ]
''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
mouzrr
őstag
válasz kabelmania27 #91763 üzenetére
Köszi a válaszokat. 3 Tv-n is nézünk digitális adást, 1 tv-n van iptv, és van elosztó is a bejövő koaxon.
-
Toby1959
csendes tag
Ezt mindennap megteszem, sőt, még úgyabb is, mert lefekvéskor CSAK a tévét kapcsolom ki, a STB megy tovább. Aztán délután-estefelé, tehát 14-15 óra múlva a tévét visszakapcsolom, addig a STB a semmibe küldte a TV-jelet. Amióta nem koaxon dzsavel a jel (kb. 4-5 éve), azóta így van.
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz mouzrr #91761 üzenetére
-8as letöltési érték már gyenge, feltöltésinél közel van az 50-hez.
Ha nem néztek dvb-c adásokat és van feleslegesen bekötött mmwo vagy más tipusú osztó a koax kábelen akkor érdemes kiiktatni F toldóval, ha a bejövő kábel F csatlakozója elér a modemig akkor még egyszerűbb a helyzet.[ Szerkesztve ]
-
titán
-
dchard
veterán
Nincs esetleg két gép a háztartásban, hogy egy próba erejéig tudjál egyszerre tölteni mindkettőn, kábelen?
Arra vagyok kíváncsi, hogy igaz-e a telekom állítása, miszerint két gigás interfésszel ellátott eszközzel kihasználható a nagyobb sebesség. Erre még eddig semmilyen kézzelfogható bizonyítékot nem láttunk.
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
Toby1959
csendes tag
Telekom IPTV-m van VDSL2-n.Tegnap este épp a Hentesek című műsoron rágtam volna a körmöm, hogyan csináljunk igazi borjúbécsit, amikor klopfolás közben megfagyott a levegő és a kép is. A Cisco6030 STB-n kigyulladt a HDMI kék ledje (holott még síkcsöves buta tévém van) és semmire nem reagált, úgy hogy kb. negyedóra múlva hátsó főkapcsoló ki-bekapcs. Reboot után mintha mi sem történt volna, ment a műsor, csak addigra már megették a bécsit
Van tippetek, hogy mi okozhatta ezt? -
DJ. Ru$y
félisten
válasz dchard #91750 üzenetére
Index.....
Van, aki megrendelte már. Csak az előfizetők többsége az UP miatt rendeli és nem foglalkozik a letöltéssel.
-
dchard
veterán
Nem tudom volt-e már:
A 2 gigabites net már magyar valóság
Az Index csodálatosan pontos, műszakilag teljesen hiteles cikke.
Személyes véleményem:
Minden hülyeségek kipróbáltak, csak éppen a legkézenfekvőbbet nem: két gigabites laptoppal egyszerre mérni. Felmerül a gyanú, hogy ilyen mérést szándékosan nem végeztek, mert kiderült volna a korábban már vélelmezett limitáció...
A teszt konklúziója az, hogy alkalmatlan annak megállapítására, hogy elérhető-e akár egynél több eszközzel a gigabites sebesség.
Mondjuk azon csodálkozom, hogy itt még senki nem fizetett elő 2gigás netre, akkor legalább ki tudnánk deríteni, hogy mi az igazság.
Dchard
-
veterán
válasz Fecogame #91729 üzenetére
Hibátlanul működik eddig, jobban tetszik, mint a régi Cisco EPC3925.
Mivel kb. sehol nem olvastam érhetően megfogalmazva, most leírom:
A bridge mód azt jelenti, hogy az eszköz gyakorlatilag egy modemként funkcionál, nem lesz webes felülete, és nem kell (és nem is lehet) rajta beállítani semmit.
Okoskütyük ---> https://hardverapro.hu/apro/wifi_es_zigbee_okoseszkozok/hsz_1-50.html
-
Hami33
aktív tag
Sziasztok ! Hétfőn adtam le az igényemet egy Lg oled tv re otthoni internet szerződés hosszabbítással ,de még nem hívtak egyeztetésre 3 nap telt el de még semmi! Mennyi idő szokott ez lenni ? Adjam le még egyszer a rendelést vagy várjak türelmesen?
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz bence.sipos #91746 üzenetére
Próbálkozhatsz de nem biztos, hogy van szabad érpár.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
dchard
veterán
válasz bence.sipos #91744 üzenetére
Nem az HGW hanem a vonalad nem bírja. A látottak alapján örülhetsz, hogy nem szakad...
A 30megás mérésed biztosan fals, ebből 37-38megát ki lehet hozni. Eldöntheted, hogy visszaraknak 30megára (és akkor bukod a mostani 12-13megás feltöltést is), vagy így hagyják.
Dchard
-
xTech
tag
válasz bence.sipos #91742 üzenetére
Lesd meg ezt: [link]
A 10. oldalon találod azt a menüpontot, amire neked szükséged van. Érdemes az egész táblázatról egy screenshotot készítened, majd itt elküldeni nekünk. A vonaladatokból meg tudjuk mondani, hogy mivel van a probléma.
-
bence.sipos
csendes újonc
válasz Gubek-Einste #91741 üzenetére
Hogyan tudnék nektek vonali adatot adni? Nem tudom, hogy az micsoda pontosan! Ennyire nem értek hozzá! Hol találom?
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz bence.sipos #91740 üzenetére
Vonali adatokról egy képet lehetne kérni és akkor tudnánk is mit mondani.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
bence.sipos
csendes újonc
Sziasztok!
T-homenál váltottam internetszolgáltatás 20 mb-ról 50 mb-osra! Míg 20 mb-os netem volt, addig mindig jól teljesített, max sebességen hozta a netet. Miután 50-re váltottam, mindig 30 mb-ot mértem speedtesten. Arra gyanakszom, hogy nem bírja a thome által adott családi digitális elosztó.
Típusa: ZTE ZXDSL 931VII
Router gondok csoportjából jövök, ott ajánlották ezt a topicot.
Ők arra gondoltak, hogy nem bírja a vonal.
Szerintetek?Válaszotok előre is köszönöm!
-
senior tag
válasz mouzrr #91738 üzenetére
A routerben én is fix IP-t adtam, a DMZ nem tudom mi, azt nem bántottam, viszont a routerben és a modemben is beállítottam Port Forwardingot a uTorrent portjára, így kizöldült és megy a seed szépen. Nem tudom, mi segítette elő a dolgot, mindenesetre köszönöm mindenkinek a segítséget
"A közgazdász az a szakértõ, aki holnapra tudni fogja, hogy azok a dolgok, amikt tegnap jósolt, miért nem következtek be ma."
-
szalai112
senior tag
A gyorsítos netet lemondom mert a 10Mbit dsl-re rá segít az LTE 3-4Megabitet.
De az az érdekes hogy telefonról LTE átlagba tudja 20Mbitet néha 30 de így érdekes[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Azt hiszem, hogy sikerült beállítani. Azt hittem, hogy valamit elqrtam, mert 5 perc kellett a D-Link DIR-842 routernek, hogy internetkapcsolatot varázsoljon. Már böngésztem a megoldásokat, de szerencsére nincs baj, kapcsolat már van.
Viszont a uTorrent továbbra is sárga felkiáltójelet mutat. Mit tudok még csinálni?
"A közgazdász az a szakértõ, aki holnapra tudni fogja, hogy azok a dolgok, amikt tegnap jósolt, miért nem következtek be ma."
-
senior tag
válasz DJ. Ru$y #91733 üzenetére
Esetemben nem tudom, jól értelmeztem-e. Íme a két kép a felületről: kép1 és kép2
1.) Kihúzom a routerből a kábelt.
2.) Belépek a modem kezelőfelületére, ahol a LAN IP-je jelen esetben 192.168.0.1
A DHCP szerver pool kezdete: 192.168.0.10
A DHCP szerver pool vége: 192.168.0.245
3.) Belépek a router kezelőfelületére, ahol a LAN IP-t beállítom 192.168.0.2-re, mentés, újraindítás.
4.) Csekkolom, hogy elérhető-e a router a beállított 192.168.0.2 címen, ha igen, DHCP kikapcsolás, mentés, újraindítás.
5.) Modem és router összekötése LAN-LAN portokkal."A közgazdász az a szakértõ, aki holnapra tudni fogja, hogy azok a dolgok, amikt tegnap jósolt, miért nem következtek be ma."
-
senior tag
A "hogyan lépjek be" rész tárgytalan, ugyanis az alapértelmezett admin/password kombóval sikerült. A "User ID" pontosan mit jelent a felületen belül?
(#91733) DJ. Ru$y: és a HGW mit jelent? Az maga a modem?
[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
Használatiban le van írva hogy éred el.
A lényeg annyi, hogy a HGW-re kell kapcsolódnod közvetlenül vagy kábelen vagy wifin.
-
senior tag
A Telekom előfizetés a lakótársam nevén van. Egy D-Link DCM-704 típusú modemünk van régóta, ehhez csatlakoztattam a saját D-Link DIR-842 routerem, mert gyenge volt a jel a másik szobában.
Hogyan tudom konfigurálni a modem beállításait? Mármint hogyan tudok belépni a kezelőfelületre? Anno már kérdeztem ezzel kapcsolatban, mivel a uTorrent nem működik teljesen jól, de voltak ennél fontosabb problémák is, így most jutottam csak oda, hogy beállítsam ezt.
-
veterán
válasz Gubek-Einste #91730 üzenetére
Semmi. Ha van fejlemény, írok
[ Szerkesztve ]
Okoskütyük ---> https://hardverapro.hu/apro/wifi_es_zigbee_okoseszkozok/hsz_1-50.html
-
titán
-
veterán
Most kaptam a Cisco EPC3925 helyett egy Sagemcom f@st 3686 V2 eszközt, 120-ról 250-es netre váltás miatt ( koax ).
Ha nem szeretném a kapott routert használni semmi másra, csak modemként, akkor a DMZ + saját router vagy a bridge mód + saját router kombóval járok jobban?
Bridge módban a sagemcom eszközön semmit sem kell beállítanom, csak "bedugom és működik"?
-
Beniii06
addikt
válasz DJ. Ru$y #91726 üzenetére
Nyílván, de én már sokszor láttam olcsóság/hanyagság miatt, hogy máshonnan megmaradt cat5 dugók kerültek cat6-ra, aztán meg volt olyan ami működött és volt olyan ami nem. Itt most nem az illető szakmai kompetenciájára akartam kitérni, hanem, hogy még erre nem gondolt senki, pedig az emberi hanyagság határtalan és a magyar emberek leleményessége egetverő Most nem elképzelhető, hogy valaki elfelejti, hogy új kábelhez új csati is kell? Aztán meg felhasználja, ami van jómunkásember módra, ahogy azt kell.
Hidd el egy pendrive-ot is láttam már fordítva "beledugva", akarom mondani beleerőszakítva(az illetőnek nem volt logikája megfordítani) és csak erő kérdése, belement Persze nem is működött utánna. Arról meg már nem is beszélek, mikor szervizelés alatt lévő asztali gép oldalát akarná levenni az ember és meglepődik, hogy a szokványos csavar helyett, egy 10x-er akkora facsavarral van átfúrva a gép oldala/hátlapja és rögzítve.[ Szerkesztve ]
"Got any other secret weapons?"
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Beniii06 #91723 üzenetére
Side note: Azért gondolom, akinek van 20 év tapasztalata, az tudja mit csinál... Ha nem értene hozzá nem hiszem, hogy nem ment volna csődbe az üzlete, vagy, ha alkalmazott, akkor nem hiszem, hogy ilyen helyen alkalmaznák...
-
poli27
veterán
Azért picit mérges vagyok, ugye 16. án rendeltem egy oled tévét 473k ért, erre tegnaptól 438k lett az ára, most írtam nekik egy levelet, szeretném ha jóváírnák a különbözetet, vagy elállok 14 napon belül a vásárlástól, és megrendelem az olcsóbb áron, szerintetek melyik lesz a befutó?
-
Beniii06
addikt
válasz norbi2010 #91721 üzenetére
Az jó ha 20+ év, de a cat6-os kábelre cat6-os dugót is rakott? Csak azért kérdem, mert mert a cat6 kábel vastagabb és ha csat5/5e dugót raknak rá elképzelhetőnek tartom, hogy az egyik ér összeér/beleér a másikba krimpelésnél és már ugrott is a gigabit, mivel gigabithez 8 ér kell, ha már egy/kettő sérül automatikusan 100 lesz belőle.
Azt furcsának tartom, hogy "patch" kábel lett behúzva a padláson keresztül és nem "fali", amiben pont van egy fehér fonal nyúlás megelőzésére. Mondjuk a fali kábel meg hamarabb törik, mint a "patch" kábel, szóval lehet valamelyik kanyarban megtört az egyik ér és azért sincs gigabit, de ezt majd a teszter kideríti. Azért az egyel kevesebb hibalehetőség lenne, ha a cat6-os kábelre cat6-os dugó kerülne."Got any other secret weapons?"
-
DJ. Ru$y
félisten
Mobilos topic itt, hátha többet tudnak mondani, hogy miért utasították el, esetleg volt hasonló eset.
[ Szerkesztve ]
-
norbi2010
őstag
Már 20+ éve szakmában van, szóval azzal szerintem nincsen gond. Hozott kábeltesztert is, aszerint nem volt probléma. Annyit mondott, hogy lehet kicsit megsanyargattuk a kábelt, és az erek lehet hogy megnyúltak, szóval holnap hoz egyet, ami vastagabb, hátha azzal megy. Annyi még, hogy PC-hez van csatlakoztatva, de ez nem is számít igazából.
-
dreko
aktív tag
Tisztelt fórumlakók
jan. 19 este megrendeltem egy Huawei B525s-23a router + Domino Fix SIM kártya csomag + Kuponbeváltás opcióval 23-ikai kiszállítással, majd jött az email: Rendelés állapota: Jóváhagyásra vár.
Tegnap semmi nem történt, ma pedig érkezett email, hogy a Rendelés állapota: Érvénytelen, Megrendelését érvénytelenítettük, kérdésemmel forduljak a fal felé, hiszen kuponkódom érvénytelen.
Ilyenkor hova, merre tovább?
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz mouzrr #91714 üzenetére
Nem az engedmény nagyobb, hanem felkínálják azokat az opciókat, amiket a weboldal nem biztos.
Nincs külön engedmény azért, mert te telefonon rendeled meg.Koaxos hálózaton, ha nem vagy a jelenleg 500 Mb/s-es körben, akkor 250 Mb/s érhető el, ezt jól írja az oldal.
-
mouzrr
őstag
Olvastam összefoglalóban, hogx telefonon érdemesebb szolgáltatást rendelni mert nagyobb kedvezményt adnak az oldalon feltuntetett árakhoz képest. Valakinek volt már ezzel szerencséje? Ha igen, milyen mértékű engedményt kapott?
Hűséget akarunk hosszabbítani, 2 évből fél év van hátra de már sok éve náluk vagyunk. És a netet is növelnénk 50 megasrol, de az oldal szerint max 250 érhető el. Azért erre majd telefonon is rakerdezunk.[ Szerkesztve ]
-
-
xTech
tag
válasz norbi2010 #91707 üzenetére
Akkor feltételezem, hogy a HGW és a laptopod között nincs semmilyen más eszköz, tehát direktben kapcsolódnak egymáshoz egy Cat6-os kábelen keresztül.
A frissen vett UTP kábel egészen addig hozta a gigabites sebességet, amíg le nem vágtátok az egyik végét, hogy a padláson át tudjátok húzni, majd az ismerősöd krimpelt egy RJ45-ös dugót a levágott végére. Ezután már jelen volt a limitáció. Interferencia, áthallás stb. nem okoz ekkora sávszélveszteséget, plusz akkor más tünetek is jelentkeznének.
A krimpelés először könnyűnek tűnhet, azonban nagyon könnyen el lehet rontani, igényel némi tapasztalatot, gyakorlatot. Véleményem szerint vagy fel lett cserélve valamelyik érpár, vagy egy/több ér nem lett rendesen végződtetve. Ezt legegyszerűbben egy kábelteszterrel lehet ellenőrizni. A számítógépes boltban biztosan van ilyen eszköz (ha már krimpelő fogó is volt).De javíts ki, ha valamit félreértettem.
-
DJ. Ru$y
félisten
Telefonon is lehet elvileg. Koaxon némely területen megindult az 500 Mb/s-es net, szerintem a telefonos ügyfélszolgálat is látja, hogy meg tudod rendelni vagy sem. (Én biztos telefonnal kezdenék, ha van Telekomos mobilod vagy vezetékesed, akkor amúgy is ingyen van.)
-
NY_A
őstag
Sziasztok.
Kaptam egy üzenetet, hogy elérhető nálunk az 500 megás otthoni internet. Jelenleg 250 van, optika nincs. Azt írja menjek be egy Telekom üzletbe, ott lehet kérni. Intézett már ilyet valaki? Mi ennek a feltétele? Telefonon nem lehet elintézni? Nem találtam erről túl sok infót.
-
norbi2010
őstag
válasz DJ. Ru$y #91706 üzenetére
Majdnem pontosan így történt, annyi különbséggel, hogy eddig wifi-n keresztül jött a net a gépre, csak a Gigabit-es net miatt lett rákötve kábellel. Ez történt először Cat 5e kábellel amit a szerelők hoztak, ezzel nem ment az 1 Gigabit(viszont ezt nem is próbáltuk anélkül, hogy a padláson elvezették volna), majd megpróbáltuk Cat 6-tal ami nem padláson keresztül hozta az 1 Gigabitet, padláson keresztül ugyanazzal a Cat 6-os kábellel már nem. A többi így volt ahogy írtad, levágtuk az egyik végét, padlásra fel, szobába le, a végét pedig számítógépes ismerős tette rá ugyan úgy, ahogy az eredeti vég is volt. Ma is jön, elhozza a laptop-ját és megnézzük azzal jó lesz-e, plusz még hoz egy másik hálókártyát is, hátha. Ha azzal sem jó akkor már nem tudom mit lehet tenni.
-
DJ. Ru$y
félisten
Olvasd vissza a szálat, volt egy kábel neki a padláson az 100-as limites volt, vett Cat5e kábelt, bekötötte vele a gépet simán a HGW-be, nem padláson keresztül, megvolt a gigabit, csak csatlakozóval együtt nem tudta befűzni a padlásra, gondolom levágták a csatlakozót, befűzték és újradugózták, és most újra 100-as limites lett a kábel, ami eddig tudta a gigabitet. Ebből következtetve, vagy zavarja valami a padláson (bár ez nem tudom mennyire lehetséges) vagy ismét rossz lett a kötés a levágott végén.
norbi2010 javíts ki, ha rosszul látom.
-
ripla
addikt
Itt Zalakaroson tegnap este óta akadozik a net, elmegy, visszajön, elmegy, visszajön, erről tudtok valamit?
A múlt héten is voltak vele problémák, bár akkor azt mondták, szerveroldali frissítés miatt történt.
120/50, üvegszál.[ Szerkesztve ]
-
xTech
tag
válasz norbi2010 #91700 üzenetére
Biztos, hogy Cat5e kábel megy a padláson? Nem csak sima 5? Mert az 5e is képes gigabites adattovábbításra (mint a 6).
Ha esetleg tudnál adni egy topológiát a kábelekről + eszközökről, akkor biztosan tudnánk segíteni. A 100-as bandwidth miatt egyértelműen fizikai/hardveres limitáció van, már csak le kell szűkíteni a kört. -
spanyoll
addikt
Ha a gls tracking szerint már átvették a köki telekomban a csomagom, de a netes felület szerint még mindig szállításra vár, akkor már mehetek érte vajon?
Ha megjött, de ők nem futtatják át a rendszeren órákon át és azért nem jelzi, akkor inkább megspórolom nekik ezt a fáradságot és már megyek érte most"Super perfundo on the early eve of your day."
-
lsc
nagyúr
Üdv
Másnak megy az iptv /Szombathely környéke/? Karbantartás volt 6-ig elvileg, se kép se hang.Az élet kegyetlen .
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- PlayStation 5 Pro + Vertical Stand
- Kukirin G2 Master (max sebesség: 60km/h)
- ZOTAC GeForce GTX 1070 Ti AMP Edition 8GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest