Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Uyuarasy #93597 üzenetére
250-es esetén biztosra vehető, hogy a már használt Sagemcom fog újra kikerülni.
Azért kaphattál a Sagemcom helyett Cisco-t, mert a kis csomagos előfizetőkhöz azt szórták, ha esetleg a Sagemcomból nem volt elég, hogy ne ragadjon raktáron egy csomó Cisco.
Én váltanék.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
viktorhu
veterán
válasz Uyuarasy #93597 üzenetére
A Sagemcom több csatornát használ, szóval ha a kis csomagokkal a cisco-használók bedugítják a netet, a Sagemcomnak több esélye van a maradék csatornákon adatforgalmat csinálni. Márpedig a 250-es csomaghoz Sagemcom jár. Szóval ha a Sagemcom idején nem volt problémád, akkor az továbbra is megoldás lehet.
-
veterán
-
tag
Hello,
A tarsashazban sajnos csak Telekom van, eddig 50-es kabelt hasznaltunk. Par honapja tonkrement a Sagemcom Fast3686 es cserebe egy Cisco EPC3925-ot kaptunk. Neha az IPTV is beakad, a wifi erezhetoen gyengebb es elofordul, hogy nem lehet streameket nezni buffereles nelkul.
Elvileg 250Mb-ig lehet novelni a csomagot, de a garantalt minimum ott sem fenyes. A ket kerdesem:
Megerne valtani (kb. ugyannyi lenne a havidij)?
Milyen eszkozt szoktak mostaban osztogatni? -
nagyúr
válasz Livius #93573 üzenetére
Linux alatt ezzel mértem:
curl -s https://raw.githubusercontent.com/sivel/speedtest-cli/master/speedtest.py | python -D
de ha hazaérek kipróbálom az általad linkelt tesztet is
(#93575) N2O999
ONT-re van kötve cat6 kábellel, saját router még nincs mögötte, nem volt még időm berakni, meg nem fér el ott két router ahol kéne...
-
Kbali
nagyúr
válasz szabogabor10 #93585 üzenetére
Ha ugyanaz a távirányító, mint a SAT-hoz, akkor a léptetőgomb |> előre visz azonnal a felvett adás végéhez, azaz az élő műsorhoz.
-
Janusz001
őstag
Látom megint bővült az 500 -as koax lista, szeretett megyeszékhelyem szépen körbe van már lőve.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz jimmy74 #93589 üzenetére
Elvileg most kellene jól működnie, mivel a WMM alatt helyezi előtérbe a média tartalmaz, próbálkozhatsz vele, hogy kikapcsolod, vagy átrakod WMM-re, és mit csinál úgy, lehet fel van cserélve 2 opció.
-
jimmy74
őstag
A probléma ugy jelentkezik hogy a gépen hatalmas laggok pl online játék alatt mikor a yt fut a mobilon.
ez akkor szünik meg mikor nem fut a yt android eszközökön.WoT:jimmbo
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz jimmy74 #93587 üzenetére
Keresel az eszköz felületén egy olyan opciót, hogy QoS, mivel nem volt soha a kezem közt ilyen eszköz, így pontosan nem tudom megmondani, hogy lehet-e és hol lehet állítani ezt a funkciót. Bár azért én nagyon csodálkozom, hogy egy YT képes megdönteni a netet. Ahol a bitráta a béka segge alá van húzva.
-
dptrsk
Topikgazda
válasz szabogabor10 #93585 üzenetére
Konkrét gomb nincs rá, hirtelen ez a 3 megoldás jutott eszembe:
-előre tekerés gomb többszöri megnyomása a 4x-es sebességű tekeréshez.
-előre ugrás gomb többszöri megnyomása, amíg az élő adáshoz nem érsz.
-átkapcsolás másik csatornára, majd vissza. -
veterán
Sziasztok!
Van arra lehetőség IPTV boxon, hogy egy élő adás esetében visszatekerés után egy gombnyomással visszatérjek az adás aktuális állásához? Gondolom nincs, de azért megkérdezem, hátha.
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
jimmy74
őstag
-
titán
-
Urak, jó estét, csak tájékozódás szinten érdeklődöm.
Az elmult hetekben egyre tobb helyen tűnik fel nekem Szeged belvárosában 'one telecom' autós szerelő emberek akik az utcai aknakban kábelt fektetnek.
Úgy emlékszem mintha ezek a 'jomunkasemberek' a telekom alvállalkozói lennének.
Jól tudom?
Esetleg tudtok valamit arról hogy Szegeden húznanak ki optikat a belvárosban?
Előre is köszönöm ha volna érdemi informacio[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
jimmy74
őstag
válasz Gubek-Einste #93578 üzenetére
telekom sajátja.zte wifis modem
megeszi a netet meg laggol az asztaligép mikor a yt megy mobilokon[ Szerkesztve ]
WoT:jimmbo
-
orc88
őstag
Sziasztok!
Adott egy 30 megás telekom internet csomag, hozzá modem a szolgáltatótól és egy Asus RTN10E router.A probléma a következő: random (de 2 napon belül tuti) elmegy a net, és a router minden oldal megnyitásakor ezt az üzenetet dobja a router belső hibakeresője: "No response from the remote server".
Ilyenkor a routeren a WAN beállításokat újratöltöm de van hogy ez sem segít és csak modem + router restart után áll helyre a kapcsolat.Találkoztatok már ilyen problémával? Ha szükséges tudok 1 logot mellékelni a routertől a kapcsolat szakadás időpontjától.
[ Szerkesztve ]
"Life's simple: You make choices and you don't look back."
-
titán
-
titán
-
jimmy74
őstag
Sziasztok!
nincs valami megoldás arra hogy állitsambe a routert vagy vmi segédprogram ehhez hogy a youtube mobilon nagyon eterheli a hálozatot.WoT:jimmbo
-
N2O999
tag
válasz tboy93 #93570 üzenetére
Még jó hogy hívtad őket, találgathattuk volna mi a probléma... Bár tudtommal csak feltöltés irányba van időosztásos multiplexelés, de ezek szerint befolyásolta a letöltést is. Ha esetleg dchard erre jár és van kedve, felvilágosíthatna minket.
De mivel most sem az igazi a helyzet, Livius által írt módszert próbáld még meg. Feltételezem hogy közvetlen az ONT-re van kötve a gép, vagy gigabites vonalhoz kellően erős saját router esetén be van állítva a PPPoE passthrough, elkerülve a dupla NAT-ot.
Ha így sem jön össze a sebesség, tényleg érdemes megnézni hajnalban, elképzelhető hogy a környékeden sok a torrenthuszár, és ugye 2,5 Gbit/s-on osztozik kiépítettségtől függően 128/64 előfizető.
-
atleticofan
tag
-
Livius
őstag
válasz tboy93 #93570 üzenetére
Linux alatt mivel szoktad mérni a sebességet? Én ezt a módszert javasolnám jó tesztnek, hogy a
/dev/null
-ra legyen irányítva a letöltés, ami így kihagyná a HDD vagy SSD másolási sebességhatárait, és a RAM-ba töltene le csak, és onnan pedig egyből törlődne is.[ Szerkesztve ]
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
hun005a
tag
Nem tudok belépni az online ügyfélszolgálatba.
Se telefonszámmal se ügyfélazonosítóval se facebookkal semmivel
Másnál működik? -
DJ. Ru$y
félisten
válasz Crytek #93563 üzenetére
Legkevésbé javasolt IPTV-re a wifi, mivel a leginstabilabb, ugyanis folyamatos kapcsolat kell a TV-hez, hogy ne akadozzon a kép.
Én inkább powerline-t javasolnék.
Van a Telekomnak is alternatív kiépítési megoldás erre, megoldják ők, ha kéred a második STB-ot és bejelented az igényt az alternatív kiépítésre, akkor kifizeted nekik és megoldják ők, nem kell vele neked foglalkozni.
[ Szerkesztve ]
-
N2O999
tag
válasz tboy93 #93559 üzenetére
A PON feliratú LED zölden vagy pirosan világít? Mondanám hogy hajnalban próbálj meg sebességet mérni, de ha holnap mennek a szakik inkább ne kelj fel csak ezért.
Kábelhiba kizárva, CAT5 esetén csak ~90 Mbps lenne, rossz port konfig szintén, mivel a feltöltés meg nagyjából megvan.Ja lehetőleg ne böngészővel mérj, hanem a windowsos speedtest alkalmazással.
[ Szerkesztve ]
-
OldMike
őstag
válasz Crytek #93553 üzenetére
A net-es szobádban van valószínűleg a Telekomos digitális útválasztó (HGW-ként is ismert), abból megy egy UTP kábel a meglévő IPTV boxba. Ugyanilyen kábelt (nyilván megfelelő hosszúságút) kell átvinni HGW-ből a másik szobába, az oda tervezett másik IPTV boxba.
42LM660S
-
Bdanyy
addikt
Sziasztok!
Crt tvhez kéne média konvertert venni, mert már nem működik az analóg. Melyiket érdemes?
http://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt
-
Crytek
nagyúr
válasz Gubek-Einste #93552 üzenetére
Két szobánk van. Egyikbe ott a net + az iptv box , a másik szobába viszont csak a sima kábel megy.
A cél az lenne hogy a sima kábeles helységben is iptv-s cucc legyen.. Mivel az iptv-s box nem wifis így kéne oda valami egység is...de ehhez nem értek..... hülye vagyok hozzá.
Next PC Upgrade: 2022
-
titán
-
Crytek
nagyúr
válasz Gubek-Einste #93550 üzenetére
Akkor kéne jeleznem a telekom felé hogy adjanak valami elosztott vagy hogy működik ez?
Nekem van a szobámba iptv de kb az évek alatt mióta be lett kötve 2 percet se ment...Next PC Upgrade: 2022
-
titán
-
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Crytek #93545 üzenetére
Folyamatban van a DKTV lekapcsolása, csak az IPTV alap csomagnak megfelelő csatornák maradnak meg DKTV-n, abban nincs benne az AXN és a Cool?! Gondolom ez lehet az oka.
Kaptak róla tájékoztatást elég régen.
-
nagyúr
válasz DJ. Ru$y #93544 üzenetére
Jelszo megszerezve, most azzal szivok, hogy tobb keszuleken is merve a maximalis letoltesi sebesseg 110mbit, a feltoltes pedig ~200. Nem ertem. 2 laptop, tucatnyi telefon, mind ezt produkalja. Kabelen es wifin egyarant ez a max. (Meg nincs sajat router bekotve)
[ Szerkesztve ]
-
Crytek
nagyúr
Nem tudom nem tv-zek ,nem is érdekel ,de édesanyám ma kérdezte hogy kiszedték az AXN-t és a Cool tv-t a kinálatból? Az ő szobájukba a sima kábel megy és a tvbe van digitális vevőjük....
Next PC Upgrade: 2022
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz tboy93 #93541 üzenetére
Az ONT-ban meg tudod nézni elvileg a felhasználót (az egy Telekomos e-mail cím) WAN beállítások alatt van azt hiszem valahol. A jelszót pedig jobb esetben az ügyfélszolgálat meg tudja változtatni, azt ami jelenleg van beállítva azt nem tudják megmondani, ahogy az online felületen is csak módosítani lehet.
-
N2O999
tag
válasz DJ. Ru$y #93540 üzenetére
Pont úgy tettem ahogy írtad, csak nem tudtam hogy feltétlenül kell az elrontás. Úgy voltam vele hogy minek, ha ott a passthrough. Vagy ha pt nélkül rontom el, akkor nem tud bejelentkezni a router?
Ahogy írtam, megoldottam hogy az ONT felületén kézire állítottam a bejelentkezést. Jobbnak láttam mint az elrontást, mert akkor folyamatosan próbálkozna a bejelentkezésssel.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz N2O999 #93537 üzenetére
Saját router-t akarsz használni?
PPPoE Passthrough-t bekapcsolod LAN1-re rákötöd a saját router-ed WAN portját, aztán a router-edben WAN beállításoknál PPPoE-t kell választani, megadni a hitelesítési adatokat, aztán pedig el kell rontani az ONT-ban a felhasználó és/vagy jelszót a PPPoE-nél, különben az ONT fogja felépíteni a kapcsolatot, aztán a router már nem tud csatlakozni, ezek után működnie kell.
De ez a leírás ott van az összefoglaló GYIK részében is. Gyanítom nem rontottad el a bejelentkezést, azért lehet amit írsz.
-
viktorhu
veterán
válasz tboy93 #93536 üzenetére
mb = megabit, bps = bits per seconds stb
>>de a pontosság kedvéért ha nem lett volna egyértelmű, 2 Gbps = 250 MB/s
Egyértelmű volt, csak hibás, így már jó
De nem ez volt a lényeg: kis adattöredékeket nem fog az elméleti max sebességen írni a lemez, még ha nincs is olyan lelassulás, mint a fizikai merevlemezeknél, ahol olyankor még a fejnek is ugrálnia kell.
[ Szerkesztve ]
-
N2O999
tag
Egyébként ha nagyon kötözködni szeretnék, megabyte (MB) helyett millibit (mb) így sehogy se jön ki az átváltás, na de úgy érzem kimaxoltuk ezt a témát.
Valakinek van tapasztalata sagemcom ONT-vel? Bekapcsoltam a PPPoE passthrough-t, de nem úgy tűnik hogy működik. Kénytelen voltam áttenni a bejelentkezést kézire, így be tud jelentkezni a routerem. Na nem mintha nagy baj lenne, csak kíváncsi vagyok hogy én vagyok-e az egyetlen, akinek nem működik.
-
viktorhu
veterán
válasz tboy93 #93528 üzenetére
A 2 gigabit az 2048 mb/s, nem 250. És igen, a Kingston mezei ssd-i már tudnak elvben ennyit, de ahhoz egy jó nagy fájlt kell folyamatosan a lemezre írnod egyetlen műveletben, amit a vezérlése szépen szétdobál a memóriachipeknek, amik párhuzamosan tudnak írni, mint egy raid, szóval akkor AKÁR elérheti a max specifikációt is. Viszont a fájltöredékekben érkező torrentet ennek a sebességnek a töredékével fogja írni, nézz meg egy 4k random write tesztet.
-
viktorhu
veterán
válasz Soma01 #93526 üzenetére
Szerintem hibás leírás. A feltöltésről szól, nem a letöltésről, azt meg ki tudod használni egy gépről is, egy madzaggal is, nem kell két ethernet port.
A 2 gigabitet meg egy háztartási szintű eszközzel sehogyan sem, hiába fut a letöltés több szálon, nincs olyan gyors ssd, ami mondjuk a torrent fájltöredékeit akár olyan gyorsan írni tudná. Esetleg egy jó többprocesszoros szerver plusz többszörös ssd raid
-
Soma01
veterán
válasz DJ. Ru$y #93523 üzenetére
Akkor ezt hogy kell érteni?
"A 2000Mbit/s szolgáltatás maximálisan kínált feltöltési sebességének teljes kihasználása egy eszközzel is lehetséges a GE-es interfészen keresztül – amennyiben olyan eszközzel rendelkezik az Előfizető, amelybe 2 db Ethernet kábelt lehet csatlakoztatni és az eszköz képes a 2 db Ethernet porton érkező sebességet összeadva kezelni, valamint amennyiben a végfelhasználói eszköz a szükséges rendszerkövetelményeknek megfelel."
Nekem ez sima trunk / teaming / LACP / (IEEE 802.3ad) támogatásnak tűnik. Vagy rosszul értelmezem?
Az ONT router módban van amúgy? Vagy a rádugott eszköz közvetlenül a neten lesz (publikus IP címet kap)?[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz geri094 #93524 üzenetére
Mint írtam, de. Van tered "hisztizni" amit én inkább jogos reklamálásnak neveznék. A szolgáltatónak törekednie kell a csomagban foglalt maximális sávszélességekre. Pár Mb/s esetén nem érdemes tényleg reklamálni, de 100 Mb-es net esetén, ha csak 60 Mb/s jön, akkor jogosan reklamálhatsz, nem takarózhatnak a garantálttal, ha pedig nem tudják megoldani, akkor kötbér nélkül 50 Mb/s-re váltani pl.
Amennyiben nincs publikus információ a területi fejlesztésről, abban az esetben semmilyen csatornán nem fognak információt kiadni. Te lehetnél a konkurencia embere is, akinek aztán végképp nem akarnak információt kiadni ugyebár.
-
geri094
tag
válasz DJ. Ru$y #93522 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséget DJ. Ru$y
Reménykedek, hogy hátha válaszol a technikai csapat a megkeresésemre, és megmondják, hogy milyen csomagok lesznek elérhetőek (ha egyáltalán fejlesztenek azon a házsoron is).
Egyedül az 1/1 garantált zavar, mert így nem sok terem lesz hisztizni, ha silány a sávszélesség
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Soma01 #93521 üzenetére
Egyszerűen van net a portokon, elvileg az ONT-ban benne vannak a belépéshez szükséges adatok és az ONT építi fel a PPPoE kapcsolatot, amennyiben ez nincs átállítva.
Az ONT-ból a 2 Gb/s-os csomagot 2 porton tudod kinyerni. Nem tudod összefogni, mivel elvileg ezt nem támogatja az ONT.
2 Gb/s-os csomag esetén nem tudod kiváltani az ONT-ot sehogy, hiszen, ha mögüle építed fel a PPPoE kapcsolatot (amit 1 router-rel 1 LAN porton tudsz megtenni), úgy azonnal gigabites LAN korlátba fog futni az eszköz, mivel ugye az 1 port gigabitre húzza a vonalat.
[ Módosította: #45553408 ]
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz geri094 #93520 üzenetére
Ha 100 Mb/s a maximális csomag, akkor az VDSL2, ahol pedig 100/25 a csomag, összefoglaló GYIK részében leírva, ha nem hiszed el.
A weboldalon a koax, optika és VDSL2 csomagok egységesítve jelennek meg a tényleges profilok optika és VDSL2 esetén eltérnek.
Ha koax lenne, akkor elérhető lenne az eggyel nagyobb csomag is.
[ Szerkesztve ]
-
Soma01
veterán
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy optikai területen a net szolgáltatáshoz hogyan kell kapcsolódni a hálózatra (netre) ha már ki van építve és ott van az ONT is? Tehát kell tárcsázni (PPPoE)? Vagy egyszerűen van net a portokon?
A 2 Gbps-os net érdekelne, hogy ha trunk-olva vannak a portok a sebesség növelése miatt, akkor ott még kell tárcsázni is? Vagy router módban van az ONT és megold mindent? -
geri094
tag
válasz DJ. Ru$y #93519 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget @viktorhu és @DJ. Ru$y.
Az elérhető sávszélesség 100/10, nem pedig 100/25 a weboldal Telekom weboldal szerint.
"Ugyanezt" alatt azt értettem, hogy 100/10-et és 150/15-öt szogáltatnak ők is azon a házsoron, így a sebesség adott, az a kérdés, hogy ha hamarosan fejlesztene a T, akkor hozzájuk mennék, de ha maradna minden ugyan ezen a maximális 100/10 sebességen, akkor viszont mérlegelnem kell a két szolgáltató között (a másiknál az elérhető max. sávszél 150/15, szóval hasonló technológiát sejtek mögötte, de ez csak az én véleményem nyilván ).
[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz geri094 #93517 üzenetére
100/25 a névleges sebességérték, törekedni kell a szolgáltatónak arra, hogy ez a sebesség meglegyen.
Nekem ilyen szolgáltatásom van. Ha ez a maximum, akkor xDSL (pontosan VDSL2), ha jól van bekötve és a vonalak (érpár(ok)) jók, akkor nincs vele probléma.
A másik szolgáltató gondolom koaxon szolgáltat, szóval nem biztos, hogy pont ugyanazt nyújtja.
Pontos információkat nem fog megosztani a Telekom a fejlesztéseiről, annyit tudsz megnézni amit a kolléga linkelt.
viktorhu
Azt tegyük hozzá, hogy ez a táblázat nem feltétlen optikát takar, hanem fejlesztés. Ez történhet xDSL-en is, a régi ADSL2+-os központok VDSL2-re fejlesztésével is, hogy meglegyen a vállalt 30 Mb/s. Szóval nem biztos az az optika.[ Szerkesztve ]
-
viktorhu
veterán
válasz geri094 #93517 üzenetére
Ez alapján május 9. a határidő.
-
geri094
tag
Sziasztok,
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogyha egy adott címen csak a 100mbit/s sebesség érhető el a weboldal szerint, és a garantált sávszél az 1/1, akkor az xDSL szolgáltatás lesz?
Mennyire stabil ez a Telekomnál?Szükségem lenne stabil nagysebességű internetelérésre, és van egy másik szolgáltató (Parisat - csak ez a kettő van), ami sokkal drágábban (4000-el drágábban) adja ugyan ezt a konstrukciót, de úgy tudom, hogy relatíve kevés panasz érkezik rájuk. Nem tudom, hogy a kettő közül melyiket lenne érdemes választanom.
Illetve egyszer egy Telekomos ismerősöm mondta, hogy lesz optika, de nem találom a weboldalon a fejlesztés alatt álló városoknál (Sajószentpéter a város neve).Erre rá lehet nézni máshol is? Az weboldalon az online chat-en azt mondták, hogy ez a technikai csapat dolga, de azok meg nem válaszolnak jó ideje a weboldalon írt kérdésemre.
Előre is köszönöm!
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz tboy93 #93515 üzenetére
Köszönöm, javítottam.
Szinte kiszámíthatatlan, a weboldal nagyon régóta hektikusan működik, van akinek nem mutatja a dolgokat, van akinek mást mutat, mint ami a valóság. Esetleg várd meg az első számlát, addig hátha sikerül nekik beregisztrálni a rendszerbe.
-
nagyúr
Topikgazdának szeretném jelezni, hogy az összefoglalóban lévő kötbéres résznél rossz a link:
"Ha felmondom a hűségidős szolgáltatásaimat kell kötbért fizetnem és ha igen mennyit? ... "
Az új link: [link]
Továbbá egy kérdést tennék fel, miért nem látom az online felületen az internet előfizetésem? Mikor regisztrálják fel?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Rendben köszönöm. A passtrought-t megtalaltam a routeren, de az osszefoglalot meg nem olvastam végig, majd holnap nekiallok beallitani.
Mar most megerte ide benézni, az osszefoglalo alapjan 1 perc alatt osszelottem a telekom-os taviranyitot a TV-vel, amit a bekotos emberke szerint nem lehet, mert ezekkel az uj TV-kkel nem megy a tav lol
Mutattam neki az archer c7-et, mondja hogy felesleges, boven tudja a T-s is amit az. Neki is majdnem olyan van otthon, tp link 1043...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Sziasztok! Ma bekotottek a gigabitet az uj lakasunkba. Valami sagemcom routert adtak, de nem igazan jon be az admin felulete, bandwith control-t se talaltam benne, letezik hogy nem lehet szabalyozni a guest halozat savszelesseget? Black friday-en vettem egy archer c7-et, akkor meg nem tudtam hogy milyen szolgaltatonk lesz, most meg ha mar van, bekotnem a telekom router mögé. Érdemes? Ki lehet herelni a telekom routert hogy kvazi csak egy modemkent szolgaljon?
-
Wind-Storm
őstag
válasz Wind-Storm #93499 üzenetére
Senki..?
-
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Lacko66 #93507 üzenetére
Nem. WAN IP címet kellene keresni. Milyen Sagemcom eszköz? Optika vagy koax? Koaxon nincs NAT-olás utolsó tudomásom szerint.
Sagemcom 5655 esetén ebben a PDF-ben a 10. oldalon látszik a szükséges IP, ott megtalálod hol kell keresni.
[ Szerkesztve ]
-
Lacko66
tag
Sziasztok.
Kis segítséget szeretnék kérni. Összefoglalóban leírtak alapján szeretném kideríteni, hogy NAT-olnak-e. A leírásban szereplő linkre kattintva kapok egy IP címet, ez idáig tiszta. Your IP Address is xx.x.xxx.x
Ezután belépek a HGW (Sagemcom van nekem) felületére és itt hol találom azt a "külső" IP címet ami a leírásban van ? Az Alap fülön van olyan, hogy Hálózati konfiguráció és LAN IP cím, az lenne az ?
.Diablo 3 Battletag: Misilaci#1165 | PSN ID: OBH_MihalyLaci |
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest