Hirdetés
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Asszociációs játék. :)
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- W11 pls
-
LOGOUT.hu
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lewisfm
aktív tag
válasz IP1954 #106390 üzenetére
- Nem, senki nem használta a NAS-t, csak nem húztam ki az ethernet kábelt a szolgáltató routerből.
- A Sagemcom DHCP beállításnál valóban egy magasabb érték van az IPv4 Pool Start-hoz, fejből nem emlkészem, de a gyári érték van beállítva, nem piszkáltam. 11 rémlik. Az Asus routernek statikus IP címet adtam: 192.168.0.2
-
AnonymusX
senior tag
válasz #78121280 #106314 üzenetére
Utánakérdeztem az ingyenes HBO GO-nak és ott van az alkalmazásban csak kicsit félrevezetően: kiválasztod a havidíjas mobil előfizetést és azon belül lesz a megújuló adatszolgáltatások alatt 1990 Ft-ért. Elvileg azért szerepel itt az összeg, mert az első hónap mindenképp ingyenes az új előfizetőknek, következő alkalommal pedig HBO GO Magenta1 kedvezmény néven kell keresni ugyanitt (ugye 30 naponta meg kell újítani a díjmentességhez).
[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz IP1954 #106392 üzenetére
Korábbi hozzászólásában írta, hogy az Asus LAN portjai is működnek ilyenkor, csak a wifi döglik meg neki. A Sagemcom megy hibátlanul. Mivel ez a koaxos Sagemcom és nem az optikás, én annál nem olvastam, hogy nagyobb fájl másoláskor megfeküdt volna, csak az optikásról.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
IP1954
aktív tag
válasz DJ. Ru$y #106389 üzenetére
Azt írta hogy az Asus állt le, de mindene arról megy a NAS-t kivéve.
Pontosíthatna:
Csak az Asus WiFi állt le, vagy minden.
Úgy értettem, hogy az utóbbi, ami lehet a Sagemcom leállása is, ha NAS elérését nem próbálta, vagy a Sagemcom WiFi-jét, vagy közvetlenül a Sagemcombam egy gépet. Az IPTV-ről és a telefonról se írt.[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz lewisfm #106382 üzenetére
Ugye a 2.4-es és 5-ös hálózat külön néven fut?! Sajnos nekem több ötletem nincs. Router gondok topikban megérhet még egy kérdést. Ha esetleg lesz megoldás írd meg itt is.
-
IP1954
aktív tag
válasz lewisfm #106387 üzenetére
Az IGMP beállítás után újraindult az Asus?
Nem is használta senki a NAS-t (pl. egy jobb felbontású film)?A Sagemcom DHCP beállításnál az IPv4 Pool Start mi?
Egy magasabb érték van alapból.
Ez alá lőttem be az egyik fix IP címet.
Ami miatt szintén fura dolgokat művelt a hálózatom.
Más IP címre küldte a számítógép neve alapján, mint a ténylegesen kiadott fix.
Most 192.168.1.10, ez az első PC fix IP címe.+++
DJ. Ru$y:
A NAS közvetlenül a Sagemcomon lóg.
UHD-s film nézése, anyag másolása ...Nekem elég volt egy műholdvevő felvételének a másolását megkezdeni PC-re.
Még 2 GB-nál sem tartott, amikor a Sagemcom összeomlott.
- IPTV akadozoott, leállt
- Internet lassult, leállt.
- Sagemcom elérhetetlen lett
- Vezetékes telefon szakadozott[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz IP1954 #106384 üzenetére
De miért gondolod, hogy a Sagemcom fekszik meg, ha minden máson van internet elérés, csak az ASUS wifijén nincs? Egy szóval nem írta a kolléga, hogy a Sagemcom meghal. Egyszerűen lehal nála az ASUS-on a Wifi.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz lszlogal #106383 üzenetére
Csomagváltáskor? Van amikor csak ráteszik az új sebességet, de nem indítják újra, hátha arról hívod őket és ne szakadjon a VoIP, ezért, ha leteszed és te magad újraindítod, mivel újraindítás után élesedik a sebesség, akkor él az új csomag. Ezek szerint a kollégánál nem így van, vagy eszközcserét kér rá a rendszer.
-
IP1954
aktív tag
válasz lewisfm #106382 üzenetére
A Synology NAS-nak és az ASus Routernek nem a Sagemcomhoz kellene kapcsolódni!
Egészen véletlenül nem másoltál rá közben több GB anyagot?
Az előbb írtam:
Az üzembiztos működés másik előfeltétele, hogy a helyi hálózat (nagy mennyiségű) adatforgalma nem menjen át a Sagemcomon (ha IPTV is van).
(Sagemcom = 1/2/3 IPTV + 1 Fő-Switch, minden más a "Fő-Switch"-hez kapcsolódjon.)
[ Szerkesztve ]
-
Szokenesz
senior tag
válasz DJ. Ru$y #106377 üzenetére
300Mbit-ről 1Gbitre.
Ügyfélszolgálatos direkt rá is nézett a rendszerben, hogy nem kell cserélni, maradhat a mostani.
Még csak nem is szerelő cseréli, hanem futárral küldik? Akkor sehogy sem hagyhatom fent a Huaweit? Ilyen jó HGW-m sose volt még, 2016-ban hozták, akkor volt újra indítva, ha nem volt áram.
Nagyon rossz cucc a Sagem? Azért kapja nálam szépen a terhelést a mostani is.Pontos típusa: Huawei HG8245H
[ Szerkesztve ]
-
Szokenesz
senior tag
válasz DJ. Ru$y #106373 üzenetére
Akkor ez most nem jött össze
Délután 2 környékén beszéltem velük, előbb próbaképp újra indítottam és még maradt a régi. Nagyon remélem, hogy nem azért, mert félre tájékoztatott az üfsz és ONT csere kell. Nagyon nem szeretném a jó öreg Huaweit lecserélni.[ Szerkesztve ]
-
Szokenesz
senior tag
válasz Szokenesz #106274 üzenetére
1414-et felhívva megtudtam, hogy az otthonit nyugodtan lehet módosítani, külön a mobil résztől, itt nem kavar be a magenta csomag.
Így a net sebességén változtattam is, azt mondta az ügyfélszolgálatos, hogy a rendszer nem kér ONT cserét így gyorsan le fog futni a csomagmódosítás. Nagy vonalakban így mennyi idő szokott lenni mire átáll a rendszer a másik csomagra?
-
-
Macisajt3
tag
Best of by Telekom.hu
3 szolgáltatásom van (vezetékes telefon, tv, net), 2017.10.19-én kötöttem őket 2 év hűséggel, eszköz nélkül. Szóval a hűségem 1,5 hónap múlva lejár mindenre, így múlt héten pénteken (2019.08.30) bementem az ügyfélszolgálatra és aláírtam tvre és netre 1 évet azzal, hogy a vezetékes telefont lemondom, amikor lejár a hűség. Újrakötés rendben megvolt, aláírtam mindent.
A honlap szerint a hűség időm most a következőképpen alakul:Telekom.hu áttekintő oldal:
Telefon: 2019.10.19- ig (ez jó)
TV: 2019. 11.30 (wtf?)
Net: 2019.11.30 (wtf?)Szóval a vezetékes telefont jól mutatja, a másik kettőnél a kötés időpontjához hozzáadtak 2 hónapot 1 év helyett.
Telekom.hu előfizetéseim oldal:
Telefon: 2019.10.19 (egyezik az áttekintővel és jó a dátum)
Tv: nincs hűség
Net: nincs hűségA vezetékes telefon itt is jó, viszont a tv és a net se a valósággal nem egyezik, se az áttekintő oldallal.
Azt tudtam, hogy szar a telekom oldal, de ennyire, hogy két helyen más szerepel a saját fiókomban? Bolygatni nem sok értelme van, csak azért eléggé zavaró, hogy tartsam észben a dátumot, mert itt full kamu szerepel.
Ahogy nézegettem továbbá, az új csomag nekem majd kedvezőbb lenne, 7376ft helyett 7200 lenne a net + tv. A 3 napja kötött szerződést át tudom módosítani az új csomagra vagy nem? Ha nem az se tragédia
-
lszlogal
senior tag
válasz tothjozsi96 #106360 üzenetére
Nem feltétlen. Elsősorban ED3.1-es területeken küldik le. Nálam még az 500-as csomag sem elérhető. Érdeklődj a 1414-en, ott meg tudják mondani.
-
pruzsi
őstag
Üdv!
"digi átjátszó" névre keresztelt torony mi lenne arról jönne majd az optika?
3 hónapja készen van tőlünk 3 km-re már van optika abban a községben is épült egy ugyanilyen nemrég,
mivel mobilnet 4g már régóta van másra nem tudok tippelni.
Bár lehet abszolút hülyeség amit írtam,nekem is így mondtak az nyomja majd le ide a netet és úgy lesz osztva,amúgy régi réz hálózat van max 100mbit 2 érpáron,.
Valaki megmondja a tutit -
tothjozsi96
addikt
Ahol koax-on elérhető a 150/5 ott elérhető lesz az 1000/25 is?
-
törölt tag
válasz lszlogal #106349 üzenetére
"nem tartozik az előfizetőre" na öregem ezt nagyon megszakértetted.
Látom nem egy nyelvet beszélünk, értsd nem tartozik rád hogy mi a központi hiba, vagy hol van pontosan kábelszakadás stb. Kapsz egy standard magyarázatot ami hellyel közel fedi a valóságot.Ok tegyük, az hogy más VLAN-ba van annyit tesz hogy más osztályba megy a routing mint az internet
Tehát attól hogy nem megy az internet, mert ... Attól még megy a TV szolgáltatás. Pont azért mert más írányba megy a forgalom. Az internet esetében PPPOE azonosítással működik, míg a TV esetében nevezzük Telekom belső hálózatnak. Ami történetesen a 10.0.0.0/8 megy a routing. De a Telefon is ebbe az osztályba routingol.Akkor nem megy az internet és TV ha kábelszakadás van, megsérült valamelyik kábel, vagy éppen meglazúlt.
Vagy csak simán meghalt a digitális elosztó stb..Tehát a helyzet az hogy míg az internet csatlakozás esetén kapsz egy publikus IP címet, addig a TV, Telefon marad a Telekom belső hálózatán. Pont a VLAN miatt, mivel az a belső címre routingol. Ezért írtam hogy IP alapon működik, és nem Internet alapon. A kettő közel se ugyan az.
[ Szerkesztve ]
-
IP1954
aktív tag
válasz lewisfm #106315 üzenetére
IGMP Snooping engedélyezése az AP-n, különben az AP egy idő után besokall.
Itt kellene lennie: Vezeték nélküli - Professzionális
Nem számít, hogy nem arra vannak kötve az IPTV dobozok. Valaki úgy magyarázta, hogy az IGMP csomagokat mindenképpen megkapja, és ezt tudnia kell kezelni.
Nálam kb. egy hónap után állt le először. Akkor még a szokatlan melegre fogtam. Később olvastam el, hogy mit kell beállítani. Az IGMP Snooping engedélyezése után egyszer sem állt le az Asus AP.
-
lewisfm
aktív tag
válasz DJ. Ru$y #106354 üzenetére
OK, este beállítom, s majd meglátjuk.
Pár nap, 1 hét mire biztosat tudok mondani, de az is lehet, hogy már holnap - ha a hiba hamar jelentkezik.Alternatív megoldásként gondolotam arra is, hogy beállítom azt, hogy az Asus router NAT-oljon, s akkor talán egy kicsit függetlenebb lesz a Telekom-os routertől.
-
viktorhu
veterán
válasz lszlogal #106351 üzenetére
Akkor most már Te is azt írod, amit az előbb baromságnak minősítettél
De a lényeg: külön virtuális hálózatról van szó, ami nincs az internet felé route-olva, csak fizikailag fut ugyanazokon az eszközökön, külön ki-be kapcsolható, és koaxon + optikán az előfizetett internetes sávszélességből sem vesz el.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz lewisfm #106315 üzenetére
Próbáld meg bekapcsolni az IGMP-t, bár, állítólag, ha nincs rajta STB, akkor nem okoz neki gondot az IGMP hiánya, én viszont bekapcsolnám akkor is. Más ötletem nincs a Wifi lehalásra.
Sagemcom F3686AC v2 lesz az, az volt a kérdés, hogy optika, vagy koax, akkor már tudható az eszköz is.Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
viktorhu
veterán
válasz lszlogal #106342 üzenetére
Közben látom rájöttél, hogy mégsem az interneten megy az iptv. Szóval lehet olyan hálózati hiba, amin az iptv megy, de külső internetes címek nem (még rendelni is lehet úgy, hogy csak iptv-t kérsz, internetet viszont nem) - ezért is írtam, hogy valószínűleg nem fog menni internet nélkül az iptv.
-
lszlogal
senior tag
válasz #70234880 #106348 üzenetére
"nem tartozik az előfizetőre" na öregem ezt nagyon megszakértetted.
Akkor tegyük tisztába a dolgokat.
Mit gondolsz min küldik le a VLAN-on a streamet? Elárulom neked.. Interneten.. Mi fog történni ha elmegy az internet? Nem érnek célba a csomagok.. Szóval baszhatod a VLAN-t ha nincs net.
Ha a központig nem jön le a net, akkor cseszheted.. Ugyanúgy a VoIP is neten megy.. Hs nincs net előfizetésed, akkor nem jön ki internet forgalom a sagem portjain. Ennyi.
-
zolokas
aktív tag
Sziasztok!
A utp kábelt hogy kell bekötni hogy működjön a, tv és a router között?? Mert a Narancs-fehér, Narancs, Zöld-fehér, Kék, Kék-fehér, Zöld, Barna-fehér, Barna kombináció nem megy vele! A teszter pedig jól mutatja sorba villog a led!
Telekom TV L - Net L 1000 Mb/s / 1000 Mb/s - Xiaomi Poco X3 Pro Fekete
-
törölt tag
válasz viktorhu #106341 üzenetére
Valójában... gyakorlatilag nincs összefüggés az Internet és a TV szolgáltatás között.
Egymástól függetlenűl működnek. Attól hogy nincs internet, még működik a TV szolgáltatás, és fordítva is igaz.Szerintem arra gondoltál hogy ha nincs meg a szükséges jel, akkor nem működik egyik szolgáltatás se. De ez központi hiba, vagy bekötés hiba. A részelet jelen esetben lényegtelen, abból a szempontból hogy a probléma megoldása a szolgáltató feladata.
[ Szerkesztve ]
-
beer1
aktív tag
-
lszlogal
senior tag
válasz beer1 #106330 üzenetére
Az IPTV nem kábelTV. A kábeltv (DVB-C), azt nem IP alapon, az IPTV-t pedig interneten küldik le a boxnak. A modemtől húznak minden boxhoz egy UTP-t, és azon fogod a TV streamet kapni. Különösebb előnye nincs. Annyiban rosszabb mint a DIGI kábel hogy a HD és az SD stream nem lesz olyan jó minőségű, és kénytelen vagy szolgaboxot használni, ami max 3 db lehet. Egy előfizetéshez két HD, 1 SD streamet kapsz. Két TV-n tudsz egyidejűleg különböző HD csatornát nézni.
Én kábeltv párti vagyok, mert annyi TV-re osztom amennyire akarom, nincsenek szolgaboxok és HD stream korlátozás, jobb a minőség. A T.-nek nincs kábeltv szolgáltatása.
-
DJ. Ru$y
félisten
Az IPTV nem egyenlő a klasszikus "kábelTV"-vel. A kábelTV-t általában analóg és DVB-C technológiára értik, az IPTV nem az.
HA rossz idő esetén megy el, akkor vagy beázás vagy légkábelnél (szél esetén) rosszul meghúzott csatlakozás lehet a hibás, akár.
Akkor te most konkrétan nézed ingyen IPTV nélkül az alap koax csatornakínálatot? Ebből nem tudsz nagyobbat kötni, csak IPTV-n vagy SAT TV-n. Azokhoz pedig kell a STB, a Telekomos központi egységtől húznak a TV-hez egy UTP-t, rákötik a STB-ot és a STB-ra kötik a TV-t HDMI-vel vagy SCART-tal.
[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
-
törölt tag
Az iptv az a kábel tv-t jelenti elméletileg ?
Jelen esetben a TV előfizetést jelenti.
Egyébként a set top boxnak milyen szerepe van ?
A set top box továbbitja a jelet a TV készülék felé.
Folyamatosan elmegy, visszajön, belassul.. ennek mi lehet az oka ?
Valószinűleg központi hiba. Fel kell hívni a 1414 -et, és le kell jelenteni hibára.De mielőtt felhívod a 1414 -et, első körben áramtalanítsd a set top box-ot, majd a kihelyezett Telekomos internet megosztó eszközt. Várj kb 1percet, majd helyezd áram alá az internet megosztó eszközt, várd meg amíg minden led, indikátor világítani kezd. Majd helyezd áram alá a set top box-ot.
Jelen estben a sorrend betartása nagyon fontos. Mint az áramtalanítás esetében, mint a visszakapcsolás esetében.
Abban az esetben, ha ezután se áll helyre a szolgáltatás akkor 1414 és ki fogják vizsgálni a probléma okát.[ Szerkesztve ]
-
beer1
aktív tag
válasz #70234880 #106327 üzenetére
Az iptv az a kábel tv-t jelenti elméletileg ?
Egyébként a set top boxnak milyen szerepe van ?
Meg valami, a mostani net(ez is T-Home ) kabel net
Folyamatosan elmegy, visszajön, belassul.. ennek mi lehet az oka ?
Ugyan így a tv is elmegy, ha rossz idő van, pedig ennek elméletileg nem kellene elmenni, mert ugye nem antennán fogja a jelet. -
törölt tag
válasz beer1 #106320 üzenetére
Minen TV készülékhez szükséges set top box.
A szerződéskor kapott alap set top box nak nincs bérleti díja, hozzá tartozik az előfizetéshez.
Ezt le tudod cserélni, ha azt szeretnéd hogy a műsorokat is rögzítsen. Ennek havi 1000Ft a díja.
Ha neked még szükséged van plusz 2db TV-re akkor ez azt jelenti hogy 2 set top box is kell hozzá, ami plusz bérleti díjat jelent.Ha alap set top box van jelen pillanatban akkor az első set top box ingyenes.
További set top box igény van akkor plusz havi költségekkel jár. -
Roland-87
aktív tag
Engem is érdekelni kezdett ez a gigás koaxos csomag, csak kérdés mennyire biztos az ügyfélszolgálat infója ha felhívom és megrendelem már persze ha elérhető szerintük. Ide 2018-ban jött be a Telekom, van esélyem hogy ide már 3.1 cmts került? 500-as a jelenlegi csomagom amúgy és Annavölgy a település.
-
törölt tag
válasz -ZeeZee- #106319 üzenetére
Az a Wifi gomb pont azt a célt szolgálja, hogy ne kelljen belépni a web gui felületre ahhoz hogy ki, be kapcsoljuk a wifi szolgáltatást. Tehát ha te, vagy más személy megnyomta a wifi gombot, az amúgy kikapcsolt állapotban lévő szolgáltatást be fogja kapcsolni. A kikapcsolása szintén a wifi gomb megnyomásával történik.
-
beer1
aktív tag
Szisztok!
Az előbb nézegettem a T-Home csomagjait
Találtam is egy megfelelőt, majd láttam egy olyat hogy set top box kellene minden tv-hez.
Az lenne igazbol a kérdésem, hogy ez mennyire szükséges
Pl van 3 tv és mindhez kellene külön Vagy elég lenne 1 set top box és valahogyan meglehet oldani ezt?
Igazbol azért is lenne fontos mert elég drága a szolgáltatás és meg a 3 set top box is rájön úgy már tényleg húzós -
-ZeeZee-
senior tag
A szolgáltatói ONT (Sagemcom Fast 5655V2) tegnap egyszer csak bekapcsolta magától a korábban letiltott wifijét. A webes felületen letiltottam, hogy ne zavarjon, saját routerem van, az intéz mindent. A bekapcsolás lehet attól, hogy a készülék elején lévő "wifi" gombot megnyomtuk?
-
Nagytoll
senior tag
válasz IP1954 #106316 üzenetére
Minden egyes kattintásnál tölt a webes beallító felület. 1 napon belül többször letiltott. Ilyenkor más eszközről enged csak belépni. Nincs IPv6, nincs tűzfal. Wifi 2.4Ghz-en konkrétan nem működött (az 5Ghz ment, de 120Mb/s volt a max).
Ja és DNS beállításokat se enged módosítani.3 IPTV, 3 mesh AP + 1 TP-link repeater és 1 telefon van most rákötve.
A fent említett problémáira mind megoldás a saját Asus routerem. Remélem PPPoE passtrough-val többet nem kell foglalkoznom a sagecommal.
[ Szerkesztve ]
-
grobi007
tag
válasz #78121280 #106311 üzenetére
Ha nem nagy kérés, annyit megnéznél, hogy felismeri-e a pendriveot? Egyébként ezen már USB3.0-ás port van?
Nekem fontos lenne ez a funkció, IP kamera menti rá a biztonsági felvételt jelenleg is egy 128gb-os pendrive-ra, mint NAS funkcionál, ezt nehezen tudnám nélkülözni.
Bocsi, de nem nagyon találtam erről az eszközről leírást és képeket, még a gyártói oldalon is csak egy szembe kép található.
[ Szerkesztve ]
-
IP1954
aktív tag
válasz Nagytoll #106302 üzenetére
Valami fóbia?
Lassan 2 éve használom gond nélkül:
- fix IP címek
- port átirányítás
- torrent
- vpn
- 20+ LAN kábel
- 3 PC
- 5+ WiFi eszköz
- 5 Swich
- 10+ WiFi szenzor
- 2 mini NAS
- 1 webszerverA Sagemcom 5GHz-es WiFi-t használom időnként, de eddig még mindig jól ment.
Kiegészítőként van 1 db Asus AC66U AP-ként, és 2 db TP-Link RE 200 jelismétlőnek.Mindössze egy probléma volt, ha a Sagemcom-on ment át a nagy mennyiségű helyi adatforgalom, akkor furán viselkedett, de ez is csak akkor, ha IPTV előfizetés is volt, nélküle még ez sem gond. A hálózatot átszervezve jól működött IPTV mellett is.
[ Szerkesztve ]
-
lewisfm
aktív tag
válasz DJ. Ru$y #106310 üzenetére
Szia!
Nekem a következő hálózati elrendezésem van
1.) Kábel TV-s ne a Telekom-tól
2.) A Coax megy a Sagecom F@st 5655v2 ONT eszközben,
ennek a LAN protjaira van kötve:
- 2 db IPTV-s set-top box
- 1 db Synology NAS
--- eddig ezek mind jól működnek ---------
-1 db Asus RT-AC57U router, AP (Access Point) módban, statikus IP címmel3.) Az Asus LAN protjára van kötve:
- 1 db TV
- 1 db BluRay lejátszó
-- edig ezek mind jól működnek ------------
A WIFI-jén pedig tabletek (4 darab), mobilok (2 darab), laptopok (2 darab), Chromecast 2 (1 darab) és 1 HP nyomtató lógnak.
Az 5 GHz-es Wifi csatornaszélesség automatikus, a csatorna pedig 106. Ez teljesen szabad, elvileg nincs olyan másik eszköz, ami itt zavarna.A 2.4 GHz WiFi stabil, az 5 GHz nem. 5GHz-es WiFi-n a jelenség:
A hiba főleg stream-elés (NAS-ról videó nézés, youtube nézés) közben jelentkezik, de nem csak ekkor, hanem sime böngészés közben is előfordul.
Eleinte lelassul, akadozik az átvitel, aztán meg is szűnik - bár a WiFi kapcsolat megmarad.
Ekkor a kliensen a kapcsolat bontása és az újra kapcsolódás segít.
Van, hogy csak az internet elérés szűnik meg, 99%-ban az intranetes kommunikáció is megszakad ilyenkor.Az Asus routeren az IGMP nincs bekapcsolva, lehet, hogy kéne?
Az Asus routerre nincs IPTV set-top-box kötve.Az Asus router helyett korábban voltak TP-Link routerek is, azok rosszabbul teljesítettek, az ONT-nak az 5GHz-es WiFi-je pedig jó, ha 10 percig volt jó.
Emiatt lett véve az Asus router.
Az ONT WiFi-je most ki van kapcsolva.
A 3. ONT van már nálam, de volt olyan, aminek az 5GHz-es WiFi-je sosem tudott elindulni, pedig vadi új volt.
A TréfaKom pedig azt mondta, hogy ha a vezetékes rész jól működik akkor vegyek saját routert.Így 3 TréfaKom-os router (ONT), 2 TP-Link és 1 Asus router után sem jó az 5GHz-es WiFi.
Mit kéne tennem, hogy stabil WiFi-m legyen?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz kalanchoe #106312 üzenetére
ÁSZF Akciós melléklet 14. oldal 49. pont.
Szóval az alkalmazásban kell 30 naponta bekapcsolni. Egyébként az app-ban én is csak az 1990 Ft verziót látom.
-
kalanchoe
senior tag
-
törölt tag
válasz grobi007 #106301 üzenetére
Csak pár GB-os pendriveom van azzal nem álltam neki tesztelgetni az USB-s részt.
Eleinte igen, később várhatóan Kaon CG3000 is lesz.
A felhasználói felület buggos,kicsit lomha. A WIFI jel erőssége jó. erkélyen próbáltam maxon volt a térerő, az 500-as csomit szépen hozza természetesen 5GHz-en. Az 1000-es csomit nem tudom tesztelni, mert nincs olyan kliensem ami vezeték nélküli kapcsolaton kihajtaná. Nem fagyott le, nem indult újra magától, végül is stabil. -
DJ. Ru$y
félisten
válasz Nagytoll #106307 üzenetére
PPPoE Passthrough ON, Connection trigger: Manual, Wifi: OFF
Ennyit kell csinálni az ONT-on, a saját routeredet meg PPPoE-re állítod és megadod a PPPoE hitelesítéshez szükséges adatokat. Ha van IPTV-d, akkor azt célszerű az ONT-ra kötve hagyni, de ha tudja a mögötte lévő router az IGMP-t kezelni, akkor mehet arra is. AP-knál szintén figyelni kell rá, különben képes az IPTV forgalom megdönteni az egész wifi hálózatot.Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz kalanchoe #106304 üzenetére
Pár hozzászólással ezelőtt lett leírva, csak Magenta1-eseknek ingyenes, lehet, hogy hiba miatt bekerült máshova is, azt valószínűleg úgysem fogják jóváhagyni.
Magenta1-eseknek pedig teljesen ingyenes, nincs benne semmi.
-
-
kalanchoe
senior tag
HBO Go internetes előfizetéshez, amit ingyenesnek mutat az tényleg ingyenes lesz, nincs valami "buktatója"?
-
Nagytoll
senior tag
Sziasztok!
Bekötötték az 1000/1000-es optikát. Le szeretném cserélni a Telekomos Sagecom F@st 5655v2 ONT eszközt valami másra, mert eddig egy hulladék.Kinéztem egy TP-link TX-6610-et, ezzel van valakinek tapasztalata?
Ilyen esetben is be kell telefonálnom a PPPoE hitelesítés miatt vagy ha megvan a felhasználónév + jelszó akkor működik magától a kapcsolat?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Autós topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- NieR: Automata - Túl a 9 millión
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sorozatok
- Android szakmai topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Path of Exile 2
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest