Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
cannibal
senior tag
válasz
juliabrilke #13199 üzenetére
Én hallottam már olyanról, hogy valaki vett egy autót és utána eladta
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
juliabrilke #13196 üzenetére
Annyiból veszel egy autót.
-
juliabrilke
veterán
Azt esetleg tudjátok, hogy hol lehet kocsit bérelni legalább 2 hétre, amivel külföldre is lehet menni?
-
Andris837
senior tag
Lenne egy eladó Samsung Galaxy Mini (GT-S5570) készülékem.
A vásárlás időpontja: 2011. október
Garancia: Nincs
Tartozékok: Töltő, 2GB MicroSD memóriakártya
Telekom függő!Fehérváriaknak, fórumlakóknak 10k.
-
JanR
addikt
Mozgat valakit egy fehér 90x90-s zuhanytálca? Vennem kell egy zuhanykabint és olyat találtam, ami tálcával van, anélkül meg nem tudom megvenni sajnos. A tálca számomra felesleges, nagyon baráti áron megszabadulnék tőle, csak ne foglalja a helyet..
-
justflash
aktív tag
válasz
Gaaabeeesz #13191 üzenetére
Elég ritka,mondjuk hozatni tudnék bele valószínűleg, de biztosan nem érné meg.
(#13190) FPSTunker: Köszi! Amúgy igen az, a decemberi balesetem miatt, de nyaki szakaszon, hogy még kellemesebb legyen.
-
justflash
aktív tag
válasz
Gaaabeeesz #13187 üzenetére
25K...nem is fogja eladni mostanában. Az MXM vga-knak nincs nagy piaca, elég sokáig állna a polcon magában, egyben hamarabb elmegy.
A többi cucc sem túl kelendő, szvsz ha meg is bontanád maximum a ramot és a wifi-adaptert tudnád viszonylag gyorsan elpattintani, a többi meg csak állna rajtad. Szerintem ha egyben adod jobban jársz.Én az egészre olyan 25-30E-t mondanék ilyen állapotban, de nem vagyok "hivatásos" beárazó.
(#13176) Dare2Live: Nálam valószínűleg műtét lesz, azért gyűjtöm az infókat.
-
$mith
tag
Ha esetleg valakit érdekelne: [Acer Aspire 5742G laptop]
-
siti
őstag
válasz
Gaaabeeesz #13185 üzenetére
annyiért kínálják vagy annyiért veszik?
a sima pcie HD4650 -es 8000Ft, meg az alku. tehát a kártya ennyit tud.
ami ebben van, az mxm csatolós, ami olyan elterjedt, hogy akinek ilyen gépe van fogja csak megvenni, de kétlem hogy sokan költenének egy 3-4 éves laptopra 25000Ft-t, hogy pölö egy 8600M-et HD4650-re cseréljenek. de ez csak személyes vélemény, attól még simán érhet 8-10 milkát is -
Gaaabeeesz
senior tag
válasz
LamerGyuri #13183 üzenetére
Azért a VGA miatt kicsit többet ér
Csak az megér vagy 25K-t az piaci árakat nézegetve.
-
mtade
aktív tag
válasz
LamerGyuri #13183 üzenetére
Adok négyet...
Esetleg egy irányár jöhet priviben....
-
LamerGyuri
senior tag
válasz
Gaaabeeesz #13182 üzenetére
Jóféle. 3 tábla óriás Milka?
-
Gaaabeeesz
senior tag
-
JanR
addikt
Nos 1-2 apróság ami eladó:
BitFenix Phenom fekete mITX házikó (dobozban, mindenével, kisker. garival): 20K
Van hozzá egy 20 cm-s BitFenix Spectre fekete venti is: 2K
i7 4770 nonK (dobozában, sok kisker. garival): 59K
MSI Z87I (dobozában, sok kisker. garival): 29KMinden Veszprémben van!
-
Dare2Live
félisten
válasz
justflash #13167 üzenetére
állítólag Székesfehérvári kórháznak egy szinvonalas osztálya van az ortopédia.
Engem amúgy a gyógytorna hozott helyre amikor 70kgról felmentem 100ra meg volt egy balesetem. Bementem 1 alkalommal felvettem videora utána otthon csináltam. 2-3nap után jobban voltam 1hét után elmúlt a fájdalom amivel 3hónapot szívtam.
-
ABE
őstag
válasz
Mizsala #13173 üzenetére
Jaaa, valahol ott mellette van ilyen sporttelep, ha végigmész a keskeny aszfaltúton, van teniszpálya, az épületben meg squash pálya, szauna, bár, ilyesmi. (Bocsi a pontatlanságért, de céges kártyával megyek, és sosem figyeltem a hely nevét.) Szóval múltkor egy munkatársam kérdezte a pultnál, hogy vállalnak-e húrozást, de az árra már nem emlékszem. Talán ez lehet az: [link]
-
Mizsala
tag
Tudja valaki, hogy esetleg húroznak-e squash ütőt a városban valahol?
-
Delerium
senior tag
Eladó vagy cserélhető ZTE Skate, HTC One V, lehetőleg együtt.
[link] -
justflash
aktív tag
Gerincgondokkal melyik ortopéd dokihoz érdemes menni, mit tudtok?
-
1,5m-es HDMI kábel - 800 Ft
LG KE970 kártyafüggetlen - 5000 Ft
Dimanson MP3 lejátszó, 1GB - 1500 Ft -
bim
veterán
Megpróbálok utána járni ennek a dolognak mert zavaró hogy időnként kicsinálja az elosztót valami.
-
sandor906
tag
Az a hengeres szűrő szerintem egy vissz-irány szűrő, amit már nem kell használni, hacsak azt nem akarod, hogy a végén levő eszköz ne kommunikáljon az UPC központtal. A galvanikus leválasztónál fontos, hogy semmilyen fémmel ne érintkezzen a burkolata ( radiátor, fűtécső, gázcső stb) és a bekötés iránya is számít ( melyik csöcs néz a központ illetve a lakás felé). Viszont az elosztó miatt célszerű lenne az UPC-s fiúkkal beszélned, mert a túl alacsony és a túl magas jelszint is csinál ilyen hibákat. Ha jó a jelszint akkor a TAP feliratú kimenetet célszerű használni, ha magas egy kicsit akkor a -3,5dB ágat. Ha jól tudom a modemig visszamenően pár napig rögzítve vennak a jelszintek, vagy bejelentés esetén ezt elvégzik és valamit okoznak vele.
Üdv!
-
bim
veterán
válasz
LamerGyuri #13158 üzenetére
Van egy ilyenem is de ha ezt kötöm be ugyanezzel a hengeres szűrővel akkor 18 mega körül mérek, ha egy sima in-out-out-ot akkor meg 28-at. Nem értem.
-
justflash
aktív tag
Koaxon is lehet, panelban elvileg egy központi elosztóból jön ki, családi házban meg lehet statikus felöltődés is. De csak ötlet, mert ha az összes splitter elszáll rövid idő alatt akkor valszeg nem attól van hogy ennyit bírnak.
Túlmelegedés nem lehet? Ezek melegednek egyáltalán?
-
lacko99
tag
Valaki nem tudja hogy a Jancsár útnál a Botos Zoltán féle Elektro-bizo holnap meddig van nyitva?
-
bim
veterán
Upc modemem előtt el van ágaztatva a koax kábel egy elosztóval. Egyik ága modembe megy a nethez a másik a tévébe. Ez az elosztó álandóan lehal és ezért teljesen belassul a netem. 5-900Mhz közötti volt elsőnek és vettem egy 900-2400Mhz-ig írtat de dettó kihalt. Milyennel lehet elosztani ami jó és bírja is egy hónapnál tovább.
Vagy kell beépítenem valami szűrőt?
60 megás netről van szó. -
a1rl1ne
tag
Eladó 4magos konfig.
AMD Phenom 9750 Quad Core 2,41GHZ
ZEROtherm ZT-10D Premium hűtő
Hitachi 500GB HDD Sata
ATI Radeon HD4830/256bit/ 512MB videokártya
Corsair Xms2 xtreme 2x2048MB DDR2 800Mhz memória
Asus M3A78-T alaplap
Be Quiet Straight Power 500W BQT E9 tápegység
LG GGC-H20L DVD.
Cooler Master Silencio RC650 házban.
Megbontás nincs csak egyben.
Beáraztatva: [link]
[link]
Érdeklődni privátban légyszi.Linkek javítva.
-
D.Orion
veterán
Baumax-nál lévővel nekem van némi bajom, mégpedig az, hogy koszos a víz.
Nem várok elsőosztályú minőséget ezektől a mosóktól, de a Baumax-os az csak egy közepes. A víz nyomása elegendő és a tisztítószer is frankó, csak a végleges öblítés nagyon hosszadalmas a víz tisztasága miatt. A nagy TESCO-nál lévő mosóban egyszer voltam, utána olyan volt, mintha olajfoltos lenen az autó. Lejjebb a Seregélyesi út- Mártírok kereszteződésben van egy LIDL áruház, azzal majdnem szemben van egy BlueWash nevű mosó, szerintem az jobb. Axial mellett.
-
a1rl1ne
tag
Eladó 4magos konfig.
AMD Phenom 9750 Quad Core 2,41GHZ
ZEROtherm ZT-10D Premium hűtő
Hitachi 500GB HDD Sata
ATI Radeon HD4830/256bit/ 512MB videokártya
Corsair Xms2 xtreme 2x2048MB DDR2 800Mhz memória
Asus M3A78-T alaplap
Be Quiet Straight Power 500W BQT E9 tápegység
LG GGC-H20L DVD.
Cooler Master Silencio RC650 házban.
Megbontás nincs csak egyben.
Beáraztatva: [link]
Érdeklődni privátban légyszi. -
justflash
aktív tag
válasz
Napfénysüti #13139 üzenetére
Hát ja, mellnagyobbítás helyett inkább agyimplantátumra kellett volna költeni.
De azért jól néztek ki,csak diszkréten röhögtem ki őket.
(#13140) ABE: Az összes ilyen. A Jancsáron van egy mosó, nem drágák és gyorsan dolgoznak, én oda szoktam járni.
-
ABE
őstag
Tud valaki Fehérváron normális kézi (pénzbedobós, nagynyomású) mosót? Múltkor a Balatoni úti MOL-nál voltam, hát mire elkezdett jönni a melegvíz és némi sampon, gyakorlatilag már ott tartottam pénzben, mint amennyiért az M1/M7 pesti szakaszán lévő kutaknál már komplett lemosom az autót. Ráadásul a víznyomás is kicsi volt, koszos maradt az autó... Tudok egyet még a Baumaxnál, azt még nem próbáltam, de ha az is pocsék, inkább nem autókázom el oda. Szóval tuti tipp?
-
b-max
senior tag
Jófajta kis lapos érdekel valakit ?
HP 6910p
Core2Duo 2Ghz
2G RAM
14,1" TFT
500G SATA
akksi 10-20 perc.47e Ft
ha a vinyó nem kell bele, akkor 35e -
justflash
aktív tag
Ma voltam tankolni, két szőke szilikoncica a másik oszlopnál:
-nem hiszem el hogy nem megy bele
-ajj de béna vagy, add ide...hú ez tényleg nem megy bele
-pedig valahogy bele kell menni, apunak mindig elsőre sikerül
-biztos van benne valami amit még ki kell venni, nézd meg jobban
-de hát nincs itt semmi, ezt nem hiszem el, biztos szar a pisztoly
-aha,tényleg, más a mérete...kéne szólni valakinek, nemigaz hogy 2013-ban ilyen van, ekkora szar egy kutat, legközelebb máshova menjünkOdamentem hogy mivan...ééés igen, dízelt akartak tankolni a benzines Astrába.
-
ftb01
tag
IBM-esektől kérdezném, hogy Microsoft vonalon vannak ott lehetőségek?
-
justflash
aktív tag
Battyán-kőszárhegy között a kanyarnál mérnek, óvatosan.
A 8ason meg Hajmáskér magasságában kintvannak a papucsosok, bár ez kevesebb embert érint.
-
Tizedes1
aktív tag
Tippeket kérnék tőletek, hogy elsősorban Fehárváron JÓ/KIVÁLÓ minőségű, ár/érték arányú
KANAPÉThol nézzek, kutassak??
Ami most van, az nekem alacsony, a másik meg túl nagy a kecóba és sikeresen el is adtuk... szóval ha valaki pályázna a jelenlegi, kényelmes EKESKOG kanapéra, keressen meg bátran.
Köszönöm a segítséget
-
justflash
aktív tag
válasz
juliabrilke #13128 üzenetére
Leméred aztán meglátjuk,szemre van hasonló méretű gyárim is, ha nincs akkor gyártok. Amíg működik a flex nincs probléma.
-
juliabrilke
veterán
válasz
freemanone #13126 üzenetére
Helyes!
Viszont ez egy nforce chipset szerver lapban, ami szeret melegedni. Ide majd kicsit más kell, de a furat távolság más.
-
justflash
aktív tag
válasz
freemanone #13126 üzenetére
Ez nem egy fizetett hirdetés volt!
-
freemanone
addikt
válasz
juliabrilke #13125 üzenetére
nekem nagyon pofás kis bordát vágott a NAS-om procijára!
-
Tom5
addikt
pci-os hálókártyát keresek ócsóé...
-
lacko99
tag
Keresek eladó DAC-ot. Lehetőleg Fejér megyében, 20-25 ezer Ft-ig. Ha valakinek van esetleg eladó, üzenetben várom a jelentkezését.
-
justflash
aktív tag
válasz
juliabrilke #13119 üzenetére
Mérd meg mekkora kell.
-
Tom5
addikt
válasz
juliabrilke #13119 üzenetére
végre egy kis szakmázás és nem csernobil
amúgy nincs
-
juliabrilke
veterán
Ilyen vagy hasonló chipset bordája van valakinek? (képen a fekete)
-
justflash
aktív tag
válasz
Gaaabeeesz #13116 üzenetére
Sorozatszámot tudsz mondani?
-
Gaaabeeesz
senior tag
Üdv.
Nincs valakinek esetleg 6930G notihoz 15.6"-os HD LCD kijelzője (HD Ready) ? Nem LED-es!!
-
justflash
aktív tag
válasz
gyenge47 #13113 üzenetére
Nem fért volna bele a light-nacionalista politikába. De ezt a témát inkább hagyjuk. Amúgy észrevetted hogy milyen szépen megy a gumicsont-politika? Odadobnak valami huszadrangú dolgot szépen csomagolva hogy rágódjon rajta a nép, a fontos dolgokat meg elintézik sunyiban.
(#13112) MunezXBK: De akkor kilencet!
-
gyenge47
aktív tag
-
siti
őstag
válasz
gyenge47 #13109 üzenetére
az imf hitel addig olcsóbb, amíg azt nem mondják, hogy na akkor most csökkentsétek a szociális kiadásokat (kórház, rendőr, segély, iskola, nyugdíj, stb), mert nem tudjátok majd fizetni. A piaci alapú drágább, de egy államkötvénnyel a kezedben, nem fogsz/tudsz beleszólni a gazdaságpolitikába és nem verheted az asztalt megszorításokért, hogy a te pénzed tuti visszajöjjön. Magyarul mocskos banknál drága a hitel, elviszi a házad, Fuxos Józsi meg a fogadat is kiveri, ha nem fizetsz időre. Pénz beszél, focisták meg nézelődnek a pályán, hogy ne legyek off
-
justflash
aktív tag
válasz
forras2 #13106 üzenetére
"valahogy nyalni kell az oroszoknak, mert abból rossz nem lehet, és hát ha pénzeljük őket, az 1 qrva jó formája ennek."
Ingyen senki nem fog atomerőművet építeni. Soha a büdös életben.
De ha már pénzelés, a pályázatkiírás (3x, mert az első kettő sikertelen), a tanácsadók, tanulmányok,kenőpénzekis a mi zsebünkből mennének. És valószínűleg ugyanez lenne a vége, csak 3évvel meg kb 100millióval később."Most nekünk ekkora hű de nagy létszükséglet ez a plusz áram?
Plusz áram nagyjából 5-8 évig lesz a bővítésből, utána le kell majd állítani a most meglévő blokkokat, mert lejár az élettartamuk, ez inkább csak szintentartás.
"Az ország szélén már nem jön a malacorrból ménkü?"
De, jön. Csak az nem mindegy hogy honnan, a saját erőművünkből, vagy valahonnan külföldről, ahol bármikor le tudják kapcsolni. Vagy meg tudják emelni kétszeresére az árát egyik napról a másikra.
Az államadóság meg nem akarlak elkeseríteni de nem igazán csökkent.
-
forras2
őstag
válasz
gyenge47 #13102 üzenetére
Nem tudom mi az igaz, nem is értek hozzá. De így a cikkeket sorra olvasva, meg az itteni HSZ-eket, nekem az jött le, hogy több járható út is van, csak kifogás kifogás hátán, mert hogy valahogy nyalni kell az oroszoknak, mert abból rossz nem lehet, és hát ha pénzeljük őket, az 1 qrva jó formája ennek.
Meg a másik fele, amit nem értek. Büszke volt rá az összes politikus, hogy levittük nem tudom hány % alá az államadósságot. Jó, happy mindenki, mert az nekünk jó. Most hogy kevesebb lett, sőt, nagyjából belátható távon belül még jobb is lehetett volna, még akár nekünk is, akkor most mi a faszért kell újra adósságba hajszolni az országot, meg ugye vele együtt minket is?
Most nekünk ekkora hű de nagy létszükséglet ez a plusz áram? Az ország szélén már nem jön a malacorrból ménkü? -
MunezXBK
nagyúr
Mi van itt...isztok ti rendesen?
-
justflash
aktív tag
válasz
coqito #13100 üzenetére
Hosszú távon lényegesen olcsóbb mint azt az energiát importálni ami Paks kiesésével hiányozni fog a rendszerből. Mert ugye a meglévő reaktorok életciklusa 2032-2037 között lejár , és az ország fogyasztásának ~40%-át ezek termelik.
Plusz ugye nem lenne túl megnyugtató az sem hogy az oroszoktól (vagy másoktól, tökmindegy) kapjuk az áramot, és ha úgy döntenek hogy nem adnak akkor leáll az ország.
Ez a 3000 milliárd soknak tűnik, de ennek legalább van értelme , szvsz inkább erre költsenek mint stadionokra. Ja, amúgy a közvilágítás éves szinten ~5, az távvezetékrendszer MAVIR által fenntartott részének karbantartása ~20milliárdba kerül, ehhez viszonyíts.
Ha Paks kiesne akkor át kéne alakítani az ellátóhálózatot is, az is százmilliárdos tétel lenne.A megújuló erőforrások közül meg maximum a szél játszana, de azt meg fúrják a zöldek mert "nekirepül a madár és megdöglik jajúristen" (nem látja a 40méteres oszlopot vazze),na meg nem is vagyunk kifejezetten szeles ország.
A napenergiának alacsony a hatásfoka, a normális teljesítményű vízerőművek kiépítéséhez pedig nincsenek meg a környezeti adottságok. Persze ottvan a tiszalöki erőmű, de a 12,5MW-os teljesítménye elég kevés Paks 1,9GW-jához képest. Meg az se tetszene a zöldeknek.
Illetve még ott lenne a geotermikus energia, ami viszont nagyon is hatékony lehetne, csak érdekes módon sosem jut eszébe senkinek. Pedig az összes adottság megvan hozzá, nem véletlenül van itthon ennyi termálfürdő.
Nagy átlagban ahogy megyünk lefele a földkéregben 100méterenként 3fokot nő a hőmérséklet, na most ez itthon 5-7fok között mozog, és az ország ~70%-án lehet termálvizet találni elérhető mélységben. Pl. egy város távfűtését simán meg lehetne oldani vele, sokkal olcsóbban mint most.(#13102) gyenge47: Elvileg ezért kéne belekalkulálni a plusz költségeket, de amúgy totál igazad van.
-
gyenge47
aktív tag
válasz
forras2 #13095 üzenetére
Ne félj tőle, biztos lehetsz benne, hogy többe fog kerülni.
Egy ilyen projektet nem is lehet kiszámolni pontosan, hogy mennyibe fog kerülni, hiszen csak a jelenértékben tudják megadni az árát. Honnan is tudhatnák, hogy 8 éve múlva mennyit fog kérni a villanyszerelő a lépcsőházba tett lámpáért? Mennyibe fog kerülni addig az infláció, működési költségek stb?Vízerőmű: Tényleg lassú volt (relatíve) a Duna, de azt még ki lehetett volna egy nagyobb eséssel küszöbölni, csak ahhoz nagyobb gát, ami miatt ugye duzzasztás stb..
Van erről egy egész korrekt doku film, érdemes megnézni, hogy mennyi vesződséggel jár egy ilyen. Ráadásul a Duna mellett van pár millió ember, ergo város is, megszokott folyammérettel. Itt volt az, hogy többe kerül a leves, mint a hús.Szélerőmű: Nagyon szép álom a móri árok stb, de kivitelezhetetlen. Most is van 300 MW-nyi szélerőmű MO-on, ami a magyarországi termelés 5%-ot jelentené, de ennek még a felét sem teszi. 2 nagyon komoly baj van vele és az egyik sem a lecsapott madarakat jelenti:
Szél ugye nem mindig fúj és amikor fúj akkor is változó sebességgel. Ezért nagy %ot nem lehet rá tervezni, mivel ugye mindig ki kell egyenlíteni gyors-inditású turbinákkal, ami ugye gáz vagy olaj alapú erőművet jelent. Másik baj a szabályozatlan gyorsasággal van, amit elektrotechnikai oldalról kell megközelíteni. Meglehetősen nehéz bevezetni egy nem állandó forgással mozgó valamit a rendszerbe ezért kell átalakító, hogy fix 50 hz-el kapja a rendszer a feszt. Csak ugye átalakító hatásfok-csökkenést jelent.Atom: rohadt drága megépíteni, de ha kész akkor relatíve olcsó áramot termel. Ha berakják a rudakat és beröccentik nagyjából 1 évig muzsikál ugyanazon a teljesítményen. Mire megcsinálják az új blokkokat, a mostani 4 blokk üzemideje nagyjából ki is fut, ergo muszáj kb 2,5 GW-nyi termelést összehozni (ugyebár nő a fogyasztás is) addigra.
Megint más, hogy a magyar hálózat nagyjából úgy felkészítve, hogy Paksból gyün a kraft, tehát mindenképpen érdemes odarakni mellé az új erőművet.Az atom jó, kívánatos és azért az orosz cuccok azért nem szar találmányok, lásd metrókocsik. Hol látsz egy francia metrókocsit 45 évig menni?
-
ArmanD.
őstag
Jövőhét csütörtök-péntektől vihető egy igazi vérbeli minőségi és itthon ritka amerikai 4GB-os tuning ramkit. Papíros garim van rá még előhalászom, de ezek élettartam garisak is.
Pontos típus:
2x2GB (XMP)1866mhz CL9 1.5V DDR3 Crucial Ballistix Tactical ram kit. Én 2133Mhz-en használtam CL9-ben de ezek a ramok mennek 2400-on is tudtommal.
Akit érdekel privátban, telefonon, emailbe jelezze nekem, köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Tőzsde és gazdaság
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Yettel topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mobil flották
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest