Hirdetés
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- weiss: Autó költségek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Personal notes '12
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2026
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.12.07)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Marci112233
addikt
válasz
Raven82
üzenetére
Ha bent az új HDD akkor a képeden lévő Tároláskezelő fülre menj, majd ott a tevékenységekre. Felül aktívvá kell váljon a javítás, és arra menj. Nekem nem engedi mert ép a rendszer, de már használtam amikor véletlen kihúztam az első lemezt. Így meg kell javítsa a dolgokat, de akkora tárhelynél mint nálad van, elég hosszú folyamat lesz. Nekem 3x4 TB-al is majdnem 24 óráig ment a 418 ebben a helyzetben.
Kép hogy mit is írok.
-
Stanley-B.
őstag
-
törölt tag
válasz
Raven82
üzenetére
Na, akkor ha jól értem - ezen hozzászólásod alapján végül is egyértelmű - akkor tényleg a tévébe épített lejátszóval szeretnéd először megpróbálni az új NAS-on levő Plex szervered!
Próbáld meg... annyit megér. Mint írtam nálam 1080p-ig minden OK volt de 4K-nál sokszor akadt ilyen-olyan probléma ami SZÁMOMRA elfogadhatatlan volt. Talán nálad jobban fog muzsikálni... A NAS brutál jó szerintem, jól választottál! Nekem is ilyen van!Ha végül mégis külső lejátszó mellet döntenél bármi okból akkor ha van rajta szabad USB csatlakozó akkor menni fog a külső HDD-ről lejátszás is bármi célból is szeretnéd használni! Nem árt ha legalább USB 3.0-ás. Szerintem
SOK SIKERT!
-
törölt tag
válasz
Raven82
üzenetére
Huhhh... teljesen laikusként elég erős kezdés egy DS918+ 4*6TB lemezzel főleg PLEX-re!
Ha már ennyi pénzt kiadtál akkor javaslom vegyél egy külső lejátszót és ne plexel szórakozz, de te tudod! Tudom itt leugattak páran emiatt de én kitartok mellete! peace!Viccen kívül 4 azonos lemeznél tök ugyanaz a RAID5 és az SHR, de rakd SHR-be inkább mert akkor később könnyebb lesz felfelé módosítani ha mégis kellene. Egy db 18TB lemezed lesz végül mindkettőnél.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Raven82
üzenetére
Szia !
2*6gb az inkább 2*6Tb akar lenni gondolom......
Nos, első körben bele teszed a két db 6 Tb-s lemezt.
Létrehozol egy SHR kötetet.
Ekkor CSAK 6 Tb kapacitásod lesz mert az adatok tükrözve lesznek a lemezeken.Ha betelt adatokkal a 6 Tb hely, akkor mellé tudsz tenni 1 vagy 2 db ( minimum ugyanakkora ....6Tb-s ) lemezt.
Ezt követően lesz lehetőség az SHR kötet bővítésére.Ha 1 lemezt teszel mellé , akkor 12 Tb-ra kúszik fel a hasznos tárhely.
Ha 2 lemezt teszel mellé , akkor 18 Tb-ra megy fel ez az érték.[Összefoglaló]
[DS918+ rendszer telepítés, lemez bővítés ...stb...]Pubszon megelőzött.
-
Pubszon
veterán
válasz
Raven82
üzenetére
Szia.
6GB-os lemezzel szerintem már ne foglalkozz.
Na jó, viccnek szántam.
Akkor tudod gond nélkül bővíteni, ha már ezt a két lemezt is raidbe (de inkább SHR-be) teszed, viszont akkor egyelőre csak 6TB helyed lesz kezdetnek.
Utána még egy ilyen lemez és lesz 12TB, utána egy negyedik és lesz 18TB felhasználható helyed, mellette egy lemez meghibásodás elleni védelmed is lesz.Borisz76 is leírta szépen, de ami még hasznos lehet, az a RAID kalkulátor.
Új hozzászólás Aktív témák
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Linux felhasználók OFF topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- Subaru topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- További aktív témák...
- iPhone 14 Pro / 128GB / Gold / Gyári kártyafüggetlen / eSIM only (205A)
- iPhone 14 Pro / 256GB / Deep Purple / Gyári kártyafüggetlen / eSIM only (207A)
- iPhone 14 Pro Max / 128GB / Silver / Gyári kártyafüggetlen / eSIM only (209A)
- Feliks Audio Echo csöves fejhallgató-erősítő / előerősítő több fajta prémium NOS csővel
- iPhone 13 Pro / 256GB / Sierra Blue / Gyári kártyafüggetlen (206A)
- BESZÁMÍTÁS! Samsung S27D850T 27 75Hz PLS QHD 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Jawbone Up okoskarkötő, aktivitásmérő
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Patice