- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Gurulunk, WAZE?!
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyugyo79
addikt
válasz
Dani0504 #58932 üzenetére
Ha még nem kezdted el használni akkor ne a CSB -t hanem a Drive -ot kezd el !
A mobil klienseknél fel van sorolva, hogy melyik mit használ. Mint ahogy a NAS alkalmazásai által használtak is. Itt
Ha telefonról a DS cloud nevű alkalmazással akarod elérni a NAS -t ahhoz a 6690 kell akár a Drive akár a CSB -t használod.
Igen érdemes valami másra változtatni az 5001 -et
DSM vezérlőpult - hálózat - DSM beállításnál és érdemes még a Külső hozzáférés speciálisnál is megadni. Ha megvagy mindenhol ahol :5001 -et írnak neked az általad megadott portszámot kell használni. -
-
dkess
őstag
válasz
Dani0504 #58542 üzenetére
Néztem YouTube videót erről a Eaton 5e 1100i -ről - háát, tényleg mintha vadászgépek gyakorlatoznának (ha jól láttam, akkor 44 dBA -t adnak meg rá). Ráadásul ilyen kb. 1 KW -os szünetmenteseket PC mellé (fűtés vízpumpa mellé inkább külső táposok és erősebbek ajánlottak, de ott általában nem is zavarna a hangja annyira az embert) rakná az átlagember. Nem biztos, hogy szeretnék e mellett sokáig tevékenykedni - pláne HDD nélküli és párszáz RPM -ig leszabályzott halk ventis PC -m mellett ...
Amennyiben jól feltételezem Router és/vagy NAS mellé Te sem ezt használod, hanem egy 350-500 VA -s ventillátormentes egységet ...
-
dkess
őstag
válasz
Dani0504 #58450 üzenetére
A modem/router kezdőképernyőjét beadja dolgot letilthatnád az érintett eszközből, hogy internet oldalról ne lehessen elérni.
A DHCP Address Reservation -ben be van állítva IP cím a NAS MAC számára? Port Forwarding erre a IP -re - a 5000 illetve 5001 -es portokra (amennyiben a NAS -on nem állítottad át ezen alapértelmezett portokat másra)? Modem/router tűzfal beállítással nem jövök - feltételezem az OK.
Amikor internet oldalról próbálod a DSM bejelentkezési felületét elérni, akkor a portszámot is megadod rendben? Például: http://[teneveded].synology.me:5000 vagy https://[teneveded].synology.me:5001 ?
Azok a privát és céges mentések milyen módon történnek? Csak manuális módon másolgatsz időnként a NAS -ra? Nem használsz erre valamilyen programot? Gondolom átnézted az összes szolgáltatást NAS -on és semmi gyanúsat (pl. torrent stb.) nem találtál. A NAS -on a hibernáció megfelelően be van állítva, ha jól gondolom.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Dani0504 #58054 üzenetére
Jó választás.
Nálam 4 db 2 Tb-s lemez van 1 db SHR kötetben a DS918+ -ban.A fájlrendszer Btrfs de lehet ha kijön az új DSM v7 , akkor az egészet újrateszem de akkor már ext4 lesz.
Nem használom ki az újabb fájlrendszer előnyeit mert "csak" a Download Station fut rajta.....Most pedig lelépek....kicsit rendet rakok, takarítok az udvaron
Jó idő van, ki kell mozdulni. -
Marci112233
addikt
válasz
Dani0504 #58054 üzenetére
Hasonlóan jártam én is amikor megvettem a DS418-at. 1 lemezzel akartam SHR kötetet, ami létre is jött, de valamiért nem tudtam bővíteni a második lemezzel. Viszont elölről kezdve az egészet egyből 2 lemezzel, simám létrehozta a 2 lemezes SHR kötetet, az 1 lemezes védelemmel. Egyébként nekem is jövő héten érkezik mellé még egy 4 TB-os lemez, és én is kíváncsi vagyok hogy a bővítés simán menni fog-e vagy úgy járok mint te.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Dani0504 #58052 üzenetére
Attól függ hogy mit szeretnél.
918+ jelenleg 1 lemezzel, ami 1 kötet.Ha több tárhely kell, akkor 2. lemez is külön kötet.... azaz amit most csinál az jó.
Ha szeretnél lemezmeghibásidás elleni védelmet, akkor bővíteni kellett volna a jelenlegi kötetet. Feltéve, hogy a jelenlegi első lemez 1 db SHR kötet.
De ekkor tükrözi az adatokat, nem nő a tárhely...... csak a 3. lemez hozzáadásánál!
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Google Pixel topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- BestBuy topik
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Precision 7670 16" 4K+ OLED érintők i7-12850HX RTX A2000 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Legion Y540-15IRH 15.6" FHD IPS i7-9750H GTX 1660 Ti 16GB 256GB NVMe + 500GB HDD magyar vbill gar
- Thinkpad T14 Gen3 14" FHD+ IPS i5-1245U 16GB 256GB NVMe gar
- FULL CTO MACBOOK PRO 16" - APPLE M1 MAX - 64 GB RAM - 1 TB SSD - Garancia
- Akció! Gigabyte Vision Z590 D Wi-Fi Alaplap! LGA 1200!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest