- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
visit
tag
Nagyon szépen köszönöm kimerítő válaszod, sokat segítettél! Azt írod, Te az Active Backupot használod. Megnéztem azt, de sajnos a sima DS218-aon nem támogatott. Lehet ennek ellenére mégis feltenni?
Több hiányossága is zavar Drive Clientnek, bár lehet, hogy azok is csak a tudatlanságomnak köszönhetőek. :-(
Hálás vagyok, hogy ilyen részletesen linkeltél, segítettél. -
törölt tag
Már a tököm sem bánná mennyi app kell a telefonra....csak tudna már valamelyik csatlakozni a rohadt nashoz.
Sem androidon , se ios -en ,nem csatlakozik a drive. Sem wifirős , sem mobilnetről. Közben meg a nas elérhető bárhonnan ,bármikor.Lassan elgondolkodom ,hogy kuka ,aztán valami használható szolgáltatás után kell nézni. Ígérnek fűt-fát a play store tele mindenféle syno appal , azt kalap sz. nem ér az egész.
-
Lasersailing
senior tag
Szia,
Köszönöm részletes válaszodat! A probléma megoldódott, köszönöm segítségedet! Mindazonáltal válaszolok soronként is:
- szüneteltetés nem volt, korábban már szaladtam bele ebbe, ezért ezt egyből néztem, hátha csak ez a gond, most nem ez volt.
- Internet elérés volt mindkét oldalon tutira (szerver oldalon kapnék róla üzenetet, céges oldalon meg van backup vonal). Ráadásul nem egyszer, hanem folyamatosan produkálta a hibát.
- az almappás ötleted már érdekesebb: ránézésre volt ott pipa, de a megoldás az lett, hogy átmásoltam másik almappába, majd vissza. Azaz látszólag volt pipa, de nem "érzékelte", hogy ott pipa van, (bármilyen hülyén is hangzik)
- adatméret minimális volt, néhány megabyte-ról van szó, nem TB-okról. (de ez sem derült ki a leírásomból)Még egyszer nagyon köszönöm a segítségedet!
-
Melorin
addikt
Igen, valóban véletlen egybeesés. Nem értem miért kellett így kivezetniük egy működő megoldást. Kissé azt érzem, hogy az embereket hajtják a fizetős felhőszolgáltatás felé, pedig a NAS adott lenne.
Azt írod, hogy a Synology Drive kliens váltotta fel nálad a Cloudot? Én felraktam a Drive-ot a telómra de nem bírok vele csatlakozni a Drive serverre.
-
urban racer
senior tag
Egy régi RS815-re megy a hyper backup a tényleges adatokról (nyers videó archív, fotók, vágás alatt lévő videók, doksik, munka) a torrentes cuccokról nincs mentés. A 815 másik épületben van, 60ghz-es mikrón lövöm át, és csak éjjel 2kor kapcsol be, majd fél4kor ki.
Előbb-utóbb nekem is majd a hagyományos módon kell HDDhez jutnom-(venni), gyakorlatilag most a 3 db 4 Tb os ssdn kívül csak 2 db 3 Tb-os lemez az, amit vettem-kb 4 éve. A többi 6+4 3 Tb-os lemez mind „kinőtt” lemez, ami már futott 3-6 évet, mire le lett selejtezve.
Nah, de ha eljön az idő, hogy zsebbe kell nyúlnom, akkor nyilván valami nagyot és enterprise-t fogok venni. BTW már 1x volt tervben, akkor még wd goldot néztem, de végül elengedtem és vettem még 1 dx-et. Hang nem számít, a plusz fogyasztást meg le kell nyelni... A synology saját lemeze szimpi, és gyanítom a garoztatása sem 3-4 hónap, mint a wd/iron-nak.szerk.: a 60 Ghz mikró jól megy(stabilan megy pont-pontban 2 Gbitet, TCP-n gigabit), de azért kicsit szívom a fogam, hogy nem húztam le optikát...
-
urban racer
senior tag
Mi (samsung) tvről filmeztünk korábban, most inkább gyerekmese megy, de minden adat nason van nálunk. A sok torrent meg így alakult. Direkt azért van tele egy dx517 3Tbos lemezekkel, hogy az legyen a torrentes. Nem törlünk semmit, mert pl a TopGunt fél évente megnézzük
A feltöltésem nekem is csak kb 2 éve lett jó(majdnem 15 év tagság), mikor végre kész lett a ház, aminek a telkét direkt úgy kerestem, hogy digis környéken legyen- és mennyire jó
5700 torrent már azért elég overkill.
Most van tervben a csomagos transmission költöztetése dockerbe, hogy válthassak dsm7re, de szerintem ez még várat magára... -
[Prolixus]
addikt
Saját magamnak fentebb megválaszoltam a te költői kérdésedet is: nem mérte ki semmivel, leolvasta nagyokosan az általa használt NVMe drive-ok gyártói specifikációját, így jött ki neki, hogy 3100MB/s-kel hasít az olvasás. Érdekes módon Synology csak az idézett 550MB/s-t mondja írásra az említett SSD-jénél. [link]
A QNAP TS-253D-ben PCIe Gen2x4 lane-van bővítésre, míg a 4 fiókosban már csak 2x2. Pont ez merült fel bennem, hogy a több SATA csatoló miatt kevesebb lane "marad" amit bővítésre lehet használni, ezért van ez a furcsaság hogy 2 fiókos, olcsóbb NAS ebbeől a szempontból többet tud. Bár a TS-653D is 2x2 a maga 6 fiókjával, úgyhogy nem teljesen konzisztens. -
Csokifalo
senior tag
Koszi a mindenre kiterjedő választ
Igazából a gyereknek kell pár mese meg a feleségem majd pár filmet havi jelleggel megnéz, erre eddig úgy tűnik jó lesz a plex nekik, minden tévén megy az app. Nekem meg ott lesz a dune HD solo 4K mert nekem jó ha fullos minden, főleg az atmos hang mert ahhoz vettem egy 900 wattos hangcuccotnéha szeretném járatni. Csak eddig serviio volt és fura volt utána a DLNA...de száműztem is gyorsan
-
-
Valahogy nem értjük egymást
, pedig sokat tanulhatnék tőled. Btrfs esetében nem külön dolog a raid. Vagyis nincs szükség partícionálásra, raid kötet létrehozására (mdadm)majd ezt a kötetet leformázni mondjuk ext4-re. Neki elég hozzáadni az eszközöket, minden mást elintéz magának.
A kérdés pedig arra vonatkozott, hogy ha nem az alapértelmezett raid1 opcióval hozzuk létre a Btrfs-t, hanem mondjuk csak raid0-val, akkor is tud hibajavítást?
-
Azt értem. De ez azért van, mert a btrfs fájlrendszer egyik jellemzője (lehet) a tükrözés? Vagyis egy fájlból két példányt tárol, vagy ettől függetlenül a fájlok eltárolása közben annyi plusz infót tárol el, hogy hiba esetén képessé válik a fájl integritásának megörzésére (kiszámolja a hiányzó darabokat)?
Plusz a Synology milyen raid paraméterrel hozza létre a btrfs fájlrendszert?
-
Thusor
őstag
Ha így nézzük az én DS1618+ NAS-omban pedig max 32GB tehető, de ettől függetlenül csak 8GB-ig bővítettem, mert ezt se használom ki, pedig több felhasználó használja, akár torrendre is és docker is fut rajta. Szerintem ez felhasználó függő, hogy mennyi kell bele. Átlagos felhasználásra 2GB teljesen elegendő egy Inteles NAS-ba.
-
Csokifalo
senior tag
9Köszi a választ
Nagyobb winyókat nem akartam, világos hogy kijön a matek 4x10-es winyóval is, de sokan már a 6-os winyók raid5 ( shr ) kötetbe rakás miatt is fogták a fejüket hogy nagyok, ezért lett végül is inkább a jelenlegi 5x6GB, és akkor még lesz majd egy 6-osnak hely ha ez betelt.
Szünetmentest ráakasztottam azonnal, ez látszik is a képen, de köszi a tippetMemóriával még filózok, mondta itt más is az ECC ram-ot, viszont pl itt is azt írják, hogy akár a 920+ esetében jó a sima sodimm ram is: [link]
Gigabit-es médiaplayer van, ez: DUNE HD PRO VISION 4K SOLO [link]
ezért is írtam azt a múltkor hogy engem nem zavar a ryzen proci hogy nincs benne hardveres dekódolás, mert plexet úgyse használok.
Pont az ATMOS hang miatt kellett amúgy a player, mert 9.1 dolby atmos hangrendszerem van. Viszont a syno meg ki fogja szolgálni a ház többi tv-jét DLNA-n keresztül, a lányomnak a meséhez meg a feleségemnek nem kell 9.1Azt mondjuk sajnálom hogy a polcra nem fog beférni mellé a 1621+ 🤣🤣
-
Magnat
veterán
Ez világos, csak biztos akartam lenni, h jól értem-e a kérdést ...
"Ez a Video Station -re is igaz csak ott annyiban egyszerűsödik, hogy egy könyvtárhoz egy mappát és egy tartalomtípust (ráadásul csak háromféle tartalomtípus van) tudsz (kell) rendelni ..." sztem nem egészen, mappát többet is be tudsz tenni egy könyvtár alá.
-
Magnat
veterán
"Egészen biztos, hogy nem arról van szó, hogy egy könyvtárhoz (library) több mappát (folder) is tudsz hozzárendelni - de csak egy típussal?" - a könyvtár alatt azt érted, h film, meg sorozat? Mert akkor ez biztosan megoldható, de nekem konkrétan a download könvtár fel van véve a Movies alá film típusként és a TV sorozatok alá tv sorozat típusúként. Annak idején amikor a Plexet feltettem, jobban belegondolva már akkor furcsának találtam ezt a szétválasztást ... mondjuk sok időt nem tettem ebbe, a szomszédom nézi Plexről a filmjeimet, én ennél sokkal egyszerűbben oldom meg, ha valamit meg akarok nézni akkor letöltöm és Vlc alatt kiválasztom az utolsó könyvtárt, abban lesz
-
Magnat
veterán
"Gondolj bele - teljesen más adatstruktúra (sorozatoknál van évadok meg epizódok - ezek egyike sincs pl. egy film esetén)." - na de ez a névkonvencióból egyértelműen kiderül, de ha abból nem akkor az Imdb linkből már 100%-osan ... sztem a legbénább programozó is kb fél óra alatt tudna írni olyan algoritmust, ami ez alapján meg tudja különböztetni h sorozatról van szó vagy mozifilmről
Plex mondjuk annyiban más, h ott meg tudod adni ugyanazt a könyvtárat mind a két típusnak, szóval vagy itt vagy ott, de látszani fog.,
Köszi még egyszer
-
Magnat
veterán
Igen, nálam tényleg ömlesztve vannak, bár őszintén szólva azt gondoltam, h TV show alatt nem a sorozatokat érti, hanem a tv-k saját gyártású "show"-jait, szóval ahol nem eljátszanak valamit, hanem mondjuk a beszélgetős műsorok vagy vetélkedők, tehát amikhez nincs Imdb-n adat. Bár így is fura nekem, h ha ott a direkt link a fileban akkor miért nem szedi fel hozzá attól függetlenül, h nem jó a kategóriája.
Most egyébként próbaképpen átállítottam az egész download könyvtárat tv műsor típusúra és érdekes módon elég sok mozifilmet megtalált, ennek a fényben még inkább érthetetlen számomra ez a szétválasztás ... mindenesetre köszi, legalább ez is kiderült -
Magnat
veterán
Köszi a részletes választ, bár sajnos még mindig nem tudom, h nálam miért nem működik
Kipróbáltam most úgy h egy másik könyvtárba átmásoltam a legelső részt és beletettem az nfo file-ba azt amit bemásoltál, de sajnos úgy sem akarja észrevenni. Közben megnéztem pár más filmet is és kezd az az érzésem lenni, h egyáltalán nem nézi az nfo fileokat vmiért a VS, csak a mozifilmeket név alapján felismeri, míg a sorozat epizódokat nem. Be kell azt külön állítani vhol, h figyelje, van-e nfo file az adott könyvtárban? Movie Database token van beállítva és műxik is a csatlakozás. -
Magnat
veterán
Szia,
végignéztem az összes sorozatot a nasomon és egyiknél sem ismeri fel a metaadatokat az nfo fileból. Itt van pl az egyik, ebben vajon mi nem jó?
.nfo file tartalma:
Chernobyl.S01.1080p.AMZN.WEB-DL.H.264.HUN.ENG-nIk
ENG.TiTLE.......: Chernobyl
HUN.TiTLE.......: Csernobil
iMDb.LiNK.......: https://www.imdb.com/title/tt7366338/
HUN.LiNK........: https://tinyurl.com/y49aw549
RELEASE.DATE....: 2019.06.16.
VIDEO
RUNTiME.........: ~1h
SOURCE..........: NTb
BiTRATE.........: ~9000 Kbps
CODEC...........: h264, High@L4
FRAMERATE.......: 23.976 fps
RESOLUTiON......: 1920x1080
ASPECT.RATiO....: 16:9
AUDiO...........: [Hungarian] AC3 2.0 @ 192 Kbps 48 KHz [SOURCE..:HBO 3]
[English] E-AC3 5.1 @ 640 Kbps 48 KHz
SUBTiTLES.......: Hungarian ; English /.srt/
SiZE............: 22.75 GBPróbáltam egy másiknál úgy is, h egyedül az imdb link van benne, az sem segít. Kivétel nélkül minden sorozat vagy rossz metaadatokat tartalmaz vagy egyáltalán semmit.
-
leroyclub
senior tag
Közben most láttam hogy itt (is) válaszoltál.
Igen torrent megy, mondjuk mióta van HBO meg Netflix azóta nem annyira, van hogy 1-2 hónapig semmi, egy USB vinyó van rákötve de nem 3.0 csak 2.0 ha ez számít bármit is. Egyébként 3-4 évig tökéletesen működött, most pár hete mondta be az unalmast. Mondjuk azt nem értem hogy a wifi átviteli teljesítményének mi köze van a torrenthez. :S
-
kulu22
aktív tag
Ha egyszerre kettőt indítok, akkor megfeleződik a sebesség.
Cache nélkül (megszűntettem) PC-> NAS:
NAS -> PC (szintén nincs cache):
Mindkét irányban > 40GB-os volt a file. Fogalmam sincs hogyan kezeli a lemezeket, olvasásnak 60-100MB/s-el gyorsabbnak kellene lennie, az írás meg elvileg olyan 240MB/s környékén kellene hogy legyen.
-
kulu22
aktív tag
A cache az 1-es kötethez van rendelve (RAID1), a 2-es elvileg nem használja (RAID5). Ráadásul ki van kapcsolva, hogy szekvenciális műveletnél ne használja. De aztán lehet, hogy nem foglalkozik a beállítással. Majd kikapcsolom és megnézem úgy.
DAC kábelem nincs, a switch kihagyásával ugyanez, egyébként 900MB/s felett van amig RAM-ba tud írni. De az még mindig nem a 10G limit, annak bőven 1GB/s felett kellene lennie.De amúgy ez inkább csak elvi kérdés, a jelenlegi sebesség bőven kiszolgálja amit kell.
-
Dyraxx
tag
Értem, köszönöm, így már tiszta ez a terület.
Már csak azt nem tudom, hogy érdemes-e vennem egy Synology 1b NAS-t, ha a backupot megoldom mondjuk külső hdd-vel. Úgy értem, mit tudok elérni egy 1-bay NAS-sal, azon kívül, hogy pl. torrentezhet a család rajta keresztül és backupként is használható. Az alapvető felhasználási területek érdekelnének, amiért az emberek nagy általánosságban használnak egy 1-bay nas-t odahaza. -
Declare
őstag
Köszi
Kamerákon elgondolkozom, elsőre akkor ismerkedni, meg "játszani" pont jó lesz a 2db licence, aztán majd meglátjuk.
Kicsit sokallom a 300 ezres kiadást, mert annyira expert dolgokra nem lesz használva, de egy online tárhyellyel összehasonlítva, szerintem ez pár éves időtávban megtérül, meg biztosabb, jobb, ha az embernek van egy ilyen saját tárhelye, nem? (Ezért is keresek még hasznos opciókat, amire jó lesz a nas, hogy a lelkem megnyugtassam
)
IPTV nem fő szempont, csak iszonyúan be vagyok rágva, mert az új tv szolgáltatóm a vodafone lett és tőlük megkaptam az "új IPTV-t leváltó, megreformáló, felhő alapú, szuper kicsi, extra király set top boxot", ami lassú mint a bűn, felhő alapon rögzít, csak azt, amit a szolgáltatók engednek és azok egy részében sem tudsz tekerni, így értelmetlenné válik az egész felvételi opció. Állítólag még nincs ellenszere ennek a visszalépésnek és azért gondolkozom mindenen, ami segíthet.....vicc nélkül a 10 évvel ezelőtti, ssd re rögzítő t-home iptv kategóriákkal jobb szolgáltatást nyújtott....kirohanás vége
-
tobias40
veterán
Köszi!
Vmiért nem indul el a BubbleUPnP Server,pedig felraktam a Java 8-at is.
Innen csinálom: [link]
"Make sure ‘User Home Services’ is enabled (in DSM: Control Panel > User > Advance, ‘Enable user home services’). Without this, BubbleUPnP Server will not start."---ezt hol találom?
Vagy ez csak docker alól fog futni a nas-on?Nekiállok olvasni amiket linkeltél...
-
tobias40
veterán
Van ezekről pontos leírás magyarul hogy miket kell beállítani és hogyan ha otthoni hálózatban használjuk,és hogyan ha távoli eléréssel?
Van itthon egy syno220+ nas,gondolom arra felkellene tennem a BubbleUPnP Server-t,a telfonora és a többi eszközre pedig a klienset?
Nem olvastam még utána jobban csak a te leírásaid alapján döntöttem hogy kell ez nekem is!
A Kodi-ba már meg is vettem a BubbleUPnP kiegészítőt hirtelen felindulásból,de jó lenne egy átfogó részletes leírás mit hogyan és miért.
Ahogyan te szoktad,de gondolom te sem vagy idő milliomos,de hátha tudsz okos tanácsokat adni!
A cél az lenne hogy mindent IS ezzel a progival csináljam ,amit érdemes és amire kifejlesztették!Köszi előre is!
-
Sanyi.mTs
addikt
Ez jó ötlet a fő nason (218+) már úgy is be van állítva az ovpn szerver. Mondjuk csak kipróbáltam, mert nem sziktam használni és ki van kapcsolva. Azt néztem, hogy a szerver indulását és leállását is lehet ütemezni. Csak a backup idejére lenne bekapcsolva.
Most azon gondolkodom, hogy a tartalék nason (220j), lehet-e:
- a vpn kapcsolódást ütemezni
- valahogy fix ip-t adni a 220j-nek, ha vpn-en lóg -
norral
aktív tag
Ez a VPN nagyon jó ötlet, nekem nem jutott eszembe még. A port forward sem vészes Synology DDNS-sel és Let's Encrypt certificate-tel. És mostmár a legtöbb szolgáltató routerén is lehet port forwardot beállítani.
Szerk:
Nálunk apósnál van egy régi 213j. Oda is backupolok részben, de nekem is van admin userem. Ők filmnézésre használják csak, így leszedtem róla minden felesleges szolgáltatást. Ha azt a néhány portot megnyitottad, vagy belőtted a VPN-t, akkor nagyon kényelmesen lehet távolról managelni és nem kell majd gyakran hozzányúlnod. Nálunk mindkét irányba megy a backup. -
blakey
titán
Igen, ez is egy érdekes hiba, de az is, hogy Philips TV-knél nem működik a DLNA, minden más DLNA szerver működik, az Emby féle nem, állítólag nem teljesen szabványos DLNA-t használnak és ez az oka.
A feliratos probléma nálam akkor jött elő amikor egy sorozathoz tartozó 6 évad feliratát letöltőttem majd elkezdtem nézni a soozatot, Plex, Serviio, Kodi, Infuse, MrMC, VLC, IINA és még néhány program esetében hibátlan volt, Embyvel nem. Utánajártam, tudtak a hibáról, valamit elvileg csináltak de sajnos nem lett jó, tehát maga a szerver nem tudta régiónak megfelelően átalakítani a feliratot. sokáig én is konvertálgattam de meguntam, akciósan megvettem a Plex Pass-t és onnantól kezdve minden tökéletes. Alapvetően nekem a Plex/Emby csakis a közös adatbázis miatt van, MySQL helyett, sokkal egyszerűbb az élet, hogy nem kell figyelni a Kodi verziókat, mint MySQL esetében.
-
blakey
titán
A Plex alapból úgy működik, hogy a felhasználónévhez tartozó hálózatot a neten keresztül hitelesíti, mindegy, hogy külső vagy helyi elérés, de ha megadjuk a belső netünket, hogy hitelesítés nélkül is működjön akkor nem kell internet a működéshez.
Az Emby sok adatbázisból tud dolgozni. Még filmenként is lehet válogatni, hogy mi legyen. Persze kategóriánként is - pl. a sorozatoknál más a beállított prioritási sorrend az adatbázisforrásokat tekintve. Meg persze kézzel is lehet benne matatni részletesebben ... - évekig ment párhuzamosan mindkettő, mindig volt valami ami miatt a másik jobb volt, mindig változott, viszont az Emby támogatottsága, a hozzáállásuk a javításokhoz és az évek óta fennmaradó hibák miatt végül a Plex maradt "lifetime" licence-el. Sokféle adatbázisból dolgozik, 99%-ban jót talál és nagyon ritkán kell valamit korrigálni, mert épp nem jól találta meg vagy nem tudta eldönteni, hogy melyik verzió legyen. Egyébként, most az Emby hogy áll a feliratokkal, ugyanis kizárólag az UTF-8-at kezelte jól az összes többi esetében nem tudta automatikusan azonosítani a karaktereket, kalapos "ő", "ű" nálam nem pálya és ez évekig fennálló hiba volt. A másik, hogy a Philips készülékeken az Emby féle DLNA nem működik, lefagy a rendszer, tudnak róla, nem tudom, hogy sikerült-e 5 év alatt megoldani, télen még nem volt jó. -
Sanya
nagyúr
Nálam be van kapcsolva a hw transzkódolás ds videón, és a kliensekben is. Nem transzkódol egyik tévén sem, amikor nem kell. 6 tévé megy róla országon belül, plusz 2 külföldről.
Plusz 5 android mobil.
Nem tudom mi a nagy hype a plex körül, de amikor lokális hálón lévő tévéket internetre kell kiengedni, hogy megtalálja a lokális hálón lévő plexet, na akkor érzem magam idiótának nézve.
Bár még jöhet, hogy a plex jobban megtalálja a borítókat, mert ugyanabból az adatbázisból dolgozik.
-
Rommel6600
őstag
Tudom, azért írtam azt, mert nehezen tudom elképzelni, hogy otthonra ne lenne elég az évi 180TB adatforgalom, amit ezek (hivatalosan) bírnak. (Az fél terra per nap adatcsere, az év minden napján!) Az meg, hogy 8bay fölé javasolja-e a gyártó az alkalmazását, már megint nem annyira SOHO vonal imho.
-
törölt tag
Próbáltam mindkét verzióban. Idő beállítással is (4p) és alacsony akkuszintel is, de ugyanazt csinálja.
Amúgy újraindul ha visszajön a táp normál áramszünetnél ha nincs szünetmentes (be lehet kapcsolni ezt), azt nem tudom mi van ha a szünetmentes miatt old le. Majd megnézem csak mivel ezer dolog rajta van a szünetmentesen ezért macerás.
-
Magnat
veterán
De lan irányban rottyos, igazából csak a natolások miatt (elég nagy a kéró, a tulaj nem nagyon ért hozzá, így fedte le wifivel a házat, nem egy profi megoldás, de igazából ha át lesznek állítgatva AP módba a routerek, a roamingot leszámítva működnie kell, a nas meg a szolgáltató eszközre dugott L2-es Cisco switchen lóg, ami sajnos csak 100mb-es, de arra elég amire nekik kell és mondom még egyszer, ha pl én itthon rámérek, Windows alatt jön a 100mp, androidos eszközökön viszont a töredéke. A routerek egyébként nem ezer évesek (kettőre ránéztem, ac-sek), egyedül a switch nem mai darab, de gondolom nem olyan rasszista, h csak akkor nem működik, ha Androidot észlel
"Az Xpenology egyébként milyen vas -on van? Ugye nem megy pl. virágbolt ezerrel egy PC -n (vagy más hasonló) valahol amíg próbáltok összehozni valamit a TV -vel?" - nem fut torrent ha ez a kérdés, a cpu terhelés is bőven 10% alatt volt minden mérésnél.
-
Jaded
őstag
Ez lehet a WOL on LAN is? Hyper backup van beállítva heti egy (pénteken volt egy és hétfőn lesz a következő.
Másról így hirtelen nem tudok. Vagy merre kereshetem még esetleg?szerk: ezt így kicsit sokallom és igazàból feleslegesnek is tartom. Lehet többet árt, mint használ. [kép]
-
sziszi-fuszi
senior tag
Rossz a kiindulási pont. Én a boxot azért is ajánlottam mert korábban is volt aki azt mondta, hogy csak és kizárólag a syono eszözeivel lehet bővíteni a NAS-t. Ez nem igaz.. Az 500-as vinyóra szóló megjegyzés pedig arra vonatkozott, hogy az már ipari hulladék és nem is gyártják, mert már majd egy évtizede... bla... bla.. blaa. Egy rakás rendszerbe nem is tudsz beletenni mást! Nem kezelik a beágyazott rendszerek egy jó része. Nem véletlenül lehet kapni újonnan ilyen eszközöket.
Ami pedig az eszközt illeti (IcyBox) azt most megveszed, és még 15 év múlva is lehet használni. Nem szükséges megvenni most a majd 300.000 forintba (nettó) kerülő 16 gigás, vagy a 90.000 forint körül mozgó (netto) nagyker 8 terás vinyókat. Így az érvelésed, hogy ennyi meg annyi nem állja meg a helyét.
Mi a helyzet azzal, ha valakinek most van pénze megvenni a NAS-t de nincs pénze megvenni az új (pokolian drága) vinyókat?!
A fokozatos fejlesztés a gazdaságosabb megoldás irányába tolja az embert.
Én mindig azt javaslom ügyfélnek, ismerősnek egyaránt, hogy ne az eszköz határozza meg a felhasználást, hanem a felhasználás az eszközt. Egy 2 lemez NAS helyett egy 4-6-8 vagy több lemezes NAS nagyságrendekkel többe kerül, mint egy ilyen bővítő egység. Arról nem beszélve, hogy a vinyókat ebben is lehet cserélni. Lényegesen egyszerűbben mint egy NAS-ban. -
bLaCkDoGoNe
veterán
"'97 -ben kezdtem a PC -zést. 1 GB vinyóra amikor vettem a gépet azt hittem sose telik be"
Emlékszem, a legelső CD-met 1995-ben vagy 1996-ban írattam, egy barátommal kellett összeállnunk és összekombinálnunk a HDD-ink tartalmát (játékok, demók, zenék, stb.), mert egyedül nem volt elég anyagom a 650 megás lemezhez.
-
Delfi
tag
Várj, én nem úgy értettem, hogy ő betenné közös tömbbe, hanem úgy, hogy lenne neki 2x4Tb +2Tb külön.
Amit leírtál, azzal mélységesen egyetértek.
Ugyanakkor én abban eddig nem láttam gondot, hogy használjak egy 2x4Tb-os raid-1-et a fontos adatokhoz, de a downloads megosztásnak hagy pörögjön egy akár a kutyák szájából kitépett disk, mert ha bedől, hát istenem.
Azért a bad sectoros rész szíven ütött, mert '92-ben egyedül nekem volt a szervizben 300 Mb-os diszkem, amit egy 350 Mb-os szerver diszkből hasítottam ki, az elején található bad sectorok kihagyásával. Mindenki végtelen irigységgel tekintett a gépemre, a végtelen tárhely miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The First Berserker: Khazan
- Házi hangfal építés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Már elérhető a PIONER című MMOFPS demója
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Honor Magic V2 - origami
- További aktív témák...
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest