- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Őskoczka
- Zicokuka: Minden változik,a Cod 2 örök
-
LOGOUT
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
nagyúr
válasz
daniel2121 #47098 üzenetére
Ha jól emlékszem , akkor nem.
Minimum akkora vagy nagyobb lemez kell ami a rendszerben a legkisebb.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Statikus #47094 üzenetére
Bizonyos rendszer beállításokat le tudsz menteni : Configuration Backup
Ezt megteszed....mondjuk a PC-re mentesz.
A NAS-ból ki a lemezek, berakod az új NAS-ba ( helyes sorrendben ) majd mehet a migráció.
Azokat az app-okat amiket TE utólag telepítettél , azokat újból fel kell tenni és beállítani.
Ha nem vagy a dolgodban biztos, akkor érdemes "fényképet" készíteni , képernyőmentés formájában, a programokról és a beállításokról.
Ezeket a PC-n egy könyvtárba mented és úgy is onnan kell intézni a migrációt....tehát kéznél lesznek ....csak lesni kell a képekről. -
Borisz76
nagyúr
válasz
daniel2121 #47082 üzenetére
Azt lehet még amit én régebben eljátszottam :
DSM szerint hibás a lemez.
Kivettem, adtam neki új lemezt, kötetet rendbe rakta....A kivett lemezt a mai napig használom usb-n biztonsági mentésre
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
gyugyo79 #47088 üzenetére
A S.M.A.R.T -t ba a logikai BAD szektorok így konkrétan, hogy BAD szektor be se kerülnek szerintem.
Ez hogy kerül ide? Ez fájlrendszer hibája nem a hardveré. Amiről te beszélsz az a bizonytalan szektor amiről a smart még nem döntötte el hogy tudja javítani vagy kizárja a használatból.
-
mandroo
tag
Már több, mint 28 órája megy az inicializálás...és még vagy 10 hátra van.
Türelem...na de ennyi ? -
-
gyugyo79
addikt
válasz
Mezga Aladár #47086 üzenetére
Nálam meg már nem egyszer volt, hogy X bad szektor jelzett kivettem ellenőrzés -> HDD-regenerátor -> vissza és simán egyből írta, az X BAD szektort van a lemezen amit csak miután inicializálás végig ment vett 0-ra vissza ...
A S.M.A.R.T -t ba a logikai BAD szektorok így konkrétan, hogy BAD szektor be se kerülnek szerintem. -
Mezga Aladár
veterán
válasz
gyugyo79 #47081 üzenetére
Eleve az, hogy ha a Synoba egy lemezre hibát érzékelt a rendszer azt bejegyzi a lemez egyedi azonosítójához ezért hiába veszed ki a lemezt és varázsolsz vele valami másik rendszeren amikor visszarakod a Synology felismeri az egyedi azonosító alapján és az általa utoljára ismert információi alapján kezeli.
No ez nem igaz. Azt nézi mit mutat a smart. Nálam is hiszti volt 3 gyenge szektor miatt, majd hds teljes felület teszt, vissza a nasba és nem volt hiszti.
-
gyugyo79
addikt
válasz
sefan67 #47083 üzenetére
Tesznek nézd meg, hogy 5001 -es porton a DSM -et eléred e. Természetesen a port átirányítást csináld meg. + A routeredbe a WAN ip cím ugye megegyezik azzal amit a DSM mutat mint külső cím ? ( Nem NAT -olt be a Digi)
--------------------------------
De ha családnál kell kép nézegetés akkor ideiglenesen a QC -vel egy File station elérést azért össze lehet hozni amíg meg lesz a megoldása ennek ... -
gyugyo79
addikt
válasz
daniel2121 #47077 üzenetére
Mert rossz lemezzel kb kár volna elkezdeni raid5 re bővíteni. Hiába hajtogatod, hogy csak már csak ennyi meg annyi a rossz ez nem így működik.
Eleve az, hogy ha a Synoba egy lemezre hibát érzékelt a rendszer azt bejegyzi a lemez egyedi azonosítójához ezért hiába veszed ki a lemezt és varázsolsz vele valami másik rendszeren amikor visszarakod a Synology felismeri az egyedi azonosító alapján és az általa utoljára ismert információi alapján kezeli.
Ezen információk alapján még ha azok esetleg rosszak is teljesen normális ha nem kezd el rá egy raid1-raid5 konverziót ami kb 99% bukásra van ítélve ...Ami működhet az az ha létrehozol rá egy kötetet mindegy, hogy shr vagy basic hagyod végigfutni a inicializálást. Ha az nem talál hibát akkor 99%, hogy javítja a lemezről tudott információit. (Addig 100% nem)
Tehát ha utána eltávolítod fogod tudni esetleg hozzáadni.Az más kérdés, hogy ha fogadnom kéne nagy tétet mernék arra rakni, hogy be fog borulni az egész Raid tömb a konverzió közben még ha neki is áll túl sok az adat és túl rossz állapotú az a lemez (ha a HDS is még hibásnak találta egy ellenőrzés után).
-
rekop
senior tag
Sziasztok!
Van egy DS116-om, benne egy 3TB WD Red lemez. Nem igazán szoktam a hálózaton másolgatni, leginkább torrent és medialejátszás megy csak róla. Viszont a minap át kellett másolnom pár dolgot és feltűnt hogy elég alacsony az átviteli sebesség. Régebben nem volt gond, mikor megvettem a NAS-t leteszteltem a sebességeket 100MB/s körül volt az írás, olvasás is.
A hálózatom minden eleme gigabites, a gépek amikre másoltam SSD-vel szereltek, tehát ez nem okozhat problémát.Amiket megnéztem eddig:
-hálózat iperf-el
rekop@synology:~$ iperf3 -c 192.168.2.60
Connecting to host 192.168.2.60, port 5201
[ 5] local 192.168.2.10 port 36561 connected to 192.168.2.60 port 5201
[ ID] Interval Transfer Bitrate Retr Cwnd
[ 5] 0.00-1.00 sec 113 MBytes 946 Mbits/sec 0 451 KBytes
[ 5] 1.00-2.00 sec 112 MBytes 936 Mbits/sec 0 471 KBytes
[ 5] 2.00-3.00 sec 112 MBytes 942 Mbits/sec 0 471 KBytes
[ 5] 3.00-4.00 sec 112 MBytes 942 Mbits/sec 0 472 KBytes
[ 5] 4.00-5.00 sec 111 MBytes 935 Mbits/sec 0 494 KBytes
[ 5] 5.00-6.00 sec 112 MBytes 944 Mbits/sec 0 494 KBytes
[ 5] 6.00-7.00 sec 112 MBytes 941 Mbits/sec 0 512 KBytes
[ 5] 7.00-8.00 sec 112 MBytes 940 Mbits/sec 0 546 KBytes
[ 5] 8.00-9.00 sec 112 MBytes 940 Mbits/sec 0 550 KBytes
[ 5] 9.00-10.00 sec 112 MBytes 943 Mbits/sec 0 550 KBytes
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
[ ID] Interval Transfer Bitrate Retr
[ 5] 0.00-10.00 sec 1.10 GBytes 941 Mbits/sec 0 sender
[ 5] 0.00-10.00 sec 1.09 GBytes 940 Mbits/sec receiver-HDD olvasás
rekop@synology:/$ dd if=/volume1/video/filmek/... of=/dev/null bs=4k
2778327+1 records in
2778327+1 records out
11380029940 bytes (11 GB) copied, 107.886 s, 105 MB/s-HDD írás
rekop@synology:/$ dd if=/dev/zero of=/volume1/video/filmek/... bs=1M count=1024
1024+0 records in
1024+0 records out
1073741824 bytes (1.1 GB) copied, 9.94616 s, 108 MB/sÉs ha másolok a gépek valamelyikére ezt az eredményt kapom:
Valakinek esetleg ötlete, hol lehet a hiba?
-
tobias40
veterán
Lehet nagy hülyességet kérdezek,de..
Lehetséges SYNO NAS-ról iptv-t tovább streemelni?
Tehát nasra jön be az iptv és a nas mint saját server működik a belső hálón lévő kliensek felé?Nem tudom van-e egyáltalán nas-ra iptv kliens,csak mint lehetőség kérdezem.
-
daniel2121
őstag
válasz
gyugyo79 #47076 üzenetére
Akkor lehet én nem értem. A 3. lemez tök üres,azzal szeretném bővíteni a meglévő kötetet. Most már nincs hibás szektor, de továbbra is jelzi, hogy a most betett lemez hibákat produkál.
Segíts légyszíves, hogy hogyan tudom megcsinálni hogy egy kötetként bővítsem a tárhelyet? Szerintem külön kötetként sem lenne jó. Betettem próbára egy 3 terás red-et és azzal lehetett külön kötetet létrehozni. -
gyugyo79
addikt
válasz
daniel2121 #47075 üzenetére
Szerintem az volna az igazán durva ha így neki állna raid 5-t csinálni főleg, hogy ha jól láttam kb 95% + tele is van bővítendő kötet ...
-
daniel2121
őstag
válasz
Mezga Aladár #47068 üzenetére
Köszi a segítséget, de Borisz tanácsára már ezt megcsináltam,egy szektor maradt hibásnak és nem tudom betenni a nas-ba 3. lemeznek. Jelenleg egy kötet van shr-ben két lemez,most szeretném bővíteni raid5-be ezzel a lemezzel.
-
gyugyo79
addikt
válasz
sefan67 #47067 üzenetére
Ok, ha vissza rakod a portot arra amit használnál és lokális ip címen eléred 192.168.0.150:54448 akkor teszteld le a portot pld.http://www.canyouseeme.org/ , hogy jó e.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
daniel2121 #47065 üzenetére
-
sefan67
aktív tag
válasz
gyugyo79 #47066 üzenetére
Megnéztem a system - infocenter - service fület synologyban, SFTP-re és SSH-ra is zölden LANaccessible-t írt még a 22, 54448 porton is.
Utána átállítottam 22-es portra, így sem értem el se gépről se telefonról totalcommanderben.
Ezzel működik viszont: 192.168.0.150:22 (150 a nas) csak ugye ezzel sokra nem megyek távolról
-
gary89
csendes tag
válasz
curmpli #47059 üzenetére
A döntés a te kezedben van: vagy használod a mostani portokon az átirányítást, vagy a routeren átírod az external-internal portokat 80->5000, 443->5001 és akkor nem kell a portokkal foglalkoznod a böngészőben (ez persze nem ajánlott) (ds appok nem tudom hogy viselkednének)
-
enisz
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Egy ideje már használom a DS718+ Synology nasomat amiről többek között hostolok Node.js szervert is. Még annak idején telepítettem is a Node.js v8-at.
Mikor puttyon keresztül lekérdezem az npm verzióját, a következőt kapom:
Ez jelenleg már elavult, a legfrissebb verzió ebben a pillanatban bőven 6.x felett jár. Normális esetben ezzel a paranccsal lehetne frissíteni az npm verzióját:
npm i npm@next -g
Az asztali gépemen ez tökéletesen működik és a verzió frissül is. Mikor a nason futtatom akkor látszólag frissül, de miután végez a telepítéssel és újra lekérdezem a verziót, az továbbra is a korábbi verziószámot mutatja:
Van esetleg olyan, aki használja az npm-et vagy a Node.js-t? Esetleg találkozott már hasonló problémával?
Előre is köszönöm!
-
gyugyo79
addikt
válasz
curmpli #47049 üzenetére
Ugye beírod a portszámot is ? https://c*rm*li.synology.me:5001
Csak mert én rápróbáltam és működik
Amikor DMZ-be van le lehet hagyni a portszámot mert alapból a beállításaid miatt átdobja a 80-443 -ról az 5001 -re. (Amíg nincs telepítve valami ami használja ezeket). DMZ nélkül viszont ezekre is meg kell csinálni a portátirányítást ha úgy szeretnéd használni.+ a Ext. Acc. résznél értelmezd az utolsó zárójelbe lévő részt. (De annak ehhez semmi köze)
-
kgymac
őstag
válasz
gary89 #47050 üzenetére
Https (5001)-en próbálod, Ő pedig http-n (5000). A nason meg be lehet állítva, hogy csak https-en kapcsolódjon, , a http-t irányítsa át. A http->https átirányítás meg csak a belső hálón működik.
@curmpli:
QC és external access eltérő módon működik, qc-hez nem kell port átirányítás. -
-
curmpli
tag
válasz
gary89 #47047 üzenetére
A Quick Connect akkor hogy megy át? És a DMZ módban, amit a routeren engedélyezek, miért működik?
Az Inviteles router elmondásuk szerint Bridge módban van, az lehet hogy nem egyenlő az AP-val amit írtam (tévedhettem). A PPPoe kapcsolatot usert/jelszót a TP-link C5400 Routeren beállítva csatlakozok a nethez. -
curmpli
tag
válasz
Mezga Aladár #47044 üzenetére
NAS firewall Nincs bekapcsolva.
Quick connect működik kívülről, az external nem működik. Érdekes. -
curmpli
tag
válasz
e90lci #47014 üzenetére
Nem bírok kívülről csatlakozni:
Hibaüzenet: "a webhely nem érhető el"
lecsekkoltam a portokat itt http://www.canyouseeme.org/Portforwardot így állítottam be.
A Networkben a DSM fül így néz ki:
A Synology external access így néz ki
Ugyanitt az advanced menü
És a router csondigurationben a router setup után ez jelenik meg:
Ne ebből mondja meg valaki, mi a bibi?
.
-
atirag
őstag
Szisztok.
Lett egy kis problémám. Kicsit átalakítottam a hálózatomat mert új hely lett és mivel nem volt túl jó a 4k lejátszás így beiktattam switcheket a rendszerbe. íeddig úgy nézett ki a hálózat,hogy modemből ment egy kábel a routerbe a routerből meg mindenhova külön külön. pc tv medialejátszó. Ez most úgy változott,hogy modem(digi wifi router) onnan egy tplink router onnan egy switch amiből ment a nasba és egy másik switchbe amiből megy a tv-be és a medialejátszóba.
És most nem érem el a régi ip címen. A mac finderben megtalálja,de semmi más nem. És a synology web assistant sem találja. -
Borisz76
nagyúr
válasz
Statikus #47031 üzenetére
Kötet költöztetés avagy Migrálás. A bejegyzés aljánál lesz...
-
Borisz76
nagyúr
válasz
daniel2121 #47030 üzenetére
Vedd ki a NAS-ból.
Kösd be a PC-be.
Majd ezt próbáld meg.Talán segít.
-
Statikus
senior tag
Sziasztok,
érik az egyik NAS-om cseréje, DS214, 2 lemezzel, tükrözve üzemel néhány éve stabilan.
Szeretnék erősebbre váltani, minden beállítás megőrzésével.
Van valamilyen áttelepítési lehetőség, vagy nulláról kell újrarakni és beállítgatni mindent, letörölve a lemezek tartalmát stb.
Köszi előre is a segítséget.
-
Digger
senior tag
válasz
claire78 #47027 üzenetére
Közben nem DLNA szervert használsz?
Valahogy én idegenkedek a DLNA-tól, nekem nem jön be! A Samsung TV kliense is nagyon bénán működik, de máshol is bizonytalan volt!Mikor az üzenetet kapod nézted már a proc terhelést, nincs csúcsra járatva?
Nem fut például egy indexelés a háttérben?
Esetleg próbáld meg leállítani a torrent démont egy teszt idejére! -
Borisz76
nagyúr
válasz
daniel2121 #47024 üzenetére
-
claire78
senior tag
Talán már irtam korábban is a bajomról, de mindig előjön és idegesít.
Bármilyen appban (DS File, Moments, Photo stb) időről-időre előjön, h elkezd “homokórázni” majd pár mp múlva “Nem lehet kapcsolódni a szerverhez..”Quickconnect-tel csatlakozom, de próbáltam már sima IP címmel is, ugyanez.
Kb. 10mp múlva ismét működik 1-2 percig. 😏
Másik telefonnal, más oprendszeren is ezt produkálja.
Már minden hálózati beállítást átnéztem, kipróbáltam, de nem jövök rá mi lehet ez.
Találkozott már vki ilyennel? -
Sordoran
addikt
válasz
bigdady #47018 üzenetére
És melyik verziót kéne felraknom? Október óta van meg, és azóta problémás is, szóval nincs olyan verzió amire rámondhatom, hogy azzal még jó volt. Mondjuk nem is nagyon tudom mi olyan változások lehetnek egy ilyen appba amiért folyton frissíteni kell.
Ugyanakkor egy médialejátszó érdekelne így is, mert bár most még jó a TV-m gyári rendszere, de idő kérdése a dolog mikor lesz más bajom vele. -
daniel2121
őstag
-
Borisz76
nagyúr
válasz
daniel2121 #47015 üzenetére
Nem csak egyforma lemezek lehetnek DE akkor tárhelyet buksz :
Mondjuk :
2+2+2 Raid5 = 4Tb hasznos....
2+4+4 Raid5 = 4Tb hasznos....
4+4+4 Raid5 = 8Tb hasznos.... -
bigdady
nagyúr
-
mandroo
tag
918+-on hogyan tudom elérni, hogy a DSM és a programok az M2 SSD-ről fussanak ?
-
Digger
senior tag
válasz
sefan67 #47013 üzenetére
Gondolom a routered leginkább úgy szoktad konfigolni, hogy bejelentkezel adminként és a html felületeken matatsz! Nos ezt nem csak így lehet megoldani. Ha a routered ismeri az SNMP-t, akkor távolról is megoldható sok minden a konfigurálás terén. Ehhez a routeren engedélyezve kell lenni ennek a protokollnak, de ez eleve biztonsági kérdéseket is felvet! A Synology is képes egy ilyen környezetben az SNMP-n keresztül a portnyitás és egyéb konfigurálás elvégzésére a router felé. Ezt a profik (én nem vagyok az!) inkább saját maguk szeretik intézni a routeren és nem bízzák egy ilyen sérülékeny mechanizmusra! Ráadásul az egyes routereken nem egyformán vannak megoldva az SNMP funkciók. Viszont nagyon hasznos is lehet egy ilyen megoldás, mivel ezzel az SNMP-vel megoldható, hogy egy bizonyos port csak akkor és addig legyen nyitva, ameddig szükséges!
Ha jól sejtem a linkelt képen éppen azért zokog a Synology, hogy nem tudott SNMP-n keresztül portot nyitni! Ha tévedek, majd a profik kijavítanak! (Remélem!)
-
Sordoran
addikt
Sziasztok!
Van egy DS218j-m, és egy problémám. DLNA-n szoktam nézni róla filmet/sorozatot, viszont gyakran eltűnik a TV-ről a NAS, ami lehet TV, router, vagy hálózati beállítás probléma talán (PC-n mindig tökéletesen elérhető). Médiaszerver újraindítása megoldja a problémát rövid ideig, de kb. minden nap újra kell indítani (akár többször is), és 1-2 hetente a NAS-t is emiatt (mivel idő után a médiaszerver újraindítása se segít). Erre nem találtam megoldást még, de felvetült benne, hogy egy média lejátszót beszerzek, és arról futtatnám inkább.
Ehhez nagyon nem értek, de elvileg van olyan amivel a NAS-t lehet hálózati meghajtóként csatlakoztatni, mint windows-on is. Milyen lejátszó ajánlott erre a célra? -
bigdady
nagyúr
Hali
Plex felismeri a nasom, de mappa hozzáadásnál elakadok mert nem akarja elmenteni a változtatásokat vagyis a mappát. Van ötlete valakinek? 214se -
daniel2121
őstag
Raid 5-ben 3 lemez esetén csak egyforma tárhelyű merevlemezeket lehet használni?
-
sefan67
aktív tag
válasz
e90lci #47010 üzenetére
admin:x:1024:100:System default user:/var/services/homes/admin:/bin/sh
anonymous:x:21:21::/nonexist:/usr/bin/nologin
avahi:x:84:84::/:/bin/false
bind:x:53:53::/:/usr/bin/nologin
daemon:x:2:2::/:/bin/sh
dbus:x:81:81::/:/usr/bin/nologin
dovecot:x:143:143::/dev/null:/usr/bin/nologin
DownloadStation:x:125560:125560::/var/packages/DownloadStation/target:/sbin/nologin
FileStation:x:179652:179652::/var/packages/FileStation/target:/sbin/nologin
ftp:x:21:21::/nonexist:/usr/bin/nologin <--- sima ftp , nem tudom SFTP-re érvényes-e ??
guest:x:1025:100:Guest:/nonexist:/usr/bin/nologin
http:x:1023:1023::/var/services/web:/bin/false
ldap:x:439:439::/var/lib/openldap:/usr/bin/nologin
lp:x:7:7::/var/spool/lpd:/bin/sh
MediaServer:x:118831:118831::/var/packages/MediaServer/target:/sbin/nologin
mysql:x:66:66::/var/services/mysql:/bin/false
nobody:x:99:99::/:/bin/false
ntp:x:87:87::/var/lib/ntp:/bin/false
OAuthService:x:226662:226662::/var/packages/OAuthService/target:/sbin/nologin
postfix:x:125:125::/dev/null:/usr/bin/nologin
postgres:x:55:55::/var/services/pgsql:/bin/sh
root:x:0:0::/root:/bin/ash
rpc:x:32:32::/dev/null:/bin/false
SynoFinder:x:195341:195341::/var/packages/SynoFinder/target:/sbin/nologin
system:x:1:1::/usr/syno/synoman:/usr/bin/nologin
USBCopy:x:123545:123545::/var/packages/USBCopy/target:/sbin/nologin
FELHASZN:x:1026:100::/var/services/homes/FELHASZN:/bin/shEzek között nincs az SFTP port amúgy
-
bigdady
nagyúr
válasz
MrCsiT #46633 üzenetére
Hali
A tanúsítványom kész és zöld.
Be van állítva egyedi port a https-re de amint bepöttyintem hogy minden http legyen atiranyitva https-re és rámentek, nem érem el a nast a synology.me: portom címen, csak belülről pedig a routerben ezt az új portot is megadtam a tűzfalban hogy a nasra legyen irányítva.
Mit kéne még beállítani hogy a https menjen? -
sefan67
aktív tag
Sziasztok!
Jövök a szokásos SFTP problémával
Hátha valaki tud tippet adni:
Nyomtam egy reset-et NAS-on, azóta nem tudom semmivel elérni, reset előtt minden működött!
Beállítottam a megosztott mappában az admin jogokat, sftp port engedélyezve az 54ezres részen, router szintén, és mégse működik!
A vicc hogy még visszaállítottam a régi config mentést és akkor se megy!
Plusz info
( ddns működik, mindig az aktuális IP jön fel total commanderben , de például maga a NAS fel se ébred a hibernált állapotból )Hülyét kapok, mi lehet a gond srácok, valaki ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Vicces képek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen légkondit a lakásba?
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Star Trek
- További aktív témák...
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- Lenovo IdeaPad Slim 3 15AMN8 GARANCIÁS
- Asus TUF Gaming F15 i5 11400H//16 GB RAM // 512 GB SSD // RTX 3050 Ti
- Macbook Pro M1 Max 64GB RAM 512GB SSD GARANCIÁVAL
- iPad Pro 12,9 2TB 5. generációs M1 chip Cellular 1 év garancia