Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mamuska
őstag
Longines Conquest Heritage 35mm 250 ezer újonnan
Longines Flagship Heritage használtan esetleg kijön 300-ból
Frederique Constant Slimline Automatic használt van 250-ért
Frederique Constant Vintage Rally újonnan 300, használtan biztos olcsóbb
Junghans max bill Chronoscope használtan 300 körül van
Junghans Max Bill automatic 250-ből kijön
Nomos Tangente Glashütte Handwinding van 270-ért használt
Rolex tokos régi Tudor, most nagyon megy a Tudor szekere biztos fog érni valamit pár évtized múlva is.
stb..
-
Mamuska
őstag
Ha kicsi a keze akkor LONGINES Conquest Heritage Classic 35mm 260 ezer. Szerintem megér 10 ezer pluszt.
Seiko SARX035 ebay-ről talán 230 ezerből is megvan.
Seiko SPB077 ezt is linkelte valaki 250 ezer alatt külföldről.
Longines HydroConquest automatic 260 ezer az új külföldről.Certina egy szar márka, nekem is van, eladhatatlan.
[ Szerkesztve ]
-
Quartz51
tag
Ezek használati tárgyak, nem képviselnek semmit. Minöség alatt nem tudom mit értesz, teljesen rendben vannak, pontosak, nem fog kiesni az üvegük, leesni a mutatójuk, meg ilyesmik.
Ha olyat szeretnél, ami képvisel valamit, az újban másfél milliótól felfelé. (remélem ebböl lesz vita ) -
pulutodurumo
őstag
Azért nem mindegy a gyártó. Hugo Boss, Armani, stb. ne. Seiko, Citizen, Orient, Tissot, Certina, azaz régóta órákkal foglalkozó cégek portékái közt érdemes keresgélni. Hiába sok pénz negyed millió forint, ennyiért nem presztízs, és egyediség jár, hanem jó minőségű sorozatgyártott cucc. Ahogy előttem is írták.
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
nagyúr
Akkor aranytokos Poljot?
Saját szerkezet, saját tervezés, saját kivitelezés.
De érdemes lehet még az Atlantic, Adriatica, Helvécia, és még a Titoni saját szériája is.
Belvárosban van régebbi típusokat kiárusító bolt.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
rbalint88
addikt
ekkora értékben én nem mernék ajándékba órát adni. vagy nem nagyon van benne az órázásban és nem tudja értékelni/ hova tenni az órát, csak ha elmondod neki, hogy mennyibe került, de akkor meg szívrohamot kap VAGY benne van az órázásban és az igényszintje alatt van az óra. nálatok ugye az első eset áll fenn inkább, így én nem vennék neki ennyire drága órát. ha muszáj órát venni és muszáj ennyi pénzt elverni rá, akkor sem egy ilyen higtech citizent vennék, hanem valami sima hárommutatósat, viszont kicsit exkluzívabb-elegánsabb-odab*szósabb kinézetűt. pár példa: [link], [link], [link], [link], [link], [link]
ugye az nem árt, ha az óra drágának is néz ki, nem csak drága, ebben sajnos a Seiko és Citizen is erősen le van maradva a svájciak mögött. A dizájn apró finomságai miatt kb eddig az összeghatárig a kommersz márkák között egy azonos összegbe kerülő svájci drágábbnak látszik egy azonos árú japánnál... (na ezért most jól meg leszek kövezve ) -
s4tch
veterán
Nem követem az egész threadet, csak eszembe jutott, mitől raktam le legutóbb az arcom:
Van belőle pvd tokkal fekete (sérülékeny), illetve tucatnyi másik színverzió. Jó méret, extra pontos működés. Chrono24-en megbízható eladó árul több kivitelt is, képek nélkül a ref.szám segít beazonosítani a konkrét típust. Ez pl. fekete szíj, fehér számlappal.
-
Lev Abalkin
tag
A nagyobbakat túl nagynak érezted? Vagy csak így alakult?
Sajna, tényleg, az általad írt magamutogatás, az trend. De kimaradni belőle, ostorozni a "hiúság vásárát", siratni az elveszett aranykort, az is mindenkor trend.
(Utóbbi hardcore módban hitelesebb: óra sem kell hozzá, csak egy takaró meg egy fabögre a rizsadománynak...🙂)
Amúgy meg nem kell minden órának elegánsnak lennie, mint ahogy az elegancia sem kizárólag méret függvénye.
A korábbi vizsgálat tárgyát képező Bulova meg pont nem jó a rongyrázásra. De a tulajdonosait azért boldogítja.Aki ki akar röhögni másokat, pl. az órájuk miatt, na az kompenzál 😊.
[ Szerkesztve ]
-
Lev Abalkin
tag
Rokonszenves hitvallás, csak sajnos másokra nézve megbélyegző.
Aki az én normális (mi az hogy normális?) méretű órámnál nagyobat hord = magamutogató. Pont.
Tehát pl. én, a kétméteres csupasz yeti, a 45-ös órájával.
Amúgy az emberek max. az 50 mm feletti órákat veszik észre, de azokat is lesz@rják.
És akkor hová álljanak azok, akik a 34 mm-es, szuperelegáns férfi óráikra rejszolgatnak eltartott kisujjal?😊 (Ápoló úr, kérem a gyógyszeremet!) -
vzsryl
nagyúr
-
gipsztigris
addikt
"szerintem nem elegáns a nagy óra, inkább röhejes."
Én azt mondom, hogy a majd 70mm széles csuklómon egy 36-os óra.....na, az röhejes! Továbbá az aránytalanul kicsi kategória NÁLAM a 42mm, vagy annál kisebb. Egy óra csak akkor lesz nagy vagy kicsi, ha aránytalan viselője csuklójához. Egy pálcika csuklójú férfin egy 42-es óra is hathat idétlenül, pláne egy Diesel Big Daddy!
Szóval, kár ebbe az egyenletbe belevinni a kompenzálást meg az egyebeket, ez szimplán arányosság, ha úgy tetszik esztétika."Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest