Hirdetés
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Így lettem telekomos, mégsem lettem telekomos, és vagyok telekomos...
- lezso6: Frutiger Aero
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
i400
senior tag
válasz
vasim.ragat #277197 üzenetére
Az a napocska nagyon emlékeztet a fuuuuuuu rage meme-re
-
válasz
vasim.ragat #277197 üzenetére
Jó ez a matt malachit zöld!
-
vasim.ragat
csendes újonc
ez az orient bambino is jól sikerült
-
-
rozsgyi
tag
válasz
fagyalllo #277191 üzenetére
3400 EUR? Nyehehe... Seikonál már tényleg nem tudják hova húzzák feljebb az árakat... (tudom, tudom, ez más, ez King Seiko, meg a szerkezet, meg a kidolgozás...) Én már nem is nézem a Seiko újdonságokat, mert az érdekesek nagy része már ez a magas árfekvés. A Citizennek sokkal izgalmasabbak az olcsóbb modelljei.
-
dzsi23
addikt
válasz
fagyalllo #277191 üzenetére
Már nagyon érett az új csat; az eddigi kipattintható "alufólia" búvárhosszabbító sokat rontott a minőségérzeten.
Bár én nem rajongok ezekért a hosszú csatokért, de nyilván ez a gyorsállítás ára, és a korábbi sem volt rövidebb.Szerk.: Remélem, a lemez végszemet is elfelejtik lassan.
[ Szerkesztve ]
-
|AP|
veterán
tudnátok nekem javasolni valakit, aki tudna nekem segíteni egy bőr NATO szíj átalakításában?
Szeretnék csatot, és bújtatókat cserélni, illetve rövidíteni is rajta, de nem az egyszerűbb "vágjunk le a végéből" módszerrel, hanem a csat felől. Oba fórumtársnál már próbálkoztam, de ő nem vállalta sajnos. -
Gergi
senior tag
válasz
barack1997 #277182 üzenetére
Igen, nekem ez volt az első Seiko GPS-es órám. A mai napig imádom, de most, hogy itt a jó idő, előkerült a másik kedvecem is:
-
Gergi
senior tag
válasz
barack1997 #277180 üzenetére
Üdv a klubban!
-
barack1997
senior tag
Sziasztok!
Gondoltam megosztom a szerzeményem.
Ez az óra téma is egy veszélyes hobbi, nekem a Seiko-k akadtak be régebben.Japán belpiacos Seiko Astron SBXC107 (SSH107J1)
Ez pedig az elődje, az első órám. Macchina Sportiva SSC777P1.
Azért nagyon nagy difi van a kettő között, noha a 777 is egy eleg jó óra véleményem szerint. Zafír üveg, solar szerkezet. Sokáig gondolkoztam a fém szíjas verzión, de annak unalmas a számlapja. Ár érték arányban rendben van, de a 107-es nagyon más kávéház. -
|AP|
veterán
válasz
vasim.ragat #277174 üzenetére
jogos.
Ez jó magyarázat miért nem tűnik nagynak a madárcsuklómon.
Szeretem amúgy ezt az órát, pont a mérete miatt vettem meg a cement számlapos verziót is.
De azt már túlzásnak érezném ha feketében is vennék egyet, pedig az lenne a leguniverzálisabb -
Dapro
senior tag
válasz
Veron #277169 üzenetére
Van hozzá gumi szíj , egyet nekem is bekéne szereznem, esetleg valami színesbe hátha van. biztos lehet kapni valami utángyártottat valahol bár még nem kerestem.
Amúgy a titan 12 nagyon karcolódik de brutál könnyű , ugyh megint ezt venném valoszinuleg ha kéne választani. valami átalakítót kéne hozzá cncztetni és akkor lehetne natot rárakni[ Szerkesztve ]
-
margithid
veterán
válasz
vasim.ragat #277174 üzenetére
Ennek a fordítottja a mido baroncelli.
38mm, de minimum 40 mm-nek néz ki.
Youtube videókon is szembetűnő, hogy milyen nagynak tűnik. -
vasim.ragat
csendes újonc
Ez a Seiko azért trükkös tokforma, mert az átmérő (az én mérésem szerint legalábbis) 38 mm, ha a bezelt mérem, csak kiszélesedik a tok kétoldalt, ha megnézed pl. két-három óránál, és így jön ki a 40 mm. De mivel a 12-6 órás tengelyen csak 38 mili az óra, ezért sztem optikailag inkább 38-asként viselkedik.
-
|AP|
veterán
válasz
margithid #277171 üzenetére
nem mondom, hogy nem örülnék, mert én is folyamatosan vacillálok, hogy 36 vagy 39 legyen. Tényleg (!) vékony csuklóm van, hülyén néznek ki a nagyobb órák rajta, de pl. a Seiko SRPE61, ami ma is van rajtam nem tűnik nagynak a rövid (44mm) tokmagasság miatt, hiába 40mm:
Ebből kiindulva be lehetne vállalni a 39-es CW-t, de van Aliról pár 36-os órám és nem tűnnek kicsinek a csuklómon, sokszor jobbnak érzem azt a méretet. Ezért lenne ideális, amit mondtam, 37-38mm átmérő, 44-45mm L2L[ Szerkesztve ]
-
|AP|
veterán
válasz
Veron #277169 üzenetére
valami a bader bracelet körül lehet, mert azzal az opcióval májust ír.
Nem is baj, addig hátha meggondolom magamKicsit bízom benne, hogy elindul az a trend (már lehet látni pár jelét), hogy a gyártók elkezdenek kihozni több kisebb (36-38mm) órát és lesz nagyobb választék. Most a legtöbb óra ami tetszik az 39-40-től indul 47 feletti tokmagassággal, ami az én vékony csuklómra már nagy.
Az ideális méret nekem a 37-38mm lenne, max 46, de inkább 45mm tokmagassággal. Itt még nem túl nagy a választék, többek között ezért is kanyarodok mindig vissza a Sealanderhez -
Veron
addikt
világos, ésszerű döntés. márc. 10-én lesz újra raktáron, lehet én is elcsábulok, mert fekete auto még nem volt nálam.
apropó NATO: nézegesd a Phenome straps kínálatát!
egyik hátránya a 12-nek -amiért nem biztos, hogy marad- az integrált szíj. nagyot dobni az óra kinézetén egy színes szíj.
[ Szerkesztve ]
-
Veron
addikt
Ja igen, már akartam neked írni ezzel kapcsolatban.
A CW teljesen össze-vissza párosítja a csatokat a modellekkel. A Tridentem pl. a rövid Bader csattal érkezett, ami kb. 37 mm hosszú (saját mérés). Ez nekem még mindig picit sok a Sealander esetében, de mindenképpen élhetőbb a réginél. Az, hogy a Sealander 36 autohoz melyik csatot adják, azt meg kell kérdezni. Szerintem a Consort kényelmesebb szíj egyébként.#277159margithid: tök jó óra volt, egy kicsit (tényleg kicsit) csálé volt a lünetta és nem pont az indexen állt.
[ Szerkesztve ]
-
|AP|
veterán
válasz
Veron #277157 üzenetére
" a fekete Sealander lenne az ultimate GADA"
Pontosan ugyanerre jutottam én is. Próbálok olcsóbb alternatívát találni, ami legalább annyira tetszik, de mindig visszatalálok a Sealanderhez.
Egyedül a bader bracelet hosszú csatja ami nem annyira tetszik, de a hírek szerint nemsokára lesz upgrade -
-
SOAD19
addikt
Kis sportos Junghans: [link]
-
SOAD19
addikt
Ezen a másik csatornáján is lehet nyerni egy SN0144-es San Martint: [link]
-
Szocreál.... de szép kék
-
-
SOAD19
addikt
Majd féláron van (291€), ez a Spinnaker, hátha valakinek megtetszik: [link]
Most néztem meg róla a videót, illetve a leírását... Hagyjuk...!
[ Szerkesztve ]
-
fagyalllo
őstag
Már kevesebb mint két hetet kell aludni Melbourne-ig.
Wéber Gábor és az Orient SK Diver Retro
Nagy Dani és a Tissot Chrono XL Classic
-
andrew01
tag
válasz
petipetya #277135 üzenetére
Szoktam alkalmazni némely esetben én is ezt a módszert, de csak ha +20-nál gyengébb a pontosság. Pár órámat érinti ez a dolog, de nem megfelezem, csak simán néhány mp-vel korrigálom, hogy pár napon belül hozza be a pontosságot.
A Casiok között valóban mondhatni pontos az a +6-- hét modell alapján tudok tapasztalatot mondani, egy tud jobbat (havi +4el), egy pont ennyit, többit öt mind pontatlanabb. Dehát ilyen ipari mennyiségű darabszám kibocsátásnál nem is elvárható szerintem, hogy az igazán pontosak közé tartozzanak.
Más márkákkal szerencsésebb vagyok, van 9 másik órám(mind más márka), amik -2 és +4 között vannak havi szinten.
Na neki is állok beállítani őket, ha már dátumot is kell ugrasztani, 3 hónapja nem kapott egy sem pontosítást.
-
petipetya
nagyúr
válasz
Veron #277140 üzenetére
120 Hgmm kb. 0.159987 bar nyomásnak felel meg. Nyilván ez az ütőérben annyi, míg a nyílt sebből kilövellő vérnek ennél valamivel gyengébb nyomással kell rendelkeznie. Mindenesetre a 20 bar vízállósággal rendelkező órának ki kell bírnia, szóval kivitelezhető a harakiri.
-
petipetya
nagyúr
válasz
Veron #277134 üzenetére
A G-Shock G-5600UE 30 nap alatt +6 másodpercet siet. Ez napi szinten átlagban 0.2 másodperc eltérés. Mivel mindig csak siet (és nem késik, mint egy automata óra), így azt találtam ki, hogy a hónap első napján -3 másodperc késésre állítom, így a hónap végére csak +3 másodpercet fog sietni. Ez átlagban napi 0.1 másodperc eltérés, ami elég pontosnak mondható.
-
Veron
addikt
válasz
bigmasterg #277131 üzenetére
Na de ez kék és inkább ezüst.
de oké értem mire gondolsz.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
zolikaDB #277115 üzenetére
Így van! Több európai raktáruk is van. A Seiko Arnie tőlük jött, nem volt semmi plusz vám. Viszont nem éppen gyorsak. Vagy 3-4 hét alatt jött meg az óra. Emailt is lassan válaszolják meg.
Sőt, kb 2 éve tőlük vettem a Tissot T touch okosórámat is.A garancia jegy pecsételt, hivatalos kereskedő bélyegw van rajta. Nekem talán spanyol raktárból jött.
[ Szerkesztve ]
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
margithid #277120 üzenetére
Olcsóbb (PD) automatájáról (szétesett a csavaros szíj) kollégámnak, mikor leesett a betonra, a háromszög index is lejött, de simán vissza lehetett ragasztani a helyére. Működik azóta is.
ZolikaDB : Volt ilyen Lineage-em, jó kis óra. Ez a 6-os nem zavart annyira. Viszont a megvilágítása gyenge volt, és rossz helyre vetítette azt a kis fényt is a LED. A tükröződés is nagyon zavaró volt, végül ezért passzoltam. Utána elkövettem azt a hibát, h megvettem a fekete számlapos társát, ugyanúgy jártam vele persze. Tanulópénz.[ Szerkesztve ]
-
margithid
veterán
Egyébként volt már olyan "gond" drágább órákon hogy leesett valamelyik index?
Mintha olvastam volna valahol ilyet. -
margithid
veterán
Egy CW sealander egy ilyen mellett is megéri az árát?
[link]
Áfával, vámmal kb ugyanannyi a kettő. -
zolikaDB
veterán
Srácok!
Ismeri valaki a [Harvey Store] webáruházat?
Jól látom, hogy ez egy nemet/svájci legit cég?
Azaz, rendelésnél semmi tréfarépa, vám nem lesz, csak postaköltség? -
Dapro
senior tag
nekem is mostmár használni kéne a twelve titant
de egyik nap észrevettem , hogy elég sokat siet és hamar. majd lemérem valamikor de ez elvileg COSC kéne legyen.
szép az a sealander is , jó kis rolex explorer vibes[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
margithid
veterán
válasz
Veron #277103 üzenetére
Egyszerre kettőt?
Nem tudom én még mindig nem tudok megbarátkozni a CW indexeivel.
A fehér az sealander? 36 vagy 39?
Feketébe az még elmegy, de fehér nekem nem tetszik.
Amit nézegetek az a C60 trident pro 38mm.
Egész jól néz ki, mondjuk annyira nem mint egy oris aquis, de olcsóbb is.
Valami akcióban 1000 euró alatt megérné -
Veron
addikt
Friss, ropogós a ködös Albionból.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- 2 x Nanoleaf Shapes Triangles Expansion Pack 3 Pack + töltő eladó!
- BASETBL Office Chair eladó Győr-ben! 200 kg teherbirás!
- Új hangfalkábel OFC 2x4 mm2 réz hifi hangszórókábel hangfal vezeték
- Új digitális forrasztó állomás PTC hőfokszabályzós trafó 24V 110W
- Új digitális forrólevegős hőlégfúvó műanyag hegesztő Hotair 959D BGA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest