Hirdetés
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzsi23
addikt
válasz #14787072 #235993 üzenetére
Nőkkel vagyok körülvéve, szal nem hiszem.
#235991 SOAD19:
Az unalom itt elsősorban nem a tennivalók hiányából, hanem inkább azok monotonitásából fakad, szal nem akarod te ezt.#235992 momcrew:
Ha órázásról van szó, akkor valóban nem, de ha csak egy jó óra (azaz AZ ÓRA) vásárlásáról, akkor nyugodtan jól lehet lakni más szájával is.[ Szerkesztve ]
-
xcvbxcvb
aktív tag
válasz gipsztigris #235985 üzenetére
Uh sajnálom hogy összetört.
ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
momcrew
tag
válasz Fall-N #235986 üzenetére
Szerintem meg éppen a sok kis óra vásárlással szerzel tapasztalatot mit kell nézni egy órán. Mitől lesz kidolgozott egy tok, számlap, mutató, szíj. A részletek, amit 10 perces boltban való nézegetésből nem látsz meg. Különböző lünetták, rotorok hangjai. Egy óra nem óra, az csak mese.
Kedvezményes Karácsonyi Karóra Katalógus Kiárusítás a harödveröapróne
-
Fall-N
veterán
válasz gipsztigris #235985 üzenetére
De a nagyító lejött.
Egyébként nem mernék én nekiállni, tényleg ezért van az órás. Mondjuk küklopszos órám sincs, én sem szeretem ha van az üvegen.
Szada85: Jók teszed, hogy nem veszel össze mindent, mint mi sokan. Eleve az ember sokszor impulzus vásárlásba kerül és valamennyi bukó nélkül nem lehet eladni utána. Ha összeszámolja az ember, a sok olcsóbb óra helyett érdemesebb venni egy ÓRÁT, nagy betűkkel amit hord is az ember és nem a vitrinbe van csak. Mindenkinek van egy kedvenc órája amit mindig hord, a többit meg kevésbe. Persze ez az elmélet, eddig nekem sem jött össze a dolog. De néha kiszámoltam és az eddigi vásárlások árából már rég kijött volna egy Roamer vagy egy Orient vagy egy drágább Casio.
[ Szerkesztve ]
-
gipsztigris
addikt
válasz xcvbxcvb #235983 üzenetére
Na, megoldottam én is! Szépen lejött a nagyító, majd kb. fél perc múlva keresztbe repedt az üveg. Valószínű, hogy túlhevítettem. De sebaj, mert úgyis akarok egy dupla dómos zafírt rakatni bele.
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
xcvbxcvb
aktív tag
válasz andrew01 #235982 üzenetére
Hát itt elég brutálisan feszegeti .
Nálam szinte nem is kellett feszíteni, szikével alányúltam és letoltam az üvegről.ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
xcvbxcvb
aktív tag
válasz gipsztigris #235980 üzenetére
Igen, gyertyaláng felett.
Először távolabbról a láng felett mozgatva az órát kicsit átmelegítettem az egész üveget, hogy ne legyen akkora a hőmérséklet különbség.
Ezután a nagyítót kezdtem melegíteni, kicsit mozgatva a lángot a nagyító alatt, hogy ne egy pontba érje a hő.Emlékeim szerint egy 6-7 másodpercet kellett melegíteni hogy lejöjjön. De kezd 3 másodperccel és ha nem jön le akkor emeld az időt szerintem.
De csak saját felelősségre .
ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
andrew01
tag
Nem rég láttam mod videóban pont egy ilyen műveletet.. megosztom:
[youtube - King Turtle mod]
Zoli épp javasolta, hát íme akkor egy olyan vidi[ Szerkesztve ]
-
zoli03
őstag
Én gázlámpával melegítettem le róla (a kisebbik fajtával), hőlégfúvóval esélytelen. Amúgy YouTube-on sok videó van róla, viszonylag sokáig kellett melegíteni.
[ Szerkesztve ]
-
xcvbxcvb
aktív tag
válasz gipsztigris #235977 üzenetére
Én szedtem már le lánggal nagyítóüveget
-
SOAD19
addikt
válasz xXxian #235972 üzenetére
Szimpatikus webshop, most vettem észre, hogy a lap alján azt írják az erényeiknél, hogy 93% elégedettség. Nem 99,99%, és hasonló parasztvakítás, mint amiket lehet látni, olvasni reklámokban, hirdetésekben. Ez a 93% egy hihetőbb érték, vagy legalábbis nem próbálják annyira hülyének nézni az embert, mint más cégek.
#235976 Spet
Van még egy alternatíva, én azt választanám. Elvinném egy óráshoz, aki vélhetően rutinosabb a művelet kivitelezésében, aki sokkal kisebb eséllyel tesz kárt az üvegben.[ Szerkesztve ]
-
-
Spet
addikt
válasz gipsztigris #235974 üzenetére
Soha nem próbáltam, viszont mindenki ezt a módszer ajánlja az interneten.
Vagy veszel küklopsz nélküli üveget és kicserélteted (így elkerülöd a sérülés veszélyét).
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
Szada85
aktív tag
válasz dzsi23 #235966 üzenetére
Örülök, hogy nem váltottam ki haragcunamit, nem is volt célom.
Igazából tisztában vagyok vele, hogy ilyen szempontból "egyszerü lélek" vagyok (nagy szerelem, megveszem, hordom), tehát nem vagyok gyüjtö (legalább órákból), 1-2 órám van, amit rendszeresen hordok, így jellemzöen nem is veszek túl gyakran (talán ez is oka a megfontoltságomnak, hogy jellemzöen hosszabb idökre kötelezem el magam. ).Értelemszerüen sportoláshoz, vizes alkalmakra vagy egyéb vaduláshoz van egy Gulfmaster G-m, viszont a TH-t "normál" hétköznapinak tervezném hordani, munkába, ahol mondjuk gyakran vagyok a gyártásban is, gyártógépek között, és bár szoktam figyelni rá, a mostani órámon sincs 3 után csak egyetlen apró nyom, néha elöfordul, hogy túl agresszív az ajtófélfa, vagy kötekedös a kocsiajtó például.
-
xXxian
senior tag
Monster 102k, nem rossz: [link]
Eladó ASUS RT-N53 Router (9k)
-
enaheli
csendes tag
válasz Mirage #235944 üzenetére
gyorsan szállitják (kb 5-7 nap), de a múltkori rendelésemben össze-vissza kavarták a méretezést, ami azért fájt egy picit.
most kis kompromisszummal pl egy 24 mm szij van egyik órámon a 22-es helyett (más szinkombó arra nem lett volna jó), nyilván a tokfüleknél kicsit gyürődik. persze nulla hozzáértővel a tág környezetemben fel sem tünt senkinek...szerencsére.KNOW Jesus = know life but NO Jesus = no life !
-
rozsgyi
tag
válasz Szada85 #235965 üzenetére
Szerintem nem főbenjáró bűn. Az óra alapvetően luxustermék. Az hogy mit tekintünk nagy kiadásnak azt az anyagi helyzet, a divat, a szocializáció, érdeklődési kör stb. határozza meg. Pl. az emberek lazán kifizetnek 1-2-sok millió forintot az autójukra csupán esztétikai okokból (metál fényezés, alufelni, bőr ülések), ezt mégsem kérdőjelezi meg senki, még csak fel sem merül. Ha ugyanennyit költ valaki órára, az viszont sokak szemében már őrültség
-
dzsi23
addikt
válasz Szada85 #235965 üzenetére
Nem bűn ez a gondolat; én sem hordanék minden nap olyan órát, amit sajnálnék odab.szni. Ettől függetlenül megveszem, és amikor tudom, hogy nyugis napom lesz, akkor miért ne venném fel. Persze, az ajtófélfa nyugis napokon sem alszik, de ennyi kockázatot vállalni kell. Vagy ott van az 50 éves Poljotom és Raketám, azokat nyáron fel sem veszem, mert kb. nulla vízállóságuk lehet, és sem beleizzadni, sem esőben áztatni nem szeretném.
[ Szerkesztve ]
-
Szada85
aktív tag
válasz Magnum_ #235950 üzenetére
Én régóta szemezek a H01-gyel, viszont mivel elég (talán túlzottan) megfontolt vagyok minden nagyobb kiadásom elött, így most is elég régóta billegek a kérdésben. Hétvégén lehet elugrunk Roermondba az Outletbe, meglátjuk milyen árakkal dolgoznak most épp.
Illetve talán az is közrejátszik, hogy mivel aktívan hordott darab lenne, így nem vagyok teljesen biztos, hogy egy ilyen értékü óra "jó döntés" ilyenre. Bár ez a gondolat ebben a topikban föbenjáró bün gondolom.
-
-
Spet
addikt
válasz gipsztigris #235955 üzenetére
Melegites es pengevel valo alanyulas.
-
gipsztigris
addikt
Sziasztok!
Dátum nagyító (küklopsz) eltávolítására van valami bevált módszer?"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
Magnum_
nagyúr
válasz Szada85 #235926 üzenetére
En is elkezdtem ujra nezegetni az orakat, de tovabbra is csak az uj(abb) Breitlingek es picit regebbi Seamasterek csiklandoznak.
Persze elobb eladnam a meglevot, bar nagyon tetszik, de hat a boogie... (nem hirdettem meg).
900-1200k korul nezelodom (minusz alku ugye)I humbly and respectfully decline™
-
Spet
addikt
pulutodurumo: Számlap marad így, remélhetőleg plexit kilehet polírozni (vagy keresni kell hozzá egy hasonlót). Rugó törött, sikerült szerencsére találnom francia eladótól eredeti pót darabot (és nem Amerikából kellett rendelni 3-szoros áron + Áfa + vámkezelés áron). Számlap marad ebben az állapotban (eredetit nem is keresek, szerintem csak elvetemült alkatrész felhalmozóknak van, gondolom horror áron), tokozás kap krómozást + szervizt.
Quartz51: Landeron 47, kézihúzós flyback chrono (csak 1937-ben gyártották ezt a szerkezetet). Ha Venus lenne, akkor nem egy noname számlap lenne rajta, hanem lehetőleg egy eredeti Breitling (amihez volt szerencsém a szervizben, és ugyanúgy rugó törött volt )
-
Fall-N
veterán
válasz SOAD19 #235943 üzenetére
Csak vigyázni kell, mert ha hitvány anyagból van akkor törik. Eleve a kioldó miatt két részből áll a fő "henger", amit még gyengít a kioldó útján a kivágás. Amazfit Biphez is volt egy szíjam, aminél pont eltört a stift és szerencse, hogy időben észrevettem. Ezért sem állt még mindenki át rá, mert jóval gyengébb, mint a hagyományos. Főleg ha az óra is egy nagy és nehéz búvár. Persze ha vastagabb a keresztmetszet akkor tud erős is lenni, csak akkor nem megy bele a végszembe, mondjuk amúgy sem mert kell a kivágás a kioldónak.
[ Szerkesztve ]
-
Putyin90
senior tag
Sziasztok! Az ilyen szíjnak mi a neve? Ahol elég csak elhúzni a kis kioldót és cserélhető is a szíj.
-
Mirage
tag
Hali,
Korábban láttam már a topikban megemlítve a Cheapest Nato Straps oldalt, szóval gondoltam szétnézek rajta Én is.
Találtam is nekem tetsző dolgokat az oldalon, de kicsit elbizonytalanodtam. Szétnézve láttam hogy viszonylag sok panasz érkezett rájuk Trustpilot-on illetve Redditen, főképp azért mert állítólag nem kapták meg a rendelésük és nincs refund sem.Nektek mi a tapasztalatotok az oldallal (főleg az utóbbi időben)?
Alaptalan félni miatta és rendeljek nyugodtan vagy engedjem el? Kicsit furcsállom még hogy paypal-al nem lehet fizetni (én legalábbis nem találom) csak "egyenesen" kártyával. -
Lev Abalkin
tag
Szeretnék én is ilyen szerencsés kézzel órát venni: amit választok, az mindig a legjobb! (Még ha előtte "csörgős-zörgős" szar volt is...)
-
Met
nagyúr
Ha esetleg valakinek van kapcsolata, Lorus 7T62-X061-hez keresek szíjjat akár órástól együtt. Méretek
Tudom régi, kifutott, francia Seiko sem tud adni.
Nem akarok bőr szíjjat."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Sakic19
csendes tag
[SEIKO CHRONOGRAPH SSB275P1] "féláron" , hátha valaki épp ilyet keres ...
-
Szada85
aktív tag
-
-
Szada85
aktív tag
válasz rbalint88 #235922 üzenetére
Nem amiatt rágódok rajta, pusztán ilyen vagyok, minden komolyabb kiadásom elött heteket, sokszor hónapokat gondolkozom, legyen az egy új TV, laptop, vagy a mostani esetben egy jelentös összegü óra.
Nem messze tölünk van a holland TH Outlet, sajnos a februári "kitárazásukról" lecsúsztam, akkor 2500€-ért adták a lenti variáns 01-es változatát, most is öket fogom célbavenni, mivel a használt európai darabok is 3000-3500€ felett vannak.
A bolti ~6000€-s ár pedig már böven túlmutat azon, amit "számomra megér". -
Canonfan
senior tag
(#235902) fagyalllo
Köszönöm szépen!
[ Szerkesztve ]
-
-
TechN7ne
nagyúr
válasz dSERiES #235913 üzenetére
Én egyre jobban kedvelem a Ray II szériát ,sztem 100k alatt ár/érték bajnokok ,de ehhez szükség volt a személyes tapasztalatra.
Normálisan megmunkált fémszíj ,biztonságos csat ,gyönyörűen kidolgozott számlap és mutatók ,és szépen tartja a fényt a sötétben ami által különös megjelenést produkál ,napról-napra egyre többet csodálom a kezemen.Érdekesség képen a Mako XL/XL II sorozatnak gagyibb a fémszíja/csatja és nincs benne polírozott fémszemek ráadást a polírozatlan rész sem annyira fényes + Mako XL koronán még logo sincs ,Ray II veri az összes Orient et 100k alatt.
[ Szerkesztve ]
-
fagyalllo
őstag
válasz Canonfan #235901 üzenetére
Nem kell aggódnod, nem lett baja. Amíg meg tudod fogni az órát és nem ég bele a tenyeredbe, nincs gond.
Láttam már fotót olyan Seiko fényevőről, amit infralámpa alá raktak (MIÉRT???!!!), hát azon megolvadt a belső, műanyag indexgyűrű- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
Canonfan
senior tag
válasz Canonfan #235853 üzenetére
@mriya@, andrew01, Nimda, ricsik, hoffman_
Mindnyájatoknak köszönöm szépen a hasznos infókat!
Most már képben vagyok, akkor ezután már tudom hogy használjam majd csak nekem még új a dolog, egy Amazfit GTR-t váltott ez a solar Casio, de ez jobban tetszik
Jó a GTR is fitness óraként, de ez a csuklómozdulatra bekapcsol a kijelző az annyira nem jött be az Always On kijelző meg nagyon merítette az aksit.Úgyhogy akkor most már tudom hogy melegben direkt napoztatást többet nem csinálok max talán tél beállta előtt kiteszem egyszer az ablakba kicsit.
Annyit szeretnék még megkérdezni, hogy szerintetek azzal hogy tegnap ki tettem napozni bő két órára a melegben, azzal okozhattam olyan kárt ami miatt aggódnom kéne, vagy ha egy ilyen még nem a világ vége azért?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Legszebb nők!
- Napelem
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Path of Exile 2
- Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest