-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
@tco@
aktív tag
válasz apholyon #182105 üzenetére
Hogy az egyik kedvenc filmemből idézzek: nem kened amit vágok.
Egy óra leírásában az a mondat hogy "nem kell bele elem" meg "elem nélkül működik" mindig arra késztetett hogy felhúzzam a szemöldökömet a seggemig, és fel tegyem a kínos kérdést: hanem?
Egy automata/felhúzós mechanikus 5 évente szervízt igényel.
Egy eco-drive/tough solar stb 10-15-20 vagy több év után aksicserét igényel, úgy tudom ez nagyságrendileg 10-20 ezer forint, vagyis a várható élettartam környékén (nyílván egy fél milliós eco-drive más tészta) már összevethető az óra árával a szervízköltség. Technikai különlegesség, "lélek" kvázi nincs benne, tehát egy automatával ellentétben nem különösebben értékálló valószínűleg.
Egy kinetic ugyanez+mozgó alkatrész is van (Vostok automatámban esett már le a rotor pl...).
Szóval tök jó egy eco drive meg minden, de azt senki ne mondja nekem hogy olcsóbb üzemeltetni, mint egy elemes kvarcot. Minden órát illik nyomáspróbázni és tömítéssel újra ellátni 3-5 évente (ha jól tudom), erre jön a kb 1000 forintos elem ára, és ennyi. Ezért hordok kvarcot (bármennyire is csábít egy Mako 2 Blue...), mert még mindig ez tűnik a legpraktikusabbnak számomra.
Egyetlen esetben nem tudok belekötni a napelemes technológiába, ha pl olyan óráról beszélünk ami aránylag igényes belül, és 20 évig nem ér vizet. Na, akkor tényleg csak viselni kell, a tömítés nem lesz kritikus hogy kiszárad, repedezik.
Az meg hogy az automaták kevesebbet tudnak fejlődni mint egy ana-digi kijelzős, világ minden gps-ét betonbunkerből is fogós búváróra az akkor lesz előny talán, ha valaki 50 év múlva bevisz egy most kb 60 ezerbe kerülő SKX007-et vagy Mako 2-t a szervízbe, mert kiszopósodott egy fogaskerék. Mert valószínűleg az alapok maradnak, tehát alkatrész is inkább lesz, mint egy egzotikus chip egy digi-be, ami épp mondjuk hőmérsékletet mér. Vagy simán csak egy olcsóbb kvarcba akár.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- One mobilszolgáltatások
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 13. nap: SIFU
- Milyen széket vegyek?
- Asztalos klub
- iPhone topik
- 2025 - Boldog Új Évet Kívánunk!
- Nem nő a Facebook: csökken az aktív felhasználók száma, de pörög a metaverzum
- 4K-s okosmonitort dobott piacra az ASUS
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest