- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reaper04
aktív tag
Sziasztok!
"Megint" felmerült egy probléma kisautóm kapcsán (Suzi 93' 1.0)Úgy kezdődött (tegnap), hogy 1 gyertya elszállt. Észrevehetően traktoros lett a hangja. Megoldottam a problémát, vettem 3 újat, mert ki tudja az előző tulaj mikor cserélt benne (nálam már másfél éve van).
Meg is oldódott a probléma. Másnap reggel akartam (volna) menni a városba, de nem indult a járgány. -14°C ... akksi ki, forró vizbe bele, 5 perc után vissza és ment is ahogy kell. (Aznap este feltettem tölteni az akksit)Ámde:
Hazafelé menet gondoltam kicsit túráztatom üresjáratban, miközben gurultam kb 40-nel.
Felnyomtam kicsit és ahogy vissza állt alapjáratra, megint pöfögős lett. Mondom mi a fene
Haza gurultam 2 hengerrel, megbirizgáltam a gyertyákat. Beültem, beindítottam ment mindegyik. Nem értem.Elmentem még egy körre. Semmi baja, viszont megint betettem üresbe, felpörgettem és megint pöfögött. Már este volt, úgy hogy, hagytam mára a többit.
Ma: Feltöltött akksit betesz, gyújtáselosztó leszed,megcsiszoltam őket a rotorral együtt (kicsit oxidáltak voltak...) Kimértem a drótokat is, de rendeben volt mindegyik.
Visszapakoltam mindent, elmentem megint egy körre...
2be kihúzattam 80ra pörgött mint az atom, de nem történt semmi. Viszont ha üresben pörgetem fel, akkor igen.Mi lehet ez? Tudnátok ebben segíteni ?
Először azt gondoltam a gyújtáselosztó ... de így hogy csak üresben jelentkezik a probléma ? Nem tudomVagy talán mégis ez a hiba? ... (ahogy felpörög nem tud áthúzni ? De akkor ennek 2eseben 80nál is jelentkezni kellett volna. Nem?)
Válaszotok várom és előre is köszönöm!
Üdv: Dave -
Davidof92
senior tag
leesett a hó, mennék csúszkálni, de nemlehet mert jaj összetöröd meg drága a benzin...
-
Davidof92
senior tag
válasz
Ace Ventura #8342 üzenetére
lehet hogy nem megy valamelyik henger alapjáraton?
-
Davidof92
senior tag
válasz
Ace Ventura #8340 üzenetére
mármint remegés terén?
a probléma felépítése: a motor alapból rezonál, remeg alapjáraton
generátor alapjáratos keveset termel, erre rákapcsolod a fogyasztókat
remegő motor plusz terhelt generátor: extrémen remegő motor -
Davidof92
senior tag
válasz
Ace Ventura #8336 üzenetére
azért mert visszafogja a generátort a terhelés, ami a motort fogja vissza, ergo rezonál
-
Davidof92
senior tag
válasz
Ace Ventura #8334 üzenetére
az hogy megfojtja a motor alap dolog, visszafogja úgy a generátort hogy kis motor képes hirtelen rákapcsoláskor lefulladni. mienk is meglassul ha rátolom a pilácsot. ha ég a belső lámpa akkor meg meghalványul.
amin tanulam ignis az is örökké megtartotta 1500-nál. lemerült az akku holnap jelentkezek -
Davidof92
senior tag
válasz
Ace Ventura #8331 üzenetére
ha elengeded a gázt és marad 1500-on majd ejt az normális. nagyjából minden injektoros autó ilyen
-
mdk01
addikt
Fagyálló hűtőfolyadékot szokta vki cserélni a kocsiban?
-
Ace Ventura
addikt
No, tegyük fel, hogy a fogyasztás rendben.
Ha az autót melegen leterhelem azzal hogy maxra állítom a fűtést, és ventillátor fordulatot, valamint felkapcsolom a lámpát, és úgy rezonál a kocsi mint a barom.
Ez most pár perce történt.
Illetve normális dolog e az, hogy fékezéskor egy kereszteződésben az alapjárat fennakad 1500 körül, és kitart 3-4 mp-ig majd utána esik le, és megint rezonál?
Úgy érzem innen kell kiindulnom a hibakeresésben. -
Ace Ventura
addikt
-
t1
veterán
válasz
Ace Ventura #8328 üzenetére
1 kérdés még ami esetleg pád dl csökkenést hozhat.... gumi nyomás rendben van? Mert lehet nem is látod, de ha nagyon alacsony akkor is ehet pár dl-el többet. Télen, 2.4 bar körül kell lennie
-
t1
veterán
válasz
Ace Ventura #8326 üzenetére
Nekem még mindig nem hihető a fogyasztásod mert én napi 2x3km megyek és 7-7.5l között áll meg a fogyasztásom. Szintén 1.3 8V
-
Ace Ventura
addikt
No megint van fejlemény.
Motor kompressziónyomás mérés megvolt.Értékek normálisak voltak.
Megnéztük a MAP szenzort, egy másikat tettünk bele.Azzal is ugyanúgy megmaradt a rezonancia.
Legutóbb vegyesbe mentem 242 km-t 17,6L-ből, ami 7,2 fogyasztás.
Ez is rendben. El kell fogadni, hogy rövidtávon városba 2-3 km-es szakaszon bekapja a 10L-t
Már csak a rezonancia oka ismeretlen.
A szaki azt mondta, hogy érezhetően egyenetlen a motor járása , és ő is hallotta a szabálytalan brummogást a kipufogóból. -
Davidof92
senior tag
válasz
Ace Ventura #8320 üzenetére
ECU a műszerfal alatt van valahol azt hiszem.
kéne mellé egy működő komplett autó aztán cserélgetni a dolgokat, osztrákoktól olcsón lehet ilyeneket szerezni. -
Davidof92
senior tag
válasz
Ace Ventura #8318 üzenetére
lambda - jó
injektorfej - jó, hiszen dől bele a benzin
ECU? kábel beázás. vagy szakadás. -
Ace Ventura
addikt
No megvolt a lambda szonda csere.Vadi új gyárit vettem bele.
Sajnos eredménytelenül.Az autó továbbra is rángat alapjáraton.A fogyasztást sajna nem tudtam még megnézni, de szerintem az sem változott.
30 km után visszaálltam, és kivettem, hogy megnézzem.Egymerő korom volt, mint ahogy mind a 4 gyertya is.
Mi okoz ilyen csúnya kormolást?? Nem vezetek nagymama módjára, 3000-ig kipörgetem rendesen. -
xmad
őstag
cseréltem olajat a kocsiba, az olajszűrőt kézzel meghúztam amennyire lehetett, de kicsit szivárog még az olaj alul.. az fog is?
vagy késöbb amikor ,,rásűl" a motorra akkor abba marad?
-
Davidof92
senior tag
nem jutottunk előrébb a kárpitot illetően. Hogy lehet leszedni az ablaktekerőt?
-
Ace Ventura
addikt
A vicc az egészben, hgoy 5 szerelőnél volt a kocsi, és senki sem nézte meg.
Ebből 2 márkaszervíz.Mindenki a gyertyákat, meg gyújtókábeleket, meg elosztófedelet nézte.
A 6-ik szaki majd eldobta az agyát, hogy 5 helyen rá sem néztek a szondára?? Állítólag első a nagy fogyasztás a kompressziómérés, és a lambda szonda megvizsgálása.2 óra volt mire sikerült kiszedni a lambdát, úgy rá volt égve, még sosem volt kiszerelve 13 év alatt.A legújabb gyári gyertyaszettembe 71 km volt, amikor újra kitekertem.Egymerő korom volt vastagon.Dől bele a benzin.Ma lesz lambda csere.
-
andew
tag
válasz
Ace Ventura #8303 üzenetére
Lambda szondat erdemes megnezni mindenkepp. De azt se felejtsd el, hogy tel es hideg van es bizony tobbet esznek ilyenkor.
Siman lehet. Nekunk ignisben volt lambda szonda hiba. 2evig csak a 10+L fogyasztas miatt ilyenek voltunk:
Es siman atment. Az a baj, hogyha a szonda hibas azt semmi nem jelzi ki.Tunet hasonlo volt. Leesett az alapjarat.Rezonancia stb...
-
Ace Ventura
addikt
Azért fura, mert eddig nem volt ekkora, ráadásul az autó alapjáraton rezonál mintha le akarna fulladni.Sőt nagyobb sebességről való fékezés után már 2-szer volt 500 körüli fordulatszámom, és fulladtam is.
Ezek 3-4 hónapja kezdődtek, előtte semmi rendellenesség nem volt.
Meleg motorral hosszútávon 7-7.5 között van, ez eddig 6 köröl volt.Ez is emelkedett.
Lambda szonda hibára gyanakodnak a tanult kollegák, amiatt kaphat több benzint a motor, és ez okozza a rezonálást, mivel nem tudja elégetni a többletet.
Cáfoljátok meg, ha ez nem így van.
Műszaki vizsgán simán átment a kocsi 1 hónapja.Tökéletes CO kibocsájtásom volt.Ettől még lehet lambda hiba?
check engine nem jelez.1.3 8v 1999
-
andew
tag
válasz
Ace Ventura #8215 üzenetére
Lehet már kaptál választ de a 10literes fogyasztás rövid távon teljesen normális. Suzuki szervizesek vagyunk...
Milyen suzuki? swift 1.3 ugye?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- 3D nyomtatás
- Óvodások homokozója
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- EAFC 25
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Ukrajnai háború
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P53 - i7-9750H I 16GB I 512SSD I FHD I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- A Panasonic Toughpad IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Teljes magyar Logitech Mx Keys Mini billentyűzeted lehet.
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest