Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyöször
senior tag
Talán a jobb oldali fényszóró közepe az orrod elé lefele mutat, ott szerintem azt felfelé kellene állítani, hogy az a nagy fényes pont ami a második képen az út szélét jelző karónál van elmozduljon a két tábla közé.
Régebbi autómon ezt úgy csináltam, hogy lehúztam a bal oldali izzót, csak a jobbal kocsikáztam egy ilyen elhagyatott úton éjjel, és addig tekergettem fel le meg jobbra balra amíg a távfény erős középső fénycsóvája ténylegesen a távolba középre előre mutat, pont az utat súrolja végig, nem a baglyokat lövi le a fákról, meg nem is a nyulakat láttam vele oldalt a mezőn. Ekkor tompítottra kapcsolva már nem is kellett finomítani rajta, odaképzeltem egy szembejövő alacsonyabb autót és annak nem világított be a szélvédőjén.Aztán lehúztam a beállított jobb oldalt és rádugtam a balt azt is belőttem így, csak egy gondolattal lejjebb kell. Nem zavar senkit, nem villognak meg látok is. Abban is valami +sok%-os H4esek vannak, meg a motoromban pont ez a silver, nagyon sokat jelent, szeretem!
-
Dr.Én
veterán
Hali.
Kezdő autóvezetőként most ismerkedek az éjszakai vezetéssel. Vettem május végén egy 2006-os SX4-et. Cseréltem az első fényszóróban H4-es izzókat Osram Night Breaker Silverre. Ezerszer jobb megvilágítás a sötétben.
A fő kérdésem a reflektor jól van beallitva vagy ezen még kell állítani. Bocsi a láma kérdés miatt
-
Siriusb
veterán
válasz
fogkefe21 #67934 üzenetére
Keresgéltem egy kicsit, én sem találtam raktáron. Nem tudom, ez segít-e? Suzuki Swift 1,0 kipufogó hővédő lemez gyári eredeti Suzuki 14131-60B00
-
slett27
addikt
Azt hiszem láttam Unix-os bruttó "kiskereskedelmi" árat olyan 27.000,-/db körül. Valószínű a szerviz annyiért fogja adni. Hogy egy 20 éves autóba melyik jó....hát....én a másodikat vettem. Ha kibír 5 évet még akkor jó lesz. -
slett27
addikt
válasz
burgatshow #67940 üzenetére
Értelek. Akkor az ember kénytelen az alkatrészre akár háromszoros árat fizetni ami nem biztos hogy háromszor jobb is. De igen, ha a szerelő szemszögéből nézem akkor mondasz valamit.
-
burgatshow
veterán
válasz
slett27 #67931 üzenetére
Amugy elegge egyszeru oka van, hogy ilyen esetben peldaul miert nem szeretik a hozott alkatreszt (utcarol beesett embernek - haver / cimbi / csaladtag stb. nyilvan kivetel). A gond az, hogy hozott alkatreszre a szerelo nem vallal garanciat ami tok oke. De ha beszerel valamit, majd elromlik es te visszamesz, akkor oke, hogy a munkadijat kifizeted, de addig ott all es foglalja a szetszedett (jaraskeptelen) kocsid a szereloallast, amig te megvivod a garis ugyintezest a hozott alkatresz ertekesitojevel. Ennyi.
-
fogkefe21
csendes tag
Sziasztok! Az alany: 2008-as 1.3-as Swift
Járt már más is úgy, hogy elhagyta a hővédő lemezt a kipufogón?
Egyik szerelő szerint nem gond, másik azt mondja, hogy kipufogót kellene cserélni, csak most emiatt nem tudom mennyire akarnék.
Valakinek van ezzel tapasztalata ki hogyan járt el? -
slett27
addikt
Sziasztok !
Érdeklődnék hogy mennyi az ára egy Ignisen 2db spirálrugó cserének kb tól ig ? Hozott alkatrésszel (tudom, ezt nem nagyon szeretik a szerelők). Csak azért kérdezem mert eléggé nagy a szórás, pedig számomra ez egy rutinfeladatnak tűnik, főleg egy Suzukin.
-
ViZo72
tag
válasz
szabonagyur #67926 üzenetére
Pláne nem sokat ér, mit kezdjen vele ott az ember? Ott még minimum tempó is meg van adva nem csak a max...
(Ráadásul 100 alatt már a kamionok is az ember nyakában vannak.) -
ViZo72
tag
válasz
dethroner #67923 üzenetére
Szerintem az a szabály, ami a közlekedők belátására, megítélésre bízza, hogy hogyan közlekedjen adott útszakaszon (pl. vadveszély tábla), kb. semmit sem ér...
Az egyértelmű szabályokat is figyelmen kívül hagyjuk, hát még az olyat, ami azt "mondja", hogy annyival menjél, hogy ne legyen baj belőle...
De mégis mennyivel kellene mennem pl. a "sima", nem túl kanyargós, belátható alföldi utakon, ha végig vadveszély táblával van kirakva? (Amúgy jogos a tábla, néha látok fácánt és őzet is az útszéli árokban, bokrok között.)
70? 60? 50? Nem lehet megítélni előre mi lesz a sok ha elém ugrik valami.De ilyen tábla mellett még senki nem megy 90-es megengedett helyett 50-70km/h-ra csökkentett sebességgel, sőt mindenki csak értetlenkedne, hogy mit tökölök egy szinte üres úton 50-70-nel?
Nincs rá jó megoldás (zárt autópályán kívül), de a vadveszély tábla láttán, az autósok 98%-a biztos, hogy nem fog lassabban menni.
Az ország nagy részén nem lehetne még 90-el sem menni ha kötelező sebességcsökkentés társulna hozzá...
Persze így mindenki maga kárát kockáztatja (már ha mást nem visz magával a bajba). -
dethroner
veterán
Már volt egy olyan ötletem, hogy valamelyik autós oldalnak felvetem, hogy a közlekedők jelöljék be hogy az általuk használt úton hol és milyen hosszan van vadveszélyes szakasz. Szerintem a közúthálózat döntő része vadveszély táblával van jelölve, tehát úgy kellene haladni, hogy bármikor meg tudjunk állni egy elénk ugró jószág előtt. Szerintem a rossz minőségű út ehhez kapcsolódik, egyrészt hogy ne tudjunk túl gyorsan haladni, másrészt hagyják szétrohadni az utakat, visszaadják a természetnek, legyen sok vad, tudjon az országos fővadászúr bármerre durrogtatni.
-
Qtya123
őstag
válasz
ncc1701 #67920 üzenetére
Egyébként az valami egészen elképesztő, hogy nyáron megjárva Montenegrót és Albániát, a főutak százszor jobb állapotban voltak, mint az otthoni egy számjegyű utak. Szemét az lényegesen több az utcákon, meg a kóbor kutyák, de az utak még ott is jobbak.
Jövőre lesz egy isztambuli kiruccanás autóval, kíváncsi vagyok, hogy ott mit tapasztalok.
De egy Szlovák is sokkal jobb. Lassan már tényleg keresni kell, hogy hol rosszabbak az utak. Vicc.
-
btotyi
tag
válasz
dethroner #67915 üzenetére
Ne is mondjátok, két hete egy kisebb (~3000km) utat tettünk meg Olaszország és Szlovénia útjain. Sok helyen építkeznek és javítják az utakat, de ahol az autó megy tükörsima és csak suhanás van. Hazafelé Nagykanizsánál akkor kátyúk vannak az M7-en, hogy a fedélzeti kamera vészfelvételre kapcsolt.
-
-
válasz
dethroner #67915 üzenetére
Én Esztergom mellett lakom, ha jó úton, rendezett körülmények között szeretnék autózni akkor átmegyünk Szlovákiába. Fényévekre vannak előttünk, ott is éves pályamatricánk van, nagyon szeretünk kint csavarogni. Egy ismerősöm vett egy Audi RS e-tron GT-t, és panaszkodik, h nem élvezi az autót mert annyira szarok az utak. Neki is ajánlottam a szomszédunkat, mosolyagva újságolta, h kib@...szott jó kint vezetni. Nem utolsó sorban még kultúráltabban is vezetnek.
-
dethroner
veterán
válasz
Gyöször #67914 üzenetére
Múlt hétvégén elmentünk Eszékre. Barátom, ahogy a határt átléptük, minden út tükörsima. Se nyomvályú, se kátyú, nem ráz, nem zörög, csatornafedlapok rendben. Másik útvonalon jöttünk vissza, ott volt egy pár km kevésbé jó minőség, de nagyságrendekkel jobb volt, mint a hazai. Aztán ahogy Drávaszabolcsnál visszaértünk, elgondolkodtam, vajon miért lehet ekkora különbség
-
Gyöször
senior tag
válasz
simonjoe #67913 üzenetére
Igen mikor 6 éve megvettem újonnan a kocsit, ez volt a legfájóbb pont, ezek a bűn szar utak. Néztük az újonnan épülő lőrinc lószart Szilvásváradon, hogy a fenébe is valahol itt fordultunk le régenben a Szalajka- völgybe, de mi itt ez a nagy betonmonstrum? Az odavezető út meg tankcsata utáni állapotokat idézett.
-
Nem tartom vészesnek a kiadások ellenére sem a Splash fentartását, és főleg az alkatrész árait. Van összehasonlítási alap, korban egy évvel idősebb Passat CC áraihoz viszonyítva, örömmel veszek akármit is a Splash-hez. Azért az autó(k) "leépüléséhez" nagyban hozzájaárulnak a hazai utak. Elég beszédes, h a két gyári stabilizátor-rúd nem bírt 3 évet.
Igaz a Splash-hez nem veszek gyári alkatrészt, de igyekszem a felső polcról, vagy gyári beszállítói alkatrészt venni, és még így sem közelíti meg a másik autó alkatrészárait. Persze tudom, nem egy kategória. Viszont ha racionálisan gondolkodom, akkor látom, h mennyivel olcsóbban autózható a Splash-el.
-
burgatshow
veterán
válasz
szabonagyur #67907 üzenetére
Olcsóbban már úgy se kapsz...
-
szabonagyur
félisten
válasz
fogkefe21 #67909 üzenetére
Tippre 4 éves kor felett egy ténylegesen használt autó esetében már lehet számolni nagyobb kiadással.
Nálunk pl. minden cégesnek mennie kell 4 éves kora előtt, műszakit már az új gazdája csináltatja rajta, mivel 4 éves korra már előjöhet több, drágább szerviz is.
Az öregebb autó inkább úgy jön a képbe, hogy amikor 2M a keret akkor egy 1-1,5M-s autót simán szintre lehet hozni, egy újabb, drágábbat már nehezen főleg ha a keret tetejét eléri a vásárlás.
-
ncc1701
veterán
válasz
fogkefe21 #67909 üzenetére
Ez messze vezet. Új autónál bukod a használt-új autó ára közötti összeg kamatát, bukod az értékvesztést.
Nekem nem adja ki a matek soha, inkább veszek egy használtat 2-ért, ráköltöm akár az árát, de akkor az megint elmegy mittomén 200ekm-t. Igaz, nem én fingottam bele először, nagy kaland. -
fogkefe21
csendes tag
Igazat adok nektek persze, másik autónál is ennyi lenne, inkább arra gondoltam, hogy talán nem jön elő ennyi "hiba" ha az ember újabbat vesz.
Mert ha így haladunk tovább akkor kb nem lesz értelme gazdaságilag üzemeltetni már a régi autókat. Magyarország fele 15+ éves autóval jár értéke 1-1,5 millió forint között. Ha évente csak a szervizre vagy 2 évente műszaki miatt pár száz ami nem sok mai óradíjak és szervizdíjak mellett elmegy, akkor az nem racionális, persze ha nincs más akkor ez van.
Csak arra gondoltam, hogy az a tévhit, hogy vegyél egy öreg megbízható autót, mert az a legjobb vétel már annyira nem állja meg a helyét (szvsz), mert lehet hogy motorhoz nem kell nyúlni, de a kopó alkatrészek is simán kerülnek annyiba, hogy az újabbat lehet olcsóbb fenntartani. És most nem a 8-10 milliós turbódízelre gondolok, hanem ugyanúgy mondjuk egy 2-3x annyiba kerülő szívóbenzinre. -
ncc1701
veterán
válasz
tboldi #67906 üzenetére
Pontosan. Mindig csodálkozom, mikor plö vki vesz egy felső-közép kategóriás 8-10 éves dízel kocsit, aztán pillog, h jaj, injektor felújítás, meg a turbó, meg a kettős tömegű... Hát ez van, egy ilyen autó újonnan volt 10M+, az alkatrészek nem lettek bele olcsóbbak attól, h 8 éves az autó.
Akinek ez sok, annak ott a bkv. Mindenki jobban járna, ha nem lenne tele az utak mindenféle lefingott füstölgő rozsdahalommal. Egy autó fenntartása pénzbe kerül. -
szabonagyur
félisten
válasz
fogkefe21 #67904 üzenetére
Szerintem gondold át a mondanivalódat.
Az autó érték VS alkatrész ár (plusz munkadíj) nem feltétlenül van kapcsolatban.
Minden autóra költeni kell amit használnak és rendben akarják tartani. Most ennyi erővel vegyen mindenki 8-10M körül új autót, ott a karbantartások az autó értékének már kisebb részét teszik ki egy pár évig, és akkor nincs gond.
A Suzuki, mint ajánlás meg kb azért is jön sokszor, mivel ha megveszed használtan jó eséllyel a kopókat cseréled, nem motor felújítással indítasz.
-
fogkefe21
csendes tag
válasz
szabonagyur #67882 üzenetére
Azért egy sima alap szívó Suzukira n"e legyen már normális", hogy az értékének harmadát rákölti az ember ennyi futás után. Amikor kb az itt a zeitgeist, hogy vegyen az ember idős japán szívóbenzint ami nem rohad, mert az a legolcsóbb. Ebből látszik, hogy ez teljesen túl van értékelve. Persze ezek olyan hibák amik tényleg kopó alkatrészek és nem tud vele mit csinálni az ember(tehát nem az autó romlott el) de ebből is látszik, hogy ennyi idősen már ezek is simán előjönnek.
De ez csak az én véleményem. Szóval az autóvásárlás ilyen szempontból lutri. -
szabonagyur
félisten
válasz
burgatshow #67900 üzenetére
Sőt szerintem nekem időzónát lehet beállítani, meg hogy 12 vagy 24 órás forma legyen, amúgy lekéri.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Raspberry Pi
- eBay
- Milyen egeret válasszak?
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Horgász topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA SilverStone 700W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest