Új hozzászólás Aktív témák

• urandom0

senior tag

Na, most látom, hogy érdekes dolgok történnek a SUSE háza táján.
    Egyrészt az, hogy tavaly októberben csináltak egy kérdőívet a Linux felhasználásával kapcsolatban. itt a kérdőív teljes, 254 oldalas kiértékelése, itt pedig egy rövidebb összefoglaló. Ez csak amolyan érdekesség.

Ami viszont érdekesebb, hogy még tavaly ősszel kiadtak egy új, kísérleti disztrót Slowroll nével. Ez az elkaszált Leap és a Tumbleweed között képez egy hidat, olyan értelemben, hogy a Tumbleweedre épül, de annál egy jóval lassabb frissítési ciklussal. Továbbra is rolling lesz, de a jelentősebb update-el nem folyamatosan jönnek hozzá, hanem havi vagy kéthavi adagban, míg a security update-ek és a bugfix-ek folyamatosan. Tehát nem a Leap helyettesítője lesz, hanem egy, a TW-nél kevésbé bugos rolling disztró. Én ennek nagyon örülök, mert pont azért nem szoktam ajánlani a TW-t, mivel a rolling jellege miatt előfordulnak benne bugok (én is belefutottam néhányba, pedig nem sokat használtam). A Leap-et pedig azért nem szoktam ajánlani, mert nagyon elavultak voltak benne a csomagok.
    Remélhetőleg, a Slowroll hibamentesebb lesz, mint a TW, de úgy, hogy közben friss marad. Ha kikerül az experimental státuszból, lehet, hogy le is cserélem a Fedoráimat erre.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés